Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τα ρωσικά δισ. τινάζουν την μπάνκα στον αέρα



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Τις προθέσεις των Ρώσων να αναδείξουν την Ελλάδα σε νέο εταίρο τους στη ΝΑ Ευρώπη μαρτυρούν οι μη δεσμευτικές προσφορές τους στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το συνολικό ποσό που προσφέρουν ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, ενδεικτικό του θερμού ενδιαφέροντός τους.
Στρατηγικό της σύμμαχο επιδιώκει να κάνει εκ νέου την Ελλάδα η Μόσχα στα σχέδιά της για είσοδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον των Ρώσων εκδηλώνεται μέσα από τη συμμετοχή εταιρειών-κολοσσών στις εν εξελίξει αλλά και στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την πρώτη χείρα συμμαχίας που είχαν τείνει με τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» και τα μνημόνια για τον αγωγό South Stream (νότιος διάδρομος μεταφοράς αερίου, Βουλγαρία - Ελλάδα - Ιταλία). Σχέδια τα οποία τελικά δεν ευδοκίμησαν κατόπιν εσφαλμένων χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το πρώτο δυναμικό «παρών» οι Ρώσοι το δίνουν μέσα από τον διαγωνισμό για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) υποβάλλοντας προσφορές δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενδιαφέρον δείχνουν και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του ΟΣΕ, μέσω των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.
Στη νέα σκακιέρα που στήνουν οι Ρώσοι στη νότια περιοχή της Ευρώπης θέλουν την Ελλάδα εταίρο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ οι δύο ρωσικοί όμιλοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.
Για την ακρίβεια, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom προσέφερε 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, ενώ η Negusneft του ομίλου Sintez δίνει 1,8 δισ. ευρώ και για τη ΔΕΠΑ και για τον ΔΕΣΦΑ. Οι προτάσεις αν μη τι άλλο δείχνουν το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την απόκτηση των εταιρειών.
Οι διαφορές
Μάλιστα, οι μη δεσμευτικές προσφορές των δύο επιχειρήσεων απέχουν παρασάγγας από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων ανταγωνιστών τους οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη (τελική) φάση του διαγωνισμού που κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «ΕτΚ», η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου πρότεινε 540 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, η Socar (κρατική επιχείρηση αερίου του Αζερμπαϊτζάν) πρότεινε 460 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ και η «συμμαχία» του τσεχικού fund PPF και της ελληνικής εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσέφερε 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ.
Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν επίσης αξιόπιστες πηγές στο «ΕτΚ», η Gazprom, που αποτελεί και τον μοναδικό προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας μέσα από τον υφιστάμενο ελληνοβουλγαρικό αγωγό βλέπει θετικά το αίτημα της ΔΕΠΑ για «καλύτερη τιμολογιακή πολιτική λόγω της οικονομικής ύφεσης».
Σημειώνεται ότι η Gazprom έχει σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την προμήθεια αερίου μέχρι το 2016 και option, δικαίωμα επέκτασης, για άλλα εννέα χρόνια. Αν ο ρωσικός κολοσσός τελικά προχωρήσει σε μείωση των τιμών, τότε αυτόματα αυτές θα μετακυλιστούν στη βιομηχανία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στα νοικοκυριά, που μέσω των τριών κατά 51% θυγατρικών της ΔΕΠΑ Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας εφοδιάζονται με και καταναλώνουν φυσικό αέριο.
Ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών δεν είναι, όμως, στρωμένος με ροδοπέταλα... Πρόσφατα Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδίωξαν να δείξουν την ενόχλησή τους στο προβάδισμα που έχουν οι ρωσικές εταιρείες.
«Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μη βρεθούν υπό ομηρεία» είχε πει προ ημερών χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.
Ανάλογα δημοσιεύματα ακολούθησαν και από το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο έκανε λόγο για ανησυχία των Βρυξελλών μήπως η ρωσική Gazprom καταλήξει να εξαγοράσει τη ΔΕΠΑ αποκτώντας δεσπόζουσα θέση σε χώρα-μέλος της ΕΕ, την ίδια στιγμή που ο ρωσικός όμιλος είναι ο στόχος μεγάλης έρευνας της ΕΕ για τον ανταγωνισμό. Κάποιοι μάλιστα σχολιάζουν πως ίσως για τον λόγο αυτόν αποχώρησαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι ευρωπαϊκές ENI (Ιταλία) και EdF (Γαλλία).
Οι πιέσεις
Πάντως, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από ΗΠΑ και ΕΕ, οι Ρώσοι επιμένουν. Και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του έτερου ρωσικού ομίλου Sintez. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε σχετικά: «Η Sintez επιβεβαίωσε το ισχυρό ενδιαφέρον της για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και θα μελετήσει περαιτέρω τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν υποβάλει ολοκληρωμένη δεσμευτική προσφορά».
Ενα δεύτερο αγκάθι που υπάρχει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης είναι και η τραγική οικονομική κατάσταση στην αγορά ενέργειας. Τα χρέη ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα οι οφειλές προς τη ΔΕΠΑ από πελάτες της υπολογίζονται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Οφειλές που προέρχονται από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μεγάλες βιομηχανίες.
Βέβαια, το πρόβλημα έχει προκληθεί από τα χρέη που έχει ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) προς τους παραγωγούς ρεύματος. Πρόκειται για ένα ντόμινο οφειλών που ξεκινούν από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 1,2 δισ. ευρώ νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τετάρτη 23 του μηνός, οι πέντε «μνηστήρες» θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ να παραλάβουν τα τέσσερα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή των δεσμευτικών τους προσφορών.
Επιπλέον οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (virtual data room) που θα δημιουργηθεί στον όμιλο ΔΕΠΑ για να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους, θα αποκτήσουν εκθέσεις ελέγχου (vendor due diligence reports) αλλά και σχέδια σύμβασης πώλησης μετόχων.
Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ να έχει τελειώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση του ομίλου ΔΕΠΑ είτε άνευ είτε κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ). Ειδικότερα στην περίπτωση άνευ ιδιοκτησιακού διαχωρισμού πωλείται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ, με το Δημόσιο όμως να διατηρεί το 34% της θυγατρικής της ΔΕΠΑ, δηλαδή του ΔΕΣΦΑ.
Στην περίπτωση πώλησης κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, διατίθεται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ εξαιρουμένου του ΔΕΣΦΑ ή το 66% του ΔΕΣΦΑ με το Δημόσιο να διατηρεί το 34% του Διαχειριστή.
  • 2,7 δισ. υπέβαλαν ως μη δεσμευτικές προτάσεις οι δύο όμιλοι στη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού
Πηγή: ethnos.gr

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου;



PrintE-mail

 
Μυστική δημοσκόπηση για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη κατά τη σύσκεψη των αρχηγών.
«Η κυβέρνηση όχι απλώς σταθεροποιείται, αλλά και κερδίζει έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, την οποία δημοσιεύει η Real News, η σχέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφεται στην εκτίμηση ψήφου, με τη Συγγρού να προηγείται με 29,7% και την Κουμουνδούρου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 28,1%.

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται έστω και στο 7,5%-8%, ενώ με ένα μικρότερο ποσοστό ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που επίσης ξεπερνά το εκλογικό της ποσοστό.

Το ΚΚΕ όχι μόνο κρατά το ποσοστό του αλλά αρχίζει πλέον να εμφανίζει τάσεις ανόδου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντα με τη μέτρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίζουν σημαντική πτώση.

Γεγονός που αν συνεχιστεί δείχνει πως οι «δεξαμενές» του ΣΥΡΙΖΑ στερεύουν. Η Χρυσή Αυγή πάντως παρότι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εφαρμόσει την ατζέντα του «νόμου και της τάξης», εμφανίζει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας το 15%, εξέλιξη που σχολιάστηκε με σκεπτικισμό από τους τρεις αρχηγούς.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=84266:ti-deixnei-h-mustiki-dhmoskophsh-tou-maksimou&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2IVtDOUWT
Seleo.gr News 

Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο, δύο τραυματίες




Κοινωνία
Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο, ένας τραυματίας
Εκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, λίγο πριν από τις 11 το πρωί, με δύο τραυματίες, υπάλληλους security, οι οποίοι τη γλίτωσαν με θραύσματα γυαλιών στα κάτω άκρα ο ένας και στη ράχη ο άλλος. Ο ένας μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο ΚΑΤ και φυσικά ο χώρος έχει εκενωθεί, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες.
Είχαν προηγηθεί δύο απειλητικά τηλεφωνήματα στη zougla και στην Ελευθεροτυπία, ενώ ευτύχημα είναι το γεγονός ότι η αστυνομία είχε εκκενώσει το χώρο, το πρώτο επίπεδο όπου έγινε η έκρηξη, δέκα λεπτά πριν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες μπήκαν από την κεντρική είσοδο, κατέβηκαν τις κυλιόμενες σκάλες για το πρώτο επίπεδο και σε εκείνο το σημείο, δίπλα στις σκάλες, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Τι είπαν οι δράστες
"Θα σκάσει βόμβα σε 50 λεπτά. Στο Mall, στο εσωτερικό. Δεν είναι φάρσα. Θα ακολουθήσει ανάληψη". 
Αυτό ειπώθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα των δραστών της έκρηξης στο Mall, στην Ελευθεροτυπία και στο zougla.gr. 


Ο Γ. Πατούλης στον Real FM για την έκρηξη
Στο εμπορικό κέντρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε στους Ακη Παυλόπουλο-Μάνο Νιφλή στον Real FM... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Πεταχτήκαμε από το θόρυβο»
«Ηταν πολύ δυνατός ο θόρυβος, πεταχτήκαμε πάνω από το θόρυβο» είπε στην εκπομπή των Ακη Παυλόπουλου-Μάνου Νιφλή στον Real FM, γειτόνισσα που μένει στην περιοχή. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Γ. Πατούλης στον Real FM από το εμπορικό κέντρο
«Ευτυχώς είχαν εκκενώσει το χώρο» είπε πριν από λίγο ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στους Ακη Παυλόπουλο-Μάνο Νιφλή, σε νέα επικοινωνία του από το χώρο της έκρηξης... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΩΤΟ: Απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Mall
Aπέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το Mall, έκλεισαν και τον σταθμό στην Νερατζιώτισσα και ελέγχουν κάθε ενδεχόμενο, αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί, που έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο, μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε νωρίτερα.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Κλειστή η Νερατζιώτισσα
Εκλεισε ο σταθμός της Νερατζιώτισσας για το επιβατικό κοινό, λόγω της έκρηξης στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ



http://www.enikos.gr

Ανάγκη επανεξέτασης και αναθεώρησης του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των "εισπρακτικών εταιρειών"



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Ερώτηση για την επανεξέταση  της λειτουργίας των «εισπρακτικών εταιρειών» κατέθεσαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μαζί με άλλους 81 συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Με επικεφαλή τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρήστο Δήμα, οι 81 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτηση που κατέθεσαν  προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρουν τα εξής:
«Είναι γεγονός πως η οικονομική κρίση έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο και το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενώ έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις (οικονομικές και ψυχολογικές) στους πολίτες και στις οικογένειές τους. Ο αριθμός των συμπολιτών μας  που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και έχουν συσσωρευμένα χρέη αυξάνεται διαρκώς.
Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικών εταιρειών») επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αποπληρωμή των οφειλών δίχως να λαμβάνει υπόψη τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και τις πολύπλευρες συνέπειές της στους πολίτες. Οι συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε ένα άτομο που αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του, αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο άσκησης ψυχολογικής βίας, αφού γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επίσης, οι εταιρείες αυτές κάνουν κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη παραβιάζοντας συχνά το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ως προς τη συχνότητα των κλήσεων αλλά και την ώρα των κλήσεων τόσο στο χώρο οικίας όσο και στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, πολλές φορές διατηρούν τους αριθμούς επικοινωνίας, δικαίωμα το οποίο κανονικά έχουν μόνο οι τράπεζες. Ακόμη, σύμφωνα με την απάντησή σας (Αρ. Πρωτ. Β13-244) σε προηγούμενη ερώτησή μου (Αρ. Πρωτ. 4220/21.11.2012), το θεσμικό πλαίσιο έχει παραβιαστεί αρκετές φορές και έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε 8 «εισπρακτικές εταιρείες» πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την ανάγκη αλλαγής λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις. («εισπρακτικών εταιρειών»).
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
  1. Πρόκειται να προβούν σε επανεξέταση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των «εισπρακτικών εταιρειών» και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
  2. Εάν ναι,  ποιες αλλαγές πρόκειται να κάνουν ώστε το πλαίσιο λειτουργίας να στοχεύει στην αποπληρωμή των οφειλών με πιο «ανθρώπινους» όρους;»


http://www.karatzova.com

Ιορδάνης Τζαμτζής:Προβλήματα στις εξαγωγές από την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις εξαγωγές νωπών και μεταποιημένων οπωροκηπευτικών από τη διακοπή ποιοτικών και φυτουγειονομικών ελέγχων των γεωπόνων εκτός ωραρίου μετά την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών από το Υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη.
Ο κ. Τζαμτζής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δοθεί λύση στο τόσο σημαντικό θέμα, καθώς οι οικονομικές συνέπειες για τον Νομό Πέλλας είναι πολύ μεγάλες, αναφέροντας τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, 
Το  Υπουργείο  οικονομικών χωρίς  καμία  ενημέρωση  προχώρησε  στην κατάργηση  των  ανταποδοτικών  τελών για  την  αμοιβή  των  εκτός  ωραρίου  προσφερομένων  υπηρεσιών  των  γεωπόνων που  διενεργούσαν τους  ποιοτικούς  και  φυτουγειονομικούς  ελέγχους στα  προς  εξαγωγή  νωπά  και μεταποιημένα  οπωροκηπευτικά  προϊόντα .
Αυτό  είχε  σαν  αποτέλεσμα  την  διακοπή  των  εκτός  ωραρίου  ελέγχων  από  τους  γεωπόνους και  τη  δημιουργία  τεράστιων  προβλημάτων στην  παραγωγή  και  διακίνηση  αγροτικών  προϊόντων .
Οι  οικονομικές  συνέπειες για   Νομό  της  Πέλλας αλλά  και  τους  άλλους  Νομούς είναι  πολύ  μεγάλες .
Σας καταθέτω σχετικό  έγγραφο  της  περιφερειακής  Διεύθυνσης ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ που αναφέρεται στην διακοπή  των  εκτός  ωραρίου  ελέγχων και  των  προβλημάτων  που  δημιουργεί.
Είμαι βέβαιος ότι ένα  τόσο σημαντικό  θέμα θα σας απασχολήσει και θα δώσετε άμεσα λύση.»


http://www.karatzova.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου