Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Απερίγραπτο θράσος! Τρεις υπουργοί ενημέρωσαν ότι μετά από 67 χρόνια δεν υπάρχουν στοιχεία για γερμανικές αποζημιώσεις



- Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι κάπου υπάρχει ένα αρχείο αλλά ακόμα δεν έχει αποκτήσει πρόσβαση
- Στο υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο για τις απαιτήσεις της Ελλάδας
- Η Γερμανία χρωστά 162 δισ στην Ελλάδα χωρίς τους τόκους
- Ακούστε τι λέει στο NewsIt ένας απόγονος οικογένειας θυμάτων της γερμανικής κατοχής

Με τη φράση "η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει" από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, ξεκίνησε η κουβέντα στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Παρά τη σαφή αυτή δήλωση του κ. Δήμα, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα από τις τοποθετήσεις των υπουργών, Δήμα, Σαχινίδη και Παπαϊωάννου πως το θέμα δεν έχει μελετηθεί σχεδόν στο ελάχιστον από καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα, καθώς έγινε γνωστό πως μετά από τόσα χρόνια ακόμα δεν έχουν συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία για να ενισχυθούν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Δήμας δήλωσε ξεκάθαρα πως για να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη εικόνα, χρειάζεται περισσότερο μελέτη των στοιχείων και αξιολόγησή τους, αλλά ξεκαθάρισε πως η χώρα διατηρεί ακόμα τις δυνατότητές για τον χειρισμό του θέματος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ακόμα ανοιχτό, αλλά το χαρακτήρισε σύνθετο θέμα με νομικά και πολιτικά προβλήματα.

Ο πλέον όμως αποκαλυπτικός υπουργός για το τί έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα για το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα, ήταν ο νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι το υπουργείο δεν έχει ούτε σπιθαμή από στοιχείο για αυτή την υπόθεση.

Μάλιστα, δήλωσε πως ρώτησε να ενημερωθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου αν υπάρχουν στοιχεία για τις απαιτήσεις της χώρας, αλλά δεν προέκυψε τίποτα. Μετά από 50 δηλαδή και χρόνια ούτε ένα στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ορθά κοφτά δήλωσε πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποκτήσει πρόσβαση και το αναζητά ένα αρχείο που αφορά πολεμικές αποζημιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος όταν είχε ερωτηθεί επί του θέματος είχε δηλώσει πως η Τράπεζα δεν διαθέτει πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο και είχε παραπέμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Όλα αυτά προκαλούν οργή και αγανάκτηση, καθώς η χώρα με τα χρήματα που θα μπορούσε να απαιτήσει από τη Γερμανία ίσως να μην βρισκόταν σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ προκαλεί τεράστια ερωτήματα γιατί μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν έχει ανακινήσει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Πηγή:NewsIt.gr

Ανακοίνωση του Δ. Τζαμτζή για τα στρατόπεδα υποδοχής λαθρομεταναστών στο Ν. Πέλλας



Ανακοίνωση

Επιστολή στους Δημάρχους Σκύδρας και Πέλλας απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής στην οποία αναφέρει:

"Προς Α)Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη Β)Δήμο Πέλλας Υπόψη Δημάρχου κ Στάμκου ΓρηγόρηΓ)Δήμο Σκύδρας Υπόψη Δημάρχου κ. Χοίδη Γιώργου.

Σύμφωνα με το blog OnAlert και τα αλλα Μ.Μ.Ε. τα οποία παρουσιάζουν την λίστα με τα 32 στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, δύο από αυτά είναι το Στρατόπεδο Δούμτσα Μαργαρίτη στην Σκύδρα και ο Λόχος Αχλαδοχωρίου στο Αχλαδοχώρι, εάν είναι το Αχλαδοχώρι Πέλλας.

Το σχέδιο αυτό είχα καταγγείλει πριν ένα χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας. Τότε είχε πάρει αναβολή η υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Τώρα ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου.

Καλώ τα Δημοτικά Συμβούλια Σκύδρας και Πέλλας... 

...να συζητήσουν άμεσα το πρόβλημα αυτό και μαζί με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη να συντονίσουν τις ενέργειες τους ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Είμαστε ήδη πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών από τα Σκόπια και την Αλβανία. Εάν έχουμε και δυο Στρατόπεδα συγκέντρωσης - φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Νομό, η κατάσταση θα γίνει αφόρητη, θα γίνει εκρηκτική".

Ιορδάνης Τζαμτζής
πρώην Βουλευτής


 

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΧΟΣ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Όλη η λίστα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες.Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;




Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα....


Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα.

Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανείς από τις κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί.
Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου και …τρέχουν να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο κα λύση.

Προς το παρόν προπαθούν να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν.Κανείς δεν θέλει να έχει στη περιοχή του στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και οι περισσότεροι επικαλούνται θέματα ασφαλείας.

Και μια και αναφερθήκαμε στην ασφάλεια. Στο ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν δεδομένο ότι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας. Η επισήμανση και μόνο δείχνει ότι υπάρχει υποψία ότι και αυτή τη δουλειά κάποιοι θα επιχειρήσουν να την “σπρώξουν” στις ΕΔ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


πηγή: onalert

Παράνομες οι παρακρατήσεις υπέρ ΕΛΓΑ



E-mailΕκτύπωσηPDF
paranomes-kratiseis-tou-elgaΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου ενάντια στην επιχείρηση αρπαγής των αγροτικών επιδοτήσεων, προκειμένου να εισπράξει η κυβέρνηση το χαράτσι των διογκωμένων ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, που δεν μπορούν να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.
Όπως έχουν καταγγείλει κατά καιρούς οι αγρότες, η Αγροτική Τράπεζα προχωρεί σε παρακρατήσεις, ώστε να ξοφλήσουν τις οφειλές τους για τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, τα οποία έχουν εκτοξευτεί στα ύψη με τον τελευταίο νόμο για τον ΕΛΓΑ.
Αυτό σημαίνει ότι παρακρατεί παράνομα και καταχρηστικά μέρος της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούται κάθε αγρότης, αν και στο άρθρο 28 του κανονισμού 1782/2003 του Συμβουλίου αναφέρεται σαφώς ότι οι ενισχύσεις στο πλαίσιο των καθεστώτων στήριξης καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους.
Αυτή η ενέργεια της Αγροτικής Τράπεζας - που, προφανώς, γίνεται κατόπιν κυβερνητικής εντολής - εκτός από αντιαγροτική και αυθαίρετη, είναι και παράνομη, καθώς οι κοινοτικοί κανονισμοί, σαφώς και κατηγορηματικώς, δεν επιτρέπουν παρακρατήσεις από τις αγροτικές επιδοτήσεις για την απόδοση οφειλών.
Για το ζήτημα των παράνομων παρακρατήσεων από τον ΕΛΓΑ μας μίλησε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτικών Συλλόγων νομού Πέλλας, Παναγιώτης Γιώγας, και όπως ανέφερε οι κοινοτικοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν κανενός είδους παρακρατήσεις από τις κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών, ενώ η Κυβέρνηση "εφηύρε" τη μέθοδο της εξουσιοδότησης για την είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ. Σε συγκεκριμένες μάλιστα περιπτώσεις, καταγγέλλεται ότι γίνεται παρακράτηση της εισφοράς όχι μόνο από τα ποσά των επιδοτήσεων, αλλά και από λογαριασμούς αγροτών που δεν έχουν ακόμη πιστωθεί με τα ποσά των επιδοτήσεων. Επίσης, καταγγέλλεται ότι έγιναν παρακρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών από τις επιδοτήσεις, ενώ όπως ισχυρίζονται οι αγρότες δεν υπέγραψαν καν την εξουσιοδότηση αυτή. «Με τον κανονισμό αυτόν που πέρυσι πέρασε εκβιαστικά, τον έχουμε χαρακτηρίσει ως αντιαγροτικό και προσπαθήσαμε να τον αντιπαλέψουμε, μαζεύοντας υπογραφές και αντισταθήκαμε στο να υπογράψουμε. Με τους εκβιασμούς όμως που έθεσαν, πάρα πολλοί αγρότες πήγαν και υπέγραψαν. Υπήρχε βέβαια το φαινόμενο και σ' αυτούς που δεν είχαν υπογράψει, παρθήκαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Η έκβαση για την οποία είμαστε σήμερα χαρούμενοι έχει να κάνει με την είδηση που έρχεται από τον ΕΛΓΑ της Λάρισας, που κι εκεί, όπως πανελλαδικά είχαν παρακρατηθεί παρανόμως χρήματα από λογαριασμούς παραγωγών χωρίς να έχουν υπογράψει, ότι εδώ και μερικές ημέρες έχουν επιστραφεί τα χρήματα τους (με την υποσημείωση ότι είναι επιστροφή χρημάτων για ασφάλιση υπέρ ΕΛΓΑ).
Αποδεικνύεται ότι το όλο επιχείρημα ήταν ψευδές και έγινε για να πιέσουν τους αγρότες να συμμορφωθούν στο συγκεκριμένο Νόμο. Δίνεται οπότε το μήνυμα ότι κανένας αγώνας των αγροτών δεν πάει χαμένος. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε τέτοιου είδους εκβιασμούς και χαράτσια και να είναι σίγουροι οι αγρότες ότι η Συντονιστική παρακολουθεί τα γεγονότα και θα είναι πάντα επί των επάλξεων ούτως ώστε να αντιδράσει σε τέτοια χαράτσια, που είναι εις βάρος των αγροτών. Σε όσους αγρότες έχει γίνει παρακράτηση και δεν τους έχουν επιστραφεί, να κάνουν αίτηση στον ΕΛΓΑ Ημαθίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για να πάρουν τα χρήματα τους πίσω» είπε ο κ. Γιώγας. Ένα θέμα που θα έπρεπε να το ξεκαθαρίσει η Διοίκηση του ΕΛΓΑ. Να καλεί δηλαδή, τους αγρότες στους οποίους έγινε παρακράτηση της εισφοράς, να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και να υποβάλουν γραπτή αίτηση για να εξεταστεί το πρόβλημά τους και να αποδειχτεί το παράνομο της παρακράτησης
Χρήστος Χατζηαντωνίου
«Πανελλαδικά επιστρέφονται τα χρήματα από τις παρακρατήσεις»
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου μίλησε επίσης στο ''Ράδιο Πέλλα'' και είπε ότι όντως πανελλαδικά επιστρέφονται τα χρήματα από τις παρακρατήσεις, που έγιναν χωρίς εξουσιοδότηση. «Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος, που αφορούσε κυρίως την μέθοδο ασφάλισης της αγροτικής και κτηνοτροφικής καταβολής αλλά και τον καινούριο τρόπο της καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο νόμος αυτός είχε απόλυτη επιτυχία στην εφαρμογή του, καθώς οι περισσότεροι αγρότες τον δέχτηκαν. Περίπου το 95% των αγροτών συμμετείχαν στο σύστημα και ασφαλίστηκαν. Αυτό αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο θέλει ο αγρότης να στηρίζεται η παραγωγή του και κατέρριψε όλο αυτό το σύστημα ότι ο αγρότης δεν πλήρωνε μέχρι τώρα. Ο αγρότης πλήρωνε, αλλά τα χρήματα του κάποιοι τα υπεξαιρούσαν. Όπως πλήρωσε και φέτος. Έτσι πετύχαμε και την εξυγίανση του Οργανισμού και εκμηδενίστηκαν τα φαινόμενα παρεμβατισμού από διάφορους παράγοντες παλαιοκομματισμού τύπου που κοιτούσαν να εξασφαλίσουν το δικό τους καλό, παρά των αγροτών και του ΕΛΓΑ. Σ' αυτόν το χρόνο εφαρμογής εμφανίστηκαν διάφορα προβλήματα, που εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα επιλύουμε. Ένα από αυτά, ήταν η παρακράτηση από το σύστημα σε κάποιους αγρότες που δεν εξουσιοδότησαν την τράπεζα τους να προχωρήσει σ΄ αυτή την παρακράτηση. Ο ΕΛΓΑ λοιπόν κινούμενος σε απόλυτη νομιμότητα κάνει το αυτονόητο. Επιστρέφει σε όλους αυτούς τους παραγωγούς τα ποσά που παρακρατήθηκαν.
Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε επιστρέψει όλα αυτά τα ποσά.
Αυτός όμως ο παραγωγός που έκανε αυτή την επιλογή, να μην εξουσιοδοτήσει την τράπεζα και στην ουσία να μην ασφαλιστεί, δεν είναι ασφαλισμένος ούτε στον ΕΛΓΑ, ούτε στα ΠΣΕΑ. Λαμβάνει την ευθύνη να το κάνει και αντιμετωπίζει τη συνέπεια, κάποια στιγμή, αυτό το ποσό με την εφαρμογή του νόμου να βεβαιωθεί στη ΔΟΥ.
Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που περνούσαν από βουλευτικά γραφεία;
«Κάναμε ΕΔΕ που ολοκληρώνεται σύντομα, με εντολή του εισαγγελέα Βέροιας, θα πάει στο ακροατήριο και είναι ζήτημα το οποίο οφείλαμε να διερευνήσουμε. Υπάρχουν περιπτώσεις που εξετάζονται και για την περιοχή μας».
Πληρωμές αποζημιώσεις 30 Μαρτίου και Μεγάλη Πέμπτη
«Γίνεται επίσης προσπάθεια για πληρωμές στις 30 Μαρτίου και μία δεύτερη την Μεγάλη Πέμπτη ώστε να έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι αποζημιώσεις. Ίσως με μία-δύο μέρες διαφορά θα πληρώσουμε μέχρι και το Νοέμβριο» είπε ο κ. Χατζηαντωνίου.


ΝΔ: Kαλεί τον Βενιζέλο να πάρει θέση για το «φούσκωμα» του ελλείμματος




Η ΝΔ συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με το ΠΑΣΟΚ, για το θέμα του ελλείματος το 2009.
Αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Χ. Αλμούνια, με την οποία «απαντά» στη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι ενέταξε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή πρακτική, (τονίζει ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη»), ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σημειώνει, με δήλωσή του, πως «τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ -διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- για αυθαίρετο «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική».
Ο κ. Μιχελάκης καλεί μάλιστα τον Ευάγγελο Βενιζέλο να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις «πρακτικές φουσκώματος» του ελλείματος από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που, όπως λέει, έκανε τεράστια ζημιά στην Οικονομία και οδήγησε στη λήψη επώδυνων μέτρων- οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν από το κόμμα του.
«Συγγνώμες, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Αέναος ωκεανός...



Από το 5dnews.blogspot.com

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο της ΝASA στο οποίο αποτυπώνεται η κίνηση των ρευμάτων των ωκεανών από το 2005 έως το 2007.
Το Golf stream, το Κουροσίβο, οι τεράστιες δίνες γύρω από την Νότια Αφρική ξεδιπλώνονται μπροστά σας με την αέναη κίνηση της θάλασσας. Η ομορφιά της φύσης όπως θα...
ανακαλύψετε και εσείςμ έρχεται να συναντήσει τις "κινούμενες" πινελιές του Van Gogh  στο κλασσικό του έργο "Εναστρη νύχτα".
                                           
ΠΗΓΗ: Nasa

Κούρεμα δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων



Θα ανακοινωθεί όλο το σχέδιο από τον Α.Σαμαρά

- Χρωστάμε συνολικά πάνω από 233 δις
- Στο κόκκινο 34 δις σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες και επιχειρηματικά δάνεια

Σχέδιο για το κούρεμα των δανείων των ιδιωτών με αρχή από τις επιχειρήσεις δηλώνει ότι έχει η ΝΔ. Το θέμα, το οποίο απασχολεί όχι μόνο τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν, αλλά και τα νοικοκυριά, αναμένεται να είναι και η αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος με στόχο την αυτοδυναμία.

Μια πρώτη γεύση, έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής της Β Αθήνας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ΣΚΑΙ στις 19:00, αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται σχέδιο κουρέματος των ιδιωτικών δανείων.

Διευκρίνισε πως στο σχέδιο αυτό... 

...δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι επιχειρήσεις που δεν είναι συνεπείς, αλλά και εκείνες που είναι γιατί όπως τόνισε, πολλές επιχειρήσεις πληρώνουν κανονικά τις τράπεζες, αφήνοντας όμως απλήρωτες τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Oλόκληρο το σχέδιο θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία. Είμαστε χρεωμένοι μέχρι τον λαιμό αφού μόνο για το 2011 τα δάνεια ήταν ως εξής:

Στεγαστικά Δάνεια : 78 δις
Καταναλωτικά Δάνεια & Πιστωτικές Κάρτες: 33 δις
Επιχειρηματικά Δάνεια : 120 δις

Μέχρι τις 31/12/2011 τα δάνεια που ήταν "Στο Κόκκινο":

Στεγαστικά Δάνεια: 11 δις (14% των δανείων)
Καταναλωτικά Δάνεια & Πιστωτικές Κάρτες: 9 δις (25% των δανείων)
Επιχειρηματικά Δάνεια : 14 δις (11,5% των δανείων)

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν προχωρήσει σε κούρεμα, αλλά όχι των δανείων αλλά των δόσεων! Που σημαίνει ότι και πάλι υπάρχει επιβάρυνση με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία: 

460.000 νοικοκυριά καθυστερούν έως 3 δόσεις 
48.500 νοικοκυριά δεν πληρώνουν για πάνω από 6 μήνες
740.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί.

Πηγή: NewsIt.gr
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου