Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ...



Πριν από λίγο στον ιστότοπο της Ελληνικής Βουλής αναρτήθηκε νέα δήλωση του Βαγγέλη Μειμαράκη.
Αναλυτικά η νέα δήλωση : ...

''Περιμέναμε το Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί.
Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματα του, έκανα ότι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων.
Ζητώ από το Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα  και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους.
Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι στην εφημερίδα '' Το ΄Έθνος της Κυριακής '', φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι :
Δεν υπάρχει καμία αναφοράνύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μειμαράκη.
Κάθε μέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται ''.



http://fimotro.blogspot.gr

Ι. Τζαμτζής: Να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα φωτοβολταϊκά



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα φωτοβολταικά τόνισε ο Βουλευτής Νομού Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε, και την οποία συνυπογράφουν άλλοι 21 συνάδελφοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,  στους αρμόδιους Υπουργούς, κ. Λιβιεράτο Ευάγγελο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής αλλαγής και στον κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας την άμεση διευθέτηση τους.
Ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε την αναγκαιότητα να δοθεί παράταση σε όλες τις προβλεπόμενες προθεσμίες που αφορούν την αδειοδότηση των Φ/Β σταθμών των αγροτών, να ξεκαθαρίσει το κρίσιμο θέμα της κατοχυρωμένης από τον Νόμο 3851/2010 τιμής πώλησης του παραγόμενου ηλεκτικού ρεύματος και να δοθεί προτεραιότητα στην χρηματοδότηση των Φ/Β των αγροτών από τις Τράπεζες που έχουν ζητήσει χρηματοδότηση οι αγρότες.
Αναλυτικότερα ο Βουλευτής στην ερώτηση του αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι Υπουργοί
Περίπου 6200 αγρότες έχουν υποβάλει μέχρι το τέλος του 2010 αιτήματα για να εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητη αγροτική γη, φωτοβολταικούς σταθμούς σύμφωνα με τον Νόμο 3851/2010.
Απ αυτούς, οι 4900 αγρότες, μέχρι τις 31/12/2011 είχαν λάβει προσφορά σύνδεσης από την ΔΕΗ, ενώ μόλις 300 αγροτικοί φωτοβολταικοί σταθμοί λειτουργούν σήμερα.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τους αγρότες αυτούς, έχει υλοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις διαδικασίες αδειοδότησης και βρίσκονται σε αδιέξοδο διότι έχουν προβλήματα με την τράπεζα η οποία δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.
Έχουν καταβάλει ίδια κεφάλαια και δεν έχουν τα υπόλοιπα χρήματα,  ενώ δεν ευθύνονται οι ίδιοι.
Κινδυνεύει η επένδυση τους και αυτοί θα χάσουν χρήματα,  διότι τίθεται θέμα χρόνου από την ΔΕΗ για την οριστική απόρριψη του φακέλου της αδείας.
Ακόμη, άλλο πρόβλημα,  είναι η εμφανής αδυναμία της ΔΕΗ να πραγματοποιήσει  όλες αυτές τις συνδέσεις.
Άλλο θέμα είναι,  η από τον Αύγουστο του 2012 μείωση τις τιμής πώλησης του ρεύματος ενώ όταν υπέγραψαν συμβόλαια ήταν διπλάσια και όπως προανέφερα η επένδυση σταμάτησε όχι με ευθύνη των αγροτών.
Με δεδομένο ότι η συνολική  ισχύς των Φ/Β που είναι εγκατεστημένα,  είναι περίπου 750 ΜW, τα αγροτικά Φ/Β αποτελούν μόνο το 4%.
Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών αγροτών για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών καθώς και τα οικονομικά οφέλη τόσο για τους αγρότες όσο και για την εθνική μας οικονομία
Κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρέμβαση σας ώστε
α) να δοθεί παράταση όλων των προβλεπόμενων προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης των Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών
β) να ξεκαθαρίσει το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της κατοχυρωμένης από τον Νόμο 3851/2010 τιμής πώλησης του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος
γ) να δοθεί προτεραιότητα στην χρηματοδότηση των Φ/Β των αγροτών από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία απορρόφησε την ΑΤΕ απ όπου έχουν ζητήσει χρηματοδότηση οι αγρότες.
Ερωτείστε κ.κ. Υπουργοί
Α)  Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί παράταση 1 έτος, πλέον του 18 μηνου που έχουν ως χρονικό περιθώριο οι αγρότες να υλοποιήσουν την επένδυση τους;
Β)  Τα προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την κατοχυρωμένη τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος βάσει του Νομού 3851/2010;
Γ)  Προτίθεσθε να παρέμβετε ώστε να δοθεί προτεραιότητα στα αγροτικά Φ/Β  από την διάδοχο τράπεζα της ΑΤΕ , την τράπεζα Πειραιώς;
Δ) Αληθεύει ότι υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  να μην υλοποιηθούν προτάσεις Φ/Β πάρκων αγροτών και οι άδειες να δοθούν σε άλλους ιδιώτες που θα φτιάξουν μεγάλα Φ/Β πάρκα ισχύος 1 και 2 μεγαβάτ;
Ε) Να κατατεθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με τις μέχρι σήμερα αιτήσεις αγροτών για αγροτικά Φ/Β πάρκα, πως κατανέμονται οι άδειες πανελλαδικά (ανά νομό), πόσες επενδύσεις έχουν υλοποιηθεί.»

Την Ερώτηση του κ. Τζαμτζή υπογράφουν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ.
  1. Κουτσούμπας Ανδρέας Βουλευτής Βοιωτίας
  2. Παπαδόπουλος Μιχάλης Βουλευτής Κοζάνης
  3. Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Λευκάδας
  4. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος Βουλευτής Φλώρινας
  5. Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς
  6. Κόλλιας Κωνσταντίνος Βουλευτής Κορινθίας
  7. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Βουλευτής Πιερίας
  8. Τσουμάνης Δημήτριος Βουλευτής Πρέβεζας
  9. Υψηλάντης Βασίλειος Βουλευτής Δωδεκανήσου
10. Κεφαλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρεθύμνου
11. Κυριαζίδης Δημήτριος Βουλευτής Δράμας
12. Τσαβδαρίδης Λάζαρος Βουλευτής Ημαθίας
13. Ταμήλος Μιχάλης Βουλευτής Τρικάλων
14. Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Σερρών
15. Μπέζας Αντώνιος Βουλευτής Θεσπρωτίας
16. Αυγενάκης Ελευθέριος Βουλευτής Ηρακλείου
17. Βλάχος Γεώργιος Βουλευτής Υπολ. Αττικής
18. Σκόνδρα Ασημίνα Βουλευτής Καρδίτσας
19. Καλατζής Γεώργιος Βουλευτής Καβάλας
20. Κοντογιώργος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ευρυτανίας
21. Σταυρογιάννης Νικόλαος Βουλευτής Φθιώτιδας


Αρχειοθήκη ιστολογίου