Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ



«Ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ»

Την ρύθμιση οφειλών ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ ζητάει ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη. 

Ο κ. Τζαμτζής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μπορεί να γίνει ρύθμιση από πρώτο χρωστούμενο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να μην μείνει κανένας αγρότης και καμία αγρότισσα χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Στην ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, 

Πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες είναι σήμερα ανασφάλιστοι διότι δεν πλήρωσαν ένα ή και περισσότερα εξάμηνα ασφαλιστικών εισφορών και χρωστούν χρήματα στον ΟΓΑ. 

Οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά δεν διέθεταν τα χρήματα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. 

Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πρέπει να υπάρξει άμεσα ρύθμιση από το πρώτο μάλιστα χρωστούμενο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους και να πληρώνουν κάθε μήνα ή δίμηνο ένα ποσό ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους. 

Με το αίτημα της ρύθμισης, το οποίο θα πρέπει να εκτελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την καταβολή της 1ης δόσης να ξεκινά και πάλι η ασφάλιση τους. Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την ανάγκη να μην μένει κανείς ασφαλισμένος του ΟΓΑ, που προσωρινά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ 

Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την πρόταση για την εφαρμογή προγράμματος ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ;».



http://aridaianews.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου