Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ι. Τζαμτζής: «Να ψηφίσουμε όλοι τον Προϋπολογισμό για το καλό της Ελλάδας μας»



"Τα έτη 2013, 2014, 2015, θα οδηγήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις στην δημιουργία πλεονασμάτων και νέων θέσεων εργασίας"

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

«Με τα μέτρα που ξέρουμε ότι είναι επώδυνα αλλά απόλυτα αναγκαία για να πάρουμε την δόση των 31,5 δις ευρώ, την περιστολή της σπατάλης, με ένα νέο φορολογικό σύστημα, με αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα πετύχουμε να περάσουμε σε μείωση των ελλειμμάτων και σε ένα νέο ξεκίνημα για την οικονομία. Τα έτη 2013, 2014, 2015, θα οδηγήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις στην δημιουργία πλεονασμάτων και νέων θέσεων εργασίας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, μιλώντας για τον Προϋπολογισμό του 2013. 

Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής είπε τα εξης:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε τον Προϋπολογισμό του 2013, ενός Προϋπολογισμού απόλυτα κρίσιμου και καθοριστικού για την πορεία της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ. 

Ζούμε την κρισιμότερη περίοδο της χώρας μας μεταπολεμικά. Λάθη στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των κομμάτων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών και να είναι αρεστά για να ψηφίζονται, έφεραν αλλαγή στην νοοτροπία των πολιτών. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι πλέον, δεν έχει κανείς την πρόθεση να μας δανείσει για να καταναλώνουμε. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ αυτά που παράγουμε, ευελπιστώντας ότι θα πάρουμε δανεικά. 

Αυτό κάναμε πολλά χρόνια τώρα και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα όλοι και ακόμη περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες. Διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης στη χώρα και αυτή εκτιμάται ότι θα είναι στο 6,5%. Η ανεργία στη χώρα μας υπολογίζεται στο 23,5%. 

Βλέπουμε όλοι μαγαζιά να κλείνουν, συμπολίτες μας να απολύονται και η φτώχεια να διαλύει τον κοινωνικό ιστό. Αυτές τις κρίσιμες ώρες οι πολίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση Εθνικής ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά. Σήμερα όμως, στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχεί η δημαγωγία, τα μεγάλα λόγια και ο λαϊκισμός. 

Άκουσα με προσοχή το Γενικό Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ τον κύριο Τσακαλώτο να λέει ότι « Προϋπολογισμός είναι ταξικός» και ότι «από τον Προϋπολογισμό λείπει το κοινωνικό κράτος» Μας κατηγορήσατε ως νεοφιλελεύθερους και τέλος είπατε ότι «πίσω από τον Προϋπολογισμό υπάρχει ένα κοινωνικό μοντέλο». 

Συμφωνώ μαζί σας στο τελευταίο και σας ρωτώ. Που στοχεύει ιδεολογικά η θεωρητική σας προσέγγιση; Την αποδέχονται όλες οι συνιστώσες σας ; Χρόνια τώρα ήσασταν το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Να σας θυμίσω ότι δημοκοπικά πολλές φορές φτάνατε στο παρελθόν στο 16-17%, αλλά στις εκλογές, μπαίνατε στην Βουλή οριακά, διότι όλοι αυτοί ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ είχαν βολευτεί. Ήταν πολλοι οι βολεμένοι στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο. Το 2012 ήρθαν σε σας. Πιστεύετε ότι ήταν ιδεολογική αυτή η μετακίνηση; Ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ π.χ. πίστευε ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε σε σας; Όχι βέβαια. Σήμερα εσείς υπόσχεστε προσλήψεις , ένα ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο, χωρίς αποκρατικοποιήσεις και με επιπλέον κρατικοποιήσεις. Υπόσχεστε σε όλους αυτούς να μην τους κουνήσετε από τις θέσεις τους , να μην τους ξεβολέψετε. Όσες φορές ως κυβέρνηση η ΝΔ προσπάθησε να εφαρμόσει την πολιτική της, έπεφτε πάνω σε τοίχο. Έπεφτε πάνω σε κάποιους υπαλλήλους που έκαναν λευκή απεργία και συνδικαλιστές που κατέβαζαν τους διακόπτες της ΔΕΗ και τον κόσμο στους δρόμους, ακυρώνοντας ουσιαστικά την λαϊκή βούληση που εκφράζονταν στις εκλογές. 

Θυμάμαι μετά τις Ευρωεκλογές του 2009 τον Πολυζωγοπουλο να λέει «τώρα είναι τα μπάνια του λαού, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε μέχρι την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας».  

Κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης 

Η πολιτική μας έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Εμείς πιστεύουμε στην Ελεύθερη οικονομία . Πιστεύουμε σε μια οικονομία όπου οι αξίες , η εργασία, ο αγώνας του καθενός επιβραβεύονται. Πιστεύουμε στον άνθρωπο και την προσπάθεια του. Ξέρουμε καλά ότι αν διαμορφώσουμε το απαιτούμενο οικονομικό πλαίσιο, θα έχουμε κάνει το ποιο σημαντικό βήμα και θα έχουμε πλέον δώσει την δυνατότητα ενός νέου ξεκινήματος για την οικονομία μας . Εμείς ξέρουμε και πιστεύουμε σ αυτό, ότι ο πολίτης εργάζεται για να αμειφτεί. Έχουμε δει το κομμουνιστικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας να καταρρέει σ όλη την Ανατολική Ευρώπη, την Κίνα και την Κούβα. 

Το ΚΚΕ το ξέρουμε. Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ σε τι πιστεύετε; Το να μας καταγγέλλετε ως νεοφιλελεύθερους δεν λέει τίποτε. Οι σχέσεις σας και τα πρότυπα σας είναι ο Ουγκο Τσαβες. Αυτή είναι η πρόταση σας; Δεν τολμάτε και δεν μπορείτε να μιλήσετε ιδεολογικά, γιατί έχετε να παρουσιάσετε ένα συνονθύλευμα απόψεων και θέσεων. Που θέλετε να οδηγήσετε την χώρα αν παρ ελπίδα γίνεται κυβέρνηση; Σε ποια οικονομία πιστεύετε; Στην ελεύθερη η την κομμουνιστική ή σε κάποιον τρίτο δρόμο; Οι κομμουνιστικές συνιστώσες τι λένε; Είστε υπέρ της Ευρώπης η Όχι; Θέλετε η όχι το Ευρώ; Ο Αλαβάνος και άλλα σας στελέχη, έχουν μιλήσει για επιστροφή στην Δραχμή. Δώστε πλέον το στίγμα σας. 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μιλά για Εθνικοποιήσεις. Δεν διαφέρει από σας. Είναι στα λογική του Εθνικοσοσιαλισμού. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ψάχνουν να βρουν την οικονομική τους πρόταση όπως και το ιδεολογικό τους στίγμα. Διότι το «Όχι στο Μνημόνιο» δεν αποτελεί ούτε ιδεολογική πλατφόρμα, ούτε οικονομικό πρόγραμμα.   

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι 

Πράγματι ο προϋπολογισμός του 2013 είναι πολύ δύσκολος, γιατί είναι ρεαλιστικός. Ξέρουμε πολύ καλά όμως ότι περιθώρια δεν υπάρχουν για ημίμετρα. Σήμερα οι πολίτες υποφέρουν, γιατί κόπηκαν μισθοί και συντάξεις χωρίς οι προηγούμενες κυβερνήσεις να τολμήσουν να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές. Οι πολίτες στις εκλογές ζήτησαν με την ψήφο τους Να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη Και Να βγάλουμε την χώρα μας από την κρίση. Θέλουν αυτά να είναι τα τελευταία μέτρα. Αυτό κάνουμε με τον Προϋπολογισμό. 

Με τα μέτρα που ξέρουμε ότι είναι επώδυνα αλλά απόλυτα αναγκαία για να πάρουμε την δόση των 31,5 δις ευρώ, την περιστολή της σπατάλης, με ένα νέο φορολογικό σύστημα, με αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα πετύχουμε να περάσουμε σε μείωση των ελλειμμάτων και σε ένα νέο ξεκίνημα για την οικονομία. 

Τα έτη 2013, 2014, 2015, θα οδηγήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις στην δημιουργία πλεονασμάτων και νέων θέσεων εργασίας. 

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι 

Η κρισιμότητα των περιστάσεων επιβάλλει να αρθούμε στο ανάλογο ύψος. Εμείς τολμούμε και κάνουμε το σωστό , όχι το αρεστό. Εμείς τολμούμε και βάζουμε τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα της Ελλάδας μας. Οι δημαγωγοί και οι λαοπλάνοι επιδιώκουν να γίνονται αρεστοί στους πολίτες. Όμως οι πολίτες ξέρουν ότι εμείς αγωνιζόμαστε να σώσουμε την Ελλάδα. 

Σας καλώ λοιπόν όλους να ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό του 2013 για το καλό της Ελλάδας μας.


Αρχειοθήκη ιστολογίου