Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


Ο Άκης δίνει ρεσιτάλ: "Μίζες δόθηκαν, εγώ δεν πήρα ούτε 1 ευρώ"!ΕκτύπωσηE-mail




Image

Για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του, ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό εδώ και τρεις περίπου μήνες,  μιλάει για όλους και για όλα σε μια βαθέων εξομολόγηση. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», κάνει λόγο για «μίζες 62 εκατ. ευρώ»που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν για την Ελλάδα για τα υποβρύχια και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»!
 
Προκαλεί την ελληνική Δικαιοσύνη «αν θέλει να μάθει όλη την αλήθεια», να καλέσει για να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν ομόφωνα για την επιλογή των συγκεκριμένων υποβρυχίων, ενώ ισχυρίζεται ότι οι ηγεσίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «τα έκαναν πλακάκια μεταξύ τους» στη Βουλή και ότι «συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων».
 
Συγκεκριμένα, ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «Δήλωσα καθαρά στη δικαιοσύνη, όπως και τη Βουλή, ότι δεν αποδέχομαι την κατηγορία που μου αποδίδουν, για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα. Τη θεωρώ στημένη πολιτική δίωξη, που εμφανίζεται σε ποινικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης μετά τη Βουλή, όπου ζήσαμε την ίδια περίπτωση το 2011, για τη συμπαραγωγή τότε των γερμανικών υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. Υπάρχει ηθική αυτουργία των ηγεσιών των δύο κομμάτων τότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τα έκαναν «πλακάκια μεταξύ τους».

Ο Α. Τσοχατζόπουλος επιμένει ιδιαίτερα στο ότι πρέπει να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, όπως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των θεσμικών οργάνων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στους εξοπλισμούς.
 
Τιμωρούν άδικα τη Βίκυ και το παιδί μας
 
Ο πρώην υπουργός ζητά να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του Βίκυ και τονίζει ότι «η προφυλάκισή της είναι τιμωρητικού χαρακτήρα και στρέφεται εναντίον ενός ανήλικου παιδιού, που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του».

«Ζητάω κατά προτεραιότητα, με βάση το νέο νόμο, να αφεθεί άμεσα ελεύθερη η γυναίκα μου. Ξεπέρασαν κάθε όριο αυτοί που παράνομα τη συνέλαβαν και την κρατούν φυλακισμένη, αφού απέρριψαν και μία αίτηση αποφυλάκισής της. Αυτό είναι ένδειξη προσέγγισης άλλου επιπέδου. Δηλαδή όχι μόνο παρανομούσα δικαιοσύνη, αλλά τιμωρούσα δικαιοσύνη, που θέλει να μας κρατά προφυλακισμένους για να μας επιβάλει ποινή πριν την ουσιαστική κρίση της υπόθεσης».

Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων ότι συνέλαβαν και κατηγόρησαν τη γυναίκα του χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο, απλά και μόνο γιατί είναι η γυναίκα του, καθώς και ότι η δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου