Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

H Γιάννα Αγγελοπούλου προσέλαβε τον Γιωργάκη στο Harvard

Γιάννα Αγγελοπούλου προσέλαβε τον Γιωργάκη στο Harvard
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντάχθηκε στο δυναμικό του Harvard Kennedy School. Αυτή είναι η είδηση όπως προκύπτει από την ένταξη του ονόματος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην επίσημη λίστα των διδασκόντων του ιδρύματος.

Πίσω όπως από μια απλή ανακοίνωση κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία.
Οπως είχε αποκαλύψει πριν από ακριβώς ένα χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 το iefimerida.gr η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου ίδρυσε και ενισχύει οικονομικά, στο Harvard Kennedy Shcool, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program.

Στόχος του είναι, σε συνεργασία με το ίδρυμα Μπιλ Κλίντον, να δοθεί η δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Οπως είναι γνωστό ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια εξαιρετική σχέση με τον Μπιλ Κλίντον ο οποίος εκτός των άλλων έχει συμμετάσχει το 2002και το 2003 στο Συμπόσιο της Σύμης που διοργανώθηκαν στη Σάμο και την Κω.

Αλλά και με την κυρία Αγγελοπούλου οι σχέσεις του αν και πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις στο παρελθόν, σήμερα θεωρούνται πολύ καλές.

Οπως, είχαν τονίσει από κοινού κατά την παρουσίαση τόσο ο πρόεδρος Κλίντον όσο και η κυρία Αγγελοπούλου «είναι σαφής η ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. Με πολλούς τρόπους, το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. Είναι ένα πρόγραμμα, προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».

Σε συνεργασία με το Club of Madrid, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης σε ηγέτες που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμά τους και βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση για τα επόμενα βήματα της δημόσιας παρουσίας τους.

Tο Club of Madrid είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 80 δημοκρατικά εκλεγμένους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς από 56 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φόρουμ πρώην ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, που σκοπό έχει να ανταποκριθεί σε μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για υποστήριξη μεταξύ ηγετών σε δύο τομείς: δημοκρατική ηγεσία και διακυβέρνηση, και ανταπόκριση σε καταστάσεις κρίσεων.


Αλλωστε, η φετινή εκδήλωση που έγινε στο Havrard τον Απρίλιο είχε ως αντικείμενο την επιλογή της πρώτης σειράς πρώην εκλεγμένων ηγετών που θα συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα. Οπως αποδεικνύεται μεταξύ αυτών θα είναι και ο κ. Παπανδρέου.

Η εκδήλωση στην οποία παρέστησαν εκτός από την κυρία Αγγελοπούλου και τον κ. Κλίντον ο Πρύτανης της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Ελγουντ, έγινε παρουσία 300 φοιτητών, ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου, συμβούλων και συνεργατών πρώην προέδρων των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λάρι Σάμερς και ο σύμβουλος 6 Αμερικανών Προέδρων, Ντέιβιντ Γκέργκεν
 
 
 
 
iefimerida.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου