Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Λάβρος ο Ιορδάνης Τζαμτζής - «Η Χρυσή Αυγή μου θυμίζει τον Χίτλερ»



Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης

Μία συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δάνης Τζαμτζής στους Δημοσιογράφους της Πέλλας, το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ ξεκίνησε την εισήγησή του αναφερόμενος στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες που του ανέθεσαν την εκπροσώπηση του Νομού μας στη Βουλή.

Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διανύουμε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους μετά τον παγκόσμιο πόλεμο και πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα». 

Επιπλέον, έκανε μνεία στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Πρωθυπουργός, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς επίσης και στους προηγούμενους 7,5 μήνες όπου έχουν ληφθεί, όπως είπε, «κοσμογονικές αποφάσεις, πολύ δύσκολες, επώδυνες όμως ταυτόχρονα και απόλυτα αναγκαίες για να προχωρήσουμε μπροστά». 

Στη συνέχεια ο Βουλευτής μίλησε για τον προϋπολογισμό του 2013, τον οποίο χαρακτήρισε «σφιχτό και δύσκολο», τονίζοντας ότι «αν μπορέσουμε και δεν ξεφύγουμε από τα όριά του, τότε το μήνυμα προς τις αγορές θα είναι πολύ ισχυρό». 

Αναγκαίες χαρακτήρισε τις αλλαγές στο ΕΣΠΑ, για να προχωρήσουν, όπως είπε, έργα που έχουν ωριμότητα. 

Αναφερόμενος στους στόχους, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση και να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και των δαπανών της σπατάλης, από την οποία χάνονται πολλά χρήματα. 

Όσον αφορά στην πολυσυζητημένη ανάπτυξη, έκανε ιδιαίτερες αναφορές στον τουρισμό, στη ναυτιλία και σε άλλους τομείς που θα ενισχύσουν την οικονομία. Επίσης, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση, γιατί όπως είπε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Παρόλαυτά, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. 

Αναφερόμενος στον ρόλο του Βουλευτή είπε ότι «θα πρέπει να μιλά στη Βουλή. Να έχει άποψη και να παίρνει θέση». Και πρόσθεσε: «Η παράταξη θέλει ανθρώπου που θα πολεμήσουν πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας και δευτερεύοντος για το προσωπικό καλό. Πρέπει να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση με σκληρή μάχη». 

Σχολιάζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η κριτική τους δεν είναι εποικοδομητική, μιας και λένε όχι σε όλα. Μιλώντας σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι «μου θυμίζει τον Χίτλερ που μόλις έγινε καγκελάριος με ψήφο κατάργησε την Δημοκρατία». 

Ερωτώμενος από τον Δημοσιογράφο του Aridaia News σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν πειράζει τους πολιτικούς οι οποίοι απολαμβάνουν μεγάλα προνόμια, ο κ. Τζαμτζής ανέφερε ότι «κόπηκαν ήδη στους Βουλευτές μεγάλο μέρος των αποζημιώσεων και των εξόδων τους, με τη συνολική μείωση να αγγίζει το 52%». Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχει Βουλευτής με μισθό 1500 ευρώ. Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε έχω κάποιον χορηγό. Αν ο μισθός είναι τόσο χαμηλός, θα είναι Βουλευτές μόνο οι πλούσιοι. Αυτό θέλουν οι πολίτες; Ας καλύψει το κράτος τις δαπάνες και με 1500 ευρώ είμαι άνετος. Θέλω να είμαι ειλικρινής».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι Δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Βουλευτή για πολλά ακόμη θέματα της επικαιρότητας. 


http://aridaianews.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου