Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΥΘΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ! ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ;




 Αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!!

Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

Ναι όσο απίστευτο και να φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς.

Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά.

 Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού ”Βαλύρα”, όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες.
Έκτοτε η περιοχή αυτή οργώνονταν κατά καιρούς από λαθροανασκαφείς, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ανιχνευτές μετάλλων προσπαθούσαν τις νύχτες να εντοπίσουν τον θησαυρό που θα τους έκανε βαθύπλουτους. Εις μάτην όμως, γιατί παρά τις δεκάδες τρύπες που δημιούργησαν σκάβοντας, ο θησαυρός ήταν αδύνατον να εντοπιστεί.Όμως όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Και η στιγμή που ήρθε ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μια ομάδα ανθρώπων της περιοχής που αγαπούν την πολιτιστική παράδοση της περιοχής τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την προστατεύσουν και να την προβάλουν.

  Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!!

 Η ομάδα αυτή των ανθρώπων του πολιτισμού της Ιθώμης, αξιοποιώντας αρχαίες γραφές σύμφωνα με τις οποίες, κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού΄΄Βαλύρα” ή κατά την σύγχρονη ονομασία ”Μαυροζούμενα”, υπάρχει η πύλη του Άδη, εκεί που δηλαδή περνούσαν οι ψυχές των αποθανόντων για τον άλλο κόσμο στην αρχαιότητα, την εντόπισαν έχοντας ο βοηθό τους την σύγχρονη τεχνολογία GPS και έφθασαν μετά από πολύ κόπο στο επίμαχο σημείο, καθώς ήταν καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση και μια πέτρινη πλάκα η οποία είχε ελαφρώς μετακινηθεί στο διάβα των αιώνων.
Η είσοδος στην φερόμενη ως πύλη του Άδη άφησε την ερευνητική ομάδα εμβρόντητη καθώς βρέθηκαν σε μια φυσική σπηλιά,διαστάσεων εδάφους 7,63 Χ 8,45 m , η οποία περίτεχνα είχε μετατραπεί σε υπόγειο θολωτό τάφο.

Στο βορινό μέρος υπάρχει μαρμάρινος τάφος με την επιγραφή ”Αριστοδήμω Μεσσηνίων Βασιλεί” , ο οποίος είναι ανέγγιχτος και τριγύρω διάφορα ειδώλια από ατόφιο χρυσάφι, λήκυθοι οι οποίες περιέχουν χρυσαφένια ομοιώματα κλώνων ελιάς, χρυσαφένια κτερίσματα και χρυσοελεφάντινο αγαλματίδιο του Ιθωμάτα Διός. Αμέσως η ομάδα ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας του νομού,τον καθηγητή αρχαιολογίας κ.Πέτρο Θέμελη οποίος κατέφθασε αμέσως από την Αρχαία Μεσσήνη, τον υπουργό Πολιτισμού και τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να προστατευθεί πάση θυσία ο μεγάλος και ανεκτίμητος αυτός θησαυρός.

Σύμφωνα με μεταλλειολόγο που συμμετείχε στην ομάδα, η αξία σε χρυσό των ευρημάτων εκτιμάται σε περίπου ένα δισ. ευρω, ενώ συμπεριλαμβανομένης της αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής τους αξίας, κατά τον κ.Θέμελη, τούτη ανέρχεται στο 100/πλάσιο!!! Το περιστατικό αυτό που συνέβη λίγο πριν το μεσημέρι εχθές Σάββατο, σύμφωνα με ασφαλείς και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, έχει προκαλέσει σεισμό στο κυβερνητικό επιτελείο.

 Ήδη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από ένοπλους άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι καμουφλάρονται σε κάθε σημείο πρόσβασης στην περιοχή για την πιθανότητα ληστείας. Ακόμα έχουν επιστρατευθεί και σύγχρονα συστήματα δορυφορικής 


ΝΔ: Oικονομικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών





Τα άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα για την οικονομία, το αναπτυξιακό μοντέλο που θα εφαρμόσει η ΝΔ, η κατάργηση των φόρων στα ακίνητα και το πως βλέπει το μέλλον για τον τραπεζικό τομέα περιέγραψε σε συνέντευξη του Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΑΞΙΑ.
Όπως αναφέρει στην συνέντευξη ο Α. Σαμαράς προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στα αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ, στην ενίσχυση με συγκεκριμένα μέτρα της ρευστότητας της οικονομίας, αμέσως μετά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες,.
Την επόμενη χρονιά σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ θα ακολουθήσει  η μείωση των φορολογικών συντελεστών, με πρώτο το 15% για φόρο «νομικών προσώπων», η φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και τέλος, ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το Δημόσιο. 
Όσον αφορά το αναπτυξιακό μοντέλο ο Α. Σαμαράς επεσήμανε ότι, «η Ελλάδα έχει Ναυτιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έχει ναυπηγεία. Έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές, θάλασσα και κλίμα, αλλά… κυνηγάει τους τουρίστες! Έχει ορυκτό πλούτο, αλλά δεν έχει ορυχεία. Έχει ενεργειακούς πόρους, αλλά δεν τους εκμεταλλεύεται. Κι ακόμα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ! Έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε πολλούς κλάδους, αλλά εξάγει ελάχιστα. Και εισάγει τα πάντα. Έχει εξαιρετικά ταλαντούχο πληθυσμό που διαπρέπει παντού στον κόσμο, εκτός από την ίδια τη χώρα του. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Να απενοχοποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Να ανακαλύψουμε την εξωστρέφεια».
Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια και κάθε Έλληνα είναι το ζήτημα της φορολογίας. Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ «Επί δύο χρόνια μπαίνουνε φόροι στα ακίνητα, δεν εισπράττονται κι ύστερα μπαίνουν κι άλλοι φόροι χωρίς να καταργηθούν οι παλαιοί. Αυτό θα σταματήσει. Για την ακίνητη περιουσία θα υπάρξει ένας φόρος, όπως το ΕΤΑΚ, που είχε θεσπίσει η Ν.Δ, είχε αρχίσει να το εισπράττει κι ύστερα το κατάργησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Κι ύστερα το αντικατέστησε με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), τον οποίο δεν εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα επανέφερε το ΕΤΑΚ, που κι αυτό δεν το εισέπραξε ποτέ! Κι ύστερα έφερε το «χαράτσι», που είναι μόνο προσωρινό. Και τώρα ακούμε για φόρο «ιδιοκατοίκησης». Αυτό το χάος θα τελειώσει! Οδηγεί στη σταδιακή «δήμευση» της ακίνητης περιουσίας. Από το 2013 θα επαναφέρουμε τροποποιημένο το ΕΤΑΚ, που θα είναι δίκαιο για όλους και αποδοτικό για το κράτος. Και θα καταργήσουμε όλα τα άλλα».
Για το τεράστιο πρόβλημα των δανείων που οι πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί με γνώμονα την, «ανακούφιση των δανειοληπτών. Ειδικά εκείνων που πήραν στεγαστικά δάνεια και βρέθηκαν ξαφνικά είτε χωρίς δουλειά είτε με πολύ μικρότερο εισόδημα. Γι’ αυτούς η πρώτη στοιχειώδης ανακούφιση είναι να μην ξεπερνούν οι δόσεις των δανείων τους το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Αυτή η ρύθμιση δεν είναι απλή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα. Και δεν θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. Στόχος μας είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών να είναι ουσιαστική, να μην υπάρξουν παρενέργειες και να γίνει αποδεκτή από όλους».
Τέλος όσο αφορά την τιμωρία των πολιτικών και δημόσιων λειτουργών που καταχράστηκαν την δημόσια περιουσία ο Α. Σαμαράς προτείνει την  άμεση δίωξη, φυλάκιση για κακούργημα και δήμευση περιουσίας αντίστοιχη με το ποσό που καταχράστηκε από το δημόσιο ταμείο.
Όπως σημειώνει ο Α. Σαμαράς «Για όλους το δημόσιο χρήμα πρέπει να είναι ιερό. Για τους εκλεγμένους πολιτικούς, δύο φορές πιο ιερό. Και δύο φορές πιο αυστηρή η τιμωρία, αν βάλουν «το χέρι στο μέλι»…Γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε στην εξέταση του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Και τις υποθέσεις θα τις κρίνουν δικαστές. Όχι, βουλευτές».






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Α. Σαμαράς: Μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση



Πιστοί στις παραδόσεις της Ορθοδοξίας, οι Έλληνες αντλούμε, σήμερα, το μέγα μήνυμα: Ότι, μετά το Γολγοθά και τα Πάθη, έρχεται η Ανάσταση.

Μονιασμένοι και αποφασιστικοί, με πίστη, σχέδιο και αγώνα, όπως κάναμε πολλές φορές στην Ιστορία μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές αντιξοότητες. Να ξεπεράσουμε την κρίση και να αναστήσουμε τη χαμένη ελπίδα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. 


Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα τα καταφέρουμε. 

Καλή Ανάσταση!


Ο Άκης έπαιρνε προκαταβολές για τις μίζες!




Τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως για το φαγοπότι του Άκη Τσοχατζόπουλου, πραγματικά σοκάρουν!
Ούτε μιά προμήθεια οπλικού συστήματος δεν γινόταν επί των ημερών του στο υπουργείο Άμυνας, αν προηγουμένως δεν είχε πάρει μίζα!
Είναι χαρακτηριστικό ότι εννέα ολόκληρους μήνες πριν βάλει την υπογραφή του στην αγορά των ρωσικών πυραύλων TOR M1, είχε «λαδωθεί» με ένα εκατομύριο επτακόσιες σαρανταοκτώ χιλιάδες δολάρια.
Είχε πάρει, δηλαδή, προκαταβολή της μίζας.
Στο εισαγγελικό πόρισμα φαίνεται να παίρνει τη μίζα τον Ιούνιο του 1998, ενώ υπογράφει τη σύμβαση τον Μάρτιο του 1999!
Σκεφτείτε ότι η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Πενταγώνου του έλεγε να μην προχωρήσει η αγορά των ρωσικών πυραύλων, διότι ήταν ασύμβατοι με τα υπόλοιπα συστήματα αεράμυνας της χώρας.
Φυσικά, τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, πήρε την προκαταβολή της μίζας του, και ξεκίνησε τη συλλογή ακινήτων!



http://www.aixmi.gr

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ




ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα - ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!!!!



 Αυτό που λέγαμε πριν καιρό ότι θα έρθει και υπογράφαμε petitions κλπ... ε λοιπόν ήλθε!!!
Και είναι πολύ πολύ σημαντικό γιατί αφορά τη διατροφή μας σε πρωτογενές επίπεδο
Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!   image       Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.     Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο , ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.!   Ποτέ μην αφήσεις αμαθείς ανθρώπους να κρίνουν. Φωκυλίδης (Γνώμαι, 86)      Και να προσθέσω: Ένας και μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πρακτική: Σαμποτάζ στα σούπερ μάρκετ, τα μπακάλικα και τους παραγωγούς που εμπορεύονται τέτοια είδη! Διαβάζετε τα καρτελάκια! Αφήστε αυτά τα προϊόντα στα ράφια τους να τα φάνε μόνοι τους!!!! Η οικονομική ζημιά είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν!!!!   Ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε!!! Είναι ίσως η πιο σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια!!!

 

Το θέμα είναι ίσως από τα σοβαρότερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τώρα και στο εξής, πχ
να φανταστείτε ότι τις πατάτες Νάξου τις έχει κατοχυρώσει Ολλανδική εταιρεία, οπότε για να σπείρει κάποιος 
πατάτες Νάξου θα πρέπει να αγοράσει σπόρο από τους Ολλανδούς!!! Και τι άλλο θα δούμε.. 

Οι Βορειοηπειρώτες «αδειάζουν» τον Έλληνα πρεσβευτή!



Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Αλβανία από τη μεριά της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και του Έλληνα πρεσβευτή Νικόλαου Πάζιου, με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου σε γνωστή για τη μη φιλική απέναντι στην Ελλάδα στάση της, τη «Γκαζέτα Σκιπτάρε». Πολλοί Βορειοηπειρώτες και οι οργανώσεις τους ζητούν ευθέως την ανάκληση του πρεσβευτή, δηλώνοντας ότι δεν αισθάνονται ότι προστατεύει τα συμφέροντα της μειονότητας. Η κατάσταση δεν δείχνει να εκτονώνεται και απαιτούνται άμεσες διευκρινίσεις από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, προτού η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου…
Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης του πρεσβευτή μας στα Τίρανα έχει ως ακολούθως:
Ερώτηση: Τι είναι για σας η «Βόρειος Ήπειρος» και το «Ψήφισμα για την Αυτονομία» της;
Απάντηση: «Καθώς γνωρίζετε καλά, τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή που έχει υποφέρει πολύ από τις εξωτερικές παρεμβάσεις, από την καταπίεση και την έλλειψη δημοκρατίας, από τους πολέμους και τις συγκρούσεις. Ακριβώς, για να αντιμετωπίσουμε εκείνους τους παράγοντες που ιστορικά έχουν ταράξει την περιοχή μας, εγώ πιστεύω ότι η συνεργασία σε ίσες βάσεις, η ειρηνική συνύπαρξη και η ευρωπαϊκή ένταξη αποτελούν τις προϋποθέσεις που εγγυούνται ένα παρόν χωρίς σύννεφα κι ένα καλύτερο μέλλον.
»Υπό αυτή την έννοια, η επισήμανση ζητημάτων του παρελθόντος και συχνά η ερμηνεία της ιστορίας σύμφωνα με τα συμφέροντα και επίσης η γνωστή πρακτική εθνικιστικών στοιχείων που εργαλειοποιούν την Ιστορία για τους σκοπούς τους, όχι μόνο δεν είναι ωφέλιμα, αλλά ενέχουν και κινδύνους. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε κάποτε να κυριαρχήσει η ψυχρή εκτίμηση της πραγματικότητας, η αποχή από κάθε είδους έντασης και ταυτόχρονα η προώθηση και η αποδοχή στην πράξη εκείνων των στοιχείων που εγγυούνται ανάπτυξη, πρόοδο και πολιτική σταθερότητα στα πολυβασανισμένα Βαλκάνια.»
Όπως άλλωστε αναμενόταν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν προέβη στην παραμικρή ανακοίνωση, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προσυπογράφει τις θέσεις του Ν. Πάζιου, άρα αποτελούν επίσημη πολιτική της ελληνικής πλευράς. Αντιλαμβανόμαστε ότι με τη γειτονική Αλβανία υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν όπως για παράδειγμα η χάραξη των θαλασσίων συνόρων, ωστόσο, το να αποδίδει ουσιαστικά την έγερση όλων των ζητημάτων που άπτονται των δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σε «εθνικιστικά στοιχεία» που προωθούν τη δική τους ατζέντα, επιτρέψτε μας να το θεωρούμε αντιπαραγωγικό μαξιμαλισμό, ο οποίος μάλιστα υπονομεύει και ένα υφιστάμενο «χαρτί» της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων με την Αλβανία.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Κίσιντζερ για να αντιλαμβάνεται ότι τη στιγμή που κάθε γείτονας της Ελλάδας έχει ανοίξει ένα τουλάχιστον μειονοτικό θέμα, το να προβαίνεις επισήμως σε τέτοιες δηλώσεις είναι το λιγότερο βλακώδες. Αν μη τι άλλο, κάποιοι στο διπλωματικό σώμα και στο υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι ο «ευρωπαϊκός κοσμοπολίτικος αέρας» που είχαν αναπτύξει, ξεχνώντας ότι η αποστολή τους ήταν να προωθήσουν εθνικές θέσεις αφού δεν ήταν μέλη της ομάδας της… βαρόνης Άστον στην ΕΕ, μόνο ζημιά έχει προκαλέσει… Ας μαζευτούν πριν είναι πολύ αργά…

Και τι με νοιάζει εμένα; Εγώ είμαι παπαγάλος και μου 'μαθαν να λέω ότι φταίει ο Καραμανλής. Μήπως έχω δική μου κρίση;




αναλυτικά τα στοιχεία, για όσους ήπιαν πολύ από το φάρμακο που μοίραζε απλόχερα η πρεσβεία:








Αρχειοθήκη ιστολογίου