Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Βίντεο σοκ από το λιμάνι της Κιμώλου



kimolos adamantios korahs
Ένα απίστευτο βίντεο που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων, ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές ημέρες.
Αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσετε ολόκληρο και ειδικά τα τελευταία 5 λεπτά.
Δείτε πως το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ψάθης Κιμώλου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2013, ενώ στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ. Τα τεράστια κύματα, όχι απλά «λούζουν» τη μικρή προβλήματα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετατρέποντας σε ποτάμι τον παραλιακό δρόμο.
Δείτε με ποιον τρόπο κατάφεραν να δέσουν το πλοίο στο λιμάνι, οι Λιμενικοί και οι καβοδέτες, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή και κάνοντας «χειμερινό μπάνιο», αφού τα κύματα τους σκεπάζουν και λίγο έλειψε να τους παρασύρουν.
Δείτε επίσης, κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η έξοδος και η είσοδος οχημάτων και επιβατών (έτρεχαν πανικόβλητοι μέσα στα νερά), οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.  
Η όλη επιχείρηση, ήταν ναι μεν επιτυχημένη λόγω της ικανότητας και του ηρωισμού του καπετάνιου και των λοιπόν προαναφερόμενων και εμπλεκόμενων, ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος ήταν πολύ μεγάλος. Κι αυτές οι εικόνες μόνο σπάνιες δεν είναι. Αντίθετα, συμβαίνουν συχνά, ίσως και σχεδόν καθημερινά τη χειμερινή περίοδο, σε πολλά από τα νησιά των Κυκλάδων.   
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Εξοπλισμός της Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκύδρα»




Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζήςσυνεχίζει τον αγώνα για τη Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Σκύδρας. Μετά τη παρέμβαση του κ. Τζαμτζή, δηλαδή, στο Υπουργείο Παιδείας, & Θρησκευμάτων , Πολιτισμού & Αθλητισμού και τη δημοσίευση της σύστασης και ίδρυσης της σχολικής μονάδας στο ΦΕΚ, ο Βουλευτής καταβάλει προσπάθεια ώστε η Σχολική Μονάδα να εξοπλιστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά το νέο Σχολικό έτος και οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν ουσιαστικότερη υποστήριξη.
 
Για το λόγο αυτό, ο κ. Τζαμτζής είχε συνάντηση με τον κ. Δρούλια Ηρακλή, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), από τον οποίο ζήτησε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής της Σκύδρας και την άμεση αποστολή του στην Σκύδρα. 

Ο κ. Δρούλιας υποσχέθηκε στον κ. Τζαμτζή ότι με την εξαίρεση κάποιων υλικών, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη, θα φροντίσει σύντομα να αποστείλει τον εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει ομαλά η Ειδική Μονάδα με το νέο Σχολικό Έτος.


27-03-2013 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

http://youtu.be/wsjCl3b1uUk

Αρχειοθήκη ιστολογίου