Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ



Αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό, ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως αν υπάρξει ακυβερνησία οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι...
 αναπόφευκτες. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία», ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρώτος που δεν θέλει ακυβερνησία είναι ο ίδιος, τονίζοντας όμως πως «εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να κυβερνήσει με αυτούς που έχασαν». Ο κ. Σαμαράς διερωτάται τι όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο, όπως και το τι θα γίνει σε περίπτωση που «στην αρχή ξεκινούσαμε μαζί και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ εκβίαζε τον κ. Βενιζέλο να αποσύρει τη στήριξή του». «Αυτά δεν είναι απλώς ακυβερνησία, είναι παρατεταμένη ακυβερνησία, και αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς τάσσεται υπέρ των ανατροπών, δηλώνει πως η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με αναξιοποίητο πλούτο, επαναλαμβάνει τη θέση του για την ανάγκη άμεσης οριοθέτησης της ΑΟΖ και ζητεί να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματικότητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται πως δεν θα βάλει άδικους φόρους και πως στόχος του είναι να προστατεύσει την ατομική ιδιοκτησία από νέα σκληρά μέτρα. Μάλιστα δηλώνει πως θα αντικαταστήσει τους φόρους αυτούς με το ΕΤΑΚ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως θα λάβει μέτρα που θα ανακουφίζουν τους δανειολήπτες και ειδικά εκείνους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, όπως η δόση τους να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Όσον αφορά τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, τονίζει, όμως, πως για τους πολιτικούς που κλέβουν θα πρέπει να ισχύει η κατάσχεση της περιουσίας τους. Για την εγκληματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως δεν θα υπάρχει καμία ανοχή, ενώ ζητεί να λυθεί άμεσα το ζήτημα με τους λαθρομετανάστες.


http://fimotro.blogspot.com

Αν καταρρεύσει η Ισπανία…



Η 4η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, συνεχίζει να τρικλίζει, επιχειρώντας να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί της… αυτοεξυπηρέτησης, της διατήρησης των σχέσεων απευθείας δανεισμού με τις αγορές, και φυσικά της αποφυγής προσφυγής σε ένα Μνημόνιο αντίστοιχο με εκείνο που βυθίζει στην ποιοτική χρεοκοπία την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Η Ισπανία του Μαριάνο Ραχόι δίνει μια μάχη με τον χρόνο, από την έκβαση της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον συνολικά της ευρωζώνης. Δηλαδή, και της Ελλάδας. Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, που επικράτησε με εκκωφαντική διαφορά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, επιχειρεί να χτίσε ένα firewall προστασίας της ισπανικής οικονομίας, απέναντι στις πιέσεις των ίδιων κερδοσκοπικών συμφερόντων που έπαιξαν και… κέρδισαν με την περίπτωση της Ελλάδας.
Τα δημοσιονομικά μέτρα ακραίας λιτότητας που ανακοίνωσε, έρχονται να συμπιέσουν το εισόδημα της μέσης ισπανικής οικογένειας, και να συρρικνώσουν τις δυνατότητες των Ισπανών να συνεχίσουν να βιώνουν τη μάλλον άνετη καθημερινότητα που τους χαρακτήρισε τις προηγούμενες δεκαετίες, στα χρόνια της πρωθυπουργίας του Φελίπε Γκονζάλεθ, του Χοσέ Μαρία Αθνάρ αλλά και του Χοσέ Θαπατέρο.
Αξιοποιώντας την πολιτική ανεπάρκεια των σημερινή ηγεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως της Γερμανίας, να διαχειριστούν αποτελεσματικά και με καίριες παρεμβάσεις την κρίση χρέους της ευρωζώνης, οι κερδοσκόποι έχουν επικεντρώσει τα πυρά τους στην Ισπανία. Κατανοώντας ότι η περίπτωση της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι περισσότερο «βατή» από την Ιταλία, για παράδειγμα.
Αν «πέσει» η Ισπανία, δεν θα αντέξει η ευρωζώνη. Αν απειληθεί η Ιταλία, πιθανόν το κοινό νόμισμα να έχει μια, μικρή έστω, ευκαιρία να αντέξει, λόγω των ισχυρότερων δομών, αλλά και του πολιτικού εκτοπίσματος της Ρώμης.
Φυσικά, μια κατάρρευση της Ισπανίας, θα κλονίσει συθέμελα την Ευρώπη όπως τη βιώνουμε σήμερα. Θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη. Και θα ανατρέψει ένα πολιτικό status quo, που μοιάζει να έχει γονιδιακή συγγένεια με… παιδική χαρά, όπως είχε εύστοχα επισημάνει η «Monde».


Αρχειοθήκη ιστολογίου