Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σημερινή κρυφή δημοσκόπηση . Μπροστά η ΝΔ με 1,5% Εξαφανίζονται ΛΑΟΣ ,Οικολόγοι ,Δημιουργία




Για τους αναγνώστες μας που-δικαιολογημένα-παραπονιούνται, λέμε πως κάνουμε την ανάρτηση, αυτή την ώρα, γιατί μόλις έφτασε στα χέρια μας η κρυφή αυτή δημοσκόπηση.
Τα δυο πρώτα κόμματα βρίσκονται σε απόσταση ανάσας. Το ΠΑΣΟΚ που είχε υποχωρήσει σε μονοψήφιο ανέκτησε κάποιες δυνάμεις. Εκτοξεύτηκε δημοσκοπικά η Χρυσή Αυγή.
Συγκεκριμένα:

Ν.Δ. ...25,7%
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΠΑΣΟΚ 11,3% (πριν από δυο μέρες βρισκόταν στο 9,5% )
ΔΗΜΑΡ 6,1%
Χρυσή Αυγή 6,0% (από 3,2% )
Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%
ΚΚΕ 4,5%
Αναποφάσιστοι 13%

Οικολόγοι, ΛΑΟΣ, Δράση-Δημιουργία Ξανά, όλοι κάτω από το 2% .
Η Ν.Δ. εξακολουθεί στην παράσταση νίκης να έχει 65%


Τα στοιχεία είναι από το nonews-news

Οι δέκα καλύτερες ατάκες για τη σημερινή εκπομπή του Λαζόπουλου στο twitter


ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑLPHA ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΝΔ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...
To σημερινό ΑΛ ΤΑΝΤΙΡΙ ήταν ουσιαστικά ένα μακρύ διαφημιστικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο twitter , "ανώνυμοι", αλλά και "επώνυμοι", γελοιοποιούν τον γελωτοποιό Λάκη (που πάντως όπως γράψαμε νωρίτερα δικαιούται να είναι ΣΥΡΙΖΑ και καλά κάνει κι αυτό δεν μειώνει την καλλιτεχνική του αξία).
Δείτε τα 10 καλύτερα tweets:


1.Εχουμε και λεμε:12 συνιστωσες (οι γνωστες) μια ακομα το Πασοκ μία ακομα οι μπαχαλακηδες και τελος μια ακομα ο Λακης μονος του


2.Το σημερινό τσαντίρι είναι μαι ευγενική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ


3.Θυμάμαι παραμονές δημοτικών εκλογών 94. Εκτάκτως Δέκα Μικροί Μητσοι για να στηριχθει Πάγκαλος απέναντι σε Αβραμόπουλο. Το αποτέλεσμα γνωστο


4.Η εκπομπή του Λαζοπουλου μετράει στον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων ;


5.Λαζόπουλος ή εν συντομία "το 90λεπτο του ΣΥΡΙΖΑ".”


6. Για να επιτελεί απόψε τόσο απροκάλυπτα κομματικά διατεταγμένη υπηρεσία ο Λαζόπουλος,μάλλον στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν...


7.  Προλαβαίνει ο Λάκης να πάρει τη θέση του Χανιά στο ψηφοδέλτιο;;;


8. Άραγε ο Λάκης αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγόραζε κ το υπόλοιπο 1/3 της Σεριφου που του λείπει κ θα την ονομαζε Τσαντιρονήσι;


9. Ετσι που το παει ο Λαζοπουλος θα τσιμπησει υπουργειακι απο τον συριζα. Ειδικά αν φτιαξουν υπουργειο "λαϊκισμού κ χαιδεματος αυτιων"


10.Ο ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΩΝΩ.. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΡΚΟΣ..
(αυτή είναι του Σίλα Σεραφείμ, κορυφαία)



http://taxalia.blogspot.com

Με Δραχμή η Ελλάδα ;;;



Πολλοί κατηγόρησαν την ΝΔ για το πρώτο της τηλεοπτικό σποτ.
Υποστήριξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράστηκε ποτέ υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη.




http://antilogos-gr.blogspot.com

Δώδεκα βήματα για την ασφάλεια του πολίτη παρουσίασε ο Σαμαράς




Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας, λόγω απουσίας του κράτους, οδήγησε τους ανθρώπους στο γενικευμένο φόβο

Picture 0 for Δώδεκα βήματα για την ασφάλεια του πολίτη παρουσίασε ο Σαμαράς
Δώδεκα βήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια του πολίτη αποτελεί προϋπόθεση για τη Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει:
- Αλλαγή της νομοθεσίας, της ποινικής μεταχείρισης, αλλά και του δικονομικού πλαισίου για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού
- Χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

- Επαναφορά του αστυνομικού στη γειτονιά

- Ενοποίηση και ενίσχυση των διευθύνσεων κατά του οργανωμένου εγκλήματος

- Αλλαγή ολόκληρης της ποινικής αντιμετώπισης

- Αποσυμφόρηση των φυλακών

- Αντιμετώπιση της λεγόμενης «χαμηλής εγκληματικότητας».

- Δόγμα εσωτερικής ασφάλειας

- Καλύτερη φύλαξη των συνόρων

- Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας-φύλαξης των λαθρομεταναστών

- Ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών

- Χτύπημα και στο παραεμπόριο, που είναι το κύριο μέσο με το οποίο προσπορίζονται τα προς το ζην πολλές χιλιάδες λαθρομεταναστών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας, λόγω απουσίας του κράτους, οδήγησε τους ανθρώπους στο γενικευμένο φόβο.
«Η πολιτική διάσταση του προβλήματος είναι αυτή ακριβώς: Ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προϋπόθεση της ελευθερίας του», πρόσθεσε.
 


«Θα ζήσουμε νέα κατοχή, αν γυρίσουμε στη δραχμή!». Η κοινωνία αγωνιά με τα επαναστατικά τσιτάτα του Αλέξη Τσίπρα.




«Θα ζήσουμε νέα κατοχή, αν γυρίσουμε στη δραχμή!». Η κοινωνία αγωνιά με τα επαναστατικά τσιτάτα του Αλέξη Τσίπρα και κάποιων νεοφώτιστων οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι πασχίζουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ... δραχμή δεν σημαίνει καταστροφή. Εκπρόσωποι της παραγωγικής οικονομίας, οικονομολόγοι και επαγγελματίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αρνούμενοι να παίξουν το ρόλο του πειραματόζωου! Τι λένε οι ειδικοί; Μία τυρόπιτα θα κοστίζει 3.000 δραχμούλες και ένα πακέτο μακαρόνια 1.500 δραχμές! Ένα λίτρο βενζίνης θα φθάσει το χιλιάρικο, τα ράφια θα μένουν άδεια λόγω της αδυναμίας εισαγωγών και η αξία των ακινήτων θα υποστεί απίστευτη καθίζηση. Η δραχμή θα υποτιμηθεί περίπου κατά 60% και το κομπόδεμα στις τράπεζες επί της ουσίας θα εξαϋλωθεί! Όσοι αποπληρώνουν δάνεια θα διαπιστώσουν ότι οι δόσεις θα τριπλασιαστούν και οι έχοντες θα παλεύουν να βγάλουν τα ευρώ τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να γονατίσει όχι μονάχα το τραπεζικό σύστημα αλλά και ολόκληρη η οικονομία. Η επιστροφή στη δραχμή θα μας κάνει να ζήσουμε σκηνές πρωτόγνωρες για τις σημερινές γενιές. Θα σημάνει το τέλος της καθημερινότητάς μας, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Οι κερδοσκόποι θα στήσουν χορό.

Κρέας… με το κιάλι, χωριάτικη με… πεντοχίλιαρο

Άδεια πιάτα και χωριάτικη σαλάτα του… πεντοχίλιαρου θα σερβίρουν στους τολμηρούς πελάτες οι εστιάτορες, σε περίπτωση που η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, αφού δεν θα έχουν ούτε… μακαρόνια να μαγειρέψουν.

Χαρακτηριστικά είναι όσα λέει στο «Καρφί» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βγούμε από την Ευρώπη, γιατί θα είναι τραγικό για την εθνική οικονομία, τα νοικοκυριά και τη χώρα. Εκτός από την εκτόξευση των τιμών των αγαθών και το γεγονός ότι ακόμα και μια χωριάτικη σαλάτα θα είναι απλησίαστη, στον κλάδο της εστίασης θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα επάρκειας. Όταν το 90% του μοσχαρίσιου κρέατος και το 70% του χοιρινού που σερβίρουμε είναι εισαγόμενο, είναι ευνόητο ότι δεν θα έχουμε πρώτες ύλες να μαγειρέψουμε, και οι μπριζόλες θα καταντήσουν είδος προς εξαφάνιση! Ήδη σήμερα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διάφορα είδη παντοπωλείου που είναι εισαγόμενα, όπως για παράδειγμα σε σάλτσες. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ –που το 75% των προϊόντων που φιλοξενούν είναι εισαγωγής– έχουν αδειάσει από πολλά είδη, μιας και υπάρχει αδυναμία εισαγωγών. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εταιρείες ζητούν εξόφληση πριν φορτώσουν τα εμπορεύματα. Όμως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε., ακόμα και τα εισαγόμενα προϊόντα που θα έρθουν τελικά στη χώρα μας θα έχουν δυσθεώρητο κόστος, αφού οι πέντε-έξι πολυεθνικές που τα εισάγουν θα μας τα πουλάνε χρυσάφι. Ας ευχηθούμε να μην επιστρέψουμε στη δραχμή γιατί οι ζωές μας θα αλλάξουν δραματικά…».

Ένα προϊόν ανά ράφι!

Μαγαζιά με άδεια ράφια και μια απομονωμένη Ελλάδα σε «τιμωρία» θα φέρει στη χώρα μας μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη: «Η δραχμή σημαίνει αποκλεισμό της ελληνικής αγοράς από τις διεθνείς αγορές και μια τιμωρία για τη χώρα και τους πολίτες της. Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, το οποίο θα πρέπει να το αναλύσουμε καλά στο μυαλό μας, όχι μόνο ως άνθρωποι της αγοράς, αλλά και ως καταναλωτές, ως εργαζόμενοι, ως άνεργοι. Ένα τέτοιο σενάριο σημαίνει πως οι εισαγωγές των 54 δισ. ευρώ που γίνονται το χρόνο για το 80% των καταναλωτικών αναγκών σε καύσιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τα ράφια των καταστημάτων θα αδειάσουν και θα ζήσουμε σκηνές Ρουμανίας, όπου ένα προϊόν είναι εδώ και ένα άλλο προϊόν στην άλλη άκρη του ραφιού… Κανείς καταναλωτής δεν μπαίνει σε τέτοια μαγαζιά και κανείς έμπορος δεν διατηρεί ένα μαγαζί που δεν μπορεί να εφοδιάσει. Οι 68.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο από πέρυσι το Μάρτιο, θα γίνουν ακόμα περισσότερες. Την ίδια στιγμή οι οφειλές που μπορεί να έχει μια ελληνική επιχείρηση σε οίκο του εξωτερικού θα τριπλασιαστούν και θα πρέπει να τριπλασιάσει τον τζίρο της για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” δεν θα πρέπει να υφίσταται. Κανείς πολιτικός να μην κάνει το έγκλημα να διχάσει το λαό. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη οικονομικά και γεωπολιτικά και θα πρέπει να παραμείνει εκεί. Θα ήταν τεράστιο λάθος, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, εμείς να φύγουμε».

Κραχ… στους τέσσερις τροχούς

Καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες της επιστροφής μας στη δραχμή και για τον ήδη αποδεκατισμένο κλάδο της εμπορίας αυτοκινήτων. Ο πρόεδρος των Εμπόρων – Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας, Απόστολος Πετιμεζάς, τονίζει στο «Καρφί»: «Για εμάς η επιστροφή στη δραχμή θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Ήδη η κρίση μάς έχει ξεπαστρέψει. Από τα 6.000 μαγαζιά που υπήρχαν το 2008 έχουν μείνει μόλις 3.000 – και αυτά παλεύουν να επιβιώσουν. Αν σήμερα ένα αυτοκίνητο έχει ένα ευρώ, αύριο, αν γυρίσουμε στη δραχμή, δεν θα έχει 340 δραχμές, αλλά 1.000. Θα είναι δηλαδή απλησίαστο. Εκτός αυτού, δεν θα γίνονται εισαγωγές, γιατί τα αυτοκίνητα θα είναι πανάκριβα και ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει. Το μόνο καλό –αν μπορεί κανείς να δει και ένα καλό μέσα στην καταστροφή– είναι ότι, επειδή δεν θα γίνονται εισαγωγές, ίσως να έχει κάποια ζήτηση η ελληνική αγορά».

Δυσάρεστες συνέπειες και στον τουρισμό

Ολέθρια για τον τουρισμό θα είναι μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), Γεώργιο Τελώνη. «Αν και κάποιοι μπορεί να λένε ότι ο τουρισμός –επειδή μπορεί να πληρώνεται σε συνάλλαγμα– ίσως γίνει πιο ανταγωνιστικός, εμείς διαφωνούμε με αυτή την άποψη. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στο μέλλον θα είναι καταστροφικές και θα δημιουργηθεί μια τριτοκοσμική κατάσταση. Η δυστυχία που θα επικρατήσει θα είναι τέτοια, που δεν είναι δυνατόν να ευνοηθεί ο τουρισμός. Όταν ο άλλος πεινάει, όταν τα πάντα είναι πανάκριβα, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό ή καλοκαιρινές διακοπές…».

Τα ακίνητα θα χάσουν πλήρως την αξία τους

Τον κίνδυνο να πάμε σε καταστάσεις κατοχής, όπου τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιόντουσαν χωρίς να έχουν καμία αξία, επισημαίνει στο «Καρφί» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς: «Η επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε καταρχήν έναν τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο για τις αποταμιεύσεις του κάθε ιδιοκτήτη αλλά και για την αξία της υπάρχουσας ακίνητης περιουσίας. Σε μια τέτοια περίπτωση οι τιμές των ακινήτων δεν θα έπεφταν κατά 10-20%, αλλά κατά 90%, ίσως και περισσότερο. Γιατί, στην περίπτωση που γυρίσουμε στη δραχμή, η ακίνητη περιουσία θα χάσει κάθε αξία, θα είναι ένα αγαθό που δεν θα το θέλει κανείς, μιας και οι φόροι θα είναι τόσο μεγάλοι που κανείς δεν θα μπορεί να τους πληρώσει. Αν κάποιος έχει ανάγκη και θέλει να εκποιήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο, δεν θα υπάρχει δυνατότητα, γιατί δεν θα μπορεί να βρει αγοραστή. Η αγορά θα παγώσει. Δεν θα κινείται τίποτα. Ο κόσμος θα ψάχνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ να βρει είδη πρώτης ανάγκης, δεν θα ενδιαφέρεται να αγοράσει σπίτι… Θα κυριαρχήσει η λογική ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Η αισχροκέρδεια θα γονατίσει το λαό

«Το σενάριο της δραχμής είναι το πιο επαχθές σενάριο για τη χώρα. Από την πρώτη μέρα δεν θα βρίσκουμε εισαγόμενα προϊόντα στα ράφια» επισημαίνει στο «Κ» ο Γιάννης Τσαμουργκέλης, καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. «Και αυτό γιατί δεν θα δίνονται εγγυητικές επιστολές των τραπεζών στους εισαγωγείς. Προβλήματα θα υπάρξουν και σε ελληνικά προϊόντα που παράγονται με βάση τα εισαγόμενα, ενώ ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα με το πετρέλαιο. Περιορισμένη ποσότητα και μικρή ποικιλία θα είναι το επόμενο στάδιο. Ο προμηθευτής θα περιμένει να το πουλήσει όσο υψηλότερα γίνεται, αφού τα προϊόντα θα είναι περιζήτητα. Όσο θα υποτιμάται η δραχμή, τόσο τα εισαγόμενα θα αυξάνονται. Για να μπορέσει η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα, θα τυπώνει χρήμα. Ο κόσμος θα το παίρνει και θα αγοράζει σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές».

Στα 2,30 ευρώ η αξία του καυσίμου!

«Το βέβαιο είναι ότι, αν γίνει κάτι τέτοιο, η τιμή του πετρελαίου θα είναι υψηλότερη από τη σημερινή» μας λέει και ο Χαράλαμπος Μαυράκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Και συνεχίζει: «Αν δεν υπάρξει ένας εξορθολογισμός με την λογική της μείωσης των ειδικών φόρων, τότε δεν θα αγοράζει κανένας καύσιμα. Η αξία του καυσίμου, αν παραμείνει η ίδια φορολογία, θα φτάσει στα 2,30 ευρώ! Εκτιμώ όμως ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο. Γιατί, αν γίνει, θα εξαθλιωθούν οι καταναλωτές, θα πέσει η αγοραστική δύναμη και πολλές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν. Όσες μείνουν καθετοποιημένες κάτω από ομίλους, θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές στη νέα αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Η ανεργία θα είναι τέτοια που δεν θα αντέξουμε και θα φάμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω όμως ότι είμαστε στο καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη και θα βρούμε την άκρη μας…».

Ψυχραιμία…

«Αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Θα είναι ένα αναγκαίο κακό που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε» λέει στο «Καρφί» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος. Και συνεχίζει: «Αν γυρίσουμε στη δραχμή και με δεδομένο ότι τα εισαγόμενα φάρμακα θα είναι πανάκριβα, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία είναι ικανή να σηκώσει το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών έστω και με δικά της φάρμακα, αντίγραφα, άριστης ποιότητας όπως πάντα. Πριν από 20 χρόνια εξάλλου το 60% των φαρμάκων παράγονταν εδώ, ενώ τώρα δεν παράγεται ούτε το 10%. Θα πρέπει λοιπόν να τα παραγάγουμε ξανά. Απ’ όλα μπορούμε να φτιάξουμε. Και γάζες και σύριγγες. Ξέρετε ότι πριν έξι-επτά χρόνια είχαμε ολόκληρο εργοστάσιο που έφτιαχνε σύριγγες, αλλά έκλεισε; Θα πρέπει να μη μας πιάσει πανικός και να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα».





http://nonews-news.blogspot.gr

Χανιάς: Μια ώρα κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα



Σάλος έχει ξεσπάσει από την επιστολή στελέχους και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα γιατί «μια ώρα κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα».


Χανιάς: Μια ώρα κυβέρνησης Τσίπρα θα είναι καταστροφική για τη χώρα

Ο Νίκος Χανιάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος στην επιστολή που δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.
«Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας»
Ο Νίκος Χανιάς γράφει ακόμα ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς «αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»
Και συνεχίζει: «Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα».
Και καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Με μια σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο πρώην στέλεχος του, Νίκο Χανιά για τα όσα έγραψε στην επιστολή του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου). Μαζί μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στο Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο.
Κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε – κυρίως – τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Επειδή τόσο πριν τις εκλογές της εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και κυρίως μετά από αυτές ο κ. Χανιάς δεν είχε εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις σε όλες τις προεκλογικές συσκέψεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρά τη δυνατότητα που είχε να ζητήσει την εξαίρεσή του από αυτό.
Επειδή έχει δημοσιεύσει άρθρο μετά τις εκλογές στις 27 Μαΐου δηλώνοντας ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η υπερψήφισή του αποτελούν τη μόνη διέξοδο για τη χώρα.
Επειδή μέχρι και την Τετάρτη 5/6 συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη στις προεκλογικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας (Τετάρτη 5/6 ομιλία στο Διμηνιό, Τρίτη 4/6 περιοδεία σε Τιτάνι, Μποζικά, Καστράκι και ομιλία στη Δάφνη, Δευτέρα 3/6 συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση στην Κόρινθο κ.ο.κ.).
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Η στάση του κ. Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη.
Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες 5 μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές; απόψεις του Νίκου Χανιά.
Γιατί στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφερόταν στη σειρά που κατέλαβε στη σταυροδοσία της 6ης Μάη και όχι σε πολιτικά ζητήματα.
Η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή.
Το να δειλιάζει κανείς μπροστά στο βάρος της κρίσιμης σύγκρουσης είναι ανθρώπινο και δεν το αντέχουν όλοι, το να εγκαλεί όμως όλους όσους εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα από την πρώτη γραμμή δημιουργεί σε όλους μας περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα που μόνο με όρους αποστασίας μπορούν να απαντηθούν.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και ότι τέτοιου είδους πρακτικές μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».


Ν. Χανιάς: «Εγώ πίστευα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα πολιτευόμασταν διαφορετικά»



Πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί από την επιστολή που έστειλε ο αποτυχών υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ. Ν. Χανιάς, με την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» την ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χανιάς με δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ FM, επιβεβαίωσε την ύπαξε της επιστολής. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χανιά:  

Είναι δική σας η επιστολή; 
«Είναι γεγονός, υπάρχει αυτή η επιστολή, δεν την έστειλα εγώ στα ''Νέα'', δεν ξέρω πώς πήγε».
 Γιατί είναι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ;
«Μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες, πριν από μιάμιση βδομάδα περίπου, διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Είτε θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο, διαχειρίζοντάς το κάπως καλύτερα, οπότε εξαπατά όλους αυτούς στους οποίους, σήμερα, δίνει ελπίδες, είτε να καταγγείλει και να ακυρώσει το μνημόνιο, οπότε μοιραία σταματά η χρηματοδότηση και πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι εγκλωβισμένος σε αυτές τις θέσεις. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα ακυρώσω το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα κρατήσει τη δανειακή σύμβαση. Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι όχι μόνο σουρεαλιστικό, αλλά εκτός πραγματικότητας».
Αυτές οι θέσεις ήταν γνωστές 
«Αυτές ήταν θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ πίστευα ότι μέχρι τις εκλογές τις 6 Μαΐου, στοχεύει να πολιτευτεί κάπως διαφορετικά. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, αρχίζει και στρογγυλεύει. Ή εξαπατάς αυτούς που τους έχει δώσει ελπίδα και στρογγυλεύεις το λόγο σου και προσπαθείς να φτιάξεις ένα καλύτερο μνημόνιο, ή πας από την απέναντι πλευρά που είναι και αυτή καταστροφική».


ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πρακτικές υπονόμευσης μας ατσαλώνουν»

Ανεξήγητη και ανήθικη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας τη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος του υποψήφιου βουλευτή τουΝίκου Χανιά, ο οποίος ανέφερε στο μήνυμα -μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές- ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά την 6η Μαΐου είναι εσφαλμένη και εκφράζει τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο το κόμμα να γίνει κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δ.Βίτσα, ο κ. Χανιάς τονίζει: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο κ. Χανιάς ουδέποτε είχε εκφράσει επιφυλάξεις για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, και μάλιστα είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλες τις προεκλογικές δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έκπληξη αλλά και οργή» για το μήνυμα του εν λόγω υποψηφίου, ενώ αναφέρει ότι ταυτόχρονα «μας κοινοποίησε και μία επιστολή την οποία είχε στείλει στον Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού με αντίστοιχο απαράδεκτο περιεχόμενο».

Περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κάναμε προσπάθειες να συζητήσουμε μαζί του το θέμα, για να καταλάβουμε -κυρίως- τι έγινε. Με έκπληξη αντιμετωπίσαμε ένα προσωπικό του πρόβλημα που αφορούσε την μη εκλογή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τονίζει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Κορινθίας, διαβεβαιώνει ότι «το ήθος και η αγωνιστικότητα εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που δίνουμε τον αγώνα στην Κορινθία για την επικράτηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές» και τονίζει:

«Τέτοιου είδους πρακτικές μάς δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι΄ αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος. Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες».

TO BHMA

http://dexiextrem.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου