Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σαμαράς: "Στις 6 Μαΐου θα γίνουν εκλογές, θέλουν δε θέλουν κάποιοι"



"Eκλογές στις 6 Μαίου" δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική του συγκέντρωση στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω όπου έδωσε και το βασικό πλαίσιο που θα κινηθεί μέχρι τις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, απέρριψε την συγκυβέρνηση, εξήγησε τους λόγους της μεταστροφής του και υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει το νόμο και την τάξη στις γειτονιές, ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες και θα ανασχέσει την λαθρομετανάστευση και τέλος ότι θα προτάξει την Ανάκαμψη και θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

"Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά" ήταν το βασικό σύνθημα του προέδρου της ΝΔ.

"Οι εκλογές θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε το λαό άλλοι κρύβονται".

"Διώξαμε τον Γιώργο Παπανδρέου τώρα θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε την συγκυβέρνηση εξηγώντας: "την συγκυβέρνηση την θέλουν τρίων ειδών συμφέροντα: πρώτον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερον την στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβένρηση αδύναμη και ελεγχόμενη". Συνέχισε ξακαθαρίζοντας τον στόχο του για τις εκλογές: "εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα παντα".

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: "από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότιθα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε. Τους έλεγα στις Βρυξέλλες ότι δεν έχω πρόβλημα με τους στόχους του Προγράμματος αλλά δεν μπορώ να έρχομαι κάθε τόσο με το χέρι απλωμένο για την επόμενη δόση. Τα έλεγα μόνος γιατί το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπακώνσταντίνου τους βεβαίωναν ότι το πρόγραμμα δούλευε".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι "η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει την χώρα σε δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη".

Εξήγησε και την δική του μεταστροφή λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν την χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. Με την πολιτική του είπε ο κ. Σαμαράς ήδη αντιμετωπίστηκαν τα δύο πρώτα το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη ενώ "ήδη διαμηνύσαμε στους δανειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη". "Το ΠΑΣΟΚ μας έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε την δανειακή σύμβαση δεν προτείνουν τίποτε".

Ζήτησε από τον κόσμο "να μου έχετε εμπιστοσύνη, η Ελλάδα θα τα καταφέρει, γιατί μπορούμε διαφορετικά, θα ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα σε θέματα νόμου και τάξης λέγοντας ότι "δεν είναι δίκαιο και δημοκρατικό λίγες εκατοντάδες άτομα να παραλύουν την ζωή της πόλης, λίγες εκατοντάδες κουκουλοφόροι να καίνε τις πόεις, να υπάρχουν θύλακες εγκληματικότητας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους". Μίλησε και για την φοφολογία λέγοντας ότι "Δεν είναι δίκαιο ούτε αναπτυξιακό να πληρώνουν υπέρογκους φόρους και χαράτσια οι ίδιοι και οι ίδιοι".

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πρόγραμμά του λέγοντας:

"-το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη,

-το δεύτερο η αποκατάσταση των ακράιων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή,

τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάσευσης

-τέταρτο το αίσθημα δικαίου στο λαό άμεσα".

Απάντησε όμως και στο ερώτημα για τα μέτρα του Ιουνίου: "Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή της σπατάλης που την την άγγιξε η κυβέρνηση" και πρόσθεσε ότι "Ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με την εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%".

Επανήλθε στο θέμα των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας ότι "θα τους βγάλω τις κουκούλες, θα δούμε τα πρόσωπά τους, θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας θα απαομακρύνουμε τα γκέτο των λαθρομεταναστών τις συμμορίες των παρανόμων".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνηνόνιο και επιχειρηματολόγησε κατά της συγκυβέρνησης λέγοντας ότι όλα όσα υπόσχεται και είναι εν πολλοίς οι άρση των συνεπειών του Μνηνονίου δεν μπορεί να τα κάνει με εκείνους που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο.

Επιτέθηκε και εναντίον του κ. Βαγγέλη ΒΕνιζέλου λέγοντας ότι "ήταν εκ των βασικών συντακτών του Μνηνονίου, προέβλεπε ότι μπήκε πάτος στο βαρέλι και στην συνέχεια διαλύθηκαν όλα, είναι μέσα στο κάδρο όλων των εγκλημάτων που σήμερα τα καταγγέλλουν ακόμη και τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα "μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει".




http://dexiextrem.blogspot.com

DJ: Προσφορά της Gazprom για την ΔΕΠΑ



Ο ρωσικός "κολοσσός" Gazprom υπέβαλε μια προκαταρκτική προσφορά για να αγοράσει την ελληνική εταιρεία αερίου ΔΕΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Alexander Medvedev.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Medvedev όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο RIA Novosti ανέφερε ότι, κατατέθηκε προσφορά από την εταιρεία και ελπίζει ότι θα περάσει την διαδικασία προεπιλογής.

«Το τίμημα που θα προσφέρουμε είναι φυσιολογικό, δεν θα πληρώσουμε πάρα πολλά», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, η Ελλάδα έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ, με σκοπό την ιδιωτικοποίησης τους για να μειώσει το χρέος της.

Η ΔΕΠΑ ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια.

Το Ελληνικό Δημόσιο επιθυμεί να πουλήσει το 100% της ΔΕΠΑ, αλλά να διακρατήσει το 34% των μετοχών του στην ΔΕΣΦΑ.



Πηγή:www.capital.gr

ΣΤΙΣ 8-10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ



ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...
Δεν προκύπτει κάτι καινούργιο, όσον αφορά τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων από τις δυο δημοσκοπήσεις που βγαίνουν στο Πρώτο Θέμα και στο Έθνος της Κυριακής. Προκύπτει απλά η παγιωμένη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚπου...
μάλλον αποκλείεται να γυρίσει τούμπα μέσα στις περίπου 30 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο από εδώ και πέρα; Εάν η ΝΔ ανεβάσει την συσπείρωσή της και το ΠΑΣΟΚ λόγω της φθοράς δεν μπορέσει να την αυξήσει, η διαφορά θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Και ίσως κλείσει στις 8-10 μονάδες όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές...


http://fimotro.blogspot.com

Απάτη μικροεπενδυτών για επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών & ανάπτυξη σαλιγκοκαλλιεργειών



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Με δέλεαρ τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εταιρεία της Θεσσαλονίκης φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες μικροεπενδυτές, στους οποίους έταξε επιδοτήσεις για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανάπτυξη σαλιγκοκαλλιέργειων.
Η εταιρεία φέρεται να απέσπασε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ για περίπου 70 φακέλους που θα κατέθετε στο ΥΠΑΝ, αλλά τόσο η τύχη των φακέλων όσο και των κεφαλαίων των μικροεπενδυτών αγνοείται…Η εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη ασχολείται με φωτοβολταϊκά αλλά και με εγκαταστάσεις για καλλιέργεια σαλιγκαριών, ενώ μία δεύτερη με έδρα την Αθήνα ειδικευόταν στην προώθηση φακέλων για επιδοτήσεις από προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της πρώτης εταιρείας σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στη «Μ» υποσχόταν στους πελάτες του ότι δίνοντας 35.000 ευρώ ως προκαταβολή θα τους έστηνε επιδοτούμενες φωτοβολταϊκές μονάδες και εγκαταστάσεις καλλιέργειας σαλιγκαριών. Τουλάχιστον 77 άτομα ανά το πανελλήνιο τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν από 35.000 έως και 120.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι συγκέντρωσε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με τον αριθμό των καταγγελιών να αυξάνεται καθημερινά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ισχυριζόταν ότι έχει άκρες στο υπουργείο Ανάπτυξης για την προώθηση των σχετικών φακέλων.
«Τα χρήματα χάθηκαν στην Αθήνα» 
Η εταιρεία του επιχειρηματία εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και έχει ευρύ αντικείμενο δραστηριότητας. Τα περισσότερα συμφωνητικά με τους μικροεπενδυτές υπογράφονταν από τον πρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ αναφερόταν και το όνομα μιας κυρίας, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος αγγλικής εταιρείας, αλλά δεν έβαζε πουθενά την υπογραφή της. Θύματα της υπόθεσης απευθύνθηκαν σε δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απέστειλαν εξώδικο στην εταιρεία της Καλαμαριάς, ζητώντας πίσω τα χρήματα των πελατών τους. Η πρώτη απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «τα χρήματα χάθηκαν στην Αθήνα», ενώ η καταγγελλόμενη εταιρεία φέρεται να υποστηρίζει ότι έπεσε και η ίδια θύμα απάτης. Θα ακολουθήσουν αγωγές και καταθέσεις ασφαλιστικών μέτρων.
Στην υπόθεση σύμφωνα με όσα άφηναν να εννοηθούν οι πρωτεργάτες της επιχείρησης φέρεται να εμπλέκεται υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, που προφανώς είχε αναλάβει να προωθήσει τους φακέλους. Η σύλληψη όμως πριν από έναν μήνα δύο υπαλλήλων του υπουργείου που δωροδοκήθηκαν και το ξήλωμα 50 υπαλλήλων της διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, που ακολούθησε, μεταξύ των οποίων και το φερόμενο μέλος του κυκλώματος, φαίνεται ότι χάλασε τα σχέδια των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στο υπουργείο άλλωστε διενεργείται ΕΔΕ για επιδοτήσεις που δόθηκαν από το 2005 μέχρι σήμερα.
Τα 35.000 ευρώ που έδιναν ως προκαταβολή οι ενδιαφερόμενοι για κάθε επένδυση έκαναν φτερά στο δρόμο προς την Αθήνα, αφού πρώτα περνούσαν (ή έμεναν;) από τα χέρια όσων διαβεβαίωναν ότι θα πιάσουν τόπο. Αγρότες και νέοι που ήλπιζαν ότι θα δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους με εισοδήματα από εναλλακτικές πηγές ενέργειας και νέες καλλιέργειες είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης -άλλοι έχασαν τις οικονομίες τους και άλλοι είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες. Η δικαστική διερεύνηση είναι η μόνη ελπίδα, για να επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους.
Η «Μ» έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία των θυμάτων (καθώς και μαρτύρων), όπως και παραστατικά από τη συνεργασία τους, τα οποία δεν αποκαλύπτονται για ευνόητους λόγους, αλλά είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Ο καταγγελλόμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας έδειξε διάθεση να δώσει απαντήσεις την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο νομικός σύμβουλός της, επικαλούμενος τη δικηγορική δεοντολογία, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, επιφυλασσόμενος να υποστηρίξει την αθωότητα της επιχείρησης στα δικαστήρια.
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗ «Μ» «Καταστράφηκα»
«Έδωσα τον περσινό Μάιο συνολικά 120.000 ευρώ σε δύο συνεργαζόμενες εταιρείες, η μία εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη, ως προκαταβολή για τη δημιουργία τριών φωτοβολταϊκών πάρκων στη Λαμία, έκτασης 100 στρεμμάτων έκαστο και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ το καθένα. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών, με τους οποίους συνήψα συμφωνία, μου είπαν ότι θα ενταχθούμε στον αναπτυξιακό νόμο, για να χρηματοδοτηθεί το 60% της επένδυσης, και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα έβαζε η εταιρεία, η οποία θα έπαιρνε το μισό της απόδοσης για πέντε χρόνια», περιγράφει στη «Μ» 27χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα. «Πέρασε ένα εξάμηνο και η επένδυση δεν έγινε, όπως μου είπαν. Πέρασε και ένα τρίμηνο, και όταν ζήτησα τα χρήματα, μου είπαν ότι χάθηκαν». Ο 27χρονος ήταν από τους λίγους που πήρε μία επιταγή ως εγγύηση, σε περίπτωση που χαλούσε η δουλειά, αλλά, «όταν πήγα στην τράπεζα, η επιταγή ήταν ακάλυπτη και τη σφράγισα». Εν τω μεταξύ «έχω συμβόλαιο με τη ΔΕΗ και έδωσα επιπλέον 15.000 ευρώ και 3.000 ευρώ εγγυητική και πρέπει σε λίγους μήνες να παραδίδω ρεύμα. Έχω καταστραφεί».
«Η κόρη μου, 21 ετών, ήθελε να δημιουργήσει μία μονάδα με σαλιγκάρια στην Καβάλα. Είδε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι μία εταιρεία κατασκεύαζε τέτοιες μονάδες και εξασφάλιζε επιχορήγηση. Δώσαμε το Δεκέμβριο του 2011 περί τα 32.400 ευρώ στην εταιρεία ως προκαταβολή και τελικά μας είπαν ότι τα λεφτά χάθηκαν. Είχα συγκεντρώσει τα χρήματα από την εργασία μου, αλλά βρήκα συμπάσχοντες που πήραν δάνεια, για να κάνουν επιχειρήσεις, και είναι καταχρεωμένοι», λέει πατέρας επίδοξης επενδύτριας. Ανάλογες είναι οι μαρτυρίες και άλλων θυμάτων στη «Μ».

Πηγή: makthes.gr

Τσίπρας: "Να μην δώσουμε το μπόνους των 50 εδρών στον κ. Σαμαρά"



Διαβάστε τι δηλώνει και τι προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές
Προεκλογική συνεργασία της αριστεράς, στις μονοεδρικές περιφέρειες προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως "οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές".
Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Τσίπρας δήλωσε, ότι μέχρι στιγμής οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν να μην ανταποκρίνονται σε ένα αίτημα που είναι ώριμο στη συνείδηση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών και όχι μόνο.
"Εμείς όμως θα επιμείνουμε. Κι αν δεν καταφέραμε να έχουμε μια γενικευμένη προεκλογική συνεργασία, πιστεύουμε ότι είναι εφικτή έστω σε περιορισμένο αλλά ιδιαίτερα συμβολικό επίπεδο. Προτείνουμε, λοιπόν, ανοιχτά την προεκλογική συνεργασία της αριστεράς στις μονοεδρικές περιφέρειες με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα. Είναι οκτώ έδρες".
"Ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ. Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου. Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά. Ας μη χαρίσουμε και τις μονοεδρικές", τονίζει.
"Στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε. Και εμείς δηλώνουμε εκ των πρότερων ότι δε θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις 4 θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μια των Οικολόγων και σε άλλη μια του ΣΥΡΙΖΑ", καταλήγει.

΄Ελληνες και Κύπριο φοιτητές από Αγγλία στέλνουν το μήνυμα.Ο Ζορμπάς μένει πάντα όρθιος!



Δείτε το βίντεο

Ο Ζορμπάς δεν είναι το μουσικό τουριστικό κατατεθέν της χώρας.

Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε γι΄ αυτό το σκοπό και να έγινε μια μουσική που ακόμη και...οι Εσκιμώοι μόλις ακούνε τις πρώτες νότες λένε "Ελλάδα".

Σε μας τους Έλληνες όσα χρόνια κι αν περάσουν ,όσες χιλιάδες φορές κι αν τ΄ακούσουμε είναι τονωτική ψυχολογική ένεση.

Μια δόση από αυτό το "τονωτικό" έστειλαν Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές από το Μπέρμπιγχαμ της Αγγλίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΟΓΑ: Διευκρινήσεις για την πληρωμή εισφορών εποχιακής εργασίας μεταναστών



Ανακοίνωση στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για εποχιακή εργασία πολιτών τρίτων χωρών εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Σύμφωνα με αυτή ο εργοδότης που επιθυμεί να απασχολήσει πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική του εκμετάλλευση, για χρονικό διάστημα έως έξι συνολικά μήνες (εποχιακούς), ανά περίοδο δώδεκα μηνών, οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 43 τουΝ.4061/2012 αντικαθίσταται το πρώτο εδάφιο της παραγρ. 3 του άρθρου 5 του Ν.4018/2011, ως εξής:
«Αν ο εργοδότης επιθυμεί να απασχολήσει πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική οικονομία ή σε εκμετάλλευση της παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3232/2004, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1α του άρθρου 52 του Ν.3518/2006, οφείλει να καταθέσει και αποδεικτικό καταβολής από τον εργοδότη, στον ΟΓΑ, των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία που αντιστοιχούν σε διάστημα απασχόλησης δύο μηνών. Οι εισφορές που αντιστοιχούν στο υπολειπόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σύμβασης εργασίας θα καταβάλλονται από τον εργοδότη ανά δίμηνο».
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο εργοδότης που επιθυμεί να απασχολήσει πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική οικονομία ή σε εκμετάλλευση της παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3232/2004, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως έξι συνολικά μήνες (εποχιακούς), ανά περίοδο δώδεκα μηνών, οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και αντιστοιχούν σε διάστημα απασχόλησης δύο μηνών, αντί του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για το σύνολο της περιόδου απασχόλησης, όπως ίσχυε με την προηγούμενη ρύθμιση. Οι εισφορές που αντιστοιχούν στο υπολειπόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σύμβασης εργασίας θα καταβάλλονται από τον εργοδότη ανά δίμηνο. Επισημαίνουμε, ότι όσον αφορά στην μετάκληση των αλιεργατών, καθώς και στον τρόπο καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, εξακολουθούν να ισχύουν τα αναγραφόμενα στο αριθ. πρωτ. 7395/17-2-2012 έγγραφό μας. Επισυνάπτεται έντυπο για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 649), το οποίο θα χρησιμοποιείται για την καταβολή των εισφορών.

Αρχειοθήκη ιστολογίου