Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα «πρωτοπαλίκαρα» του Άκη κοντά στον Τσίπρα!




Tις τελευταίες ημέρες έχει «ανοίξει» η συζήτηση για τα ημερολόγια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με αυτά, αρκετοί τον «πρόδωσαν», όπως γράφεται, ωστόσο βρήκαν πολιτική στέγη και σήμερα αποτελούν «ομάδα κρούσης» ενάντια στο Μνημόνιο.
Αναφερόμαστε φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη εκείνα που, έχοντας πάνω τους την «ταμπέλα» του Άκη, προσχώρησαν στο κόμμα με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα και εδώ και μερικές εβδομάδες κινούνται έντονα στο παρασκήνιο...
Ειδικότερα, πρώτος και... καλύτερος είναι ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έχει αναλάβει την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διότι έσκασε το σκάνδαλο με τον πρώην υπουργό.
Κατά... πόδας ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ραυτόπουλος, γνωστός επίσης για τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από πολύ κοντά και ο Ευάγγελος Χωραφάς, πολύ στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού. Η θέση του είναι να συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οργάνωσης...
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι...
μυστικοσύμβουλοι, που έχουν έντονα το «άρωμα» του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα ορισμένοι ήταν «κολλητοί» κάποια περίοδο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θεωρείται ο «απόλυτος» σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Για όσους δεν τον θυμούνται, βρέθηκε κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, έγινε μυστικοσύμβουλός του στο υπουργείο Εξωτερικών, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ, μέχρι που... αποχώρησε.
Με «άρωμα» ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα επανεξελέγη στις 6 του Μάη. Θυμίζουμε πως μαζί με τον Νίκο Κοτζιά είχε δημιουργήσει την Ενωτική Κίνηση. 
Η... ομάδα αναμένεται να «ολοκληρωθεί» με τη Λούκα Κατσέλη, η οποία, πλέον, από την Τετάρτη «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να απορροφηθεί μαζί με το κόμμα της ενόψει των εκλογών.

www.metrogreece.gr

Αϊβαλιώτης: Το ζεύγος Μιχαλολιάκου παίρνει 13.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση



Δριμεία επίθεση κατά του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου εξαπέλυσε ο Κώστας Αϊβαλιώτης κατηγορώντας τον ότι μιλά για οικογενειοκρατία τη στιγμή που μαζί με τη σύζυγό του παίρνει βουλευτική αποζημίωση 13.000 ευρώ.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σκάι στις 7» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυσε επίθεση στη Χρυσή Αυγή ακόμη και στον Νίκο Μιχαλολιάκο προσωπικά.
Ο κ.Αϊβαλιώτης είπε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής σπάνε στο ξύλο ακόμη και αστυνομικούς. «Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ.Μιχαλολιάκο ότι μιλά για οικογενιοκρατία την ώρα που αυτός και η γυναίκα του παίρνουν 13.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση ενώ ο κόσμος πεινάει.
«Δεν μπορεί ακόμη η Χρυσή Αυγή να μιλάει κατά των αλλοδαπών ενώ ορισμένοι βουλευτές της είναι παντρεμένοι με αλλοδαπές», συμπλήρωσε.

Διεθνείς προσωπικότητες υπογράφουν επιστολή κατά της Χρυσής Αυγής



Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο υπογράφουν επιστολή κατά της Χρυσής Αυγής



Μια μία ανοικτή τους επιστολή με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι» προς την βρετανική εφημερίδα «Guardian», διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί αλλά και καλλιτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική, εκφράζουν την ανησυχία τους για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «με το έμβλημα εμπνεύσεως από τη σβάστικα, τους Χιτλερικούς χαιρετισμούς, την αντί-σημητική και ρατσιστική ιδεολογία, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, τη βία απέναντι στους μετανάστες, τις απειλές εναντίον των δημοσιογράφων, το κόμμα αυτό εκπροσωπεί τον γερμανικό εθνο-σοσιαλισμό, που οδήγησε την Ευρώπη στο χάος και την αιματοχυσία».
Στην συνέχεια ωστόσο γίνεται αναφορά και στην άνοδο της άκρας δεξιάς και των φιλοναζιστικών παρατάξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που απειλείται από την αναγέννηση του νεο-Ναζισμού. Στη Λετονία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε για πρώτη φορά την πορεία της πρώην ομάδας Waffen SS, παρά της έντονες αντιδράσεις. Στην Αυστρία, η ακροδεξιά οργάνωση FPÖ, νοσταλγος του Τρίτου Ράιχ μπαίνει επίσης, στη Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Στην Ουγγαρία, νέο ακροδεξιό κόμμα «το Κίνημα των Ούγγρων Φρουρών» απειλεί και τρομοκρατεί Εβραίους αλλά και Ρομά» αναφέρεται.
Επίσης στην επιστολή επισημαίνεται πως «στην οικονομική και κοινωνική αυτή κρίση που συνεχίζεται (στην Ευρώπη), η οποία ευνοεί την φρενήρη αναζήτηση για αποδιοπομπαίους τράγους και ενισχύει τον φόβο της παρακμής "της γηραιάς Ηπείρου" η στρατηγική ενάντια στο "ξένο" είναι πλέον πολύ αποτελεσματική. Κατάφερε να ενισχύσει ακροδεξιά κόμματα (...) Αυτή η νέα ακροδεξιά άνοιξε τον δρόμο για κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή να αποσπούν ψήφους, ενώ ανοιχτά προωθούν τον "λόγο του μίσους"».
«Αντιμέτωποι με αυτή τη φοβερή κατάσταση- που ενισχύεται πλέον με την εκλογή νεο- Ναζιστών βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαβιβάζουμε την αλληλεγγύη μας: Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι» (...).
Παράλληλα, επισημαίνουν πως «είναι εξαιρετικά επείγουσας σημασίας για τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να ανανεώσουν την αναζήτηση για πραγματική δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και την προώθηση της ισότητας (...) Εάν δεν μπορούμε να δώσουμε ζωή στο Ευρωπαϊκό όραμα, τότε είμαστε καταδικασμένοι σε έναν εφιάλτη, στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη» καταλήγουν.
Το κείμενο συνυπογράφουν ανάμεσα σε άλλους ο Βρετανός κοινωνιολόγος, Anthoy Giddens, ο νομπελίστας, Iταλός, Dario Fo, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Bernard Kouchner, ο σκηνοθέτης, Amos Gitaï, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Elie Wiesel.

Τουρκία: Θέλουν να ξανακάνουν τζαμί την Αγία Σοφία!



Ετοιμάζονται να βεβηλώσουν ξανά το σύμβολο της Ορθοδοξίας, την «εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας», στην Πόλη! Αυτό προκύπτει από τις κινήσεις πολλών... ισλαμιστικών οργανώσεων, οι οποίες γίνονται υπό τις ευλογίες του τουρκικού κράτους.

Έτσι, εχθές, χιλιάδες Τούρκοι, φανατικοί μουσουλμάνοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τον ιστορικό ναό, ο οποίος από το 1934 λειτουργεί ως μουσείο, και φωνάζοντας «ξανά τζαμί η Αγιά Σοφιά» και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», απαίτησαν από τη τουρκική κυβέρνηση να μετατρέψει εκ νέου σε τζαμί το ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας. Οι χιλιάδες φανατικοί, αφού φώναξαν συνθήματα, κατόπιν προσευχήθηκαν μαζικά έξω από τον ναό.

«Το να μην είναι η Αγία Σοφία τζαμί προσβάλει τα 75 εκατ. των Τούρκων μουσουλμάνων. Συμβολίζει το πόσο άσχημα μας έχει φερθεί η Δύση», είπε ο Σελίχ Τουρχάν, επικεφαλής της Ένωσης Νέων Ανατολίας, μιας από τις φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις που υποθάλπει το τουρκικό καθεστώς.

Ο Τουρχάν δήλωσε επίσης, στο πρακτορείο Reuters, ότι η διαμαρτυρία και η προσευχή έξω από την Αγία Σοφία, έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 559η επετείου της Άλωσης της Πόλης, το 1453. «Ως απόγονοι του Μωάμεθ του Πορθητή, απαιτούμε η Αγία Σοφία να ξαναγίνει τζαμί. Είναι νόμιμο δικαίωμά μας», είπε ο Τουρχάν.


defence-point.gr

Αυτοί είναι οι Έλληνες που έχουν κληθεί φέτος στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!...




H φετινή ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στον κατάλογο των προσκεκλημένων, συμπεριλαμβάνονται και... κάποια πρόσωπα από την Ελλάδα. Πρόκειται για τους εξής τρεις: Το ισόβιο μέλος της, Γιώργος Δαϋίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas, o πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσουκάλης.

Ανάμεσα στη λίστα με τους Έλληνες, που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς στη Λέσχη Bilderberg, και αναφέρει το defencenet.gr, διακρίνουμε, μεταξύ άλλων, τους εξής:

Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος καί Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.
Βερεμής Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).
Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)
Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.
Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.
Καρράς Κώνσταντινος (1993, 1994, 1995, 1996, 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στό Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009). Πρόεδρος καί μέλος τού συμβουλίου, των θυγατρικών εταιριών τού S&B group.
Μάνος Στέφανος (1993, 2001). Υπουργός Οικονομικών. Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καί πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.
Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.
Πάγκαλος Θεόδωρος (1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, σοσιαλιστικό κομμα. Υπουργός Εξωτερικών.
Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011). Υπουργός Οικονομίας.
Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.
Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος).
Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή.
Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.
Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας, ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
Τσουκάλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( ‘Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής καί ‘Εξωτερικής Πολιτικής).






prionokordela

Έκτακτη η επικαιρότητα...



ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ...

· Οι λούμπεν ήρωες πρέπει να ξηγιούνται εκασταχού, διαγωνίως, εξαίφνης, σποράδην, στάγδην και ντεκλαρέ.- Οπότε καταγγελία βρε παιδιά για διαπραγμάτευση, απαγκίστρωση, αλλαγή των όρων, τι θα την εκάνουμε την σύμβαση τούτη..;

· Βρήκα καριέρα!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επίδομα ανεργίας 80% του τελευταίου μισθού. Να πως θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Με όλα τα στελέχη επιχειρήσεων να παρακαλούν για απόλυση. Έχω και γω τις άκρες μου, να με κάνουν διευθυντή κήπων με 3 χιλιαρικάκια σε μια εταιρεία και μετά να με απολύσουν να βγω στην ανεργία με 2.400. Μια χαρά!


· Εισφορά είπε ο ΣΥΡΙΖΑ 1% του Τζίρου των επιχειρήσεων. Όχι, μπράβο. Σατανικό. Περίσσευε!

· Στη Eurovision ήρθαμε πρώτοι, έμαθα. Μόνο η Κύπρος μας πέρασε! Πού είναι ο Τσίπρας να καταγγείλει μονομερώς την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό? Να καταρρεύσει το άπαν σύμπαν?

· Προσπάθησα να πιω. Αλλά είδα ότι το αλκοόλ δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά σου. Αλλά, και πάλι, ούτε και το γάλα μπορεί...

· Προβλέπω Κυβέρνηση προσωπικοτήτων, με εξωκοινοβουλευτικούς δηλαδή. Πχ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Ή και σημαίνουσες μορφές του παρελθόντος, βλέπε Λαλιώτης.

· Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Ε, κύριε Φωτόπουλε?

· Ευτυχώς που έγιναν κι αυτές οι εκλογές. Γιατί δεν είχε και κανένα καλό πρόγραμμα η TV ως τώρα! Αυτός ο 2ος κύκλος επεισοδίων έχει και πιο πολύ σασπένς!

· Πήρε μπρος εκείνο το ψηλό αγόρι, ο Σαμ, και άρχισε κι αυτό τα "θα"(«Δεν πρέπει να γίνουν νέες περικοπές ειδικών μισθολογίων και θα πρέπει να αποκατασταθούν και αυτές που έγιναν. Μειώσεις φόρων, αλλαγή του χαρατσιού, επέκταση επιδόματος για τους ανέργους από ένα στα δύο χρόνια. Να γίνουν οι νέες περικοπές δαπανών -τα 11,5 δισ. ευρώ- σε τέσσερα και όχι σε δύο χρόνια», τονίζει.)

· Εγώ, πάντως, θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ: Πρώτον γιατί είμαι κατά του δικομματισμού-θα ρίξω σε μικρό κόμμα. Δεύτερον, γιατί, αφού διαλύεται, θα είναι η τελευταία μου ιστορική ευκαιρία να το κάνω κι αυτό στη ζωή μου και Τρίτον γιατί η νέα Βουλή πρέπει να είναι 6κομματική: κάποιοι πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ.

· Άκουσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και τηλεφώνησα αμέσως Κουμουνδούρου: "Ναι; Γεια σας! Τι, ποια συνιστώσα σας ήταν αυτή που είπε ότι θα κρατικοποιήσει την Ολυμπιακή? Και για αυτή εγώ θα πληρώνω;;;" ...Απάντηση δεν πήρα. Με παρέπεμψαν σε 12 διαφορετικούς εκπροσώπους.

· Είμαι πολύ υπερήφανος! Τα 150 ευρώ που έχω ως κατάθεση σε ελληνική τράπεζα θα δοθούν για την ανάπτυξη της χώρας.

· Σημαντική γνώση της εβδομάδας: H Αλέκα Παπαρήγα είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Ζυγό. Έχεις Κρόνο Αλέκα μου, μην ξανοίγεσαι!

· "Αν θέλετε τη συμπάθεια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα." Αδόλφος Χίτλερ

· Έμαθα επίσης πως θα ρισκάρουμε να περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες! Ωραία! Vivere Pericolosamente!

· Τελικά η πλειοψηφία είναι τυρρανική...keep calm and vote.

Μα δεν είναι έκτακτη η επικαιρότητα;

Η.Π.

Οι εχθροί της ΑΟΖ



Του Δρ. Νίκου Λυγερού

Οι εχθροί της ΑΟΖ βρίζουν ανθρώπους σαν τον Θ. Καρυώτη, Σ. Κασσίνη, Η. Κονοφάγο, Α. Φώσκολο, διότι αντιλαμβάνονται ότι σιγά σιγά χάνουν την μάχη της ΑΟΖ. Μερικοί από αυτούς τους εχθρούς δουλεύουν χρόνια ενάντια στην ιδέα της ΑΟΖ. Παλιότερα ήταν από τους πρώτους που έβριζαν τον Τάσο Παπαδόπουλο για την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά κι εκεί δεν τους πέρασε. Τους αντιμετωπίσαμε επί του πρακτέου, αναδεικνύοντας της αλήθεια του θέματος. Κι αν χρειάστηκε να κάνουμε και μυστική υπογραφή με το Λίβανο το 2007, δεν είναι τυχαίο. Οι εχθροί μας δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί της Τουρκίας, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. 


Πολλοί από αυτούς υπάρχουν ακόμα και τώρα και συνεχίζουν να λένε τα ίδια. Λένε ότι η ΑΟΖ είναι μία φούσκα, ένα ψέμα. Λένε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Λένε ότι ακόμα κι αν έχει νόημα, θα αργήσει να μας προσφέρει κάτι. Λένε ότι τα κοιτάσματα, αν υπάρχουν, είναι τόσο βαθιά που δεν είναι εκμεταλλεύσιμα. Σημασία δεν έχουν όλα αυτά. Σημασία έχει μόνο και μόνο ο δρόμος που άνοιξε ο Σ. Κασσίνης. Το έργο είναι μόνο στο δια ταύτα. Οι αποδείξεις έρχονται μετά το έργο και το έργο είναι η θέσπιση, η οριοθέτηση, η οικοπεδοποίηση, η ενοικίαση, η γεώτρηση, η εξόρυξη. Μετά από αυτά οι εχθροί της ΑΟΖ το βουλώνουν και προσπαθούν μάλιστα να δείξουν στους μη ειδικούς ότι συμβάλλουν κιόλας. Εμείς αδιαφορούμε. Διότι όταν δεν είσαι ικανός να κάνεις ούτε μία σωστή υπογραφή σε διακρατικό επίπεδο, δεν είναι ανάγκη να το διατυμπανίζεις επιπλέον. Βέβαια, όταν το λες μόνο στους δικούς σου ραγιάδες, δεν έχεις μεγάλο κόστος, διότι δεν μπορούν καν να το αντιληφθούν. Ο ελληνικός λαός αγαπάει ήδη την ελληνική ΑΟΖ, διότι έχει καταλάβει τώρα τι σημαίνει απέραντο γαλάζιο. Ξέρει ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο. Ξέρει ότι το σύμπλεγμα Καστελλόριζου έχει μία ΑΟΖ μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο. Ξέρει ότι η ελληνική ΑΟΖ και η κυπριακή ΑΟΖ είναι ενωμένες. Ξέρει ότι η ευρωπαϊκή ΑΟΖ έχει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο. Κατά συνέπεια, ό,τι και να ακούει ενάντια στο Ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ελληνική ΑΟΖ, ο αγώνας είναι ξεκάθαρος. Η ΑΟΖ είναι αναγκαία για την πατρίδα μας, διότι είναι το μοναδικό εργαλείο ν’ ανατρέψει τα αρνητικά που μας καταπιέζουν. Έτσι εμείς θα κάνουμε ΑΟΖ το 2012, ακόμα και για τους εχθρούς μας, όπου και να είναι!

Διαχρονικά Νοητικά Σχήματα Στρατηγικής 

Τα νέα δεδομένα είναι στον τομέα της πολιτικής, ένα καλό υπόβαθρο ανάλυσης διαχρονικών νοητικών σχημάτων στρατηγικής. Υπάρχει κυριολεκτικά μία επικαιρότητα άλωσης και ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Οι περισσότεροι κοιτάζουν πώς να ευνοηθούν και να εκδικηθούν τους πάντες για τα πάντα και βασίζονται πάνω σε ιδέες «νεολαινισμού» σαν να μην υπάρχει μνήμη. Άλλοι κοιτάζουν τις παρατάξεις τους, πιστεύοντας ότι είναι η πανάκια. Το πρόβλημα σε όλα αυτά τα στοιχεία είναι ότι έχουμε μόνο και μόνο εσωτερικές τριβές που δεν προσφέρουν τίποτα στην πατρίδα μας. Διότι αυτό είναι το μόνο σημαντικό για το μέλλον. Αν εξαιτίας της σαβούρας του παρελθόντος, αποφασίσουμε να απορρίψουμε τα πάντα, τότε δεν θα μας μείνει τίποτα. Ενώ υπήρχε ολόκληρο Βυζάντιο, οι εσωτερικές διαμάχες των χριστιανών, κατάφεραν να ενισχύσουν τους Οθωμανούς κατακτητές και τίποτα άλλο. Ακόμη και στα παίγνια υπάρχουν προτεραιότητες κι αν κάποιος δεν είναι ικανός να τις αντιληφθεί, τότε είναι χαμένος από χέρι, ακόμα κι αν έχει βάλει μόνο τα χεράκια του. Ο στρατηγικός στόχος είναι απλός. Η πατρίδα πρέπει να επιζήσει σε πρώτη φάση, για να μπορέσει να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις, ικανές να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα. Οι μάχες στα παρασκήνια έχουν νόημα μόνο και μόνο αν έχουν αποτέλεσμα στη σκηνή. Η Ελλάδα μπορεί να μην πεθαίνει, όπως λένε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να αυτοκτονήσουμε για να το επιβεβαιώσουμε. Όταν κοιτάς μόνο τις μικρότητες και τα κοινωνικά συνθήματα, χάνεσαι μέσα σ’ ένα ανούσιο ταξιακό πόλεμο. Μπορεί να απασχολεί τις κοινωνικές μάζες, αλλά δεν σημαίνει ότι προσφέρουν μέλλον στο λαό μας. Πρέπει να γίνει μια ανασυγκρότηση, τα παλιά κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και τα νέα να αποκτήσουν ξεκάθαρες θέσεις, για να ξέρουμε ποια είναι πραγματικά ικανά να ακολουθήσουν μία εθνική στρατηγική που βοηθάει την πατρίδα μας κι όχι μόνο τα τοπικιστικά συμφέροντα τους, αλλιώς μετά την άλωση θα μας μείνουν μόνο μοιρολόγια για μια ξεχασμένη πατρίδα, τη δική μας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου