Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Βαθύ λαρύγγι» στη ΝΔ, έδωσε στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ στον Γ. Παπακωνσταντίνου!




«Βαθύ λαρύγγι» στη ΝΔ, έδωσε στοιχεία για την ΕΛΣΤΑΤ στον Γ. Παπακωνσταντίνου!  
Μια προσεκτική μελέτη του πολυσέλιδου υπομνήματος που κατέθεσε στην επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, αποδεικνύει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είχε στα χέρια του διαβαθμισμένα υπηρεσιακά σημειώματα! 

«Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπακωνσταντίνου για το υπηρεσιακό σημείωμα της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας που κατέθεσε στην Επιτροπή. Στο σημείωμα αυτό καταγράφονται τα αποτελέσματα συνάντησης που είχα με τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων, στην οποία – σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οποίο επανακαταθέτω ως ενισχυτικό των θέσεών μου- [ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 9]», αναφέρει ο Γ. Παπαθανασίου. 

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχει τόση σημασία τι ανέφερε το «υπηρεσιακό σημείωμα», ιδιαιτέρως όταν ο κ. Παπαθανασίου το επανακατέθεσε και στη συνέχεια εξήγησε επαρκώς τι ζήτησε από τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων. Σημασία και μάλιστα μεγάλη, έχει πως βρέθηκε στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου. 

Στο «ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 9», όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία, η κυρία Μαργαρίτα Παπαδά- Χειμώνα, στις 17 Απριλίου 2009, ενημερώνει για τη συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τους προϊσταμένους της, υπουργό και υφυπουργό, που δεν είναι άλλοι παρά οι Προκόπης Παυλόπουλος και Κώστας Γκιουλέκας. 

Στη ΝΔ, εκείνοι οι οποίοι ερεύνησαν το θέμα, είναι απολύτως πεισμένοι ότι το υπηρεσιακό σημείωμα δεν έφτασε στον Γ. Παπακωνσταντίνου από την κυρία Παπαδά. Και πλέον ψάχνουν, μεταξύ των δύο, το «βαθύ λαρύγγι»… 

Άρτεμις Παραδείσου 

ΥΓ:  
Για την σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε το επίμαχο σημείο απ-ό το υπόμνημα του Γ. Παπαθανασίου: «Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπακωνσταντίνου για το υπηρεσιακό σημείωμα της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας που κατέθεσε στην Επιτροπή. Στο σημείωμα αυτό καταγράφονται τα αποτελέσματα συνάντησης που είχα με τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς όλων των υπουργείων, στην οποία – σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οποίο επανακαταθέτω ως ενισχυτικό των θέσεών μου– τους ζήτησα: [ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 9] 

• «Εξαιρετικά αυστηρή και χωρίς παρεκκλίσεις τήρηση του προϋπολογισμού μετά από τη μείωση των ελαστικών δαπανών κατά 10 %» 

• «Περιστολή ακόμη και μικρής αξίας προμηθειών» • «Προσαρμογή των αποδοχών των στελεχών εποπτευόμενων φορέων στο ανώτατο προβλεπόμενο όριο».

• Τους ζήτησα επίσης να μη δίνουν υποσχέσεις για επιδόματα, τόνισα ότι οι προσλήψεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο, συνέστησα προσοχή στις επιτροπές και στις υπερωρίες, ανέφερα ότι το 2009 είναι η πιο δύσκολη χρονιά για τη χώρα, ζήτησα όσες υποχρεώσεις είναι εφικτό, να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά. 

Η «κατηγορία» που μου απηύθυνε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι ζήτησα μεταξύ άλλων να αναβληθεί για την επόμενη χρονιά μια αύξηση που ζητούσαν τα ΕΛΤΑ. Προφανώς, εφόσον το θέμα ετέθη από την γενική γραμματέα Επικοινωνίας κα Μ. Παπαδά, η αύξηση αφορούσε το κονδύλι της επιδότησης για τη μεταφορά του Τύπου. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η αύξηση έπρεπε να γίνει το 2009. Κάθε υπεύθυνος πολιτικός θα έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του 2009. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιθέτως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αυξηθεί και τελικά να στείλει την Ελλάδα στην μέγγενη του ΔΝΤ. Εν πάση περιπτώσει, προκαλώ και πάλι τον κ. Παπακωνσταντίνου να ανακοινώσει τη λίστα με τα μέτρα περιστολής των δαπανών που εκείνος έλαβε στο τελευταίο τρίμηνο του 2009».



Σχετικές φωτογραφίες:



synnimeno9newpost.jpg

Αρχειοθήκη ιστολογίου