Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Είναι επικίνδυνο για τη χώρα να κουνάς το δάχτυλο στο σύμμαχο...



"Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια"...
Την πρώτη του προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δίνει αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς.
«Νοιώθω ότι είχαμε επιτυχία. Όχι σαν κόμμα, αλλά γιατί δείξαμε και πείσαμε ότι η λύση είναι μόνο στην ανάπτυξη κι αυτό το ... έχει καταλάβει η Ευρώπη» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε

«Παλιά όταν μίλαγα για ανάπτυξη ένοιωθα μοναξιά, σήμερα το κλίμα αλλάζει».


"Όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες απολύσεις. Αυτή θα είναι η κύρια θέση μας, κάτι που το αντιλαμβάνονται τώρα και οι ευρωπαίοι, τόνισε ο κ. Σαμαράς αναλύοντας το πλαίσιο της ανάπτυξης στο οποίο θα κινηθεί μετά τις εκλογές.

Πρέπει να φέρουμε επενδύσεις και χωρίς το ευρώ δεν θα έρθει κανείς να επενδύσει στη χώρα μας, συνέχισε καταγγέλοντας τις περίφημες, όπως τις χαρακτήρισε θεωρίες περί δραχμής. "Πρέπει να σκεφτούμε ποιούς εξυπηρετεί ένα τέτοιο σενάριο. Η σταθερή μας άγκυρα για τη χώρα μας πρέπει να είναι το ευρώ. Χωρίς ευρώ ποιοί θα είναι οι σύμμαχοί μας; Σίγουρα όχι οι Ευρωπαίοι. Κίνα και Ρωσία είναι κι αυτές μέσα σ' αυτό το παιχνίδι. Η απομόνωση θα ήταν η κατάληξη".

Η σπατάλη του κράτους πρέπει να μειωθεί. Συζητάμε μάλιστα για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Να φτάσει στα δύο χρόνια γιατί η κατάσταση της ύφεσης, είναι τραγική.

"Αν φύγουμε από το Ευρώ, θα ήταν μια έξοδο αυτοκτονίας" κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Σαμαράς απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο για άλλη μια φορά τον χαρακτήρισε επικίνδυνο και αφελή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσίπρας έδειξε μια αλαζονεία. Όλοι κάναμε υποχωρήσεις. Εκείνος όχι. Δεν πήρε το μήνυμα του κόσμου, που ήθελε συνεργασίες. Δικαίωμά του. Αυτό που δεν επιτρέπεται όμως είναι να χαλάσει τις σχέσεις της χώρας με τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν συγχωρείται.Την ώρα που εμείς χτίζουμε συμμαχίες, ο κ. Τσίπρας τις κατεδαφίζει. Όταν αποκαλεί τον Ολάντ, Ολαντρέου, είναι σαν να πυροβολεί την Ελλάδα, την ώρα που η Ελλάδα νομίζει ότι δεν τον κοιτάει".

Για το θέμα της ΑΟΖ υποστήριξε ότι το θέμα αυτο είναι εθνική υποχρέωση.

Λαθρομετανάστευση

Ο κ. Σαμαράς ταύτισε απόλυτα το θέμα της λαθρομετανάστευσης με το θέμα της ασφάλειας ενώ κατήγγειλε τις προτάσεις που ακούγονται απο διάφορα κόμματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη τόσο των μεταναστών όσο και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

"Για τη μετανάστευση υποστήριξε ότι έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες και ο Τσίπρας θέλει να τους δώσει και επίδομα ανεργίας. Με τη λαθρομετανάστευση δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να μιλάς για αφοπλισμό της αστυνομίας".

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ

Η ψήφος από εδώ και πέρα δεν θα είναι χαλαρή. Τα πράγματα άλλαξαν και καιρός θα ήταν να το αντιληφθούμε κι όλοι εμείς οι πολιτικοί. Ο κόσμος συσπειρώθηκε γύρω από μια μεγάλη ανάγκη και γύρω από μια Ευρώπη που αλλάζει. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς στον Κεντροδεξιό χώρο, συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας με το βλέμμα στο ευρώ....




parapoltika.gr

Κον Μπεντίτ: "Γεμάτο ψέμματα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Είναι ηλίθιο και τρέλα!"




Τον αποκαλούν ο κόκκινος Ντάνι.
Είναι η ηγετική φιγούρα του Μάη του '68 και τα έβαλε με την Αριστερά στην Ελλάδα.
Κατηγόρησε την ελληνική Αριστερά ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, και χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα τους ως «ηλίθιο» και «τρέλα».
«Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματαΗ ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά τους μισθούς, επομένως την ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Αυτό είναι τρελό! Τελείως ηλίθιο! Εάν ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε: «Θέλεις να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;» είπε ο ηγέτης των Πρασίνων στην Ευρωβουλή...


Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς «είναι γεμάτο ψέματα» και δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγμάτευση της χώρας με την Ευρωζώνη. «Όλοι ξέρουν ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα καταφέρει να δώσει 1.300 ευρώ βασικό μισθό. Διότι τα πράγματα είναι απλά. Εάν πουν ότι καταγγέλλουν εξ ολοκλήρου το μνημόνιο, δηλαδή καταργήσουν τις μειώσεις μισθών και δώσουν βασικό 1.300 ευρώ, η Ευρώπη θα πει «τέρμα, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα».

Όσον αφορά το Μνημόνιο ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ παραδέχτηκε ότι αυτό πρέπει να «προσαρμοστεί» αλλά όπως υπογράμμισε χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι προτείνουν ακόμα να υπάρξει συμφωνία για «πράσινες επενδύσεις» στην Ελλάδα, πάγωμα των στρατιωτικών εξοπλισμών και, το κυριότερο, να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την ευθύνη όλων των λαθρομεταναστών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.



Αρχειοθήκη ιστολογίου