Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα



Share
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μπαίνει η Νέα Δημοκρατία. Μέχρι το τέλος του μηνός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γαλάζιες λίστες θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και οι «φάκελοι» με όλα τα ονόματα που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για τη νίκη της Ν.Δ. βρίσκονται πλέον στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν κατατεθεί από χιλιάδες νέα πρόσωπα, έμπειρα στελέχη και προσωπικότητες με διάθεση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες, στοιχείο που θα αποτελέσει και το κυρίαρχο κριτήριο της τελικής επιλογής. Οπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν στον πρόεδρο του κόμματος, ενώ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το χειρίζεται προσωπικά.
Ο «ΤτΚ» δημοσιεύει αύριο όλα τα ονόματα των γαλάζιων στελεχών και μελών που έχουν καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας για τα ψηφοδέλτια, αλλά και τις υποψηφιότητες που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν «κλειδώσει». Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται από συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., η εικόνα των ψηφοδελτίων θα είναι η οριστική με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου.
A’ Αθηνών
Η δομή του ψηφοδελτίου είναι σχεδόν ολοκληρωμένη. Έμπειρα στελέχη και νέα πρόσωπα έχουν ξεκινήσει δυναμικά τον προεκλογικό αγώνα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των πολιτών, όπως και ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η Φωτεινή Πιπιλή είναι η εν ενεργεία κυρία που παραμένει καθώς η Ελενα Κουντουρά μετά τη διαγραφή της προσχώρησε στον Πάνο Καμμένο, ενώ εκτός της Ν.Δ. παραμένει η Ελίζα Βόζεμπεργκ που δεν επιδιώκει μεταγραφές διαμηνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει το σπίτι της.
Στη μάχη έχουν μπει εδώ και ενάμιση χρόνο η Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία μετακινείται από το Ρέθυμνο, και ο Βασίλης Κικίλιας. Υποψήφιοι στην ίδια περιφέρεια είναι η Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, ο Νότης Μηταράκης, ο Ανδρέας Ψυχάρης, ενώ την πρόθεσή του να επιστρέψει στην εκλογική του περιφέρεια έχει δηλώσει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Υποψήφιοι είναι επίσης ο Μανώλης Αγγελάκας, η Μαίη Ζαννή και ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.
 Β’ Αθηνών
Στην πιο κρίσιμη περιφέρεια όλης της χώρας, οι γαλάζιοι έχουν ήδη λάβει θέση μάχης. Είναι οι εν ενεργεία Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστή Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και εκείνοι που παίρνουν το βάπτισμα του σταυρού: ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Αννα Καραμανλή, ο Νίκος Κωστόπουλος. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος μετακινείται από τη Φθιώτιδα στη Β’ Περιφέρεια, ενώ το νέο πρόσωπο είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την προσχώρησή του από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Ν.Δ. Και πάλι υποψήφιοι θα είναι η Κατερίνα Παπακώστα και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, η Τάνια Ιακωβίδου και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Επίσης, τη μάχη του σταυρού δίνουν οι κυρίες Λίλιαν Βασιλείου-Καρτσάτου, η πρώην δήμαρχος Εκάλης Βάσω Σπηλιωτοπούλου, η Ολγα Παυλίδου-Κουτρουμάνη, η Αγάπη Γερογιάννη, η Κατερίνα Γλυκού-Φωτεινιά, η Μέμα Χαλιώτη. Υποψήφιοι και οι Βασίλης Θαλασσινός, Γιώργος Σαμαά, Κώστας Αξελός.
 
Α’ Πειραιά
Ο «χάρτης» των υποψηφιοτήτων αλλάζει με τη διαγραφή του Παναγιώτη Μελά και στο μεγάλο λιμάνι μπαίνουν δυναμικά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Σπύρος Σπυρίδων και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, όπως και η Ζωή Ρούσσου. Ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Πέτρος Μαντούβαλος.
 Β’ Πειραιά
Εκτός από τον Γιάννη Τραγάκη και τον Τάσο Νεράντζη, υποψήφιοι θα είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Γιάννης Κουράκος, η Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Πληροφορίες μιλούν επίσης για τον Βασίλη Βουγιουκλάκη και την Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Αττική
Εκτός ψηφοδελτίων βρίσκεται ο Γιώργος Βλάχος και οι εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ. είναι πλέον ο Θανάσης Μπούρας και ο Νίκος Καντερές. Μετά την προσχώρησή του στη Ν.Δ., ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης θα είναι υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια -παρά τις φήμες για μετακίνηση στη Β’ Αθηνών- ενώ στα νέα πρόσωπα προστίθενται ο Πάνος Λειβαδάς, ο Στέφανος Αγιάσογλου, ο Δημήτρης Τσανικλίδης, γιατρός, και ο Μάκης Γάκης. Πληροφορίες φέρουν επίσης ως υποψηφίους τους Θανάση Κατσιγιάννη, Γεωργία Μαρτίνου και Απόστολο Σταύρου, ενώ το χρίσμα πήρε και ο Πέτρος Δούκας.
Α’ Θεσσαλονίκης
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για μια θέση στη γαλάζια λίστα της συμπρωτεύουσας. Στο ψηφοδέλτιο έχουν ήδη μια θέση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και η Ελενα Ράπτη. Ο Κώστας Γκιουλέκας παραμένει εκτός Ν.Δ., ωστόσο έχει αποκλείσει κάθε σενάριο για προσχώρησή του σε άλλο κόμμα σημειώνοντας ότι θα δώσει τη μάχη για τη νίκη της Ν.Δ. Υποψήφιοι θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Κώστας Μαργαρίτης, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Παναγιώτης Κόκκορης. Αίτηση υποψηφιότητας έχουν υποβάλει επίσης ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Αναστάσιος Τσόγγαλης, η Φαίη Κυριλλίδου, η Γωγώ Παπαϊωάννου, η Αννυ Ευθυμίου, η Βαρβάρα Ρόζα, η Αρτεμις Διαλυνά, η Μαρία Μήτσιου, ο Ορέστης Αγγελίδης, ο Νίκος Βαλάνος, ο Παντελής Καζαντζίδης, η Μαρία Προκοπίδου, ο Νίκος Βεζυρτζής, ο Γιώργος Ορφανός.
Β’ Θεσσαλονίκης
Μαζί με τους εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, τη μάχη θα δώσουν η έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης, ο Γιάννης Παλαιστής. Αίτηση υποψηφιότητας έχουν καταθέσει ο Αδάμ Ρεγκούζας, η Εύα Παντούσα, ο Παντελής Τσακίρης, ο Βασίλης Πετσάνας. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο επιθυμούν η Δήμητρα Κοασίδου, ο Αρης Αραμπατζής, ο Βασίλης Κανάκας, η Γιάννα Τζάκη, η Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυμεί και η Ανθή Σαλαγκούδη.
Kεντρική Μακεδονία
Νέοι και έμπειροι πολιτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Νέα Δημοκρατία σε έξι κρίσιμους νομούς.
Στην Ημαθία, εκτός από το νυν βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη, κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, η Σταυρούλα Γιαννούτσου, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Χρήστος Μάμαλης, ο Τάσος Μπαρτζώκας, δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, η Γεωργία Μπατσαρά, ο Γιώργος Ορφανός, ο Ζήσης Πατσίκας, ο Ξενοκράτης Σακλάς, ο Στάθης Σαρηγιαννίδης και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Στο Κιλκίς υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μία θέση στη λίστα διεκδικούν: ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πολιτευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δημήτρης Αϊδίνης, υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη το 2009, ο Πρόδρομος Πετζερετζής, δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, η Κωνσταντίνα Συμεωνίδου-Τσιβρεμετζή, υπεύθυνη γυναικών της ΝΟΔ, και η Ελισάβετ Δημητριάδου, δημοτική σύμβουλος Παιονίας.
Στην Πιερία, εκτός από το βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν η Αννα Μάνη, ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Ανέστης Ινεγλης, ο Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο Δημήτριος Μπέης, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο Βασίλειος Τουλίκας και ο Δημήτριος Χριστογιάννης.
Στη Χαλκιδική, έδρα του Γιώργου Βαγιωνά που διαγράφηκε από τη Ν.Δ., μία θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Δημήτρης Πάχτας, ο Νίκος Καραμανλής, ο Γιώργος Τσιουπλάκης, ο Απόστολος Μαρκογιαννάκης, ο Γιώργος Τσανανάς, ο Νίκος Ψαράς και η Ολγα Παπαμέτη.
Στην Πέλλα, εκλογική περιφέρεια του Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος επίσης διαγράφηκε από τη Ν.Δ., το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι μεγάλο. Αίτηση κατέθεσαν η πρώην βουλευτής Παρθένα Φουντουκίδου, ο πολιτικός μηχανικός Διονύσης Σταμενίτης, η Μαρία Ζωγράφου, ο Δημήτρης Νικέζης, ο Αλκης Νουσηκύρου, ο Γιάννης Μουράτογλου, η Αννα Βαμβάκη, η Ελένη Σαρπασίδου, ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Κώστας Μπαρμπαγιάννης.
Στις Σέρρες, τα γραφεία της ΝΟΔΕ κυριολεκτικά βομβαρδίστηκαν από υποψηφιότητες: πριν από δύο 24ωρα επέστρεψαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. οι Θεόφιλος Λεονταρίδης και Ανδρέας Καρυπίδης, ενώ εκτός παραμένει η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Μία θέση στη γαλάζια λίστα διεκδικούν οι Μενέλαος Λάχβεης, καρδιοχειρουργός, Σπυρίδων Μάμαλης, πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Αθανάσιος Μασλαρινός, περιφερειακός σύμβουλος, Αθανάσιος Μπασδάνης, περιφερειακός σύμβουλος, Ευστάθιος Πανταζής, οδοντίατρος και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γεώργιος Σπυρόπουλος, δικηγόρος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δικηγόρος, Κωνσταντίνος Στάγκος, τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Σερρών, Γεώργιος Τσιμερίκας, τέως πρόεδρος ΔΕΥΑΣ, Κωνσταντίνος, Τσιπλάκης, πρώην βουλευτής, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, δικηγόρος, και οι κυρίες Φωτεινή Αραμπατζή, διευθύντρια τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, Αγγελική Μήκα, τέως δήμαρχος Νιγρίτας, και Σωτηρία Πάνου, μέλος ΝΟΔΕ Σερρών.
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Πραγματικός συνωστισμός παρατηρείται στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας παραμένει εκτός Ν.Δ. και γαλάζιο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τον πρώην δήμαρχο της πόλης Θωμά Μαργαρίτη, τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Δημήτρη Κυριακίδη, την Αννα Δαϊλάκη, ανιψιά του πρώην βουλευτή Σταύρου, τον Σταύρο Παπαδόπουλο και τη Νικολέτα Τσεπέλη.
Στην Καβάλα, όπου νυν βουλευτής είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι Γιάννης Πασχαλίδης, Γιώργος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Βασιλική Παπουτσή-Μήττα, Δήμητρα Τσανάκα, Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Θεόδωρος Καλλιοντζής, Μαρίνα Φιλιππίδου, Ειρήνη Κουρτίδου και Νικόλαος Κιοσές.
Στην Ξάνθη θα είναι και πάλι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Αλέκος Κοντός. Μια θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο πολιτευτής Κώστας Ζαγναφέρης, η πολιτευτής Γεωργία Ανδρέου, ο επιχειρηματίας Σάκης Κριτσίνης και ο οικονομολόγος Κώστας Τριανταφυλλίδης. Από το χώρο της μειονότητας, τη φιλοδοξία τους να κατέβουν υποψήφιοι με το κόμμα της Ν.Δ. φέρονται να κατέθεσαν ο δικηγόρος Αδνάν Πετσενίκ από τον Ορεινό Ογκο και ίσως του Μπαντάκ Σιαμπάν από τα Κιμμέρια.
Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή και γραμματέα Προγράμματος Ευρυπίδη Στυλιανίδη, υποψηφιότητα κατέθεσαν ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, η γιατρός Βούλα Ελευθεριάδου, ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Καζαντζής και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίτσιος. Από τη μειονότητα ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι Αχμέτ Ιδρύς και Ιλχάν Ιμάμογλου.
Στον Εβρο επέστρεψε στη Ν.Δ. ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος. Στο νομό κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Ακης Γεροντόπουλος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά επί σειράν ετών, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, η πρώην διευθύντρια του ΙΕΚ Ελένη Δημούδη, η Παγώνα Καράκη, η Φανή Μπαχαρίδου, η νεαρή δικηγόρος Χριστίνα Καπετανίδου, ο πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου Χρήστος Τοκαμάνης, ο Σταύρος Καβαρατζής (γιος του παλιού βουλευτή), ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ρούφος και ο Νίκος Νικολαΐδης.
Δυτική Μακεδονία
Στα Γρεβενά αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο Απόστολος Τσένης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, ο Αθανάσιος Σδράλης, προσωπάρχης στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης, ο Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Φώτης Σιούμπουρας, ο Γιάννης Μήτσιου, ο Σ. Σκόδρας.
Στην Καστοριά, όπου επανέκαμψε ο βουλευτής Ζήσης Τζικαλάγιας, αίτηση κατέθεσαν η Μαρία Αντωνίου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Μαγαλιός.
Στην Κοζάνη, τη γαλάζια μάχη ξεκίνησαν ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, στέλεχος της Ν.Δ. επί σειράν ετών, ο Θεόδωρος Κουκάκης, ο Γεώργιος Τοπαλίδης, η Αννα Νανοπούλου, η Ελσα Φωτιάδου, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Φώτης Ζυγούρης, η Ευλαμπία Πρώιου και Ιωάννης Δεληγιάννης.
Στη Φλώρινα, μία θέση στη λίστα διεκδικούν οι Γιάννης Αντωνιάδης, Απόστολος Ασλανίδης, Σωτήρης Βόσδου, πρώην περιφερειάρχης, Γιώργος Κουλίδης, Σταύρος Παπασωτηρίου, οικονομολόγος.
 Ηπειρος
Στα Ιωάννινα, εκτός από τον Κώστα Τασούλα, γραμματέα της Κ.Ο. και τον Σταύρο Καλογιάννη, το χρίσμα του υποψηφίου διεκδικεί η Αννα Ασημακοπούλου, δημοτική σύμβουλος, ο Γιώργος Γοργόλης, ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, πρώην δήμαρχος Ανατολής, ο Παντελής Κολόκας, αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, ο δημοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, η πολιτευτής Γιούλα Μητροκώστα, ο Φίλιππος Σιάκκας, ο Βασίλης Τσαλιαμάνης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος.
Στην Αρτα, εκτός Ν.Δ. παραμένει ο Κώστας Παπασιώζος. Για μια θέση στη λίστα κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας η Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, ο Χριστόφος Μίχος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην νομάρχης Αρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Σίμου, ο πολιτευτής Γιώργος Στύλιος και ο σύμβουλος Περιφέρειας Ηπείρου Χρήστος Τσιρογιάννης. Επίσης, ο γιος του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου, Ντίνος Παπαδημητρίου.
Στη Θεσπρωτία, εκτός του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο πρώην νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας, ο Γιάννης Γεωργόπουλος, ο Νίκος Κάτσιος, ο Μάκης Κιάμος και ο Κώστας Μπέσης.
Στην Πρέβεζα, εκλογική περιφέρεια του Δημήτρη Τσουμάνη, τη μάχη επιθυμούν να δώσουν ο Στέργιος Γιαννάκης, ο Λάμπρος Πρέντζας και η Γεωργία Ξώνα.
 Θεσσαλία
Στη Λάρισα, εκλογική περιφέρεια του Μάξιμου Χαρακόπουλου, γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, η Ν.Δ. θα έχει δυναμική παρουσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ζώης έχει διαγραφεί. Τη μάχη του σταυρού προσδοκούν να δώσουν ο Γιώργος Αδαμούλης εκπαιδευτικός, η Ελένη Αξιόγλου, δικηγόρος, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Βουνάτσος, ο καθηγητής Δημήτρης Γρηγοριάδης, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχείλα, η πολιτικός μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη, η αρχιτέκτονας Κατερίνα Καρέλα και ο Χρήστος Πλιάτσικας.
Στα Τρίκαλα -όπου έχει διαγραφεί ο Σωτήρης Χατζηγάκης- στον αγώνα μπαίνει ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Κώστας Σκρέκας, γιος του πρώην βουλευτή, ο Μιχάλης Ταμήλος, ο Νίκος Σακκάς, ο Κώστας Τσουρβάκας, ο Απόστολος Τσαντίλας και ο Χρήστος Μαγειρίας.
Στην Καρδίτσα αίτηση έχουν καταθέσει ο ανιψιός του πρώην Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, Παύλος Σιούφας, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Σωτήρης Μπούσδρας, ο Γιώργος Κωτούλας, η Ασημίνα Σκόνδρα, ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Πολύζος.
Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του Θανάση Νάκου, έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή, ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. σε θέματα διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Σπύρος Δεσύλλας, η Μαρία Καπάνη και ο Αργύρης Μποτός.
 Ιόνιο
Στην Κέρκυρα, όπου εκλέγεται ο Νίκος Δένδιας, αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας, ο Χρήστος Ανθης, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο Σπύρος Σκιαδόπουλος, πρώην νομαρχιακό στέλεχος, η Αμαλία Μακρή, περιφερειακή σύμβουλος, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας, Νίκος Καλόγερος.
Στην Κεφαλλονιά επιστρέφει ο υφυπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Γιώργος Κουρής, η Σοφία Λουκέρη, που μετακομίζει από την Α’ Αθηνών, ο Παύλος Παπαδάτος, επικοινωνιολόγος – διαφημιστής, ο Σταύρος Τραυλός, πολιτικός μηχανικός.
Στη Ζάκυνθο αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν ο Παύλος Κολοκοτσάς, ο Διονύσης Γάσπαρος, πρώην νομάρχης, και ο Κώστας Τσιριγώτης-Μολοντός. Στη Λευκάδα οι πληροφορίες μιλούν για υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.
Δυτική Ελλάδα
Στην Αχαΐα έτοιμοι για τη μάχη του σταυρού δηλώνουν οι πολιτευτές Αγγελος Τσιγκρής, Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, ο Γιώργος Καραμαλίκης, ναύαρχος ε.α., ο Αθανάσιος Νταβλούρος, πρώην διοικητής Ασφάλειας Πατρών, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Πανίτσα, ο Νίκος Πυλαρινός, περιφερειακός σύμβουλος, ο Βασίλης Καρκούλιας, οικονομολόγος, ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Δημήτρης Αντωνακόπουλος.
Στην Αιτωλοακαρνανία το τοπίο είναι διαφορετικό μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν θα είναι στις γαλάζιες λίστες. Επίσης, δεν θα είναι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός και τα νέα δεδομένα φέρνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης τον Θύμιο Δρόσο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Παπαναστασίου, την Ελενα Μάντζιου-Κοτρολού, τον Δημήτρη Αρβανίτη, τον Νίκο Καραπάνο, τη Γεωργία Μπόκα, τον Ασημάκη Φωτόπουλο, τη Μαρία Φωκά.
Στην Ηλεία, όπου εκλέγεται ο Κώστας Τζαβάρας, επιθυμούν να δώσουν το γαλάζιο αγώνα η Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο Διονύσης Χιόνης. Οι πληροφορίες μιλούν επίσης για τους Χάρη Λαμπρόπουλο, Γιώργο Κατσάμπερη και Παναγιώτη Αδρακτά.
 Στερεά Ελλάδα
Στη Βοιωτία, εκλογική περιφέρεια του Μιχάλη Γιαννάκη που παραμένει μέχρι σήμερα εκτός Ν.Δ., την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Παντελής Φραγκούλης, ο Γιάννης Καράμπελας, ο Τάσος Ιγγλέζος, ο Λουκάς Υπερήφανος, ο Γιώργος Μεγάλος, ο Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο Χαράλαμπος Κουτσόπουλος, ο Νίκος Λαδογιάννης και οι κυρίες Σωσώ Μανάρα και Κική Μαχαίρα.
Στη Φωκίδα θέλουν να μπουν στη μάχη του σταυρού ο Παναγιώτης Ευσταθίου, γιατρός, ο πολιτικός μηχανικός, Απόστολος Λυμπέρης, η δικηγόρος Ασπασία Μανδρέκα, ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και ο εκπαιδευτικός Αναστάσιος Φλώρος.
Στην Εύβοια παραμένει στις λίστες ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο Κώστας Μαρκόπουλος είναι εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων και έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσαν οι Βάσω Παππά, Σίσσυ Λαΐου, Σταμάτης Γκάβαλης, Σταύρος Καρκαλέτσης και Ελένη Θαλασσινού. Δεν αποκλείεται η συμμετοχή του Θεόδωρου Σταματίου, συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την Πολιτική Ανοιξη.
Στη Φθιώτιδα, όπου εκλέγεται ο Χρήστος Σταϊκούρας, υποψήφιοι επιθυμούν να είναι ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο Γιάννης Μπρεκουλάκης, ο Δημήτρης Μπριάνης, ο Νίκος Διαμαντής και ο Αλέξης Κορδολέμης.
Στην Ευρυτανία μπαίνει δυναμικά στον προεκλογικό αγώνα ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος. Μία θέση στη λίστα διεκδικούν επίσης οι Χρήστος Αρμάγος, Φώτης Κουλαρμάνης, Μαρία Γαλανού και Χρήστος Μπούρας.
Πελοπόννησος
Στην Αρκαδία, όπου εκλέγεται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος, διεκδικούν μία θέση στο ψηφοδέλτιο ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Παναγιώτης Καρβελάς, αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ενωσης, ο Κώστας Βλάσσης, γιατρός, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, ο Μαρίνος Τσίρμπας και ο Κωνσταντίνος Αυγερινός.
Στη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, θέλουν να είναι υποψήφιοι, εκτός του εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, , ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο  Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Αγγελος Κωτσιόπουλος, ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Παύλος Ιωαννίδης, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος και η Αντωνία Μπούζα.
Στην Κορινθία, όπου εκλέγεται ο εν ενεργεία βουλευτής Κώστας Κόλλιας, θέλουν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ο γιος του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, Χρίστος Δήμας, ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η πρώην βουλευτής Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο πρώην νομάρχης Νίκος Ταγαράς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Σούκουλη, ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, ο πολιτευτής Στ. Μάρκελλος και ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος.
Στην Αργολίδα, εκτός του βουλευτή Γιάννη Ανδριανού -η Ελσα Παπαδημητρίου έχει διαγραφεί-, θέλουν να δώσουν τη μάχη του σταυρού ο Βασίλης Σιδέρης, πρώην Αντινομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δήμαρχος Ναυπλίου, ο Φώτης Κολεβέντης, οι κυρίες Κατερίνα Μπόμπου, τέως αντινομάρχης, και Θεοδώρα Καλογεράκου και Γεωργαντά. Επίσης, ενδιαφέρονται ο Δημήτρης Κρανιάς και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος.
Στη Λακωνία, εκτός των Γρηγόρη Αποστολάκου και Θανάση Δαβάκη, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Κώστας Φούρκας, ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης και ο Θεόδωρος Ματάλας.
Βόρειο Αιγαίο
Στη Λέσβο, όπου έχει διαγραφεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Σπύρος Γαληνός, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι ετοιμάζεται ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Οπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για τον Κώστα Μουτζούρη, τον πρώην νομάρχη Παύλο Βογιατζή, τον Γιάννη Γιαννέλη, και τον Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Η τοπική κοινωνία μιλά για ανοιχτό ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Αρη Χατζηκομνηνού.
Στη Σάμο, ενδιαφέρον για μία θέση στη λίστα εκδηλώθηκε από τον πρώην περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Γιάννη Χατζηκωνσταντή, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, τον Τάσο Καλατζή και τον Μάνο Λογοθέτη.
Στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες μιλούν για τη Μαρία Σώδη.
Νότιο Αιγαίο
Στα Δωδεκάνησα βρίσκεται εκτός Ν.Δ. η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη. Η Ν.Δ. στελεχώνει το ψηφοδέλτιό της με νέα πρόσωπα και με χαρακτηριστικό τη διάθεση προσφοράς. Εχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Παππά, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λίστα εκδήλωσαν οι Βασίλης Υψηλάντης, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Χρύσης, Στράτος Καρίκης, Γιάννης Φλεβάρης, Γιάννης Καμπανής, Δημήτρης Μαραγκός και Γιάννης Πήλιαρης.
Στις Κυκλάδες, έδρα του Γιάννη Βρούτση, αίτηση έχουν καταθέσει οι Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Καφτηράνης, Παναγιώτης Ευθυβουλίδης, Γιώργος Μπαφίτης.
 Κρήτη
Στο Ηράκλειο, όπου επέστρεψε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, θέλουν να είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης, η Ελένη Κουντουράκη, ο Κωστής Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Ματαλιωτάκης, η Ρέα Αλεξανδράκη, ο Κώστας Στραταντωνάκης, ο Μάξιμος Σενετάκης, ο Μανώλης Μαράκης, η Αντιγόνη Ανδρεάκη.
Στα Χανιά θα είναι υποψήφιοι ο Μανούσος Βουλουδάκης και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο Κώστας Γύπαρης, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Αννα Κοντολαιμάκη, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.
Στο Λασίθι, όπου θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, φαίνεται να ανάβει το πράσινο φως για την Ελένη Βλάση.
Στο Ρέθυμνο φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, γιου του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη.
Κατερίνα Κατσαβού στον”Τύπο της Κυριακής”

Γιακουμάτος: Οργή για την ...5η αναβολή συζήτησης για τον παράνομο τζόγο



Οργή προς τον Ευάγγ. Βενιζέλο, για την ...5 αναβολή συζήτησης επερώτησης για τα λεφτά του παράνομου τζόγου, ύψους 5 δις. από τον βουλευτή ΝΔ, Γ. Γιακουμάτο

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Αδιανόητη χαρακτηρίζει την αναβολή για πέμπτη φορά της επερώτησής του για 5 δις € που χάνει η χώρα μας κάθε χρόνο από το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και τα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια, ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, καταγγέλλοντας προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Είναι Κοινοβουλευτικά απαράδεκτη η συμπεριφορά και η πρακτική του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, που -για 5η φορά- επίκαιρη ερώτηση, η οποία είχε επιλεγεί να συζητηθεί, για τα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια και το παράνομο διαδικτυακό τζόγο αναβάλλεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Θεωρώ αδιανόητο προκειμένου να βρει 325 εκ € να κόβει μισθούς και συντάξεις και να μην ενδιαφέρεται ο Υπουργός Οικονομικών για 5 δις € που χάνει η χώρα μας κάθε χρόνο από το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και τα παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια, σύμφωνα και με την Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και τα οποία καταλήγουν στα νησιά Κέιμαν, στο Γιβραλτάρ το Σουδάν και αλλού.
«Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη». Λυπάμαι που δραπετεύεις τη Δευτέρα και δεν θα έχω την ικανοποίηση να σου μιλήσω για αυτά τα λεφτά……που όντως υπάρχουν.
Όμως η ΝΔ, ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς και εγώ προσωπικά, δεν θα επιτρέψουμε, μετά την εκφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, να κόβονται χρήματα από μισθούς και συντάξεις και να μην φορολογούνται και να νομιμοποιούνται παράνομα έσοδα από εγκληματικές πράξεις
Αναλογίσου ως αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με 5 δις ετησίως πόσες τρύπες θα κλείναμε».



Αρχειοθήκη ιστολογίου