Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Υπογράφεται στις 13 Φεβρουαρίου η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ




Υπογράφεται στις 13 Φεβρουαρίου η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ
Στην Αθήνα, στις 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η υπογραφή της διακυβερνητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας-Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού Transadriatic Pipeline (TAP), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Έλμαρ Μαμμαντιάροφ σήμερα στο Μόναχο.


Στην τελετή της υπογραφής θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Αβραμόπουλος στον Αζέρο ομόλογό του.


Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος είχε χθες βράδυ τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ιταλίας, Τζούλιο Τέρτσι και της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, προκειμένου να διευθετηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών χωρών επί του κειμένου της συμφωνίας.


Στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ιδίως στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και του τουρισμού. Ο κ. Μαμμαντιάροφ μίλησε για στρατηγική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας του, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο η διμερής συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς πέραν του φυσικού αερίου.


Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στο Μόναχο όπου συμμετέχει στη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας. Στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του και ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου