Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αθ. Τσαυτάρης: Δεν διαφωνώ καθέτως με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μπορεί να έρθει γάλα απ´ έξω, φτάνει να... βαφτίζεται γάλα μακράς διάρκειας



Στο θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε δηλώσεις του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι: «δεν διαφωνώ καθέτως με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μπορεί να έρθει γάλα απ' έξω, φτάνει να “βαφτίζεται” γάλα μακράς διάρκειας και να πωλείται σε ένα άλλο ράφι, μαζί με το δικό μας γάλα μακράς διάρκειας. Εάν είναι δέκα και έντεκα ημερών, δεν μπορούμε να το “βαφτίσουμε” φρέσκο».
Επίσης, ο Υπουργός συμπλήρωσε: «Να κάνουμε αγώνα μαζί στην ίδια πλευρά να συρρικνώσουμε ακόμα λίγο το κόστος παραγωγής, να υποστηρίξουμε τη δική μας παραγωγική διαδικασία, να δώσουμε φθηνότερες δικές μας ζωοτροφές, να παράξουμε το δικό μας 2-3 λεπτά φθηνότερο, αντί να κάνουμε «λάστιχο» την έννοια της φρεσκάδας, να «βαφτίσουμε» φρέσκο ένα γάλα 9 ή 11 ημερών. Δεν μπορούμε να κάνουμε «λάστιχο» την έννοια του φρέσκου γάλακτος. Πρέπει να σταματήσουμε κάπου και να πούμε ότι: ναι, αν θέλουν να φέρουν ένα γάλα μακράς διάρκειας από το εξωτερικό, να το φέρουν. Αν είναι φθηνότερο, να το αγοράσει ο καταναλωτής φθηνότερα. Δεν μπορεί να το βάλουμε στο ράφι μαζί με το ελληνικό φρέσκο γάλα».
Και πρόσθεσε: «είναι δύσκολοι οι καιροί και ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε στην τιμή, να το κερδίσουμε. Όμως λέω ότι αυτό που θα γίνει, αν γίνει, δεν πρέπει να είναι σε βάρος του ελληνικού φρέσκου γάλακτος, γιατί στο τέλος θα είναι σε βάρος της κτηνοτροφίας μας και ειδικά της αγελαδοτροφίας».
Σύμφωνα με τον κ. Τσαυτάρη «ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σκορδάς χειρίζεται τα θέματα του εμπορίου και είναι μεγάλη η προσπάθεια που καταβάλλει, όχι μόνο για τα γάλατα, αλλά και για ένα σωρό άλλα προϊόντα, να συρρικνωθεί η τιμή τους και να βοηθήσει τον καταναλωτή».


Αρχειοθήκη ιστολογίου