Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

«Να καθορίζονται γρηγορότερα οι επιτροπές ΚΕΠΑ»



Ο βουλευτής κ. Τζαμτζής ζητά άμεσα την παρέμβαση του Υπουργού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό

Επιστολή και ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συγκρότηση των επιτροπών ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση αναπηρίας των συμπολιτών μας. 

Ο κ. Τζαμτζής τονίζει ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση γιατί ανάπηροι περιμένουν να περάσουν από επιτροπή 5,7 και 10 μήνες δίχως ακόμη και αυτό να είναι σίγουρο. 

Ο βουλευτής κ. Τζαμτζής ζητά άμεσα την παρέμβαση του Υπουργού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό και στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ 

Με τον Νόμο 3863/2010 δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας και να υπάρχει συντονισμός και καθορισμός των επιτροπών κεντρικά.

Όμως σε αντίθεση απ ότι ήθελε να επιτύχει η ρύθμιση αυτή, δημιουργήθηκαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην διαδικασία πιστοποίησης της αναπηρίας, ιδιαίτερα στους χρόνους σύγκλησης των επιτροπών. 

Ανάπηροι περιμένουν να περάσουν επιτροπή 5, 7 και 10 μήνες χωρίς να είναι σίγουρος ο χρόνος καθορισμού της επιτροπής. 

Συνέπεια αυτής της μεγάλης καθυστέρησης στην πιστοποίηση της αναπηρίας είναι: 

α) Ασθενείς που πρέπει να περάσουν για πρώτη φορά από την επιτροπή για να δικαιωθούν συντάξεως, περιμένουν πολλούς μήνες και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. β) Ανάπηροι που περιμένουν να περάσουν 2η ή 3η φορά, διακόπτεται για πολλούς μήνες η καταβολή της σύνταξης τους και επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. 

Κύριε Υπουργέ 

Οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στον καθορισμό των επιτροπών για την πιστοποίηση αναπηρίας των συμπολιτών μας από τα ΚΕΠΑ, έχουν δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στους συμπολίτες μας που περιμένουν να περάσουν από επιτροπή. 

Θα πρέπει να επιταχυνθεί όλη η διαδικασία (υποβολή αίτησης, καθορισμός επιτροπής ιατρών, πιστοποίηση αναπηρίας) ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας με αναπηρίες. Ακόμη, πρέπει να δοθεί λύση στις περιπτώσεις μόνιμης αναπηρίας (π.χ. ακρωτηριασμένα μέλη κλπ), και να μην ταλαιπωρούνται οι ανάπηροι αυτοί περνώντας ξανά και ξανά από επιτροπή. 

Είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε άμεσα λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».



Αρχειοθήκη ιστολογίου