Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ














Ελληνική αγροτική επανάσταση… «made in Israel»




Οι τεχνολογικές καινοτομίες της χώρας της τίθενται στη διάθεση της Ελλάδας μαζί με την πλούσια εμπειρία ειδικών και αξιωματούχων. Εκτός από τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, αφορούν τη διαχείριση υδάτων, τον τομέα των εγγειοβελτιωτικών έργων και της βιοτεχνολογίας.H Ισραηλινή υπουργός Γεωργίας, Ορίτ Νοκέντ, μέλος στα κιμπούτς, τις περίφημες κολεκτίβες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε το θαύμα της αγροτικής επανάστασης στο άγονο και άνυδρο Ισραήλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», υπόσχεται στην Ελλάδα μεγάλη βοήθεια για την αναζωογόνηση της παραγωγής στην ελληνική ύπαιθρο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κ» τονίζει ότι είναι πολιτική του Ισραήλ να στηρίξει την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, μέσα από αποστολές εμπειρογνωμόνων και επιχειρηματικές συνεργασίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων.
Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις για τη δημιουργία τουλάχιστον τριών μονάδων αφαλάτωσης σε ελληνικά νησιά. Και διευκρίνισε ότι οι καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων προϊόντων δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεών της στην Ελλάδα.

ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αμέσως μετά το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας για το ρόλο της Κομισιόν ως...
μέλος της τρόικας.

Η ανακοίνωση του «πακέτου Μπαρόζο» θα γίνει στις 18 Απριλίου από το Στρασβούργο.

Εν όψει των ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα στείλει τη Μ. Δευτέρα επιστολή έξι σημείων στην οποία θα περιγράφει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα βασικά σημεία της επιστολής Παπαδήμου είναι:

Δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυήσεων. Οι πρώτες αιτήσεις σε αυτό αναμένονται στις αρχές Μαΐου.
Το Ταμείο εγγυήσεων για τα αναπτυξιακά έργα
Χρησιμοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για στήριξη των ανέργων

Ακόμη ο κ. Παπαδήμος θα περιγράφει τις ενέργειες που έγιναν και σχεδιάζονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, το πρόγραμμα «Ήλιος» και την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Μπαρόζο, όσο και ο αρμόδιος για τα διαρθρωτικά ταμεία επίτροπος Γιοχάνες Χαν ασκούν επιρροή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.


http://fimotro.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου