Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Διπλή διαπραγμάτευση για Σαμαρά στις Βρυξέλλες



samaras30
Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την εκταμίευση των δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.
 Ο Πρωθυπουργός το πρωί είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο πλαίσιο των προ της Συνόδου Κορυφής διμερών επαφών με τους ευρωπαίους ηγέτες, για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2014-2020. Σε αυτή τη συνάντηση το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές  ο Αντώνης Σαμαράς διαπραγματεύεται σε… διπλό ταμπλό στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το «μειονέκτημα» σε «πλεονέκτημα», προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα βελτιώσουν το δείκτη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι αυτό το επιχείρημα θα μπορούσε να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ.
 Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι βάσει των προτάσεων Ρομπάι, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 11,2 δισ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και από το Ταμείο Συνοχής. Επιπλέον, τα κονδύλια για την αγροτική ανάπτυξη θα είναι της τάξεως των 3 δισ. ευρώ. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι το συνολικό ποσό που θα λάβει η Ελλάδα από τα κοινοτικά κονδύλια της επόμενης επταετίας εξαρτάται από τρεις παραμέτρους οι οποίοι παραμένουν ακόμη άγνωστοι: από το συνολικό ποσό των δαπανών για την ΕΕ, από το ποσό που θα διατεθεί για την πολιτική Συνοχής και από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής.
 Πάντως και από ελληνικής πλευράς θεωρείται δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών-μελών είναι μεγάλες.


http://ysterografa.gr

Έλεγχοι σε μεγάλες περιουσίες από Στουρνάρα


Giannis-Stournaras
Έκρηξη σημείωσαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο, που σημείωσαν αύξηση 865 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μόλις μήνα.
Στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εκτινάχθηκαν στα 11,025 δισ. ευρώ , έναντι 10,169 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 54,59 δισ. ευρώ, με τα 43,565 δισ. ευρώ  να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2011.
Σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, αναθέτει τον έλεγχο των φορολογουμένων με πολύ υψηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (ΔΕΚ) Αθηνών, το οποίο θα αναλάβει να κάνει στοχευμένους ελέγχους σε:
  • Φορολογουμένους των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας, μαζί με του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υπερβαίνει κατά την 1.1.2009 το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000,00) ευρώ.
  • Φορολογουμένους με ετήσια δαπάνη διαβίωσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000,00) ευρώ.
Φορολογουμένους που πραγματοποίησαν κατά το οικονομικό  έτος 2012 δαπάνες άνω των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000,00) ευρώ καθώς και φορολογουμένους που κατά το ίδιο οικονομικό έτος δαπάνησαν για αγορά ή ανέγερση ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000,00) ευρώ».



http://ysterografa.gr

Ο Νεύτωνας κρατούσε σημειώσεις στα αρχαία ελληνικά!



Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στον διαδικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ οι σημειώσεις του 'Αγγλου Σερ Ισαάκ Νεύτωνα.Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές από αυτές είναι γραμμένες στα αρχαία ελληνικά! Ο Νεύτωνας,όπως και πολλοί επιστήμονες της εποχής,προφανώς...
είχε πολύ καλή γνώση της αρχαίας ελληνικά ,ώστε να μπορεί να διαβάζει τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων στο πρωτότυπο.Μάλιστα λέγεται ότι όχι μόνο επηρρεάστηκε από αυτούς στο έργο του αλλά και σε κάποια σημεία τους αντέγραψε,παρουσιάζοντάς τα ως δικές του θεωρίες.Όπως έλεγε και ο ίδιος: ''Φίλος μου είναι ο Πλάτωνας,φίλος είναι και ο Αριστοτέλης,αλλά ο μεγαλύτερος φίλος μου από όλους είναι η αλήθεια.'' Κάτι ανάλογο συνέβη και με άλλους επιστήμονες του Μεσαίωνα οι οποίοι απλά ξανακάλυψαν θεωρίες αρχαίων παρουσιάζοντάς τες ως δικές.Λίγοι ήταν αυτοί στη Δύση που εκείνη την εποχή μπορούσαν να διαβάσουν αρχαία ελληνικά,οπότε τα περισσότερα αρχαιοελληνικά έργα αγνοούνταν. Η γνώση που είχε ο Νεύτωνας των αρχαίων ελληνικών προφάνως ήταν προχωρημένη,γεγονός που μαρτυρούν και πολλές από τις αρχαιοελληνικές σημειώσεις του.Είναι γραμμένες στη μικρογράμματη ελληνική γραφή και χρησιμοποιούνται τόνοι και πνεύματα. Ο Νεύτωνας,ως πολύ μορφωμένος και έξυπνος επιστήμονας που ήταν εκτός από τα ελληνικά και τα αγγλικά βέβαια ,κρατούσε σημειώσεις και στα λατινικά.

xorisoria.org

Έκανε “μεροκάματα” για τη Χρυσή Αυγή!



xrysh augh
Ένας 22χρόνος άνδρας πατέρας ενός παιδιού συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μολότοφ και φυσίγγια με το αυτοκίνητο του. Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ομολόγησε ότι στόχος του ήταν να πυρπολήσει αυτοσχέδιο τζαμί στο Βόλο και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε κατ΄ εντολή της Χρυσής Αυγής, που κατά καιρούς του εξασφάλιζαν  μεροκάματα σε χωράφια.
Μαζί με τον 22χρονο συνελήφθησαν και άλλα δύο άτομα, 21 και 26 ετών, που όμως αθωώνονται με την κατάθεση του νεαρού που υποστήριξε ότι δε γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητό του μετέφερε βόμβες μολότοφ.
Σε έρευνα που διενέργησε η αστυνομία στο σπίτι τους βρέθηκαν εφημερίδες της Χρυσής Αυγής, φυλλάδια και φέιγ βολάν με προπαγανδιστικό υλικό του κόμματος, ενώ όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν επίσης δύο μαχαίρια, κουκούλες και κενά μπουκάλια μπίρας.
Στελέχη της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας, διέψευσαν ότι οι συλληφθέντες είχαν οποιαδήποτε σχέση με το κόμμα.
Ο δικηγόρος του 22χρόνου ανέφερε ότι εξασφάλιζε έτσι 5-10 μεροκάματα που χρειαζόταν για να συντηρήσει την οικογένεια του.


http://ysterografa.gr

Οι Γερμανοί κήρυξαν τον πόλεμο;



Το τηλεγράφημα του Reuters δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ευρώπη. Το ευρώ, λέει, βρίσκεται χαμηλότερα από τις αρχές του 2009 όταν η κρίση ήταν στο απόγειο της. Οι Γερμανοί, για άλλη μια φορά, κατάφεραν να γυρίσουν το χρόνο πίσω. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα, την Ευρωπη, την Ελλάδα, τον καθένα μας ξεχωριστά.
Οι Γερμανοί κήρυξαν τον πόλεμο; Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου μεγάλου πολέμου. Και τις υποστηρίζουν εκείνοι που, όχι αδικαιολόγητα, βλέπουν τις ΗΠΑ να μπαίνουν στον πόλεμο και να συγκρούονται μέχρι τέλους με τη Γερμανία.
Πολύ πιο καθημερινά, όμως, όλοι οι άλλοι βλέπουμε πως οι Γερμανοί πολιτικοί, τουλάχιστον αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, δείχνουν να μην έχουν διδαχθεί τίποτα απο την Ιστορία.
Η Γερμανία, δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε από την ήττα στην ανάπτυξη και στην ενοποίηση. Προχώρησε με σιδερένια πειθαρχία και έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης. Το πέτυχε με την ισχυρή θέληση και αυτοθυσία των πολιτών της, αλλά δεν ηταν μόνη της.
Οι νικητές του πολέμου τη στήριξαν με κονδύλια και τεχνογνωσία. Και το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που εξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, της έδωσε τη δυνατότητα να ξαναπάρει θέση ηγέτιδας δύναμης στον πολιτισμένο κόσμο.
Όλα αυτά, βεβαίως, είναι πίσω μας. Τώρα η Γερμανία είναι η πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης -μιας Ευρώπης που βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση- και λύνει και δένει. Η πολιτική ηγεσία της εκτιμά πως μπορεί μόνη της να βάζει τους κανόνες, αγνοώντας απόψεις και ευαισθησίες των εταίρων και συμμάχων της (όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί) και συγχρόνως να συμπεριφέρεται με περιφρόνηση στους λαούς που εξαρτώνται απο την ισχύ τους.
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα σε αυτή την υπόθεση είναι η στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.
Η φθηνή ρητορική ¨κατά των Ελλήνων τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας¨, που ανέπτυξε η γερμανική πολιτική ηγεσία κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης κόστισε, τελικά, στην ίδια τη Γερμανία. Πέρα από το γεγονός ότι οι ίδιοι πολιτικοί καλούνται, πλέον, να δικαιολογήσουν τη μεταστροφή τους απέναντι στους Έλληνες (που μέσα σ’ ένα καλοκαίρι από «τεμπέληδες» μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους που υποφέρουν), υπάρχουν πάντα τα αμείλικτα αριθμητικά δεδομένα.

Στη Γερμανία η βιομηχανική παραγωγή πέφτει και αυτό οφείλεται, κυρίως, στην κρίση του Νότου. Οι …τεμπέληδες φτώχυναν απότομα και δεν αγοράζουν.
 Και η Κίνα είναι ακόμη μακρυά απο τα δυτικά καταναλωτικά πρότυπα. Ακόμη και οι πιο σκληροί, όπως ο Σόιμπλε, ξέρουν την αλήθεια: αν καταστραφούν οι Νότιοι, η Γερμανία δεν θα είναι πια ούτε τόσο ισχυρή ούτε τόσο πλούσια.
Τι κάνουν απέναντι σ’ αυτό το δεδομένο; Δείχνουν να το βλέπουν ως ευκαιρία να επικυριαρχήσουν. στην Ευρώπη. Έχουν τα λεφτά, γράφουν τους κανόνες και πιέζουν ως το τέλος, με στόχο να επιβάλουν τη νέα τάξη -άνευ όρων. Αν το σενάριο βγει, η Γερμανία θα κερδίσει για πρώτη φορα τον πόλεμο. Επειδή, όμως, το σενάριο πρέπει να εφαρμοσθεί σε λαούς μήπως και σκοντάψει…
Μήπως, δηλαδή, ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής ιδέας κάνουν πίσω μπροστά στη μεταμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Γερμανική Ένωση;
Μήπως οι λαοί δεν αντέξουν άλλες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα και περάσουν απο την αυτοσυγκράτηση στην απόγνωση και, τελικά, επικρατησουν εκείνοι που επενδύουν στην καταστροφή;
Μήπως σε αυτό τον πόλεμο η Γερμανία έχει ήδη ρίξει την ατομική βόμβα και περιμένει, όχι μόνο απο τους Νότιους, αλλά και από τους Γάλλους και τους Ιταλούς και τους Ισπανούς να συνθηκολογήσουν;
Μπροστά σε όλο αυτό οι ΗΠΑ θα μείνουν αμέτοχες, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση Ομπάμα έχει ανανεωμένη εντολή; Αν εμπλακούν τι θα περισώσουν και με ποιους όρους; Θα έχουμε, εν τω μεταξύ, διατηρήσει υποτυπώδη κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα ή ο ένας θα εξοντώνει τον άλλο ξεκαθαρίζοντας τωρινούς και παλιούς λογαριασμούς; Κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα, ειδικά τώρα που η ψυχραιμία και η υπομονή δεν είναι της μόδας, οι φιλήσυχοι καθημερινοί άνθρωποι δεν καταγράφονται απο τα κοινωνικά μέσα και δεν έχουν να διηγηθούν ηρωικές ιστορίες -μόνο δουλεύουν και περιμένουν…
ΥΓ: Σε ανύποπτο χρόνο ο Τόμας Κρούγκμαν έγραψε στη στήλη του ότι το ευρώ δεν είναι μόνο νόμισμα: είναι η αιτία που στην Ευρώπη παραμένουν στο τιμόνι μετριοπαθείς πολιτικές ηγεσίες. Μια κατάρρευσή του θα σημάνει την άνοδο των άκρων και η Ευρώπη δεν θα είναι πια αυτή που ξέρουμε και αγαπάμε.
Βεβαίως, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σόιμπλε που το βράδυ της Δευτέρας τορπίλισε τη συμφωνία με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται φθηνότερα απο τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων. Έτσι ξεκίνησε άλλος ένας γύρος στο ταγκό του θανάτου. Και μένουν μόνο λίγα βήματα για να φύγουμε απο το γκρεμό ή να πέσουμε αγκαλιά με τους Γερμανούς …συμμάχους.




http://www.aixmi.gr

Γ. Πατούλης: «Να μην αφήσουμε κανένα ασθενή να πεθάνει λόγω χρημάτων»!



«Το ιατρικό σώμα να μην αφήσει κανέναν ασθενή να πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα» - Μήνυμα του Προέδρου του ΙΣΑ κου Πατούλη στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012:...
«Σε αυτή την οικονομική κρίση που ζούμε, σύσσωμο το ιατρικό σώμα καλείται να μην αφήσει κανέναν ασθενή να πεθάνει επειδή δεν έχει χρήματα» ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης κατά το χαιρετισμό του στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012, παρουσία του Μητροπολίτη Μαραθώνος, του Πρόεδρου του ΠΙΣ κου Βλασταράκου, των προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής και καθηγητών κου Λιάπη όσο και του κου Τσίκου και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κου Δημόπουλου, του Ομότιμου καθηγητή της Χειρουργικής κου Σκαλκέα και πλήθους άλλων συνέδρων.
Το φετινό πανελλήνιο χειρουργικό συνέδριο σηματοδοτεί μαζί με το Διεθνές Χειρουργικό Φόρουμ 2012, τον πυλώνα ενημέρωσης και εκπαίδευσης στις σύγχρονες εξελίξεις της Χειρουργικής, μέσα από μια πλούσια θεματολογία που στοχεύει στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των συναδέλφων χειρουργών και κυρίως της νέας γενιάς αυτών. «Σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει μεγάλα ζητήματα να αντιμετώπιση, οφείλει η ιατρική κοινότητα να δώσει το καλύτερο της εαυτό, ώστε όλα τα μέλη της, είτε μέσα από το ΕΣΥ είτε το Πανεπιστήμιο να σκύψουν και να συμπαρασταθούν στον ανασφάλιστο που χρειάζεται την υγεία του αλλά δε την έχει.

Οφείλουμε ως Ιατρική Κοινότητα, ως Πανεπιστήμιο και ως Επιστημονικοί Φορείς να δώσουμε μία απάντηση για τους 6500 έλληνες γιατρούς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Στο αδιέξοδο αυτό ευχαριστούμε την Ιατρική Σχολή Αθηνών που μαζί διοργανώνουμε ήδη από τον Οκτώβριο, μετεκπαιδευτικά μαθήματα για τους νέους γιατρούς μας, με ομιλητές σπουδαίους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε πρώτο κύκλο στα νεότερα της Παθολογίας και σε δεύτερο κύκλο στα νεότερα δεδομένα της Χειρουργικής, δίδοντας κύριο βάρος στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία και την επείγουσα χειρουργική» Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης μίλησε κατά το χαιρετισμό του για τις προσπάθειες του συλλόγου απέναντι στα αντιδεοντολογικά νομοθετήματα για ασθενείς και γιατρούς όπως το μέτρο της αποκλειστικής συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και παράλληλα ανέπτυξε το κοινωνικό έργο του ΙΣΑ, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τη στήριξη των ανασφάλιστων πολιτών.
 
www.markos.tv


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου