Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Yπέρ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η Μέρκελ




Η Γερμανίδα καγκελάριος πλέον δέχεται ότι το κεφάλαιο των 500 δισ. ευρώ του ESM θα μπορεί να ενισχυθεί από τα 200 δισ. ευρώ του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF.
Τις πληροφορίες που την ήθελαν να υπαναχωρεί από την αρχική της θέση κατά της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), επιβεβαίωσε η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ο ESM, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, μπορεί για αρκετά χρόνια να λειτουργεί παράλληλα με τον προσωρινό μηχανισμό (EFSF) και πρόσθεσε πως το κεφάλαιο των 500 δισ. ευρώ που θα έχει στη διάθεσή του μπορεί να ενισχυθεί από τα 200 δισ. του EFSF.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά, πάντως, ότι μακροπρόθεσμα ο μόνιμος μηχανισμός δεν πρέπει να διαθέτει περισσότερα από 500 δισ. ευρώ.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Χωρίς διαδικασίες κομματικός διορισμός διοικητή στο Νοσοκομείο Έδεσσας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ  ΙΟΡΔΑΝΗ  ΤΖΑΜΤΖΗ

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
E-mailΕκτύπωσηPDF
tzamtzis-nosokomeioΛίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος αποφάσισε στις 19/3/2012 την πρόωρη λήξη της θητείας του Διοικητού του Γ.Ν. Έδεσσας και την αντικατάστασή του με άλλο πρόσωπο προερχόμενο από στενό κύκλο πολιτικού του ΠΑΣΟΚ από τον νομό.
Με δεδομένο ότι στην απόφαση δεν περιλαμβάνεται το αιτιολογικό της αντικατάστασης, μπορεί άραγε ο υπουργός να εξηγήσει τα κίνητρα και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή;
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο απερχόμενος διοικητής;
Για ποιους λόγους απομακρύνεται ενώ διορίστηκε μόλις τον προηγούμενο Νοέμβριο;
Με ποια διαδικασία προέκυψε η επιλογή του νέου διοικητή και βάση ποιών προσόντων έγινε η επιλογή του;
Τελικά με ποιόν τρόπο αυτή η επιλογή εξυπηρετεί την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου Έδεσσας και την αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας και Αριδαίας ;
Με την στάση του ο κ. Λοβέρδος αποδεικνύει ότι ο πολύπαθος χώρος της υγείας για ακόμη μια φορά χρησιμοποιείται από το ΠΑΣΟΚ ως πεδίο άσκησης ρουσφετολογικής πολιτικής.
Στη δεδομένη οικονομική συγκυρία και με τα προβλήματα του συστήματος υγείας να συσσωρεύονται καθημερινά, τέτοιες πολιτικές είναι τουλάχιστον ανάξιες των περιστάσεων.
Αποδεικνύεται ότι δεν τους ενδιαφέρει η υγεία του λαού και η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο της Έδεσσας, αλλά το βόλεμα την υμετέρων.

Μετά τις πιέσεις ΝΔ-Π. Οικονόμου: Θα εισηγηθώ απόσυρση της διάταξης για τους ημιυπαίθριους



Την πρόθεσή του να εισηγηθεί την απόσυρση της διάταξης, με την οποία επιβαρύνονται όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν αυθαίρετους χώρους, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. Να θυμίσουμε ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη διαφώνησε η ΝΔ και αποχώρησε από τον ανούσιο διάλογο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στην αυριανή κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Ανάπτυξης και Οικονομικών της Βουλής -όπου θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο- θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί η διάταξη αυτή, «για λόγους αξιοπιστίας του κράτους».

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα και το κράτος εμφανίζεται ως αναξιόπιστο παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» ότι οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων και άλλων αυθαίρετων χώρων που νομιμοποιήθηκαν με τον τελευταίο φόρο για τα ακίνητα δεν επιβαρύνονται μόνο από την προσμέτρηση των χώρων αυτών στα τεκμήρια, αλλά στην ουσία διπλασιάζεται η φορολόγηση των περιουσιών τους, καθώς με το νέο νόμο καταργείται μια προστατευτική διάταξη της προηγούμενης ρύθμισης.


http://dexiextrem.blogspot.com 

Η ΑΟΖ ως εθνικό θέμα



Στη χώρα της δημοκρατίας είναι αναπόφευκτο να έχουμε αντιφατικές απόψεις για όλα τα θέματα, διότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί ακόμα και αν δεν έχει γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Έτσι ήταν αναμενόμενο τώρα που η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έγινε όχι ένα φαινόμενο μόδας, αλλά ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό γίγνεσθαι να διαβάζουμε ακόμα και κατηγορίες άμεσες ή έμμεσες ενάντια σε αυτούς που προωθούν την ελληνική ΑΟΖ και ειδικότερα στον πατέρα της, τον Θεόδωρο Καρυώτη. Βέβαια αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί, διότι δεν είναι αυτές οι κριτικές που παράγουν έργο και θα αφήσουν έργο στην τελική, αλλά θεωρούμε πως είναι σημαντικό να υπερασπισθούμε την ΑΟΖ όχι λόγω αρχών αλλά αξιών. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι ο Θεόδωρος Καρυώτης που επηρεάζει την έννοια της μέσης γραμμής, όταν πρέπει να οριοθετηθούν δύο ΑΟΖ που θεωρητικά επικαλύπτονται. Και βέβαια επηρεάζει ακόμα λιγότερο τα διαγράμματα Voronoi και την τριγωνοποίηση Delaunay, διότι είναι καθαρά μαθηματικές έννοιες που δεν δέχονται καμιά τροποποίηση δίχως να εκφυλισθούν. Με άλλα λόγια, οι κριτικές πάνω σε αυτά τα σημεία όχι μόνο δεν στέκουν αλλά απλώς δεν έχουν ουσία λόγω των μαθηματικών και μάλιστα των καθαρών. Τώρα όσον αφορά στις κατηγορίες ενάντια στον ενθουσιασμό που προκαλεί το θέμα της ΑΟΖ, όλα εξηγούνται με τι έννοιες της ηττοπάθειας και του ραγιαδισμού. Είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια μιζέριας όσον αφορά στα εθνικά θέματα να μην έχουμε άτομα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της ΑΟΖ; Τόσα χρόνια όλοι τους εξηγούν ότι μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να έχει υψηλή στρατηγική, κατά συνέπεια δέχθηκαν μια νοητική σφαλιάρα με τα επιτεύγματα της Κύπρου και με το έργο του Σόλωνα Κασσίνη και γι’ αυτό αναζητούν δικαιολογίες, διότι νιώθουν ενοχές. Άλλα άτομα βέβαια βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση, διότι θεωρούν ότι το θέμα της ΑΟΖ όχι μόνο τους υποσκάπτει, αλλά τους εκθέτει με την αποτελεσματικότητά του. Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να τα ονομάσουμε με το όνομά τους. Θέλουν δεν θέλουν, η Ελλάδα μας θα έχει ΑΟΖ και η θέσπισή της θα γίνει φέτος. Θέλουν δεν θέλουν, η ελληνική ΑΟΖ θα είναι για όλους, ακόμα και για τους μίζερους, τους ηττοπαθείς και τους ραγιάδες. Θέλουν δεν θέλουν ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ θα γίνει με μαθηματικό τρόπο. Και τέλος, θέλουν δεν θέλουν η πατρίδα μας θα βγει από την κρίση μέσω της ΑΟΖ, διότι το χρωστάμε στα παιδιά μας. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Ν. Λυγερός

Μέρκελ: Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη



Διαβάστε τι δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο BBC.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως θα ήταν "καταστροφικό" να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν "απίστευτα εξασθενημένη", σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.
"Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική", δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις της οποίας είναι μεταφρασμένες στα αγγλικά.
"Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: "Δεν σας θέλουμε πια'", πρόσθεσε.
"Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: 'Ποιος θα είναι ο επόμενος;' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη", συνέχισε.
Πρόσθεσε πως η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα "μακρύ και δύσβατο δρόμο" αλλά θα ήταν ένα "τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα" να εγκαταλείψει το ευρώ.
"Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες", πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.
"Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις", δήλωσε. 'Ομως "ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά".
Η Άνγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.
"Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε", είπε.

Δευτέρα 26/3 η έναρξη αιτήσεων για το 9χίλιαρο και Τρίτη 3/4 για την πρόωρη συνταξιοδότηση των καπνοπαραγωγών



kapnaΑπό σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου ξεκινούν - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου - οι αιτήσεις για τη δεύτερη δόση του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση
λόγω μεταρρύθμισης κοινής οργάνωσης αγοράς», γνωστό και ως 9χίλιαρο. Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ μας, η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για το πρόγραμμα πρόωρης σύνταξης πρώην και νυν καπνοπαραγωγών έχει προγραμματιστεί για την μεθεπόμενη Τρίτη 3 Απριλίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο όσους έχουν γεννηθεί από την 1η Μαΐου του 1948 έως την 1η Μαΐου του 1951 και είχαν ενεργοποιήσει δικαιώματα καπνού το 2009 και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ.
9χιλιαρο
Όσον αφορά το Μέτρο 144, υπενθυμίζουμε ότι η οικονομική ενίσχυση, το ανώτατο ύψος της οποίας ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 9.000 ευρώ χορηγείται στους δικαιούχους με τη μορφή φθίνουσας
κατ' αποκοπή ενίσχυσης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. Για τον υπολογισμό του συνολικού ύψους της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, λαμβάνεται υπόψη η συνολική απώλεια, των άμεσων ενισχύσεων των ετών 2010, 2011 και 2012 που αυτός λαμβάνει, σε σύγκριση με το 2009 και δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% αυτής.
Χ.Δ.

Η Ελλάδα αξίζει κάτι καλύτερο



Την ώρα που στην Ελλάδα οι παρελάσεις διεξάγονταν… prive, χωρίς η πολιτική ηγεσία να ενοχλείται ιδιαίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς έδινε δείγματα γραφής του πως θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα αύριο. Μια Ελλάδα που διαπραγματεύεται, στέλνει το μήνυμα της αξιοπρέπειας, αναζητεί συμμάχους. Δεν κρύβεται… σπίτι της, πόσο μάλλον από τον εαυτό της.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου είχε συναντήσεις με τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τους ηγέτες των δυο χωρών, με τους οποίους επιδιώκει να συγκροτήσει κοινό μέτωπο αντίστασης στη λάθος κατεύθυνση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των πολιτικών ακραίας λιτότητας του Μνημονίου.
Μετά τις εκλογές που έρχονται άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς ως αυριανός πρωθυπουργός της χώρας θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί μια καλύτερη τύχη για την Ελλάδα, σε αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, μιας καχεκτικής και φοβικής δημόσιας εκπροσώπησης της χώρας.
Στη σημερινή συνάντησή του με τον Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, η χώρα του οποίου βρίσκεται επίσης σε Μνημόνιο, άκουσε τον συνομιλητή του να ομολογεί μια αυταπόδεικτη πραγματικότητα: «Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση, και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα». Για να συμπληρώσει: «Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά».
Η οριακή διεθνής θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς και… υβρίδια άσκησης της εξουσίας. Αυτό το γνωρίζει καλά ο Κοέλιο, και τονίζει την ανάγκη να προκύψει από τις κάλπες των πρόωρων εκλογών μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες.


Αρχειοθήκη ιστολογίου