Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Έληξε οριστικά μια γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα»


ΤΡΊΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2012


"Το ελληνικό χρέος γίνεται και πάλι βιώσιμο και η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει την αξιοπιστία της"

«Έληξε οριστικά μια γκρίζα περίοδος για την Ελλάδα. Το ελληνικό χρέος γίνεται και πάλι βιώσιμο και η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει την αξιοπιστία της» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό που ξεκίνησε ένα τέταρτο πριν τις 7. 

Ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτησε τη συμφωνία του Eurogroup και σημείωσε πως το πρόγραμμα λιτότητας μετατρέπεται πλέον σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

«Η συμφωνία εξασφαλίζει άμεσα ένα ποσό 33 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Από αυτά μόνο το 10% θα δοθεί για την αποπληρωμή δανείων και τα υπόλοιπα θα πάνε στην οικονομία, εκ των οποίων ένα σημαντικό πόσο στην αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Σημειώνοντας ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποτρέψει οριστικά τη φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν θα πληρώνουμε τόκους για 10 χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια, ενώ τα κέρδη από τις ξένες τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα: «Με τη χθεσινή συμφωνία το χρέος μειώνεται επιπλέον κατά 20% του ΑΕΠ. Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη. Παραμερίζεται οριστικά ο φόβος για έξοδο από το ευρώ». 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις που μετέτρεψαν εχθρούς σε φίλους, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «κάποιους που μιλούσαν πολύ και κατέστρεφαν τα πάντα νομίζοντας ότι τη διαπραγμάτευση τη διατυμπανίζεις ή την αναγγέλεις εκ των προτέρων». 

«Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα αλλά και την επανόρθωση όταν πιάσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Η στρατηγική μας δικαιώθηκε. Έχουμε, όμως, να κάνουμε ακόμη πολλά για την ανάπτυξη και την καταπολέμησης της ανεργίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ανεργία».

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για αυτό τον εθνικό στόχο και έκανε ειδική αναφορά στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα, κάλεσε για ενότητα ώστε να αξιοποιήσουμε «το ταλέντο του Έλληνα και τον πλούτο αυτού του τόπου». 

«Η χθεσινή επιτυχία ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Το αποδείξαμε στο παρελθόν, το αποδείξαμε τώρα, θα το αποδείξουμε και στο μέλλον. Οι Έλληνες είμαστε για τα δύσκολα. Εκεί βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

---
Πηγή: star.gr



http://aridaianews.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου