Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ενεργειακό πρόγραμμα για δήμους από το υπ. Περιβάλλοντος



Πρόγραμμα χρηματοδότησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας από Δήμους ("ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ") ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού, με εξαίρεση όσους χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι». Χρηματοδοτούνται Παρεμβάσεις σε κτίρια και υποδομές (ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του συστήματος φυσικού τεχνητού φωτισμού και εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης), καθώς και υποστηρικτικές λοιπές δράσεις (υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, τεχνικές μελέτες, μελέτες ενεργειακής απόδοσης, ενεργειακές επιθεωρήσεις και δράσεις δημοσιότητας).
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 107 εκ. ευρώ ενώ ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά Δήμο κυμαίνεται από 200.000 έως 3.000.000 ευρώ, ανάλογα με τον πληθυσμό. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως τις 30 Ιουνίου 2012.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι «σε μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο για την χώρα, δίνουμε πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από την χρηματοδότηση με 107 εκ. ευρώ».
«Στρατηγική επιλογή και προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ταυτόχρονα δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα χρήσιμες υποδομές για την ΤΑ και τους πολίτες, ακολουθώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, με καινοτόμες τεχνολογίες», αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Μπροστά η ΝΔ – Μειώνει την διαφορά το ΠΑΣΟΚ





Πρώτο κόμμα η ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, πέφτει η ΔΗΜ.ΑΡ, μένει εκτός βουλής ο ΛΑΟΣ και διατηρεί υψηλά ποσοστά το κόμμα Καμμένου καταγράφει μεταξύ άλλων το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής



Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι 3%.



Σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση η ΝΔ χάνει 2,5% και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 4,5%.



Το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δύο ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.



Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία το αποτέλεσμα μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου είναι ισόπαλο, ενώ πάντα προηγείται ο κανένας.



Στις 4,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Β Αθήνας

Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής και την εταιρεία Rass η ΝΔ συκεντρώνει 14,7% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 10,2%, ΔΗΜ.ΑΡ 10,1%, ΚΚΕ 10% ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%,Οικολόγοι 4,6%, Χρυσή Αυγή 3,7% Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και ΛΑΟΣ 1,4% 




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ Β' ΑΘΗΝΑΣ 


       (3) (60)


Περισσότερα για το άρθρο...
 
  • Δημοσκόπηση Παρόν της Κυριακής Β΄Αθήνας
 


http://www.real.gr/

10 δεσμεύσεις Σαμαρά για την επόμενη μέρα



Την επιλογή των άφθονων παροχών αποφεύγει η ΝΔ, που επιθυμεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές προσδοκίες στο εκλογικό σώμα

10 δεσμεύσεις Σαμαρά για την επόμενη μέρα
Με το σταγονόμετρο δίνει τις υποσχέσεις ο Αντώνης Σαμαράς, που δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει μικρό καλάθι παροχών καθ' όλη την προεκλογική περίοδο.
Ο στόχος της ηγεσίας της ΝΔ να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές μπορεί να μη μοιάζει –αν πιστέψουμε τα δημοσκοπικά ευρήματα- απόλυτα ρεαλιστικός, είναι όμως σίγουρα ειλικρινής από πλευράς του «γαλάζιου στρατοπέδου», όπου προτιμούν να μη χαϊδέψουν αυτιά, παρά να βρεθούν αντιμέτωποι μετεκλογικά με μια κοινωνία που θα απαιτεί την υλοποίηση ανέφικτων προεκλογικών υποσχέσεων.
«Όσο πιο λίγα υποσχόμαστε, τόσο πιο εύκολα θα κυβερνήσουμε την επόμενη ημέρα», σημειώνουν μάλιστα στελέχη της Συγγρού στο newsbomb.gr, υπενθυμίζοντας πως η εποχή του «λεφτά υπάρχουν» και των αρχιτεκτόνων της, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πως η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως τα περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, περιορίζεται σε συγκεκριμένη ρητορική παροχολογίας, στοχεύοντας στην αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους καιχαμηλοσυνταξιούχους αλλά και στην αντιμετώπιση καθημερινών ζεόντων ζητημάτωνόπως η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, που ταλανίζουν τους κατοίκους των Αθηνών αλλά και άλλων μεγαλουπόλεων του τόπου.
Μεταξύ των υποσχέσεων που έχει κατά καιρούς δώσει ο Αντώνης Σαμαράς και τις οποίες τακτικά επαναλαμβάνουν τα στελέχη της παράταξης είναι:
1. Η αποκατάσταση των συντάξεων κάτω των 700 Ευρώ
2. Η μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων
3. Η επιστροφή των πολυτεκνικών επιδομάτων
4. Η κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ
5. Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών για πέντε έτη και η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων
6. Η αναπλήρωση των απωλειών των μικρό-ομολογιούχων
7. Η πίεση των τραπεζών, ώστε να προβούν σε διακανονισμούς με τους δανειολήπτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις
8. Η επιστροφή των 60 εκατομμυρίων Ευρώ, της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους
9. Η έμφαση σε πυλώνες Ανάπτυξης όπως ο Τουρισμός με τη σύσταση αυτόνομου Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
10. Η παράδοση των μεγαλουπόλεων εκ νέου στους πολίτες, με την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών (κατάργηση νόμου Ραγκούση, έλεγχος συνόρων) και της εγκληματικότητας (έχει προειδοποιήσει πως θα βγάλει ο ίδιος τις κουκούλες από εκείνους που δημιουργούν επεισόδια).
Το μεγάλο στοίχημα της Συγγρού είναι πια, να μην υποκύψει στις πιέσεις τωνδημοσκοπήσεων, αλλάζοντας ρότα και «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», δεδομένου πως μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε ενδεχομένως λαθεμένες εντυπώσεις στο κομματικό ακροατήριο για τη συνέπεια του κόμματος αλλά και αυξημένες απαιτήσεις, την επομένη της κάλπης, από ένα εκλογικό σώμα που δεν προτίθεται να δώσει καμία περίοδο χάριτος.

Newsbomb.gr.

Αρχειοθήκη ιστολογίου