Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!



Δημοσκόπηση της ALCO

Εξαλλος παραμένει ο ελληνικός λαός με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, που μας έβαλε στο μνημόνιο, έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την τρόικα στη χώρα μας. 

Ειδικά μετά την αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Ταμείο γνώριζε από την αρχή πως το μνημόνιο «δε βγαίνει», η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη της πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι «γιατί μας βάλανε σε αυτό το δρόμο, αφού γνωρίζανε εκ των προτέρων ότι οδεύουμε ολοταχώς προς αδιέξοδο;».


Αυτή ακριβώς η απορία, αλλά –όπως είναι φυσιολογικό- και η οργή για την τεράστια ταλαιπωρία που υφίσταται ένας ολόκληρος λαός την τελευταία διετία, καταγράφεται ξεκάθαρα στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε η alco για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις Ελληνες ζητούν να δικαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου! Το 65% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι «μετά τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη πως το ΔΝΤ από την αρχή γνώριζε ότι “το μνημόνιο δεν βγαίνει” πρέπει να αρθεί η ασυλία του Γ. Παπανδρέου και να δικαστεί για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ». Την ίδια ώρα, μόλις ένας στους πέντε Ελληνες (20%) πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 15% προτίμησε την επιλογή «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Μάλιστα, η οργή κατά του Γ. Παπανδρέου διατρέχει οριζόντια την ελληνική κοινωνία, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε η alco σε δείγμα 1.000 ατόμων, για λογαριασμό του www.newsbomb.gr. Την άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού και την κρίση του από το ειδικό δικαστήριο ζητούν Ελληνες όλων των κομματικών προτιμήσεων. Ακόμη και μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και με τη σημαία του οποίου κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, ένας στους τρεις (33%) τάσσεται υπέρ της παραπομπής του στη Δικαιοσύνη και λιγότεροι από τους μισούς (46%) απαντούν αρνητικά. Ακόμη και οι –μάλλον ΠΑΣΟΚογενείς, σε σημαντικό βαθμό- ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ ζητούν, σε ποσοστό σχεδόν 50% (48% για την ακρίβεια) την παραπομπή του, ενώ λιγότεροι από ένας στους τρεις (29%) δηλώνουν αρνητικοί σε μια τέτοια προοπτική. Σε όλα τα άλλα κόμματα, τα ποσοστά είναι συντριπτικά. Αγγίζουν τους 8 στους 10 οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ (78%, 77% και 77%, αντίστοιχα) που θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό να περνά από ειδικό δικαστήριο, ενώ το ίδιο ζητούν και 7 στους 10 ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Νέας Δημοκρατίας (70% και 67%, αντίστοιχα).

Τώρα που ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, έστειλε το φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος αφού –όπως ήταν αυτονόητο- έπεσε πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, μήπως ήρθε η ώρα οι βουλευτές να αφουγκραστούν την ελληνική κοινωνία και να ανοίξουν τον δρόμο ώστε η Δικαιοσύνη να κρίνει τον πρώην πρωθυπουργό, για τις επιλογές του που καθόρισαν το (μαύρο) μέλλον τόσων και τόσων γενεών Ελλήνων;

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.


«Φαρμάκι» οι τιμές των φυτοφαρμάκων στην Ελλάδα



Ανακοίνωση

Το τεράστιο πρόβλημα των υπέρογκων τιμών των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων που επιβαρύνονται οι Έλληνες αγρότες θέτει με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και την οποία συνυπογράφουν άλλοι 37 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο. 

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Τζαμτζής επισημαίνει ότι για να γίνει επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής στο οποίο συμβάλει τα μέγιστα οι πολύ υψηλές τιμές των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.

Αναλυτικότερα ο βουλευτής κ. Τζαμτζής αναφέρει στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη τα εξής:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας είναι το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων μας. 

Εάν θέλουμε να επανεκκινήσουμε την αγροτική οικονομία μας, πρέπει να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. 

Είναι αλήθεια ότι όσο κι αν συμπιέσουμε το κόστος με την προσωπική εργασία και την εργασία όλων των μελών της αγροτικής οικογένειας, όσο κι αν μειώσουμε το κόστος για την άρδευση των κτημάτων, πάλι το κόστος θα είναι υψηλό εξαιτίας των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.

Για παράδειγμα, το ίδιο φάρμακο (Basagran 48SL, ζιζανιοκτόνο ανοικτών καλλιεργειών) της ίδιας εταιρίας (ΒAYER) στην Βουλγαρία πωλείται 17 ευρώ ενώ στην Ελλάδα πωλείται 48 ευρώ. 

Ομοίως το Pulsar, ζιζανιοκτόνο ανοικτών καλλιεργειών της εταιρείας Βasf, στην Βουλγαρία πωλείται 31 ευρώ/λίτρο ενώ στην Ελλάδα 64 ευρώ/λίτρο. Παρόμοιες είναι οι διαφορές και στα άλλα φάρμακα. 

Οι διαφορές στα λιπάσματα είναι του ύψους του 35% περίπου. Δηλαδή αν ένα λίπασμα κοστίζει 10 ευρώ στην Ελλάδα στη Βουλγαρία κοστίζει 6,5 ευρώ. 

Πολλά λέγονται για την κερδοσκοπία των μητρικών εταιριών οι οποίες πωλούν πολύ ακριβά στις ελληνικές εταιρίες όμως αυτοί που γνωρίζουν, τονίζουν ότι οι ελληνικές εταιρίες (οι θυγατρικές δηλαδή) κερδοσκοπούν και γι’ αυτό υπάρχουν αυτές οι τεράστιες διαφορές. 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

α) Προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε την κερδοσκοπία των εταιριών φαρμάκων προστατεύοντας τους αγρότες μας και με ποια μέτρα; 

β) Πως θα στηρίξετε τους αγρότες μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις υψηλές τιμές στα φάρμακα και τα λιπάσματα οι οποίες μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων μας και μας οδηγούν πολλές φορές έξω από τις αγορές; 

Οι Βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση του κ. Τζαμτζή είναι οι εξής: 
1. Παπαδόπουλος Μιχάλης Βουλευτής Κοζάνης 
2. Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Βοιωτίας 
3. Υψηλάντης Βασίλειος Νικόλαος Βουλευτής Δωδεκανήσου 
4. Καρανάσιος Ευθύμιος Βουλευτής Χαλκιδικής 
5. Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Λευκάδας 
6. Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου 
7. Κουτσογιαννόκοπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Φθιώτιδας 
8. Κουκουδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Πιερίας 
9. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ημαθίας 
10. Τσουμάνης Δημήτριος Βουλευτής Πρέβεζας
11. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς 
12. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Φλώρινας
13. Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας 
14. Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Κορινθίας
15. Μακρή Θεοδώρου Ελένη Βουλευτής Φθιώτιδας
16. Κοντογιάννης Γεώργιος Βουλευτής Ηλείας
17. Χριστογιάννης Δημήτριος Βουλευτής Πιερίας
18. Σιούφας Παύλος Βουλευτής Καρδίτσας
19. Βεζυρόπουλος Απόστολος Βουλευτής Ημαθίας
20. Βλάχος Γιώργος Βουλευτής Αττικής 
21. Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Τρικάλων 
22. Ταμήλος Μιχάλης Βουλευτής Τρικάλων 
23. Ταγαράς Νικόλαος Βουλευτής Κορινθίας 
24. Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
25. Καλαντζης Γιωργος Βουλευτής Καβάλας 
26. Βογιατζής Παύλος Βουλευτής Λέσβου 
27. Καράμπελας Ιωάννης Βουλευτής Βοιωτίας 
28. Σταυρογιάννης Νικόλαος Βουλευτής Πιερίας
29. Κωνσταντόπουλος Γιώργος Βουλευτής Πιερίας
30. Δήμας Χρήστος Βουλευτής Κορινθίας 
31. Σενετάκης Μάξιμος Βουλευτής Ηρακλείου 
32. Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρέθυμνου 
33. Κλιτσιώτης Κωνσταντίνος Βουλευτής Καβάλας 
34. Ασημακοπούλου Άννα Μισέλ Βουλευτής Ιωαννίνων 
35. Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων 
36. Μαρίνος Ανδρέας Βουλευτής Ηλείας
37. Ανδριανός Ιωάννης Βουλευτής Αργολίδας

Πρόταση Ι. Τζαμτζή για τις μετεγγραφές φοιτητών-σπουδαστών



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Πρόταση για τις μετέγγραφες φοιτητών – σπουδαστών κατέθεσαν ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με άλλους 3 συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας κ. Σολδάτο Θεόδωρο Βουλευτή Λευκάδας,  κ. Κουτσούμπα Ανδρέα Βουλευτή Βοιωτίας, και την κ. Ασημακοπούλου Άννα Βουλευτή Ιωαννίνων, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο.
Ως γνωστόν, η δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών και σπουδαστών, έχει εκλείψει εντελώς, μετά την ψήφιση και εφαρμογή του Ν. 3966/2011.
Οι βουλευτές κατέθεσαν συγκεκριμένο πλαίσιο αντιμετώπισης του ζητήματος της αδυναμίας πολλών οικογενειών να υποστηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Η πρόταση των τεσσάρων βουλευτών συνοψίζεται στα εξής:
«Εξαιτίας των εκτάκτων οικονομικών συγκυριών και ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής, κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου:
Α. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο (2) σπίτια ανά οικογένεια και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 45.000, (ή εναλλακτικά τα 60.000), Ευρώ.
Β. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται, ή/και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 25.000 Ευρώ.
Γ. Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα Μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγομένου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στο αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια.»

Ο Υπουργός, συμφωνώντας επί της ουσίας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες επιτυχόντων μαθητών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του θέματος και ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ικανοποίησης της πρότασης των βουλευτών.


Αρχειοθήκη ιστολογίου