Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μικρό καλάθι κρατούν οι κτηνοτρόφοι μετά την συνάντηση στο ΥπΑΑΤ. Εξετάζουν την πώληση αμνοεριφίων χωρίς μεσάζοντες το Πάσχα



Μικρό καλάθι κρατούν οι κτηνοτρόφοι μετά την συνάντηση στο ΥπΑΑΤ. Εξετάζουν την πώληση αμνοεριφίων χωρίς μεσάζοντες το Πάσχα
Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κτηνοτρόφων μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού και του υφυπουργού ότι η κτηνοτροφία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του ΥπΑΑΤ οι κτηνοτρόφοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί μέχρι να δουν την έμπρακτη ανταπόκριση της πολιτείας στα αιτήματά τους. Μάλιστα στην σημερινή συνάντηση πρότειναν στον κ. Σκνδαλίδη την έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου ώστε να συζητηθούν κατά προτεραιότητα τα θέματα του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τα θέματα στήριξης της κτηνοτροφίας.
Ειδικότερα, σε επικοινωνία του ΑγροΤύπου με τον πρόεδρο της ΠΕΚ, κ. Δημήτρη Καμπούρη μας ανέφερε: «Συγκεντρωθήκαμε περίπου 100 άτομα. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η κτηνοτροφία είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Αύριο μάλιστα θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια για το ν/σ της κτηνοτροφίας. Εμείς παρόλα αυτά κρατάμε μικρό καλάθι και μένουμε επιφυλακτικοί. Μπορεί να μας είπαν ότι το 2012 θα είναι η χρονιά της κτηνοτροφίας αλλά μπορεί να αποδειχθεί και η χειρότερη χρονιά της δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο κτηνοτροφικός κόσμος».
Και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να ενημερωθεί το υπουργικό συμβούλιο για τα θέματα της κτηνοτροφίας ή να ζητηθεί η έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου ώστε να συζητηθούν κατά προτεραιότητα τα θέματα του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τα θέματα στήριξης της κτηνοτροφίας».

Κίνημα των αμνών

Σε ερώτηση του ΑγροΤύπου αν προτίθενται να μιμηθούν το κίνημα της πατάτας και να διαθέσουν αμνοερίφια χωρίς μεσάζοντες στους καταναλωτές κατά την περίοδο του Πάσχα ο κ. Καμπούρης μας απάντησε: «το διερευνούμε γιατί έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Χρειάζεται καλή οργάνωση ωστόσο είναι προς διερεύνηση και σε όποιες περιοχές μπορούμε θα το εφαρμόσουμε την περίοδο του Πάσχα».
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στόχος των κτηνοτρόφων είναι τα αμνοερίφια να πωληθούν απευθείας στους καταναλωτές στην τιμή μεταξύ των 7 - 8 ευρώ, έναντι 12 -14 ευρώ που κυμάνθηκε πέρυσι η τελική τιμή του οβελία για το πασχαλινό τραπέζι. Βέβαια, το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί μεγαλύτερη οργάνωση, καθώς η πώληση ευπαθών προϊόντων προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη χρήση σφαγείων, ψυγείων κ.ά.
 
Agrotypos

Αγωνιώδεις προσπάθειες και εκβιασμοί για να πετύχει το PSI+...H ενεργοποίηση των CACs και το credit event θα αποκαταστήσουν τις στρεβλώσεις του haircut


Άλμα σε ΧΑ και τράπεζες, εμφανίστηκαν και ξένοι 

Στο 78% το ελληνικό CDS


 Αγωνιώδεις προσπάθειες και εκβιασμοί για να πετύχει  το PSI+...H ενεργοποίηση των CACs και το credit event θα αποκαταστήσουν τις στρεβλώσεις του haircut  – Άλμα σε ΧΑ και τράπεζες, εμφανίστηκαν και ξένοι – Στο 78% το ελληνικό CDS
(upd7) Οι αναφορές από πλευράς ΟΔΔΗΧ ότι το PSI+ θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου και δεν θα παραταθεί, λειτούργησαν θετικά στο ΧΑ και στις τράπεζες οι οποίες καταγράφουν κέρδη και με την στήριξη ορισμένων ξένων επενδυτών. Ωστόσο η αγωνία της αγοράς κορυφώνεται καθώς οι ώρες κυλούν και σύντομα θα υπάρχει μια σαφής εικόνα για την συμμετοχή του PSI+. Σε αντίθεση με την καλλιεργηθείσα προσδοκία ότι το PSI+ θα φθάσει στο 90% ο στόχος αυτός δεν φαίνεται εφικτός.
Με βάση όλες τις ενδείξεις το PSI+ ακόμη δεν είναι σίγουρο αν θα αγγίξει το 75% αλλά σίγουρα θα ξεπεράσει το 66,66%. 
Με βάση τα τωρινά δεδομένα... ή την Παρασκευή ενεργοποιούνται τα CACs και η ISDA πιστοποιεί credit event ή η διαδικασία του PSI+ παρατείνεται ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
Ποιες είναι οι παράμετροι της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.
Αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου του 2012 4 ώρα Κεντρικής Ευρώπης το ελληνικό δημόσιο έχει την τελευταία προθεσμία να παρατείνει την διαδικασία του PSI+ για λίγες μέρες.
Υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα καθώς συζητήθηκε χθες σε κυβερνητικό επίπεδο ωστόσο ακόμη παραμένει ασαφές. Υπήρξε και  διάψευση για την παράταση καθώς ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π Χριστοδούλου δήλωσε ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει και ότι στις 8 Μαρτίου λήγει το PSI+
Αν η ημερομηνία παρέλθει και η Ελλάδα δεν κάνει χρήση της παράτασης στις 9 ώρα Κεντρικής Ευρώπης την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 ολοκληρώνεται το PSI+.
Αν η συμμετοχή στο PSI+ είναι κάτω από 66,66% η διαδικασία ακυρώνεται και το ελληνικό δημόσιο έρχεται με νέα σκληρότερη πρόταση haircut 90% για όλους.
Αν η συμμετοχή είναι πάνω από 66,66% το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης καθιστώντας την διαδικασία υποχρεωτική για το ποσοστό των ομολογιούχων που δεν προσήλθαν στην διαδικασία.
Αν η συμμετοχή είναι πάνω από 75% τότε το ελληνικό δημόσιο σε διαβούλευση με τους εταίρους θα εξετάσει αν ενεργοποιήσει ή όχι τα CACs δηλαδή τις ρήτρες συλλογικής δράσης ώστε να καταστήσει την διαδικασία υποχρεωτική.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ότι ακόμη και αν επιτευχθεί ο στόχος του 75% είναι πιθανό η Γερμανία να ζητήσει την ενεργοποίηση των CACs ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να καλυφθεί η διαφορά είτε με extra δάνειο από την Τρόικα ή επιβαρυνόμενη η ελληνική κοινωνία.

Κέρδη στο ΧΑ - Άλμα στις τράπεζες

Ισχυρή άνοδο σημειώνει την τελευταία ώρα το ΧΑ, ιδιαίτερα ο τραπεζικός κλάδος, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τις 750 μονάδες. Ειδικότερα το ΧΑ καταγράφει κέρδη 2,87%, στις 757 μονάδες.
Το ΧΑ θα ανακάμψει μετά το PSI+ ακόμη και αν ενεργοποιηθούν τα CACs καθώς οι επενδυτές θα το θεωρήσουν ως εκτόνωση στην σωρευμένη πίεση.
Ωστόσο θα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η άνοδος που αναμένεται να έρθει καθώς θα πραγματοποιηθεί σε ένα περιβάλλον μεγάλης μεταβλητότητας ενώ θα έρθουν και οι αμκ των τραπεζών που θα υλοποιηθούν σε τιμές πολύ χαμηλότερες.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει κέρδη 9,56% στις 422 μονάδες.
Η Εθνική στα 2,53 ευρώ +9,52% με αποτίμηση 2,41 δισ. ευρώ
Η Alpha στα 1,51 ευρώ +16,15% με αποτίμηση 806 εκατ.
Η Eurobank στo 1,12 ευρώ +14,29% με αποτίμηση 624 εκατ
Η Πειραιώς στα 0,4910 ευρώ +9,84% με αποτίμηση 560 εκατ
Η Κύπρου στα 0,55 ευρώ +1,29% με αποτίμηση 931 εκατ
Το δικαίωμα της Κύπρου στα 0,0110 ευρώ -15,38%.
Η Marfin στα 0,3220 ευρώ +3,54% με αποτίμηση 518 εκατ ευρώ.
Το ΤΤ στα 0,82 ευρώ +9,3% με αποτίμηση 233 εκατ
Από τις μη τραπεζικές μετοχές του εικοσάρη η ΕΕΕΚ σταθεροποιητικά στα 14,30 ευρώ, η ΔΕΗ +1,78%, η ΜΙΓ +4,37%, ο ΟΠΑΠ +2,05%, τα ΕΛΠΕ -0,18%.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το τίτλος της Alpha bank απόρροια επενδυτικού ενδιαφέροντος με αφορμή και αιτία ότι τα δάνεια προς τον δημόσιο τομέα; Θα εξαιρεθούν από τα CACs άρα η τράπεζα δεν θα επιβαρυνθεί. Σημειώνεται ότι η Alpha bank διαθέτει 2,2 δις ευρώ δάνεια προς ΟΣΕ, ΕΑΣ και άλλες δημόσιες εταιρίες.
Η Alpha bank είχε ζητήσει να εξαιρεθούν από τα CACs τις ρήτρες συλλογικής δράσης και ο στόχος επιτεύχθηκε παρά τις αντιδράσεις των άλλων τραπεζών.
Παράλληλα από νωρίς το πρωί κυκλοφορούσαν φήμες ότι επενδυτικά χαρτοφυλάκια θα χτίσουν ή χτίζουν θέσεις στον τίτλο.
Ωστόσο μέχρι τώρα αυτό δεν έχει καταγραφεί και η μεγάλη άνοδος της μετοχής έως 15% είναι απόρροια εσωτερικών κινήσεων.
Οι ξένοι στην Alpha έχουν πραγματοποιήσει μικρές συναλλαγές έως τώρα η Citi 15 χιλ μετοχές και 5 χιλ μετοχές Bank of America Merrill Lynch.
Στην Εθνική ωστόσο μετά από καιρό υπήρξε μια σχετική κινητικότητα ξένων.
Η Morgan Stanley 120 χιλ μετοχές, η Nomura 88 χιλ μετοχές, η Citigroup 300 χιλ μετοχές, η Bank of America Merrill Lynch 150 χιλ μετοχές και 28 χιλ η Deutsche bank.
Στην Eurobank 150 χιλ η Cheuvreux και 100 χιλ η Bank of America Merrill Lynch.
Στην Πειραιώς 320 χιλ Bank of America Merrill Lynch.
Στην Κύπρου 160 χιλ η UBS και 110 χιλ η HSBC.


Στα ιστορικά υψηλά τα ελληνικά CDS και τα 6μηνα έντοκα

Στο 4,8% διαμορφώθηκε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου εξάμηνης διαρκειας που προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, αντλώντας το ποσό των 1,137 δισ. ευρώ, από 875 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,63 από 2,72 στην προηγούμενη.
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές), να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.
Να σημειωθεί ότι το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,86% στην προηγούμενη έκδοση.
Τα CDS ειδικά στην Ελλάδα σε νέα ιστορικά υψηλά 78% ή 7800 μ.β.
Στην Ιρλανδία 625 μ.β. στην Πορτογαλία 36%, στην Ισπανία 400 μ.β. στην Ιταλία 375 μ.β. στην Γαλλία 177 μ.β. και στην Γερμανία 80 μ.β.
Οι αποδόσεις σταθεροποιητικά ελαφρώς ανοδικά.
Στην Ιταλία στην 10ετία 4,96%, στην Ισπανία 4,83%, στην Πορτογαλία 13,47% και στην Ιρλανδία 6,85%.
Το ευρώ στα 1,3180 δολάρια με διακύμανση 1,3175 δολάρια με 1,3225 δολάρια.

www.bankingnews.gr

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε με ελαφρώς χαμηλότερο κόστος 1,138 δισ. ευρώ



ΟΔΔΗΧ: Άντλησε με ελαφρώς χαμηλότερο κόστος 1,138 δισ. ευρώ

Ελαφρώς χαμηλότερα διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και μέσω της οποίας άντλησε συνολικά 1,138 δισ. ευρώ.

Το κόστος δανεισμού υποχώρησε στο 4,8% έναντι 4,86% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία της 7ης Φεβρουαρίου, ενώ ο βαθμός κάλυψης ήταν 2,63.

Ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 9η Μαρτίου του 2012.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας με τα ποσά αποτιμημένα σε ευρώ. Τα στοιχεία σε παρενθέσεις αφορούν τα μεγέθη της προηγούμενης δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου.


Έκδοση: Έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων
Ωρίμανση: 7 Σεπτεμβρίου του 2012
Προσφορές: 875 εκατ.
Προσφορές αποδεκτές: 2,298 δις.
Προσφορές αποδεκτές: 1,138 δις.
Βαθμός υπερκάλυψης: 2,63 (2,72)
Απόδοση: 4,80% (4,86%)
Τιμή: 97,63 (97,601)
Ημερομηνία διακανονισμού: 9 Μαρτίου του 2012





Πηγή: capital.gr

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


                                        ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                ΔΙΟΝΥΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Κύριε Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι,
Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία  σας για την δημιουργία Δημοπρατηρίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όχι ένα,  αλλά περισσότερα Δημοπρατήρια, θα έδιναν  ικανοποιητικές τιμές στους αγρότες μας, θα αντιμετωπίζονταν το μεγάλο πρόβλημα με τις πέτσινες επιταγές  με τις οποίες ‘’πληρώνονται’’ πολλοί αγρότες μας και χάνουν τα χρήματα τους και τους κόπους τους και τέλος θα αντιμετωπίζονταν και το πρόβλημα με τους μεσάζοντες που αισχροκερδούν.
Το 1992 με την ιδιότητα του Δημάρχου Σκύδρας και του Αγρότη, (είχα και έχω ροδάκινα), επισκέφτηκα το Δημοπρατήριο Greenery στην Χάγη της Ολλανδίας, που ήταν και είναι το μεγαλύτερο ίσως Δημοπρατήριο στη Ευρώπη.
Τo Greenery ήταν δημιούργημα 15 ομάδων παραγωγών οι οποίες δημιούργησαν έναν φορέα και λειτουργούσαν  το Δημοπρατήριο. Διοίκηση ασκούσαν όχι το Δ.Σ των συνεταιριστών αλλά εξειδικευμένοι λίγοι υπάλληλοι, που λογοδοτούσαν κάθε μήνα για την πορεία του Δημοπρατηρίου στο Δ.Σ. του φορέα των Ομάδων Παραγωγών.
Προχώρησα και εκπονήθηκε από ειδικούς στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, μελέτη σκοπιμότητας για την δημιουργία Δημοπρατηρίου στην Σκύδρα που είναι το Φρουτοπαραγωγικό κέντρο της Ευρύτερης περιοχής των Νομών Πέλλας και Ημαθίας, που είναι δυο Νομοί αγροτικοί. Στην Πέλλα παράγονται 23 προϊόντα,  κυρίως φρούτα και λαχανικά σε μεγάλες ποσότητες.
Από την Σκύδρα ξεκινούσαν τα τρένα για την αγορά του Μονάχου. Ήταν η έδρα της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), και έχουν την έδρα τους και τις εγκαταστάσεις τους 5 κονσερβοβιομηχανίες (κομπόστα), 2 βιομηχανίες κατάψυξης, είναι έδρα 2 ενώσεων και πολλών ομάδων παραγωγών αλλά και ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές φρούτων στην Ευρώπη και την Ασία καθώς και την εσωτερική αγορά.
Η μελέτη σκοπιμότητας και χωροθέτησης έγινε, είναι στον Δήμο Σκύδρας και έχω και εγώ ένα αντίτυπο, και υποδείκνυε ως τον καταλληλότερο χώρο  τον χώρο των κρατικών ψυγείων,  όπου πέρα από τον στεγασμένο, δίπλα υπήρχε χώρος 50 στρεμμάτων ιδιόκτητος. Τότε τα κρατικά ψυγεία ανήκαν κατά 51% στην ΓΕΣΠΟΒ και κατά 49% στην ΕΓΣ Έδεσσας.
Η πρόταση μας είχε επιλεγεί στις 16 καλύτερες προτάσεις για χρηματοδότηση από τα Προγράμματα Περιφερειακής  Ανάπτυξης της Ε.Ε., αλλά για κακή μας τύχη εκείνη την περίοδο (1994-1995) χρηματοδότησαν μόνο 6 και πήραν 2 η Γερμανία  και από μια η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο  και η Αυστρία. Η συνάντηση μου με τον Επίτροπο μας τότε τον κ. Παπουτσή δεν απέδωσε κανένα αποτέλεσμα.
Σαν Βουλευτής συνέχισα να παλεύω για το Δημοπρατήριο στην Σκύδρα.
Επί Υπουργίας κ. Αλέκου Κοντού (ΝΔ) στο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγιναν με πρωτοβουλία μου, συναντήσεις με τις Ενώσεις  , τους Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών, στην Σκύδρα με θέμα την δημιουργία Φορέα Λειτουργίας του Δημοπρατηρίου, διότι ο κ. Κοντός μου ξεκαθάρισε ‘’ Φέρτε μου Δάνη τον φορέα και το χρηματοδοτώ αμέσως’’.
Πάλι κάποια   συνεταιριστικά στελέχη ‘’αρνήθηκαν’’ την συμμετοχή τους, διότι όπως είπε κάποιος…  ‘’δεν θα πουλάω εγώ αλλά το Δημοπρατήριο; Δεν γίνεται..’’
Ο Νομάρχης  Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης, το 2009 πήρε την πρωτοβουλία και υπέβαλε την πρόταση για Δημοπρατήριο στην Σκύδρα και αυτή προεγκρίθηκε.
Όριζε ως χώρο Δημοπρατηρίου το παλιό ‘’Γυμνάσιο του Δάγλα’’ δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Σκύδρας, στην διασταύρωση Σεβαστειανών.
Προσωπικά διαφώνησα με την επιλογή του χώρου ( έγινε από την Νομαρχία σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή της Σκύδρας, Χοίδης ).
Τελευταία, το έργο απεντάχθηκε από την Κυβέρνηση,  διότι δεν ‘’έτρεξε το έργο’’ και εδώ οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλες. Τέτοια έργα τα ‘’κυνηγάς’’ δεν τα αφήνεις στην τύχη τους.
Σήμερα που μελετάτε ξανά το θέμα της χωροθέτησης του Δημοπρατηρίου, έρχομαι να σας επισημάνω ότι αυτό πρέπει να γίνει στην Πέλλα, στην Σκύδρα.
Υπάρχουν  αντικειμενικοί λόγοι που συνηγορούν σ αυτό:
 α) Η ύπαρξη μελετών και προεργασίας διότι είχε ήδη προεγκριθεί το Δημοπρατήριο για την Σκύδρα,         
 β) Η Σκύδρα είναι το κέντρο της παραγωγής  νωπών και τυποποιημένων φρούτων και λαχανικών και
γ) Η Σκύδρα χωροταξικά βρίσκεται στο μέσον των νομών Πέλλας και Ημαθίας.
Κύριε Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι, το Δημοπρατήριο στην Σκύδρα  έχει μακρά ιστορία και ενώ εγκρίθηκε, ξαφνικά πάει να χαθεί;
Ζητώ για τους παραπάνω αντικειμενικούς λόγους  να στηρίξετε την δημιουργία του Δημοπρατηρίου στην Πέλλα, στην Σκύδρα, διότι εκεί είναι ο φυσικός, ο εμπορικός, ο αντικειμενικά δικός του  χώρος.
Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Θεοδωρίδης και οι Περιφερειακοί μας Σύμβουλοι κ.κ. Νουσηκήρου, Ανδρίτσος, Ζωγράφου,και Καράμπελα καθώς και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Καραμάνης, Κεχαγιάς και Πασχαλίδης,  αλλά και όλοι οι Βουλευτές της Πέλλας,,  είναι δίπλα σας και στηρίζουν την πρόταση για το Δημοπρατήριο στην Σκύδρα.                                                       Με τιμή και  εκτίμηση
                                                                                 ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ
                                                  ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου