Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τιμή στον εθνάρχη με αιχμές στους εταίρους για την αλληλεγγύη και το μεταναστευτικό

16.10.2013
«Το όραμα του Καραμανλή σήμερα είναι πιο επίκαιρο απ' ό,τι στην εποχή του». Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το στίγμα του στην εκδήλωση που έγινε χθες στις Βρυξέλλες προς τιμήν του Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα «Η αναγκαιότητα της Ευρώπης σήμερα». Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, φρόντισε να στείλει το μήνυμα στους εταίρους μας, που έχει τη δική του βαρύτητα, τη στιγμή που γίνονται γνωστές οι νέες πιέσεις της τρόικας για μέτρα, ζητώντας τους περισσότερη αλληλεγγύη για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση αλλά και για την προστασία των συνόρων της (με αφορμή τα περιστατικά στη Λαμπεντούζα), που είναι και ευρωπαϊκά.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να θυμόμαστε τρία πράγματα, τα οποία μας ενώνουν: το ιστορικό παρελθόν και τη χριστιανική κληρονομιά, την ανταγωνιστικότητα (δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μείνουμε πίσω). Χρειάζεται αλληλεγγύη και υπευθυνότητα. Αυτό ζει η Ελλάδα σήμερα: από τη μία απίστευτες θυσίες και από την άλλη αλληλεγγύη από τους εταίρους της, για να ξεπεράσει την κρίση».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τώρα χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη, και πρόσθεσε: «Εγιναν λάθη στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να τα λύσουμε μαζί, να φτιάξουμε το κοινό μας μέλλον, αλλιώς θα γίνουμε οι παρίες του μέλλοντος».

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, υποστήριξε ότι δεν θα επιτρέψει να εμφανίζονται στην Ελλάδα φαινόμενα λαϊκισμού και εξτρεμισμού.

Στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», σε συνεργασία με το Ιδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, μίλησαν ακόμη, εκτός από τον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου Mάρτιν Σουλτς, ο Πολωνός επίτροπος, αρμόδιος για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τον Δημοσιονομικό Προγραμματισμό Γιάνους Λεβαντόφσκι, η Eλληνίδα επίτροπος Θαλασσίων Yποθέσεων και Aλιείας Mαρία Δαμανάκη, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Iδρύματος Aντενάουερ δρ Xανς-Γκερτ Πέτερινγκ, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Eυρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης (τόνισε ότι ο Καραμανλής ήταν πεπεισμένος ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσα από μια ενωμένη, οικονομικά και πολιτικά Ευρώπη), καθώς και ο Αχιλλέας Καραμανλής.

Νίκος Ελευθερόγλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου