Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μέχρι τη Δευτέρα



thumb
Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, παρά τη μικρή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Παρασκευή.
Σταδιακή σημαντική πτώση προβλέπεται από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιουλίου 2012 και από τα βορειοδυτικά, η οποία θα γίνει αισθητή την Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 με πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βόρειων ανέμων 6 με 8 Μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα:
- Αύριο Σάββατο 14 Ιουλίου 2012 η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

- Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

- Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 42 πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου, και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.


VIDEO: Και η ξαδέλφη του ΓΑΤΟΥ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ κανει... προπόνηση στο μποξ!




http://2.bp.blogspot.com/-8vXkkZV-Zrk/T_-V5IFbefI/AAAAAAAAfgw/71I0tfk33Uo/s1600/tromaktiko.jpgΜια χαριτωμένη γάτα, βρήκε στα σκουπίδια ένα κομμάτι χαρτόνι.



Έτσι αποφάσισε να κάνει την... καθημερινή της προπόνηση στο μποξ!
Απολαύστε την και ξεκαρδιστείτε στα γέλια!





http://www.tsekouratoi.gr/ 

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Το Πρώτο Πτυχίο του τέως Πρωθυπουργού


ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ Το Πρώτο Πτυχίο του τέως Πρωθυπουργού


Η είδηση προκαλεί αρχικά σύγχυση αλλά σε δεύτερο χρόνο μειδίαμα! Μετά από σχετική πρόσκληση από το Τμήμα Διακυβέρνησης Τζέι Εφ Κέι  του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων, αντικείμενο των οποίων θα είναι, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι συστημικές αδυναμίες της ευρωζώνης, προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου.
Ναι! Ο Γιώργος Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ, κατέστρεψε κυριολεκτικά χιλιάδες νοικοκυριά, στέρησε την αξιοπρέπεια από τους Έλληνες πολίτες, συμφώνησε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οδήγησε με τις επιλογές του στην έξαρση των αυτοκτονιών και ακόμα- θα τολμήσω να πω- στην άνοδο της ακατανόμαστης χρύσης παράταξης θεωρείται από κάποιους κατάλληλος για να μεταδώσει τις «γνώσεις» και την εμπειρία του σε φοιτητές που εκπαιδεύονται να γίνουν μελλοντικοί ηγέτες και να δίνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα δημόσιας πολιτικής.
Για να είμαστε όμως περισσότερο σαφείς: είμαι αναφανδόν υπέρ της παρουσίας του Παπανδρέου στα πανεπιστημιακά «έδρανα». Το σημείο στο οποίο διαφωνώ είναι η ακριβής του θέση. Μάλλον δηλαδή θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί ως φοιτητής για το πρώτο πτυχίο και όχι ως διδάσκων-ειδήμων ενός επιστημονικού αντικειμένου. Και εδώ φυσικά αναδύεται ένα σημαντικό ζήτημα σχετικά με τη σχέση επιστήμης και πολιτικής, ένα ζήτημα που αφορά στη φύση των γνώσεων που παρέχονται σε κάποια πανεπιστήμια, στις «ορθοδοξίες» που παράγουν, στις στρατηγικές που διαμορφώνουν και οι οποίες ξεφεύγουν από τον ακαδημαϊκό κύκλο και επεκτείνονται στον καθορισμό της άσκησης πολιτικής (βλέπε Σχολή του Σικάγο).
Μόλις διάβασα λοιπόν αυτή την είδηση σκέφτηκα συνειρμικά το σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Μυλόπoυλος, Πρύτανης του ΑΠΘ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Intellectum. Σε ερώτησή μας που αφορούσε τη θέση ακαδημαϊκών στην πολιτική σκηνή και αντίστροφα, καθώς και το ενδεχόμενο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου στο ΑΠΘ, ο Γιάννης Μυλόπουλος απαντά:» Δεν νομίζω ότι έχει διδακτορικό ο κύριος Παπανδρέου. Εκτός αν γίνει μέλος του συμβουλίου το οποίο ίδρυσε επί των ημερών του. Δεν έχει επάρκεια ο κύριος Παπανδρέου για να διδάξει στο πανεπιστήμιο. Ποιο επιστημονικό πεδίο θα μπορούσε να διδάξει; Θέλει πολύ δουλειά για να φτάσεις στο σημείο να διδάξεις σ’ ένα πανεπιστήμιο. Θέλει διδακτορικό, θέλει χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, θέλει να είσαι ενεργός στη δημοσίευση και την προώθηση ερευνητικών αποτελεσμάτων».
Όχι όμως! Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τα χρειάζεται αυτά. Η «δεινή ηγετική του ικανότητα» απέναντι στα μνημόνια και μια ματιά στη κατάντια της χώρα της οποίας ηγήθηκε αρκεί για να του παραχωρηθεί το ακαδημαϊκό βήμα.
Γιατί ποιος εχέφρων μπορεί να αποκλείσει λογικά την πιθανότητα ότι με τις δράσεις και τις αδράνειές του πέτυχε απολύτως όσα εξαρχής στόχευε;


Θετική η πρώτη εντύπωση για την κυβέρνηση!



Σύμφωνα με νέο βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει πως έχει διαμορφώσει θετική εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει αρνητική εντύπωση.
Σε ακόμα πιο ρηχά νερά κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση, με το 56% να έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 31% να τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.



Ανάμικτα καταγράφονται τα αισθήματα του εκλογικού σώματος και στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν... τη χώρα με το 51% να εμφανίζεται απαισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον όχι) ενώ το 47% δηλώνει αισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον ναι) για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.



Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, σε σχέση με το Βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή



Η ίδια εικόνα διαμορφώνεται και στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, με τον κ. Σαμαρά να απολαμβάνει την υποστήριξη του 25% (αύξηση 5 μονάδων από το Βαρόμετρο Μαΐου), αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα (18%, πτώση 4 μονάδων) και τρίτο τον κ. Βενιζέλο (10%, πτώση 6 μονάδων).





http://online-pressblog.blogspot.gr

Την Δευτέρα τα ονόματα των κληρωθέντων του ΟΓΑ για τα δελτία κοινωνικου τουρισμού



Η διάθεση των εισητηρίων θα ξεκινήσει 23 Ιουλίου

Αρχίζει τη Δευτέρα 23 Ιουλίου μέσω των ΚΕΠ η διάθεση των δελτίων κοινωνικού και εκδρομικού προγράμματος της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Το πρόγραμμα αφορά 140.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οκταήμερες διακοπές ή τριήμερες οργανωμένες εκδρομές.


Τα ονόματα των κληρωθέντων θα γίνουν γνωστά από την προσεχή Δευτέρα 16 Ιουλίου στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.oga.gr.


Αρχειοθήκη ιστολογίου