Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βουλευτές της ΝΔ, αρνούνται να ψηφίσουν την κατάπτυστη τροπολογία για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ!


tzamtzis-456x300
Έστω και στο παρά πέντε υπήρξε υγιής αντίδραση από την πλευρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ξεκαθάρισαν χθες το βράδυ πως ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ να ψηφίσουν την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ τροπολογία που εξαιρεί τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ , από το πλαφόν στις αποζημιώσεις. 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις οργισμένες αντιδράσεις των βουλευτών (όχι μόνο της κυβερνητικής παράταξης) αλλά και του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ , την ίδια στιγμή που σαρώνονται μισθοί και συντάξεις οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να παίρνουν αποζημιώσεις ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία.
Η Κυβέρνηση οφείλει να ΑΠΟΣΥΡΕΙ άμεσα αυτή την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ τροπολογία!
Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στην Βουλή για το θέμα:
Ξαφνική «εμπλοκή» με το τελευταίο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ προέκυψε για την κυβέρνηση καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα την καταψηφίσει.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα και έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας «το άρθρο που δίνει 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τους απολυμένους της ΕΡΤ ως αποζημιώσεις δεν θα περάσει. Σας το λέω να το ξέρετε! Δεν μπορούμε από την μια να λέμε ότι καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί ήταν παραμάγαζο και από την άλλη να τους δίνουμε επιπλέον χρήματα».
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κατά τις άτυπες διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές της ΝΔ επισήμαναν προς τους υπουργούς πως «δεν μπορούμε από την μια να ψηφίζουμε επώδυνες διατάξεις για τις πολύτεκνες μητέρες και από την άλλη να δίνουμε «μπονους» στους εργαζόμενους της ΕΡΤ».
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με διατάξεις που ίσχυαν προ του μνημονίου και όχι με τον νόμο που επιβάλει πλαφόν 15.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη προκαλεί επιπλέον επιβάρυνση κατά 80.000.000 ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό για τις αποζημιώσεις να διαμορφώνεται στα 120.000.000 ευρώ έναντι 40.000.000 ευρώ που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου