Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι τέσσερις Ελληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο


ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΜΙΤ


Τέσσερις αρχαίοι Ελληνες βρίσκονται στη λίστα του ΜΙΤ με τις προσωπικότητες που έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Οι τέσσερις Ελληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο
Μπορεί να έζησαν πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, όμως το όνομα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Αρχιμήδη και του Σωκράτη, που έχουν επηρεάσει βαθύτατα τη δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη ανά τους αιώνες, είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, τη Wikipedia.
Υπολογίζοντας δεδομένα από όλες τις εκδόσεις της Wikipedia, οι ερευνητές του ΜΙΤ με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο τοποθέτησαν στην έκτη θέση τον Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.), ο οποίος γεννηθείς στα Στάγειρα της Χαλκιδικής μαθήτευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου αργότερα δίδαξε πολιτική και ρητορική. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στη φυσική φιλοσοφία, ενώ υπήρξε ο σημαντικότερος από τους διαλεκτικούς της αρχαιότητας. Στην ένατη θέση της λίστας του αμερικανικού Πανεπιστημίου βρίσκεται ο δάσκαλός του, Πλάτωνας (428-347 π.Χ.), ο μεγάλος Αθηναίος φιλόσοφος που έγραψε την «Απολογία του Σωκράτους» και περιέγραψε την ιδανική πολιτεία στην «Πολιτεία» και στους «Νόμους» του.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Αρχιμήδης, από τις Συρακούσες, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς, μαθηματικούς και μηχανικούς της αρχαιότητας και είναι γνωστός για το περίφημο «εύρηκα» που φώναξε ανακαλύπτοντας την αρχή του ειδικού βάρους. Ο Σωκράτης (470/469-399 π.Χ.), ο δάσκαλος του Πλάτωνα και ένας εκ των ιδρυτών της δυτικής φιλοσοφίας κατέκτησε τη 13η θέση. Η μαιευτική του μέθοδος και η διαλεκτική αποτελούσαν κύρια χαρακτηριστικά της διδασκαλίας του.
Οι τέσσερις Ελληνες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο
Παρότι έχουν περάσει 2012 χρόνια από τη γέννησή του, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ιησούς Χριστός. Οι ερευνητές της ομάδας Micro Connections, που εργάζονται στο Media Lab του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ, τόνισαν ότι το ενδιαφέρον της έρευνάς τους, που εξέτασε προσωπικότητες που γεννήθηκαν πριν από το 1950, επικεντρώνεται στο πώς γίνεται αντιληπτή η εθνική κουλτούρα μέσω των εκπροσώπων της.
ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Ο ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ
Ο Ιησούς Χριστός στην κορυφή του κόσμου
Εκτός από τον Ιησού Χριστό, που σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ είναι σήμερα η προσωπικότητα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, στη λίστα του ΜΙΤ βρίσκονται και άλλες φυσιογνωμίες που επηρέασαν την παγκόσμια Ιστορία βάσει των δεδομένων της εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος Κομφούκιος (551-479 π.Χ.), η διδασκαλία του οποίου έχει επηρεάσει βαθύτατα τη σκέψη της ανατολικής Ασίας, και στην τρίτη ο Βρετανός φυσικός σερ Ισαάκ Νεύτων (1643-1727), που ανακάλυψε τον νόμο της βαρύτητας. Ο Ινδός πολιτικός και ακτιβιστής Μαχάτμα Γκάντι και ο Γερμανός φυσικός Αλμπερτ Αϊνστάιν, που διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Οι Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι (8η θέση) και ο Ιταλός γλύπτης Μιχαήλ Αγγελος (15η), καθώς και ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ουίλιαμ Σαίξπηρ (12η) βρίσκονται στη λίστα με τα πιο «διάσημα» ιστορικά πρόσωπα. Δύο κομμουνιστές ηγέτες, ο Κινέζος Μάο Τσετούνγκ (11η) και ο Σοβιετικός ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν (20η), φιγουράρουν επίσης στον κατάλογο του ΜΙΤ, ενώ ο μοναδικός εν ζωή στη λίστα είναι ο 94χρονος Νοτιοαφρικανός Νέλσον Μαντέλα.
«Δημοφιλείς» σήμερα θεωρούνται ακόμη, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Σίζαρ Χιντάλγκο, ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα (7η θέση), ο Γερμανός φιλόσοφος Καρλ Μαρξ (14η), ο Βούδας (16η), ο Ιταλός φυσικός Γαλιλαίος (18η) και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας (19η).
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ


http://www.ethnos.gr

Απόφαση για αναδιάρθρωση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ



Τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των δανείων που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ δίνει... η κυβέρνηση στις τράπεζες με Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ 12991/2342/2012).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, εξαιτίας των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, οι τράπεζες δύνανται να παρατείνουν μέχρι τις 28/02/2014 τη λήξη των δανείων που έχουν δώσει σε επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ. Η δυνατότητας ρύθμισης αφορά είτε ενήμερα είτε καθυστερημένα είτε δάνεια που έχουν καταγγελθεί.

Όπως ορίζεται, η καταβολή των δόσεων θα πρέπει να ξεκινήσει ένα μήνα μετά μετά την υπογραφή της συμφωνίας ρύθμισης μεταξύ της τράπεζας και της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τα δάνεια δεν μπορούσαν να αναδιαρθρωθούν επειδή δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη από το ΤΕΜΠΜΕ.



metrogreece.gr

Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου



ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ.
 Της Μαρίας Βουργάνα από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Πυρετός διεργασιών επικρατεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στα υπουργεία που εποπτεύουν τους φορείς που χρωστούν στους ιδιώτες συνολικά 9,3 δισ., ώστε να πέσουν τα πρώτα χρήματα της δόσης στην αγορά πριν από την Πρωτοχρονιά. Όλες οι πληρωμές θα περάσουν από 
εξονυχιστικούς ελέγχους από τα 12 υπουργεία και τους 467 φορείς, που θα είναι οι τελικοί υπεύθυνοι για τις πληρωμές. Αυτό που ανησυχεί το υπουργείο είναι ότι οι φορείς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν θα μπορούν να «τρέξουν» γρήγορα τις διαδικασίες για να εξοφλήσουν τους ιδιώτες.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας παρουσίασε χθες ένα φιλόδοξο σχέδιο σταδιακής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου που έχουν συσσωρευθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και φτάνουν τα 9,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για το ποσό που θα αποπληρωθεί έως το τέλος αυτού του έτους, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτών που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, τα οποία ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι οι πληρωμές να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος του 2013.
Προτεραιότητα στην εξόφληση έχουν:
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Τα εφάπαξ που δικαιούνται οι 40.229 συνταξιούχοι του Δημοσίου οι οποίοι, ενώ έχουν υποβάλει αίτηση ακόμη και από το 2009, περιμένουν στην «ουρά» του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να εισπράξουν τα ποσά που συνολικά ανέρχονται σε 1,384 δισ. Τα δικαιολογητικά τους είναι ελεγμένα και το ΤΠΔΥ αν είχε τα χρήματα θα μπορούσε ακόμα και αύριο να αρχίσει τις πληρωμές. Όπως εξήγησε ο υπουργός, με την εκταμίευση της δόσης θα ξεκινήσει η καταβολή μέρους των οφειλών για εφάπαξ. Θα έλθει σε συνεννόηση με τον συναρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με στόχο να καταβάλλεται σε πρώτη φάση το 50% της οφειλής, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από όσους έχουν υποβάλει αίτημα από το 2009 και θα καλύψουν προοδευτικά και τις επόμενες χρονιές. Για τον προγραμματισμό των πληρωμών ο κ. Σταϊκούρας είπε πως το οικονομικό επιτελείο θα κινηθεί «τάχιστα για τις πληρωμές των εφάπαξ». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα εκκρεμούν για πληρωμή 40.229 αιτήσεις, από τις οποίες 17 από το 2009. Οι 5.981 αιτήσεις από το 2010, οι 20.168 από πέρυσι και 14.063 υποβλήθηκαν εντός του τρέχοντος έτους.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Οι συνολικές οφειλές του προς τους συνταξιούχους του Δημοσίου από τα... ξεχασμένα εφάπαξ από το 1,13 δισ. στο τέλος του 2011 έφθασαν στο 1,38 δισ. τον φετινό Σεπτέμβριο εμφανίζοντας αύξηση κατά 245 εκατ. ή 21%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά των οφειλών έχουν υπολογιστεί από το ΓΛΚ λαμβάνοντας υπόψη τις περικοπές που τέθηκαν σε ισχύ το 2011 με το νόμο 3986. Αντίθετα, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι πρόσφατες μειώσεις των εφάπαξ κατά 22,6% για τον ΤΠΔΥ, 42,29% για τον Τομέα Πρόνοιας υπαλλήλων ΝΠΔΔ, 36,94% για τον Τομέα Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου, 52,21% για τον Τομέα Προσωπικού Ταμείου Νομικών και 6,19% για τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα με το νόμο 4093/2012. Εκτιμάται πως μετά τις μειώσεις αυτές το συνολικό ποσό που οφείλει το Δημόσιο θα περιοριστεί κοντά στο 1,1 δισ. ευρώ.
Οι εξαγωγείς στους οποίους θα καταβληθούν επιστροφές ΦΠΑ 108,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πιστοποιημένες και ελεγμένες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εξαγωγέων οι συνολικές επιστροφές ΦΠΑ που εκκρεμούν στις ΔΟΥ υπερβαίνουν τα 2 δισ. «Εύκολες» θεωρούνται και οι υπόλοιπες επιστροφές φόρων ύψους 629,3 εκατ.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οφειλές των οποίων θεωρείται ότι μπορούν να ελεγχθούν σχετικά γρήγορα από τους φορείς. Για τις φαρμακευτικές όμως, οι συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν επίσης τα 2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν με έκπτωση 3,5%.
Οι συνολικές οφειλές 
Το Δημόσιο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 χρωστούσε 9,310 δισ. ευρώ, τα οποία πλέον μπαίνουν σε πρόγραμμα εξόφλησης κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον χρόνο δημιουργίας τους. Οι εξοφλήσεις θα ξεκινήσουν από οφειλές που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011. Από τα 9,310 δισ., το μεγαλύτερο ποσό 4,492 δισ. ευρώ χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 1,790 δισ., οι ΟΤΑ με 971 εκατ., τα υπουργεία με 934 εκατ., ενώ 385 εκατ. χρωστούν τα λοιπά νομικά πρόσωπα. Στο παραπάνω ποσό προστίθενται και επιστροφές φόρων σε εκκρεμότητα ύψους 738 εκατ. ευρώ. Οι φορείς, οι οποίοι υπάγονται σε δώδεκα διαφορετικά υπουργεία και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 467. Τώρα θα δεσμευθούν με Μνημόνια απέναντι στο ΓΛΚ για την τήρηση διαφανών διαδικασιών που δεν θα αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παράκαμψης της σειράς προτεραιότητας από δικαιούχους επιστροφών.
Εφάπαξ σε 40.229 συνταξιούχους του Δημοσίου
Η διαδικασία 
Χθες ο κ. Σταϊκούρας υπέγραψε με 12 υπουργούς Μνημόνια Κατανόησης με στόχο τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε δαπάνης, ενώ, από την πλευρά τους, οι φορείς που χρωστούν σε ιδιώτες, θα πρέπει να εκπληρώσουν σειρά δεσμεύσεων, όπως:
  • Η τήρηση του μητρώου δεσμεύσεων.
  • Η δέσμευση πιστώσεων πριν από την ανάληψη της υποχρέωσης.
  • Η ενημέρωση για την ωρίμαση των υποχρεώσεων.
  • Ορισμός προϊσταμένου οικονομικών υπηρεσιών.
  • Η άμεση μετατροπή των υστερήσεων σε έσοδα των φορέων σε αντίστοιχες μειώσεις στις δαπάνες τους.
  • Η δέσμευση για μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όλοι οι φορείς που οφείλουν σε ιδιώτες θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το σύνολο των οφειλών που έχουν συσσωρεύσει έως και τις 30/9/2012 και να αποστείλουν τις καταστάσεις κατά χρονολογική σειρά στο αρμόδιο υπουργείο το οποίο, αφού αξιολογήσει τα αιτήματα, θα διαμορφώσει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησής τους και θα την αποστείλει το ΓΛΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που υφίστανται φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα παρακρατούνται τα αντίστοιχα ποσά και θα αποδίδεται το καθαρό ποσό στους δικαιούχους. Τα ποσά που θα αποδεσμεύονται από το υπουργείο Οικονομικών θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό-κωδικό που έχει δημιουργηθεί στην ΤτΕ. Ο λογαριασμός θα χρησιμοποιείται, προκειμένου, εάν προκύψει υπόλοιπο, να επιστρέψει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πέρασε από τη Γερμανική Βουλή το "πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας"



  • Εναντίον της έγκρισης προσφεύγει το αριστερό κόμμα Die Linke
  • Το σχόλιο του Κυβερνητικού εκπροσώπου
Η γερμανική κάτω βουλή ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα το πακέτο μέτρων που..
αποσκοπεί στην μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της ως το 2020.
Με 473 ναι, 100 όχι και 11 απουσίες υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την Γερμανική Βουλή το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ να προσφύγει εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε ο κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας.

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…



http://taxalia.blogspot.com

Ο Τσίπρας ψήφισε κατά λάθος... όχι!






Άφθονο γέλιο προκλήθηκε πριν από λίγο στη βουλή κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο μνημόνιο. Όταν ήρθε η σειρά του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δεν ψήφισε αρχικά "ναι"!
Φυσικά, στη συνέχεια έκανε με το χέρι νόημα ότι ψηφίζει "ναι" στην πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος και 60 ακόμα βουλευτές του κόμματός του και ξέσπασε στα γέλια.
"Όχι να καταγράψω κ. πρόεδρε;", τον ρώτησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής που καταγράφει τις ψήφους.
"Μάθατε συνεχώς το όχι...", είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.


http://www.enikos.gr

Ομιλία Ι. Τζαμτζή σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ΔΝΤ



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,
Η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική κίνηση που ουσιαστικά έχει στόχο να στηρίξει την κυβέρνηση.
Κατανοώ το ΚΚΕ το οποίο καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, με την αντιπολιτευτική του τακτική συσπειρώνει την κυβέρνηση
Διάβασα πολύ προσεκτικά την 7σέλιδη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε πολλά σημεία μπορώ να συμφωνήσω.
Χρήζουν διερεύνησης και είμαστε οι πρώτοι που το έχουμε πει, η προσφυγή στο ΔΝΤ, η υπογραφή του 1ου μνημονίου, η πορεία της οικονομίας από το 1981 μέχρι σήμερα και όχι μόνο για όσους ψήφισαν το μνημόνιο όπως θέλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γιατί και ο Πρόεδρος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διετέλεσαν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.
Πρέπει να ερευνηθεί γιατί ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ είχαν ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο υπόσχονταν στους πολίτες ότι «λεφτά υπάρχουν». Γιατί μετά τις εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε για μια Ελληνική οικονομία που σαν τον Τιτανικό βούλιαζε με τεράστιες συνέπειες για την χώρα. 
Γιατί ο κ. Παπανδρέου μίλαγε για μια διεφθαρμένη χώρα την οποία κυβερνά την στιγμή που προσδοκούσε να του δώσουν στήριξη οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.
Πρέπει να διερευνηθούν οι δηλώσεις Στρος Καν,  ότι ο κ. Παπανδρέου μίλαγε μαζί του πριν από τις εκλογές για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Πρέπει και συμφωνούμε πιστεύω όλοι σε αυτό,  να διερευνηθούν και να φωτιστούν όλες οι πτυχές, όλα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, ποιοι κατέστησαν αναξιόπιστη την χώρα, ποιοι ευθύνονται, πως οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο.
Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά αυτό με την πρόταση του, δεν επιδιώκει αυτό.
Με την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ενοχοποιήσει όλους.
Επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει την πολιτική ζωή της χώρας για άλλη μία φορά, όπως έγινε με το Βατοπέδι το 2009, σε μια διαδικασία κατηγόρων και κατηγορούμενων.
Το είπαν ξεκάθαρα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν Βουλή εισαγγελέων.
Γνωρίζει ότι από αυτή την διαδικασία θα αιχμαλωτισθεί η κυβέρνηση με διαρροές, ανυπόστατες πολλές φορές καταγγελίες και αυτό είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που ξέρει να παίζει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις το 2009 όταν δεκάδες «τηλεοπτικοί εισαγγελείς» έγδερναν καθημερινά την κυβέρνηση Καραμανλή.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι να βάλει μπροστά στον ανεμιστήρα την λάσπη και να βρωμίσει όλους, χωρίς να τον ενδιαφέρει η πορεία της οικονομίας της χώρας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όταν μάλιστα αυτές τις μέρες αποφασίζουν τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια για την δόση.
Όχι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα σας απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσετε χειροπέδες.
Δεν θα σας δώσουμε το όπλο για να μας πυροβολήσετε.
Ο στόχος σας, ο στόχος αυτής της πρότασης για εξεταστική επιτροπή είναι να βάλετε στο ίδιο κάδρο και να παρουσιάσετε ως συνένοχους τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα και να παρουσιάσετε  ως συνυπεύθυνους όλους όσους κυβέρνησαν τον τόπο από το 1994 μέχρι σήμερα.
Λέτε ξεκάθαρα στην 2η σελίδα της πρότασης σας ότι πρέπει να ερευνηθεί η περίοδος από το 1994 μέχρι το 2007, λέγοντας μάλιστα ψέματα ότι αυξήθηκε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Ενώ η αλήθεια είναι ότι από το 2004 μέχρι το 2007 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έπεσε από το 107% στο 97%.
Στην 7η σελίδα μάλιστα ζητάτε να δοθούν εξηγήσεις για ποιο λόγο επέμεναν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και όσοι την στήριζαν, να προχωρήσει το PSI.
Εσείς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάγατε για κούρεμα του χρέους.
Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στο in.gr στις 12/6/2012, έλεγε ότι η «διαγραφή σημαντικού μέρους του Δημοσίου χρέους είναι αναγκαία». Και έλεγε ακόμη «ότι θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαμε να πετύχουμε αναστολή πληρωμής των τόκων των δανείων μας» κάτι που πετύχαμε τώρα.
Μας καταγγείλατε , ο κ. Λαφαζάνης ότι μοιράζαμε επιδόματα και δεν λέτε τίποτε για τις τεράστιες ευθύνες που έχετε όταν ενόψει των εκλογών της 6ης Μάιου υποσχόσασταν διαγραφή των δανείων που είχαν οι πολίτες στις τράπεζες και προσλήψεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Και όταν αρνιόσασταν να πάρετε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όταν πάνω από την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση για την χώρα, η οποία θα αγωνιζόταν για να την σώσει από την πραγματική χρεοκοπία, ο κ. Τσίπρας και όλοι σας, βάζατε πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Μέσα από την πρόταση σας κάνετε πάνω από όλα, μια ιδεολογική επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας την για την πολιτική που εφάρμοσε ακόμη και γιατί έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάτε για απόδοση ποινικών ευθυνών για την ακολουθούμενη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.
Φθάνετε στο σημείο να ζητάτε στην σελίδα 3 να ποινικοποιηθεί η ιδεολογία μας.
Σας ενδιαφέρει να πλήξετε πολιτικά την Νέα Δημοκρατία και την ιδεολογία μας.
Αυτό επιδιώκετε με την πρόταση σας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Εμείς καταψηφίζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και θα καταθέσουμε – όπως έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό- πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν, τόσο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ όσο και το Μνημόνιο, χωρίς εμπάθεια και εκδικητικότητα, προτάσσοντας όμως πάντα το συμφέρον της χώρας.



http://www.karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου