Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ι. Τζαμτζής: Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος και της αγρότισσας στο 60ο έτος



Την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του αγρότη και της αγρότισσας ζητούν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη. Με επικεφαλή τον κ. Τζαμτζή, οι 22 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό α) την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης, β) ζητούν και προτείνουν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος με 37 χρόνια ασφάλισης. Για το θέμα ο κ. Τζαμτζής δήλωσε στον ΑγροΤύπο:
«Από την στιγμή που ο ΟΓΑ είναι πλέον επίσημα κύριος φορέας ασφάλισης των αγροτών και εφόσον οι αγρότισσες πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους πιστεύω ότι θα πρέπει να τηρηθεί ότι ισχύει και με τις υπόλοιπες εργαζόμενες. Πρέπει και η Ελληνίδα αγρότισσα που κάνει μια πολύ δύσκολη δουλειά να βγαίνει στα 60 στην σύνταξη όπως και άλλες γυναίκες».
Και πρόσθεσε: «επίσης θεωρώ ότι το επάγγελμα του αγρότη θα πρέπει να χαρακτηριστεί βαριά και ανθυγιεινή. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα και επίσης είναι ανθυγιεινή διότι ο αγρότης έχει να κάνει με λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Όλα αυτά οι Πολιτεία πρέπει να τα αναγνωρίσει και να τα θεσμοθετήσει για τον αγρότη. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορεί να μιλήσει πλέον κανείς για χαρισματικές συντάξεις, ούτε για τίποτα άλλο».

Οι 22 Βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίηση τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.
Κύριε Υπουργέ,
Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.
Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;»


Τα έχωσε ο Τζαμτζής στην διακυβέρνηση Παπανδρέου-Παπαδήμου




Τα έχωσε ο Τζαμτζής στην διακυβέρνηση Παπανδρέου-ΠαπαδήμουΜπορεί οι εποχές που ζούμε να είναι της σύνθεσης και της συναίνεσης και κυρίως να βάζουν κάτω από το χαλί τις παλιές έριδες και διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , χάριν της συγκυβέρνησης, ωστόσο υπάρχουν ακόμη βουλευτές που φαίνεται να μην ξεχνούν τα "εγκλήματα" που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η τελευταία του Γιώργου Παπανδρέου.  Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Δάνης Τζαμτζής, που χτες κατά την διάρκεια της ομιλίας του κατακεραύνωσε τα όσα είπε ο Σαχινίδης και τα έχωσε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Παπαδήμου!
Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του, που για να λέμε και τους στραβού το δίκιο, έβγαλε το άχτι των δεξιών βουλευτών: 
"Διάβασα ακόμη στην αιτιολογική έκθεση και άκουσα και από τον κ. Σαχινίδη ότι τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής η ελληνική οικονομία πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγράφεται δέκα φορές: Ο κ. Παπανδρέου έφυγε και ήλθε ο κ. Παπαδήμος επειδή πρώτα απʼ όλα μάς οδήγησε σʼ ένα μνημόνιο χωρίς διαπραγμάτευση.
Αυτό όμως που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ένα: Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι «ουρά» της προηγούμενης πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία, ότι δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς γύρισε το παιχνίδι. Και βεβαίως αυτή η Κυβέρνηση στηρίζεται από τρεις παρατάξεις, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς γύρισε ένα παιχνίδι δύσκολο.
Δεν ακολουθούμε λοιπόν την πολιτική σας. Πάμε να γλιτώσουμε τη χώρα από τις επιπτώσεις μιας πολιτικής που εφαρμόστηκε. Βεβαίως σήμερα δεν ψηφίζουμε την αιτιολογική έκθεση. Ψηφίζουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο πραγματικά δίνει λύση σε πολλά προβλήματα"



http://www.parapolitika.gr

Συνεχίζονται οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη»




Συνεχίζονται οι απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» που μεσολάβησε λόγω του συνεδρίου του ΚΚΕ. Τρείς ακόμα δημοσιογράφοι της κομματικής εφημερίδας προστέθηκαν στον κατάλογο των απολυθέντων, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν έχει κλείσει ακόμα. Πρόκειται για τους...



κκ. Γ. Μιχαηλάρη, Π. Κακαλή και Γερ. Χολέβα. Οι πρώτοι δυο ήταν μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν στο πογκρόμ απολύσεων που έχει εξαπολύσει ο Περισσός προσφεύγοντας στην ΕΣΗΕΑ μαζί με άλλους δώδεκα συναδέλφους τους, ενώ είχαν κάνει και ασφαλιστικά μέτρα για την μην καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών, ενώ ο τρίτος ήταν μεταξύ των διαφωνούντων που αρθρογράφησαν στον προσυνεδριακό διάλογο ασκώντας κριτική στην ηγεσία οι επιλογές της οποίας, όπως είχε υποστηρίξει, οδηγούν «προς άλλο κόμμα». Ο συνολικός αριθμός των απολυθέντων εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη», ανέρχεται πλέον στους δέκα επτά. Υπενθυμίζεται ότι οι απολύσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.



Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου νέος διοικητής του ΟΑΕΔ



Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.


ΔιαφημίσειςΦθηνά CONVERSE All StarΧτύπα τα All Star Chuck Taylor σε Δημοπρασία στο ricardo.gr.ricardo.gr/converseCosmoteΚάνε τώρα νέα σύνδεση Cosmote και απόκτησε νέα συσκευή δωρεάν!www.cosmote.gr
Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια.

Ο κ. Αμπατζόγλου ήταν στο παρελθόν διοικητής του ΙΚΑ και είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σημειώνεται πως την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Εργασίας είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του οργανισμού Ηλία Κικίλια, ενέργεια που είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει "Δεν συμφωνούμε με την απόφαση. Είναι τουλάχιστον άκομψη, δεν εξυπηρετεί την ενιαία λειτουργία της κυβέρνησης και την αποτελεσματικότητα".
 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/230854/o-thodoros-abatzoglou-neos-dioikitis-tou-oaed-1/#ixzz2RsHn0T6t

Μητροπολίτης Πειραιώς για Χρυσή Αυγή: «Εμφορείται από ιδεοληψίες σατανιστών»



Τα βέλη του έστρεψε για ακόμα μία φορά στην Χρυσή Αυγή ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Την κατηγόρησε πως είναι «εντολοδόχος διεθνιστικών σιωνιστικών κέντρων», ενώ υποστήριξε πως «εμφορείται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών». 
Συγκεκριμένα σε μια αιχμηρή ανακοίνωση, ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι ο πολιτικός χώρος της Χρυσής Αυγής «αγωνίζεται για την επιβολή του νεοπαγανισμού της Νέας Εποχής και ότι εμφορείται από τις ιδεοληψίες των σατανιστών αποκρυφιστών όπως ο εωσφοριστής Άλιστερ Κρόουλι, ο Ουίλιαμ Γέιτς, ο Έντουαρντ Λύτον, ο Άρθουρ Μάχεν, ο Σαξ Ρόμερ, ο Αλτζερνόν Μπλακγουντ, ο Τσαρλς Γουίλιαμς, ο Όστιν Σπέαρ, ο Ουίλιαμ Χόρτον, ο Ίσραελ Ριγκάρντι, ο Ζεράρ Ανκώς κ.ά.»
«Το όνομα που επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985 για την επωνυμία της κίνησής του και το ιδεολογικό περιεχόμενό της είναι δάνειο από το σατανιστικό, αποκρυφιστικό και παγανιστικό ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής στο οποίο πρωταγωνίστησε δραματικά ο γνωστός σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι που στηρίζεται στην ερμητική Καμπάλα, η οποία είναι έμπνευσις και έργο των σιωνιστών σατανιστών ραββίνων», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επιπρόσθετα υπογραμμίζεται πως «το προσωπείο έπεσε γιατί ο διεθνής Σιωνισμός επιδιώκει την εωσφορική παγκόσμια θρησκεία MPA για την επικράτηση της οποίας το "πετραδάκι" της προσθέτει και η Χρυσή Αυγή με τις δηλώσεις και ενέργειές της».


Νέα έκκληση του Δάνη Τζαμτζή προς τον ΕΛΓΑ - «Έχουν αδειάσει τα δέντρα»



«Εκ νέου παρέμβαση του Βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή στον ΕΛΓΑ»

Παρέμβαση στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη έκανε για άλλη μία φορά σήμερα, 29 Απριλίου, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με το πολύ μεγάλο πρόβλημα καρπόπτωσης που παρουσιάζεται στο Νομό Πέλλας.

Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε για άλλη μία φορά στον κ. Έξαρχο ότι ο καρπός, ιδιαίτερα στα ροδάκινα, επιτραπέζια, συμπύρηνα και νεκταρίνια αλλά και σε άλλες καλλιέργειες όπως αχλάδια και μήλα, «χάνεται» από τα δέντρα και ενώ είχε ξεκινήσει να μεγαλώνει, πέφτει.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι έχουν αδειάσει τα δέντρα, ζητώντας από τον κ. Έξαρχο να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν δηλώσεις ζημιών από τους αγρότες δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή και λέγοντας ότι «η ζημία που προήλθε από τον παγετό δημιούργησε πρόβλημα στον στήμονα, δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη του καρπού, αλλά αυτό δεν ήταν εμφανές λόγω βροχοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών. Μόλις αναπτύχθηκε λίγο ο καρπός και ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και υπήρξε ηλιοφάνεια το πρόβλημα φάνηκε καθαρά και ο καρπός πέφτει».   

Επίσης, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Έξαρχο ότι οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας είναι ξεσηκωμένοι διότι, αφενός θα κάνουν όλα τα έξοδα που απαιτούνται στις καλλιέργειες, αφετέρου δεν θα πάρουν παραγωγή γιατί ο καρπός πέφτει και θα υπάρξει οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών.   

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος απαντώντας στον κ. Τζαμτζή τόνισε ότι ο ΕΛΓΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχει έντονο το φαινόμενο της καρπόπτωσης και το παρακολουθούν. 

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο κ. Έξαρχος θα στείλει για άλλη μία φορά την Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κα. Σούλιου στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία ο ΕΛΓΑ για να καταλήξει στις δικές του αποφάσεις.


Ζητούν μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης Αγροτών στο 62ο έτος & της Αγρότισσας στο 60ο έτος



E-mailΕκτύπωσηPDF
altΤην μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Αγρότη & της Αγρότισσας ζητούν 22 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με ερώτηση που κατέθεσαν στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη.
Με επικεφαλή τον κ. Τζαμτζή, οι 22 Βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό α) την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης, β) ζητούν και προτείνουν την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος με 37 χρόνια ασφάλισης.
Οι 22 Βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρουν τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.
Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίηση τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.
Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.
Κύριε Υπουργέ,
Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης.
Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62οέτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65ο έτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;
β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;»


Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Ο Λοβέρδος "κουρεύει" το ΠΑΣΟΚ και ο Αλαβάνος στερεί την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ



Μέγεθος κειμένου

- Σαφής υπεροχή Σαμαρά έναντι Τσίπρα σε πρωθυπουργική αξιοπιστία
- Χαμηλή αίσθηση προσδοκίας για κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Προβάδισμα (μικρό αλλά σταθερό) για τη ΝΔ
- Ποιά είναι τα ποσοστά Λοβέρδου και Αλαβάνου με τα νεα τους κόμματα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νεας δημοσκόπησης της Alco για το Newsit. Κυρίως γιατί δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα επιμένει στην παράταση της ρευστότητας στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μην έχει πείσει άλλους εκτός από τους ψηφοφόρους του κόμματός του και σε τελική ανάλυση, την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά να εμφανίζονται ως ευνοημένοι.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit, έγινε από τις 23 έως τις 26 Απριλίου. Μια περίοδο δηλαδή που και εσωκυβερνητικά προβλήματα υπήρχαν και ο ανασχηματισμός συζητιόταν και συζητείται ακόμα και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, ένα εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι το νεοπαγές κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ) συγκεντρώνει 2% που δειχνει αιμορραγία και καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, και ο σχηματισμός του Αλέκου Αλαβάνου (ΣΧΕΔΙΟ Β) ο οποίος χωρίς να έχει καν υποδομή ως κόμμα συγκεντρώνει 1,4%. Αυτό σίγουρα δημιουργεί προβληματισμό στην Κουμουνδούρου η οποία ούτως ή άλλως έχει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές της επιστροφής στην δραχμή.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ακολουθούν μια πτωτική πορεία και η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει πιάσει "ταβάνι".

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
ΝΔ 20,5%
ΣΥΡΙΖΑ 19,9%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΑΝ.ΕΛ. 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,3%
ΔΗΜΑΡ 3,7%
ΚΚΕ 4,9%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,4%
ΑΛΛΟ 5,2%
ΛΕΥΚΟ 3,9%
ΑΠΟΧΗ 8,1%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,6%





ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ (ΣΤΑ ΕΓΚΥΡΑ)
ΝΔ 23,3%
ΣΥΡΙΖΑ 22,6%
ΠΑΣΟΚ 6,3%
ΑΝ.ΕΛ. 5,7%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 10,6%
ΔΗΜΑΡ 4,2%
ΚΚΕ 5,6%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2,4%
ΣΧΕΔΙΟ Β 1,7%
ΑΛΛΟ 5,9%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 11,7%






Αν έβαζε κάποιος τίτλο με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, τουλάχιστον για τα 2 μεγάλα κόμματα, θα ήταν "πάγωσε ο χρόνος". Η ρευστότητα που επικρατεί τόσο στην οικονομία, όσο και στο πολιτικό σκηνικό, αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Η ΝΔ, παρά την φθορά που έχει υποστεί φαίνεται να αντέχει, παραμένοντας σχεδόν στα ίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά αδυνατεί να καρπωθεί την φθορά αυτή. Παγωμένα είναι και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία δεν εμφανίζει περαιτέρω δυναμική.

Αξίζει να σταθεί πάντως κανείς στα δυο νεα κόμματα που μετρούν λίγς εβδομάδες ζωής. Τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα Αλαβάνου κάνουν δυναμική είσοδο αφού στερούν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ δυναμικά στοχεία.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" κουρεύουν την δύναμη που είχε απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε ένα το συνέδριο του κόμματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευαγγελίζεται την ανανέωση και την αλλαγή, αυτό δεν το εισπράττει.
Ο Αλέκος Αλαβάνος από την άλλη, με το ΣΧΕΔΙΟ Β, καταφέρνει να στερήσει από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά...

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινείται στην σωστή ή στην λάθος κατεύθυνση για έξοδο από την κρίση 
ΛΑΘΟΣ 62%
ΣΩΣΤΗ 29%
ΔΞ/ΔΑ 9%

Στο ερώτημα πως θα ήταν τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ 
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 51%
ΚΑΛΥΤΕΡΑ 17%
ΔΞ/ΔΑ         32%

Με βάση την απάντηση στο ερώτημα αυτό, το επιτελείο της Κουμουνδούρου ίσως θα έπρεπε να προβληματισθεί, αφού δείχνει να μην έχει καταφέρει να αποκτήσει την δυναμική εξουσίας που θα έπρεπε με βάση την πολιτική κατάσταση αλλά και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες.

Στο ερώτημα ποιόν από τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 35%
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ      21%
ΚΑΝΕΝΑΣ                   44%



Εδώ είναι που ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα. Η απάντηση του εκλογικού σώματος είναι ξεκάθαρη. Ο νυν πρωθυπουργός, έχει μεγάλη διαφορά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με βάση την καταλληλότητα αλλά με βάση την αξιοπιστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου