Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Μπήκε 18άρης και βγήκε 40άρης από τη φοιτητική εστία...



Φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πατρών έμενε στην εστία για 22 ολόκληρα χρόνια και υποχρεώθηκε σε... έξωση μόλις φέτος.

Το γεγονός δεν προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση αν...αναλογιστεί κανείς τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από τους φοιτητές για ένα δωμάτιο.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά (2012-2013) η ζήτηση για στέγαση στις φοιτητικές εστίες αυξήθηκε δραματικά -έως 19,9% στα πανεπιστήμια και έως 29,01% στα ΤΕΙ της χώρας - σε σύγκριση με τα, προ κρίσης, επίπεδα, με συνέπεια πολλοί φοιτητές να μένουν εκτός.

Μάλιστα, ορισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν ενοίκιο για ένα δωμάτιο εστίας σε «συμφοιτητές» τους αφού, δυστυχώς, το φαινόμενο της υπενοικίασης δωματίων σε εστίες από φοιτητές είναι υπαρκτό. Πέρυσι, η πρώτη χρονιά που άρχισε το μεγάλο ξεκαθάρισμα στις φοιτητικές εστίες, περίπου 1.050 «αιώνιοι» φοιτητές εγκατέλειψαν τις εστίες. Από ελέγχους βρέθηκε ότι αρκετοί από αυτούς υπενοικίαζαν το δωμάτιο σε νεότερους φοιτητές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα οποία παρουσιάζει η «Ημερησία», φέτος στα πανεπιστήμια υποβλήθηκαν συνολικά 5.250 αιτήσεις φοιτητών για στέγαση στις εστίες, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι 4.150.

Στα ΤΕΙ υποβλήθηκαν 4.750 αιτήσεις, εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν περίπου οι μισές, και συγκεκριμένα οι 2.600.



http://nonews-news.blogspot.gr

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΩΣ ''ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ''


ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ 



"Αυτογκόλ" από τα λίγα...

Τελείως... ανάποδα γύρισε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αργεντινή. 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στην χώρα της Λατινικής Αμερικής για να παίξει ...επικοινωνιακά τα χαρτί της ...εναλλακτικής λύσης και του ...θαύματος στην οικονομία, όπως μας έλεγε πριν λίγες μέρες στη Βουλη και αυτές τις ίδιες μέρες της παραμονής του, οι εικόνες από την Αργνεντινή κάνουν το γύρο του πλανήτη.

Λεηλασίες, νεκροί και μία χαώδης κατάσταση είναι το σκηνικό που επικρατεί

 , με τον Αλέξη να συνεχίζει όσο πιο ψύχραιμα μπορεί τις συναντήσεις και τις δηλώσεις, στις οποίες εξακολουθεί να κάνει λόγο για νέες ιδέες. Ούτε λέξη για όσα γίνονται στους δρόμους...

Από την Κουμουνδούρου προσπαθούν να μαζέψουν την κατάσταση , αλλά δεν είναι εύκολο. 
Πάντως ο Τσίπρας στις σημερινές του δηλώσεις φαινόταν με κάποια αμηχανία και τόνισε και τις"μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στην Ελλάδα και την Αργεντινή" κάνοντας το πρώτο ..άδειασμα στο ίδιο του το ταξίδι... αλλά και στον εαυτό του... 
Δεν είναι και λίγο να πηγαίνεις στην άλλη άκρη του πλανήτη και να βάζεις τέτοιο ...αυτογκόλ! 
Ας θυμηθούμε... τι φέρνει η απειρία στην πολιτική, μέσα σε λίγες μέρες, συνδυάστε τα και τα συμπεράσματα δικά σας:
  




emprosdrama.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου