Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλάζει ο Νόμος για τις μεταγραφές των φοιτητών

«Το Υπουργείο Παιδείας αλλάζει τον Νόμο για τις Μεταγραφές»

Μετά την πρωτοβουλία των 4 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. κ. Ιορδάνη Τζαμτζή Βουλευτή Πέλλας, κ. Σολδάτου Θεόδωρου Βουλευτή Λευκάδας, κ. Κουτσούμπα Ανδρέα Βουλευτή Βοιωτίας, και της κ. Ασημακοπούλου Άννας Βουλευτή Ιωαννίνων, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος προχωρά στην διαδικασία τροπολογίας του Νόμου για τις μεταγραφές των φοιτητών – σπουδαστών.

Να σημειωθεί ότι οι προαναφερθέντες 4 Βουλευτές σε συνάντηση τους με τον Υπουργό στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 ζήτησαν από τον κ. Αρβανιτόπουλο τα εξής:

«Εξαιτίας των εκτάκτων οικονομικών συγκυριών και ειδικά για την τρέχουσα περίοδο, να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής, κατ’ εξαίρεση του ισχύοντος πλαισίου:

Α. Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο (2) σπίτια ανά οικογένεια και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 45.000, (ή εναλλακτικά τα 60.000), Ευρώ.

Β. Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται, ή/και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 25.000 Ευρώ.

Γ. Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα Μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγομένου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στο αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια».

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 έγινε εκ νέου συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τόνισε στον κ. Τζαμτζή ότι θα προχωρήσει στην ρύθμιση για τις μεταγραφές φοιτητών για οικογενειακούς λόγους π.χ. για οικογένειες που σπουδάζουν 2 ή 3 παιδιά σε διαφορετικές πόλεις και για κοινωνικούς λόγους όπως π.χ. για οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα.
 
 
 

Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίου

Στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια» του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση – η οποία φέρει τις υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης – σύμφωνα με την οποία οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος υπολογισμού των ποσών για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίου. Να σημειωθεί ότι αν δεν αλλάξει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό του ΥπΑΑΤ σήμερα, θα πιστωθεί η πρώτη δόση (50%) των χρημάτων της επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες.

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε:

«Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων με συντελεστή εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για την εκτέλεση εργασιών με μηχανοκίνητα μέσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, του άρθρου 78 του Ν.2960/2001 όπως ισχύει, είναι τα πρόσωπα που προσδιορίζονται ως γεωργοί, με βάση τις αιτήσεις − δηλώσεις τους για την ενιαία ενίσχυση, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) (ενεργοί – συνταξιούχοι) και τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Επίσης αναφέρεται ότι: «Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. είναι και τα νομικά πρόσωπα, που προσδιορίζονται με βάση το άρθρο 5 της με αριθ. 4985/21−06−2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄/1026/02−07−2010) και τα στοιχεία των αιτήσεων−δηλώσεών τους για την ενιαία ενίσχυση, όπως είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Δικαιούχοι για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων, είναι επίσης πρόσωπα ή συνεταιρισμοί που χρησιμοποίησαν εντός της χρονικής περιόδου 01−01−2011 έως και 31−12−2011 το ως άνω πετρέλαιο για τη λειτουργία αντιπαγετικών ανεμιστήρων».



agrotypos.gr

Αναστέλλει την άσκηση των καθηκόντων του ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης




http://newpost.gr/post/155948/anastellei-tin-askisi-ton-kathikonton-toy-o-proedros-tis-voylis-eyaggelos-meimarakis/ 
Σε αναστολή των καθηκόντων του προχωρά ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση «ξεπλύματος μαύρου» χρήματοςμέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.
 
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τουςΑντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τοναναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς» και προσθέτει «Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια». 

Αναφορικά με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημειώνει ότι «Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί. 

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεωνπου σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας». 

Υπενθυμίζεται ότι Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος λογικά θα αναπληρώσει τον κ. Μεϊμαράκη, είναι ο κ. Γιάννης Τραγάκης.
Μήνυση Βουλγαράκη για τα δημοσιεύματα περί ξεπλύματος «μαύρου χρήματος»

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης κατέθεσε σήμερα με τη σειρά του μήνυση κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση παράνομων αγοραπωλησιών, ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βουλγαράκης κατέθεσε μήνυση κατά των κ.κ. Ιωσήφ Λιβανού, Γιώργου Ζωγραφάκη και Ιωάννη Καρούζου, ενώ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για «λασπολογίες» και «μυθεύματα».



http://newpost.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου