Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Αντώνης Σαμαράς για επανένωση της κεντροδεξιάς




Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για την επανένωση της κεντροδεξιάς και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις.

Ο κ. Σαμαράς, θέλοντας να ενισχύσει το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο έναντι της Αριστεράς, ετοιμάζεται να κηρύξει πανστρατιά και να απευθύνει γενικό και άνευ όρων προσκλητήριο προς στελέχη που έχουν βρεθεί εκτός κόμματος για διάφορους λόγους.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του, στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κάλεσε -από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- να πάρει πίσω την επιστολή προς ΕΕ και ΔΝΤ.

«Ο καθένας καταλαβαίνει ότι [ο κ. Τσίπρας] δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου. Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του».

Σε αυτό το κλίμα -και εν μέσω της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών- θα συνεδριάσει την Τετάρτη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ υπό την προεδρία του κ. Σαμαρά, ο οποίος και αναμένεται να τοποθετηθεί συνολικά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την μετέπειτα πορεία του κόμματος.

Πολλά κορυφαία στελέχη θέτουν επιτακτικά το θέμα της επανένωσης της παράταξης και θεωρούν ότι εάν δεν υπάρξει επιστροφή στελεχών που δεν ανήκουν πλέον στη ΝΔ η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ζήτησε το πρωί, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, την επιστροφή στη ΝΔ της κυρίας Μπακογιάννη, του κ. Μάνου, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, μια πρόταση που ήδη προκαλεί συζητήσεις.

Αρκετά στελέχη και βουλευτές προκρίνουν μια κίνηση του κ. Σαμαρά προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο της Δράσης Στέφανο Μάνο και γενικότερα τον χώρο των φιλελευθέρων, ενώ κάποιοι μιλάνε ακόμα -παρά το γεγονός ότι θεωρείται αδύνατο να δεχθεί- και για την ανάγκη να υπάρξουν και «γέφυρες» προς τον πρόεδρο του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θ.Τζήμερο.



Το απόγευμα, η «δημιουργία, ξανά!» του κ. Τζήμερου, προχώρησε σε διάψευση των σεναρίων συνεργασίας. «Η ψήφος εμπιστοσύνης στη 'δημιουργία, ξανά!' δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκμετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για την στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σʼ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ερ. Μαρκουλή: Ίσως και πάνω από 35 τρισ. κυβ. πόδια, το φυσικό αέριο


                                                                             Οι ποσότητες φυσικού αερίου στην 
 

Η κ. Μαρκουλλή σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εκτιμήσεις της Νoble για 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, βρίσκονται εντός των πλαισίων και δικών μας αλλά και προηγουμένων εκτιμήσεων, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι και πολύ περισσότερες.
 
Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε η υπουργός Εξωτερικών και στην πρόσφατη παρουσία της σε παγκόσμιο φόρουμ στην Ουάσιγκτον το οποίο διοργάνωσε η αμερικανο-εβραϊκή επιτροπή. Μια συνάντηση στην οποία προσκεκλημένοι ήταν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και του Καναδά, όπως και ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.
 
Με το Ισραήλ, επισήμανε απόψε η κ. Μαρκουλλή στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, έχουμε την ίδια αντίληψη για το ρόλο που επιδιώκει η Τουρκία για τον εαυτό της στο χώρο της Μ. Ανατολής: Μια χώρα που καταπατά βάναυσα κυριαρχικά δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ


Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί!


Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί

ΧΙΛΙΆΔΕΣ «ΤΊΜΗΣΑΝ» ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΠΛΌΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΆΣ, ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΏΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΆΒΡΥΤΑ, ΧΟΡΤΙΆΤΗ, ΚΟΜΜΈΝΟ, ΛΙΓΚΙΆΔΕΣ ΚΑΙ ΔΊΣΤΟΜΟ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΈΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΆΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΆΝΝΟΥ

Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί
Η ψήφος οργής προς την άκρα δεξιά δεν ήταν λιγότερο «τυφλή» σε τόπους που υπέφεραν τα πάνδεινα από τους ναζί στην Κατοχή και έχουν ακόμη κατοίκους με ζωντανές μνήμες από τις θηριωδίες τους.
Ενδεικτικά, ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε μερικά από τα γνωστότερα σημεία όπου Ελληνες εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.
4.361 ψήφοι ή 8,68% στη Νίκαια και 2.702 ψήφοι ή 7,8% στον Κορυδαλλό, σε δύο από τις γειτονιές που έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου 1944. Οι αναφορές κάνουν λόγο για υποχρεωτική συγκέντρωση πληθυσμού 25.000 στην πλατεία της Οσίας Ξένης, ενώ εκτελέστηκαν όσοι έμειναν σπίτια τους. Στη συνέχεια δωσίλογοι υπέδειξαν αντιστασιακούς που εκτελούντο. Συνολικά, τουλάχιστον 315 άτομα εκτελέστηκαν.
635 ψήφοι ή 6,44% στα Καλάβρυτα της Αχαΐας, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 το Ολοκαύτωμα άφησε πίσω του τουλάχιστον 700 νεκρούς
602 ψήφοι ή 6,09% στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης, όπου στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944, 949 παιδιά, γυναίκες και άντρες έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί.
Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί
30 ψήφοι ή 5,73% στο Κομμένο της Αρτας, όπου στις 12 Αυγούστου 1943, τουλάχιστον 317 έπεσαν νεκροί από τις θηριωδίες των ναζί.
2.021 ψήφοι ή 4,12% στα Ιωάννινα, λίγα χιλιόμετρα από τους Λιγκιάδες, όπου στις 3 Οκτωβρίου 1943, εκτελέστηκαν 82 παιδιά, γυναίκες και άντρες και καταστράφηκε το χωριό.
Ψήφοι και ποσοστά της Χρυσής Αυγής στους τόπους θηριωδίας των ναζί
79 ψήφοι ή 3,48% στο Δίστομο, στη Βοιωτία, όπου...
στις 10 Ιουνίου 1944, σφαγιάστηκαν 228 άτομα (117 γυναίκες, 111 άντρες, εκ των οποίων 53 παιδιά). Εκτιμήσεις για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή.
30 ψήφοι ή 2,95% στην Κάντανο, στα Χανιά, όπου τον Μάιο του 1941 μεγάλος αριθμός ανδρών και γυναικών σκοτώθηκε κατά την αντίσταση των κατοίκων στην γερμανική εισβολή και την ισοπέδωση του χωριού για αντίποινα.
49 ψήφοι ή 1,22% στην Βιάννο, στο Ηράκλειο, όπου το 1943 σε διάφορες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι έγιναν τουλάχιστον 400 εκτελέσεις στα χωριά της περιοχής.

(alfavita.gr)

Εγέρθητι...





Με σεβασμό...

Πανηγύρι απόψε στο πλατό του "Ράδιο Αρβύλα" . Γέμισε ο τόπος μουστάκια. Χιτλερικά.
Μόνο το...

μουστάκι του Σερβετά δεν "εγέρθητω" .
Αρχηγός και πασών των Γερμανιών, ο Κανάκης...

Αρχειοθήκη ιστολογίου