Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα: Είδα τους τρομοκράτες με ρουκετοβόλο να προσπαθούν να χτυπήσουν τη Νέα Δημοκρατία




Νέα διάσταση αναφορικά με την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δίνει άγνωστη μαρτυρία, απόσπασμα της οποίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «ΒΗΜΑ της Κυριακής»....



«Είδα μπροστά μου δύο ντυμένους με μαύρες φόρμες να κινούνται στο στενό πεζόδρομο απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στάθηκα και τους κοίταξα από μία απόσταση 20 μέτρων. Μόλις με είδαν κοντοστάθηκαν αφού δεν περίμεναν να έχουν έναν άνθρωπο ακριβώς απέναντί τους και στο πεδίο βολής τους. Ο πρώτος που είχε ύψος περίπου 1,65 σήκωσε το καλάσνικοφ για να χτυπήσει. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο δεύτερος που είχε ύψος περίπου 1,80 σήκωσε ρουκετοβόλο και δοκίμασε να ρίξει. Το είδα καθαρά να το φέρνει στον ώμο του. Όμως δε μπόρεσε να ρίξει τη ρουκέτα γιατί ήταν πολύ πλάγια. Τον εκτοξευτήρα της ρουκέτας τον είδε μία κοπέλα που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά τους όταν προσπάθησαν να διαφύγουν».

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει, μέσω κυρίως της συγκεκριμένης μαρτυρίας, ότι αυτοί που στόχευσαν στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά, είχαν πιο σύνθετο επιχειρησιακό σχέδιο και ήθελαν να τινάξουν ένα μέρος των κεντρικών γραφείων του κόμματος. Μάλιστα, η αποτυχία της εκτόξευσης οδηγεί τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στο συμπέρασμα ότι ίσως επιχειρήσουν παρόμοια επίθεση ή ακριβώς το ίδιο εγχείρημα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει επίσης και τις κινήσεις των δραστών αλλά και τα χαρακτηριστικά τους. Όπως αναφέρει «η ηλικία των δραστών περίπου στα 30-35 χρόνια».

«Μόλις οι δύο άνδρες είδαν ότι κάποιοι κατάλαβαν την κίνησή τους δε στάθηκαν στο σημείο ώστε να είναι ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και να έχουν τη δυνατότητα να το χτυπήσουν με μεγάλη ευκολία. Έμειναν περίπου 10 μέτρα πίσω, κάτι που μίκρυνε τη γωνία βολής. Η μεταξύ τους απόσταση ήταν 3 με 4 μέτρα. Μπροστά ήταν αυτός με το καλάσνικοφ. Έριξε μία σύντομη ριπή κάθετη προς τον πάνω όροφο. Εκείνη την ώρα πίστεψα πως θα εκτοξευθεί και η ρουκέτα. Είδα τον εκτοξευτήρα στον ώμο του. Δεν έγινε όμως τίποτα γιατί φαίνεται πως ο δεύτερος δεν μπορούσε να σημαδέψει καλά από τόσο πλάγια», περιγράφει ο μάρτυρας.



http://planet-greece.blogspot.com

Το μονοπώλιο της βίας και η Χρυσή Αυγή



Άργησε ο κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος να αποπέμψει την επικεφαλής του Παναρκαδικού νοσοκομείου της Τρίπολης που, όπως σημειώνει και ο τοπικός ιατρικός σύλλογος, έχει μπλέξει τα καθήκοντά της με εκείνα του κονφερανσιέ κάνοντας κοινές τηλεοπτικές συνεντεύξεις με εκπρόσωπο της χρυσής Αυγής για πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία του νοσοκομείου της (την παράνομη εργασία αλλοδαπών αποκλειστικών που δέν βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα).

Το περιστατικό της Τρίπολης για ένα πανελλαδικό πρόβλημα, αυτό των παράνομων αποκλειστικών, δεν είναι το μόνο και δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο. Ούτε θα πρέπει να σοκάρουν οι «τιμές» στην ΧΑ από έναν κρατικό αξιωματούχο, του πατριωτικού μάλιστα ΠΑΣΟΚ, ενός διαλυμένου θεσμού όπως είναι αρκετά δημόσια νοσοκομεία. Είναι περισσότερο ενδιαφέρον ότι το περιστατικό είναι το 3o ή 4ο που εκδηλώνεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 με σταθερό μοτίβο πάντα την υποκατάσταση του μονοπωλίου της βίας από το ακροδεξιό κόμμα.
Είχαν προηγηθεί:
-Η προειδοποίηση του σχολάρχη στην Πάτρα ότι αν δεν λύνονταν τα προβλήματα του σχολείου θα καλούσε την Χ.Α. (σσ. όπως λέγαμε παλιά «θα φωνάξω τα κανάλια!»)
-Η «φιλική» επίσκεψη ενός κλιμακίου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με συγγενείς εγχειρισμένου προκειμένου να «πεισθεί» χειρουργός που φερόταν οτι είχε εισπράξει φακελάκι να το επιστρέψει.
-Νέα «φιλική» επίσκεψη σε σουπερ μάρκετ γερμανικής αλυσίδας στην Πάτρα για να «ξανασκεφτούν» απολύσεις προσωπικού που είχαν μόλις ανακοινώσει. Το σκέφτηκαν οι άνθρωποι και τις ανακάλεσαν.
-Η κινητοποίηση στην Κόρινθο με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή (της ΧΑ εννοείται)που έσυρε το τοπικό δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει ακραία θέση σχετικά με το προσωρινό κέντρο κράτησης σε στρατόπεδο της πόλης.

Είναι μάλλον φανερό ότι η ΝΔ περνάει δύσκολες ώρες στην Πελοπόννησο. Και θα περάσει ακόμα πιο δύσκολες με την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής. Ίσως και για αυτό ορισμένα κορυφαία στελέχη της να εισηγούνται του να τεθεί εκτός νόμου αυτό το μόρφωμα. Μάλλον είναι αργά. Εκείνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή του νόμου παντού για όσους αντιλαμβάνονται εαυτούς σαν κράτος πλάι στο (καταρρέον) κράτος. Διαφορετικά τους κάνουν τη ζωή πολύ εύκολη.



Αρχειοθήκη ιστολογίου