Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μεϊμαράκης:" Στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου" ...




Το σκληρό ροκ καλείται να χορέψει και η Νέα δημοκρατία, οδηγώντας σε πόλωση την προεκλογική αντιπαράθεση.
"Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της" δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι "το... 
1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ". Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου είπε ο κ. Μεϊμάρακης και πρόσθεσε ότι πήραμε το μήνυμα.

"Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας." δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι "είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους. Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν".

Κατέληξε απευθυνόμενος προς το σώμα λέγοντας ότι "σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά"...




http://www.briefingnews.gr

Πρόταση-έκπληξη από Βενιζέλο



Την ώρα που η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων, μετά την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θεωρείται αναγκαία και περίπου δεδομένη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα, από το Επιμελητήριο της Κορίνθου όπου μίλησε, μια πρόταση-έκπληξη για το μέλλον.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μιας κυβέρνησης της «υπεύθυνης Κεντροαριστεράς», όπως την χαρακτήρισε, επισημαίνοντας με νόημα ότι τη συγκεκριμένη παράταξη την εκφράζει πρωτίστως το Κίνημα του οποίου ηγείται σήμερα, διαδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι ο τόπος δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες του 17%, 20% ή του 51%, αλλά έχει ανάγκη από μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, που θα αναλάβει το βάρος να διαπραγματευτεί με αξιόπιστο τρόπο την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς ωστόσο να τίθεται σε κίνδυνο η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Στις 18 Ιουνίου, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ όμως δεν θα γίνει τσόντα του ενός ή του άλλου, καθώς δεν ενδιαφερόμαστε για υπουργικές καρέκλες. Δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί γνωστά στελέχη του Κινήματος», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Το “νέο ΠΑΣΟΚ” λέγεται… ΣΥΡΙΖΑ



Όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδινε στην ελληνική κοινωνία την πολιτική υπόσχεση για ένα «νέο ΠΑΣΟΚ», το οποίο σημειολογικά θα διαδεχόταν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» που είχαν προηγηθεί, στη διακυβέρνηση του τόπου, προφανώς και δεν εννοούσε… αυτό που ζούμε εσχάτως.
Δηλαδή, το «νέο ΠΑΣΟΚ» να ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα να αναζητεί, ή ακόμη και να πιστεύει ότι έχει βρει, τον «νέο Ανδρέα», που θα το οδηγήσει και πάλι στη Γη της Επαγγελίας. Στην εξουσία και στη διατήρηση της νομής της, ακόμη και σε συνθήκες εθνικής χρεοκοπίας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η εξουσία φθείρει, πριν ακόμη αρχίσει κάποιος την… άσκησή της. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-νέο ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνεται.
Το κόμμα με τις πολλές και αλληλομαχούμενες συνιστώσες, θυμίζει σε πολλά το πρώτο αλλά και τα… επόμενα ΠΑΣΟΚ, που άσκησαν τη διακυβέρνηση του τόπου, και φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη διολίσθηση στην εθνική μελαγχολία ενός Μνημονίου, το οποίο απαρνείται πλέον και εις εκ των συντακτών του. Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που βλέπει το κόμμα να κινδυνεύει να καταλήξει στα χέρια του σε κατάσταση πολιτικής συρρίκνωσης και αυτοδιάλυσης.
Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να βρεις όσους δεν γνωρίζουν… οι θυρωροί των πολυκατοικιών στις οποίες διαμένουν, για να θυμηθούμε την ιστορική ρήση του Γιώργου Κατσιφάρα. Συναντάς ακόμη απόψεις, θέσεις και προτάσεις για όλα τα γούστα. Ανάλογα με το τι θέλει να ακούσει κάθε φορά η κοινωνία, ή μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.
Θέσεις που μονομαχούν… μεταξύ τους, και που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις εγκαταλείψουν οι κομιστές τους, δηλαδή η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνουν ότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα οι πολιτικές και εκλογικές φιλοδοξίες τους. Θέσεις σε προφανή απόσταση από την πραγματικότητα, και τις περισσότερες φορές και από την αλήθεια. Ό, τι ακριβώς έκανε για δεκαετίες ολόκληρες το ΠΑΣΟΚ, και κατάφερνε να αποπροσανατολίζει, να ξεγελά και να εκμεταλλεύεται το θυμικό των Ελλήνων πολιτών.
Το σημείο ωστόσο στο οποίο… τρομάζει η ομοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ με το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, είναι η προδιάθεση για εθνικό «τσαμπουκά». Εμείς απέναντι στους Ευρωπαίους. Εμείς, απέναντι σε όλους. Εμείς… μόνοι μας.
Οι εποχές φυσικά έχουν αλλάξει. Και αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε χωρίς περιστροφές και μισολόγα είναι ότι, αν θέλουμε να είμαστε μόνοι μας, θα πρέπει να… ανέβουμε στο βουνό. Χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη, χωρίς συμμάχους. Απομονωμένοι και ενοχοποιημένοι για τη διάλυση του κοινού ευρωπαϊκού οράματος.
Γιατί, υπάρχει ακόμη μια συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που η Κουμουνδούρου δεν παρουσιάζει στην επίσημη καταμέτρηση: Η συνιστώσα της εθνικής απομόνωσης. Που θα αφαιρέσει από τη φυσική εξέλιξη των γενιών που ακολουθούν την έννοια «μέλλον». Δεν θα υπάρχει πια…


Η Αθήνα αθώωσε τον Σωκράτη μετά από 2.500 χρόνια!





Η Αθήνα αποφάσισε να δικαιώσει τον Σωκράτη, 2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του φιλοσόφου καθώς στην δίκη που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του πιο σημαντικού φιλοσόφου όλων των εποχών.

Στη νέα Δίκη, που διοργανώσε το Ίδρυμα Ωνάση οι συνήγοροι και οι κατήγοροι, γνωρίζοντας πλέον τα ιστορικά δεδομένα, διερεύνησαν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που βρίσκονταν ουσιαστικά πίσω από την κατηγορία που αντιμετώπισε ο Σωκράτης.

Η σύνθεση του δικαστηρίου είχε ως εξής:

Δικαστές

Λόρδος Richard Aikens: Δικαστής, μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία)
Sophie-Caroline De Margerie: Δικαστής στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γαλλία)
Pierre Delvolvé: Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Stephan Gass: Αντιπρόεδρος του Εφετείου της Ελβετίας (Ελβετία)
Δρ Giusep Nay: πρώην Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας (Ελβετία)
Loretta Preska: Πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ)
Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Ακαδημαϊκός, Ομότιμη Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής
Βασίλειος Ρήγας: πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου (Ελλάδα)
Σερ Stephen Sedley: Μέλος του Εφετείου της Αγγλίας και της Ουαλίας (Αγγλία)
François Terré: Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών (Γαλλία)
Καθηγητής Harm Peter Westermann: Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Τύμπινγκεν (Γερμανία)
Συνήγοροι Σωκράτη:

Michael Beloff, QC: Δικηγόρος (Αγγλία)
Patrick Simon: Δικηγόρος (Γαλλία)
Συνήγοροι των Αθηναίων:

Καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος: Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών (ΕΚΠΑ), Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (Ελλάδα)
Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου: Δικηγόρος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα)

iefimerida

Ο χρόνος μας τελειώνει




Γράφει ο Φώτης Γεωργελές
Αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία μια χώρα να ετοιμάζεται για άτακτη χρεοκοπία. Εμείς κατηγορούμε «τα κανάλια» γιατί «τρομοκρατούν το λαό». Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς θέτει την τελική ερώτηση: Μέσα ή έξω. Εμείς κατηγορούμε τα «εκβιαστικά διλήμματα».

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα καθορίζει την πραγματικότητα. Τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Ζούμε σε μια ελληνική εικονική πραγματικότητα, γι’ αυτό είμαστε από δω και πέρα, και κάθε μέρα, έτοιμοι να μας συμβεί το «ιστορικό ατύχημα» στην πραγματική ζωή.
Στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα κομματικά γραφεία το πολιτικό σύστημα δίνει μάχες μόνο του, με τον εαυτό του, στραμμένο προς τις δημοσκοπήσεις, το συσχετισμό δυνάμεων, τις διερευνητικές εντολές, τις εκλογές. Αποκρούει, απαγκιστρώνεται, επαναδιαπραγματεύεται, επανεξετάζει, ακυρώνει, διαγράφει, καταγγέλλει, καταργεί. Μόνο του. Έχει χρησιμοποιήσει όλα τα ρήματα μιας διαπραγμάτευσης, χωρίς να διαπραγματευτεί με κανέναν. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι παρακολουθούν με απορία και περιέργεια αυτά τα περίεργα είδη ανθρώπων που ονομάζονται Έλληνες πολιτικοί, «αριστεροί οικονομολόγοι». Μια πολιτική στραμμένη προς τα μέσα, όχι προς τα έξω. Φτιαγμένη για κομματικές πελατείες, όχι για πολίτες. Προσανατολισμένη σε κομματικά ποσοστά, όχι στα προβλήματα του κράτους.
Λέμε τι θέλουμε. Μόνοι μας. Όποιος θέλει τα πιο πολλά, είναι περισσότερο «φίλος του λαού». Θέλουμε να παίρνουμε δάνεια, αλλά χωρίς τους όρους των δανειακών συμβάσεων. Θέλουμε να είμαστε στο ευρώ, αλλά χωρίς να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Ευρωζώνης. Θέλουμε τα λεφτά τους, αλλά να «απελάσουμε» την τρόικα. Χρειαζόμαστε τα λεφτά τους, αλλά όσοι μας δανείζουν είναι τοκογλύφοι. Κι εγώ ήθελα να γίνω Τζιμ Μόρισον και μετά Πασκάλ Μπρυκνέρ. Δεν έγινα. Η ζωή δεν συμφώνησε. Αμφιβάλλω αν θα συμφωνήσει ο πλανήτης ολόκληρος με τις επιθυμίες μιας χώρας 10 εκατομμυρίων. Στηριζόμαστε, ακόμα, στην ωριμότητα του παγκόσμιου συστήματος που προσπαθεί να αποφύγει τις αναταράξεις. Δεν έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα αυτή. Ο χρόνος μας τελειώνει.

Η ευρωπαϊκή κοινότητα, οι λαοί των άλλων χωρών, μας παρακολουθούν με απορία. Όσο περισσότερο κοντά μας είναι, όσο πιο προοδευτικοί, τόσο με μεγαλύτερη απορία. Λέμε ότι το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, τα αυστηρά δημοσιονομικά προγράμματα θα χαλαρώσουν. Αυτό που λένε στον υπόλοιπο κόσμο ηπιότερη προσαρμογή δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που θέλουμε εμείς. Όταν λένε αντιμετώπιση της λιτότητας, εννοούν να κάνουν περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση απ’ όσα κάνουν ήδη. Να επιμηκύνουν δηλαδή τα δάνεια, όπως τα πήγαν στο 2040. Να μειώσουν ακόμα περισσότερο τα επιτόκια. Να διαγράψουν κι άλλο χρέος. Να μη βάζουν τόσο αυστηρά χρονοδιαγράμματα, να μας αφήσουν λίγο χρόνο περισσότερο για να αλλάξουμε τις παρωχημένες δομές. Εμείς όμως δεν ζητάμε τίποτα απ’ αυτά. Ζητάμε να μην αλλάξουμε ακριβώς αυτές τις παρωχημένες δομές. Να μην καταργήσουμε τους χιλιάδες οργανισμούς, νομικά πρόσωπα, φορείς, εκ των οποίων ο ένας στους τρεις είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Να μη μειώσουμε το ρόλο του κράτους-επιχειρηματία, να μην ιδιωτικοποιήσουμε επιχειρήσεις παθητικές, αν και μονοπώλια, που είναι παθητικές ακριβώς για να κερδίζει η κομματική γραφειοκρατία. Να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια γη για να την οικειοποιούνται τα Βατοπέδια. Να μη συγχωνεύσουμε τα 2.000 τμήματα του δημοσίου που έχουν μόνο τμηματάρχες χωρίς υπαλλήλους. Να μην ανοίξουμε τις αγορές, να μην ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα, να μη σταματήσουμε να φυτεύουμε ανά την επικράτεια κρατικά μέσα ενημέρωσης, σχολές και στρατόπεδα, για να συνεχίζεται η λεηλασία.
Αυτά δεν θα τα δεχτεί κανείς. Γιατί αυτά δημιουργούν τα ελλείμματα, εμποδίζουν την ανάπτυξη. Δυστυχώς, παρά τους μύθους, το ελληνικό πολιτικό σύστημα διαπραγματεύτηκε ήδη και μάλιστα πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθώντας να μη θίξει τα παγιωμένα συμφέροντα. Κρυμμένο πίσω από οριζόντιες μειώσεις και φόρους που το ίδιο επέβαλε για να μην προχωρήσει σε κάθετες μεταρρυθμίσεις, κατηγορεί τους «ξένους» για το αδιέξοδο.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου φτάσαμε με το παραπλανητικό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πάμε με το πιο πραγματικό δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Μόνο που κι αυτό το δίλημμα είναι οπισθοδρόμηση σε σχέση με την κατάστασή μας δυο χρόνια πριν. Όταν ξεκινήσαμε συζητούσαμε για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Τώρα όλα αυτά έχουν ξεχαστεί. Έχει επικρατήσει η ατζέντα του αντιμνημονίου.
Το παρωχημένο σύστημα εξουσίας αντέδρασε στις απειλές, αμφισβητώντας και την ίδια την εθνική επιλογή της σύνδεσης με την Ευρώπη: Μόνο αν δεν απειλούνται τα συμφέροντά τους. Αναδιατάσσοντας το πολιτικό σκηνικό και εκβιάζοντας, προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση: Αν τα πρώην μεγάλα κόμματα παριστάνουν ότι θα προχωρήσουν στις αλλαγές που χρειάζονται έστω και στα λόγια, υπάρχουν κι άλλοι εκλεκτοί που τις αμφισβητούν ευθέως. Δεν θα αποκρατικοποιήσουν, αλλά θα κρατικοποιήσουν και τα υπόλοιπα. Δεν θα μειώσουν την κρατική γραφειοκρατία, θα προσλάβουν κι άλλους. Δεν θα μειώσουν τα ελλείμματα, θα τα αυξήσουν. Έστω κι αν αυτό σημαίνει τύπωμα πληθωριστικών δραχμών.
Το μήνυμα ελήφθη. Το σύστημα αλλάζει πρόσωπα για να μείνει ίδιο. Συντεχνίες, κρατική γραφειοκρατία, συνδικαλιστές κρατικών επιχειρήσεων, πελατειακές ομάδες ορφανές από το Πασόκ, επιχειρηματικότητα της δραχμής, μετακινούνται με μεγάλη ευκολία σε όλο το διάνυσμα από τα δεξιά ως τα αριστερά, αρκεί να υπερασπίσουν την ακινησία.

Κανείς δεν τοποθετείται επί των πραγματικών προβλημάτων της χώρας. Ποιο πρόγραμμα, ποιες μεταρρυθμίσεις. Πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα χωρίς οριζόντιες μειώσεις, πώς θα λειτουργήσει ο αποδιοργανωμένος δημόσιος τομέας, πώς θα μειωθεί το κόστος του για να μη χρεοκοπήσει τελείως ο ιδιωτικός τομέας. Θετική πρόταση δεν υπάρχει, γιατί το συντεχνιακό πολιτικό σύστημα ούτε φαντάζεται ότι μπορεί να υπάρξει μια χώρα που παράγει, χωρίς να ζει από τα δανεικά. Το πραγματικό δίλημμα, εκσυγχρονισμός ή οπισθοδρόμηση, έχει απομακρυνθεί. Αυτή η χώρα αναρωτιέται ακόμα τα βασικά, αν θα είναι στην Ευρώπη ή την Αφρική.


.athensvoice.g

Η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την απελπισία του κόσμου



Ν. Αλιάγας: «Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο»

Σοκαρισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε όταν επισκέφτηκε πριν από μια εβδομάδα την Ελλάδα δηλώνει ο Νίκος Αλιάγας. «Η Ελλάδα έτσι όπως την ήξερα, δεν υπάρχει πια» δήλωσε στο γαλλικό «Le Matin» και συνέχισε:

«Παλαιότερα οι άνθρωποι έβγαιναν και διασκέδαζαν. Ήταν γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όπως υπαγορεύει η παράδοσή μας. Τώρα , είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την Γερμανία. Όταν έρχεται πια ο λογαριασμός κοιτούν αμήχανα και μοιράζονται τα έξοδα», δήλωσε ο γνωστός παρουσιαστής. 

Μιλώντας για τις συνθήκες διαβίωσης, ανέφερε πως ο κατώτατος μισθός έχει φτάσει τα 350 ευρώ, τη στιγμή που οι τιμές στην Αθήνα είναι ίδιες με αυτές του Παρισιού, ενώ κάποιοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να ζήσουν με 200 ευρώ.

«Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες και η μιζέρια βρίσκεται παντού. Είδα ακόμη και ανθρώπους με κουστούμια και γραβάτες να ψάχνουν στα σκουπίδια», εξομολογήθηκε και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν ταπεινωθεί. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε λένε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και κλέφτες, αλλά αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τη Χρυσή Αυγή και το ποσοστό που πήρε, δήλωσε: «Τα ακραία δεξιά κόμματα δεν είχαν ποτέ απήχηση στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Οι Χρυσαυγίτες εκμεταλλεύονται την απελπισία του κόσμου. Συνοδεύουν τις γιαγιάδες στην τράπεζα για να τις προστατεύσουν από τις κλοπές, που έχουν αυξηθεί πολύ. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η Ευρώπη παίζει με τη φωτιά».

Τέλος, στην ερώτηση αν αισθάνεται τύψεις που έχει φύγει από τη χώρα και έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό, απάντησε: «Δεν είμαι πλούσιος. Στην αρχή και εγώ πέρασα δύσκολα, ζούσα σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών και περίμενα στην ουρά της σχολικής λέσχης φαγητού. 

Για να αποκτήσω αυτά που έχω δουλεύω 12 ώρες την ημέρα. Αλλά καταλαβαίνω τα προβλήματα της χώρας μου και προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορώ να θρέψω όλον τον κόσμο».

Και ο Κ. Καραμανλής στην συνδιάσκεψη της ΝΔ




Εν μέσω συνεχών ζυμώσεων, ανακοινώσεων νέων προσχωρήσεων στελεχών, αλλά και εσωκομματικών αναταράξεων πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ.

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι... βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει και η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η κοινή παρουσία της κας Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ...




parapolitika.gr

Το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Τις τελευταίες εβδομάδες, όλα δείχνουν ότι το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Η Γερμανία δέχεται όλο και εντονότερες πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, να αναθεωρήσει τη σκληρή στάση της. Όλοι αναγνωρίζουν πλέον το προφανές: ότι η στείρα λιτότητα, χωρίς περιθώριο για ανάπτυξη, οδηγεί τις οικονομίες σε μαρασμό και τους λαούς σε δυστυχία.

Όλοι οι Έλληνες βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της μονόπλευρης πολιτικής εδώ και δύο χρόνια. Σήμερα, που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αλλαγή της, τι θα επιλέξουμε να κάνουμε;

Οι επιλογές μας είναι δύο. Η μία είναι να διασφαλίσουμε τη θέση της χώρας μας στο ευρώ και να διορθώσουμε όσα από τα μέτρα του μνημονίου έχουν αποδειχθεί λάθος. Να διεκδικήσουμε ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους και χρόνους προσαρμογής. Να ζητήσουμε περισσότερους πόρους για ανάπτυξη, για τη στήριξη της απασχόλησης, για την ανακούφιση των πιο αδύναμων οικονομικά πολιτών. Να δώσουμε περισσότερη έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις, την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, στην κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων, στις μεταρρυθμίσεις, ώστε να είναι εφικτή η εγκατάλειψη της άδικης πολιτικής των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της υπέρμετρης φορολόγησης.

Η άλλη επιλογή είναι να καταγγείλουμε μονομερώς το μνημόνιο, κάτι που θα σημάνει αυτόματα τη διακοπή του δανεισμού από τους εταίρους μας. Χωρίς δανειακή στήριξη σε ευρώ, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εκδώσει νέο νόμισμα, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα. Το νέο νόμισμα θα φέρει πληθωρισμό και αύξηση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και ιδιώτες, λόγω αδυναμίας πληρωμής δανείων. Η ανεργία θα εκτοξευθεί, οι μισθοί θα χάσουν την αξία τους, το ίδιο και τα ακίνητα, την ώρα που οι τιμές βασικών εισαγόμενων προϊόντων, όπως πετρέλαιο, φάρμακα, τρόφιμα κ.ά. θα αυξάνονται δραματικά ή θα δημιουργηθούν ελλείψεις.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι θεωρητικό. Μας έχουν προειδοποιήσει γι' αυτό όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες της Δύσης και οι διεθνείς οργανισμοί. Την ώρα που η Ευρώπη θα υιοθετεί αναπτυξιακές πολιτικές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρίσκεται εκτός ευρώ, χρεοκοπημένη, απομονωμένη και χωρίς καμία ελπίδα ανάκαμψης. Και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι θεωρούν ότι, επειδή μειώθηκε ο μισθός τους ή έχουν χάσει τη δουλειά τους δεν έχουν να χάσουν τίποτε παραπάνω από την επιστροφή στη δραχμή.

Η Αριστερά σε καμία χώρα του πλανήτη δεν μπόρεσε να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Κατάφερε να διώξει επιχειρήσεις και να βυθίσει τις οικονομίες σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Το μέλλον της πατρίδας μας είναι εντός και όχι εκτός της ενωμένης Ευρώπης. Κι έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές να το διασφαλίσουμε.

Σας καλώ να δώσουμε αυτή τη μάχη όλοι μαζί.

Το ΠΑΣΟΚ… εκτόξευσε τον ΣΥΡΙΖΑ




Η απόλυτη παράνοια ή μήπως μερική αμνησία; Προσέξτε: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την πρώτη θέση. Εν προκειμένω οι πολίτες κρίνουν ότι τα δύο κόμματα πυλώνες της μεταπολίτευσης απέτυχαν και με τη ψήφο τους τα καταδικάζουν.
Αν υποθέσουμε ότι επιβεβαιώνονται οι δημοσκοπήσεις στις κάλπες, τότε έχουμε το εξής παράδοξο: Το εκλογικό σώμα εμπιστεύεται το μέλλον της χώρας στο παρελθόν. Και μάλιστα σ’ ένα παρελθόν που ευθύνεται γι αυτό που σήμερα οι πολίτες καταδικάζουν.
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Δεκτό. Αλλά με ποια στελέχη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το μέλλον; Ακούστε λοιπόν. Με τον κ. Κοτσακά επί σειρά ετών συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον κ. Χωραφά επίσης επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, τον κ. Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τον κ. Ραπτόπουλο της ΓΣΕΕ, και μάλλον την κ. Κατσέλη που υπέγραψε ως αρμόδια υπουργός το πρώτο Μνημόνιο.
Είναι προφανές ότι η εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πριν από δύο χρόνια τα ποσοστά του δεν ξεπερνούσαν το 4%, οφείλεται στη μετακόμιση όλου του κρατικοδίαιτου ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη στη Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ που μεταλλάχθηκε και εμφανίζεται ως φορέας ανανέωσης που… φέρνει το καινούριο. Πρόκειται περί πρωτοφανούς πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τα δύο κόμματα ενώ την ίδια στιγμή έχει στις τάξεις του πρώην υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και συνδικαλιστές του ενός απ’ τα δύο!
Αλλά πέρα απ’ αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δραγασάκης που υπήρξε και υπουργός της κυβέρνησης το ’89, είχαν ενεργό συμμετοχή σ’ αυτό το παρελθόν που μέσω του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταδικάσει ο παραπλανημένος πολίτης.


Έκτακτη εισφορά για 700.000 νοικοκυριά προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ εξήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος επί των οικονομικών του κόμματος κ. Γιώργος Σταθάκης, σε ερώτηση για τον τρόπο κάλυψης των αναγκών της χώρας σε περιπτώσεις όπως λ.χ. η διακοπή της χρηματοδότησης των δανειστών προς την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Ράδιο 9 και τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, ο οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ  προσδιόρισε ως πηγή περίπου 600.000 με 700.000 νοικοκυριά τα οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε έχαιραν έως τώρα φοροασυλίας. Εκτίμησε δε ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπερκαλυφθούν ανάγκες της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν θα αφορά μισθωτούς.

Συνολικά η εισφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτιμάται ότι θα αποδώσει 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Ο κ. Σταθάκης προσδιόρισε την υστέρηση στα έσοδα στα επίπεδα του 15% με 20%, ενώ προανήγγειλε και αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα υψηλότερα εισοδήματα.

Ως προς δε το θέμα των Ελλήνων εφοπλιστών, παρέπεμψε στο μοντέλο της Νορβηγίας, θεωρώντας ότι δεν θα πρόκειται για κάποιο παράλογο σύστημα φορολόγησης, αλλά για μία διαδικασία στην οποία θα συναινέσουν και οι ίδιοι οι εφοπλιστές.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον φοβάται ένα πιστωτικό γεγονός, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι "θα πρέπει να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων, αλλά δεν θα εκτραπούμε σε ολισθηρές ατραπούς για την οικονομία".

Τέλος, ο κ. Σταθάκης εξήγγειλε και την αποκατάσταση συμβασιούχων που απολύθηκαν ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες στο Δημόσιο

Ακούστε εδώ τις μαγνητοφωνημένες δηλώσεις. 


Γ. Μπαλάφας 24-5-2012

ΔΕΝ ΠΡΟΣΧΩΡΩ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΤΙ.....




ΤΟΥ Αναστάσιου Καζαντζίδη
Εκπαιδευτικού - αρθρογράφου

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

Επειδή δέχτηκα δημόσια πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής να ενταχθώ στις γραμμές του κόμματος αυτού, έπειτα από μια απάντηση σε χιουμοριστικό άρθρο μου στην τοπική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, απαντώ στην πρόσκληση με το κείμενο που ακολουθεί:

Χαίρομαι ειλικρινά για την αίσθηση του εκλεκτού χιούμορ που σας διακρίνει.
Όπως επίσης χαίρομαι και για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να προσχωρήσω στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τιμά ως πολίτη.
Επειδή μου αρέσουν όμως οι αρσενικές κουβέντες, θα την απορρίψω.
Όχι ευχαριστώ.

Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά σας βλέπω υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία.

Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Παρέμβαση, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά στηρίζετε τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- και τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ στηρίζετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στηρίξατε παράλληλα και το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που αφαιρούσε τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ ονομάζετε την Κωνσταντινούπολη …Ιστανμπούλ, λέτε επίσης και το Μοναστήρι …Μπίτολα, αλλά δεν λέτε και το Βερολίνο …Μπερλίν!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια ζητάτε επίμονα να μπει φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά είστε υπέρ της κατάργησης του πεδίου βολής στους Λόφους της Φλώρινας για οικολογικούς λόγους, από την άλλη μεριά δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ που μολύνει χειρότερα το ίδιο περιβάλλον, δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το ασβεστάδικο και για το ορυχείο στην ίδια περιοχή… όπως και δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για την άθλια ρυπογόνο μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού των Σκοπιανών δίπλα στο Μοναστήρι, που όταν φυσά βόρειος άνεμος πνίγεται όλος ο νομός στο καυσαέρια!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των ‘βυσμάτων’ στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα … δημόσια έργα!

Για αυτά και για άλλα πολλά
Όχι ευχαριστώ!

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός
 · 

Αναγνώστης ζητά να προσέξουν όλοι οι Έλληνες τι θα ψηφίσουν



Αναρωτιέμαι αν ο Ελληνικός λαός είναι...
συνειδητοποιημένος στο τι πάει να ψηφίσει στις ερχόμενες εκλογές. Έχουμε όλοι επικεντρωθεί στο θέμα του μνημονίου και το καθαρά οικονομικό σκέλος και έχουμε αγνοήσει παντελώς όλα τα άλλα. Φυσικά και το οικονομικό θέμα είναι αυτό που «καίει» τους περισσότερους συμπολίτες μας και ο Τσίπρας έχει το άλλοθι της μη κυβερνητικής εμπειρίας (δηλαδή αφού δεν κυβέρνησε αυτός άρα δεν φταίει… αναρωτιέμαι ποιος οργάνωνε τις απεργίες, πορείες καταλήψεις κλπ.). Για τα εθνικά θέματα δεν μιλάει κανείς; Ποια είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Σκοπιανό; Έχουμε αντιληφθεί τι πάμε να κάνουμε, ή απλός κοιτάμε για ακόμα μια φορά την τσέπη μας; (λεφτά υπάρχουν). Για την θρησκεία; Ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, χωρίς θρησκευτικό γάμο, με 2 παιδία αβάπτιστα; Τι να περιμένω από ένα τέτοιο άνθρωπο ως Έλληνας; Για τον Στρατό; Πάει για διάλυση του; Και με τον Τούρκο δίπλα να καραδοκεί πότε να πάρει την υπόλοιπη Κύπρο και την Θράκη; Ήμαρτον Έλληνες ξυπνήστε προτού είναι αργά! Δεν μας πάει ένας άθεος για Πρωθυπουργός. Ξυπνήστε προτού είναι πλέον αργά.

Αναγνώστης


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου