Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Αλμωπίας - «Είναι θέμα επιβίωσης» φωνάζουν οι τοπικοί φορείς


Περίπου ο μισός πληθυσμός απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, ενώ το ένα τρίτο στον τριτογενή

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Αλμωπίας, εξαιτίας της καρπόπτωσης των δέντρων. 

Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμος Αλμωπίας το απόγευμα της Παρασκευής, προσκαλώντας τους τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη κτλ) σε αναζήτηση λύσης για τις αποζημιώσεις.


 
Δημήτρης Πασόης: «Κάντε κάτι… Είναι θέμα επιβίωσης» 

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην εισήγηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής, η κατανομή του πληθυσμού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει ότι περίπου ο μισός πληθυσμός απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, ενώ το ένα τρίτο στον τριτογενή. Μάλιστα σε ορισμένες τοπικές κοινότητες όπως των Σαρακηνών, το 92,7 % απασχολείται στον πρωτογενή τομέα». 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα στοιχεία των κυριότερων καλλιεργειών που έχουν υποστεί ζημιές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των δύο τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου. 

 
Ο κ. Πασόης κλείνοντας την εισήγησή του τόνισε τα εξής: «Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο και είναι πλέον λόγος επιβίωσης, σας παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε ενέργεια σχετικά με την ένταξη της μεγάλης αυτής καταστροφής στον ΕΛΓΑ και τη δίκαιη, έγκυρη και έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων». 

 
Δεν μάσησε τα λόγια του ο Δάνης 

Έξω απ’ τα δόντια τα είπε ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο μόνος Βουλευτής που έδωσε το παρών, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το τι ακριβώς συμβαίνει σχετικά με αυτό το θέμα. 

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ύπαρξη ζημιάς είναι δεδομένη, ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι σε όλες τις περιοχές το ίδιο, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει δίκαιη καταγραφή και να αποζημιωθεί ο κάθε παραγωγός για τη ζημιά που του αναλογεί. 

Όπως είπε, «το θέμα με καίει και με τσουρουφλίζει και γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ». 

Επιπλέον, ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε και στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. 

Στα παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε την εισήγηση του Βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή:



 

Απόντες οι άλλοι 3 Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης

Η Βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη καθώς απουσίαζε στο εξωτερικό με αποστολή της Βουλής, ενώ απέστειλε εκπρόσωπο από το πολιτικό της γραφείο. 

Κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις επικαλέστηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος απέστειλε την παρακάτω επιστολή: 


 
Στη σύσκεψη δεν παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο απέστειλε την παρακάτω σχετική επιστολή:



 
Απών από τη σύσκεψη ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας.

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη:






Σκληρή απάντηση Καραμανλή στην Γαλλίδα δημοσιογράφο για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο


«Ψευδή τα όσα λέγονται.Πότε δεν υπήρξε μυστική συνάντηση με τον Γιούνκερ»

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αναφορές της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλοράνς Οτρέ στο βιβλίο της «Αγκελα Μέρκελ, μια Γερμανίδα (σχεδόν) σαν όλες τις άλλες» για τις «άγνωστες» συναντήσεις των δύο Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου με τους ηγέτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρονιά που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ ! 

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιβάλλοντος του κ.Καραμανλή, στις αναφορές της κ.Οτρέ πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί μυστικά με τον πρώην πρόεδρο του Γιουρογκρούπ Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και πως ο κ.Καραμανλής δεν είχε δώσει καμία δέσμευση όσον αφορά την αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της! 

«Ποτέ δεν υπήρξαν μυστικές συναντήσεις μεταξύ του κ.Καραμανλή και του κ.Γιούνκερ και μάλιστα με τέτοιο περιεχόμενο» διαμηνύει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, διαψεύδοντας τα όσα υποστηρίζει η Γαλλίδα δημοσιογράφος περί κυνισμού, αδιαφορίας και απραγίας λίγο πριν τις εκλογές του 2009 από την πλευρά του κ.Καραμανλή .

Τι ακριβώς έγραψε η Γαλλίδα ανταποκρίτρια στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες για τον Κ.Καραμανλή στο απόσπασμα από το έκτο μέρος του βιβλίου, με τον υπότιτλο «Η Μέρκιαβελ στις Βρυξέλλες; 

«Στην πράξη, η Ελλάδα ήταν υπό επιτήρηση για αρκετούς μήνες. (...) Δύο φορές, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, αναλαμβάνει μυστική αποστολή στην Αθήνα. Στόχος να μελετήσει τις προθέσεις του Καραμανλή, ακόμη και να τον επιτιμήσει. "Η αποστολή έγινε επειδή όλοι καταλάβαιναν ότι η κατάσταση ήταν πλέον εκρηκτική", θυμάται ανώτατος κοινοτικός παράγοντας. Όμως, ο Λουξεμβουργιανός επιστρέφει άπραγος, χωρίς καμία δέσμευση εκ μέρους του προκατόχου του Παπανδρέου για όσα σκοπεύει να κάνει προκειμένου να διασώσει την αξιοπιστία της χώρας του ενώπιον των διεθνών επενδυτών.

Με τον μεγαλύτερο κυνισμό, ο Καραμανλής διακινδυνεύει μια νέα παύση πληρωμών. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη. Όμως, από το 2001 και μετά είναι μέλος της Ζώνης του Ευρώ. Σε περίπτωση πτώχευσης, ο Καραμανλής καθιστά συνυπεύθυνους και δεσμεύει την αξιοπιστία και των υπολοίπων 16 κρατών. Επιμένει, παρ' όλ' αυτά, να μην κάνει τίποτε περιμένοντας τις εκλογές του φθινοπώρου 2009. Καθίσταται πρόδηλο, από εκείνη τη στιγμή, πως κάτι λείπει στη νομισματική ένωση. Η αυτοπειθαρχία δεν λειτουργεί. Ούτε και η συλλογική πειθαρχία. Ακόμη λιγότερο η φιλική πίεση» 

Η κ. Οτρέ αφού ρίχνει τα βέλη της στον κ.Καραμανλή, στρέφεται και κατά του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για «ωμή παραδοχή των ψεύτικών στατιστικών στοιχειών». 

«Η ανακάλυψη που θα γίνει το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2009 συγκλονίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο. Συγκεντρωμένοι στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποδέχονται τον νέο Ελληνα πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί: «Ακούστε πώς έχει η κατάσταση. Ολα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία είναι ψεύτικα. Η χώρα μου είναι διαβρωμένη από τη διαφθορά. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια. Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη. Θα χρειαστώ όμως υποστήριξη και βοήθεια, γιατί πρόκειται για μια γιγάντια προσπάθεια», θυμάται ένας εκ των συμμετεχόντων σε εκείνη τη συνάντηση. 

Οι συμμετέχοντες μένουν εμβρόντητοι. Η Αγκελα Μέρκελ έχει φρίξει. Ο Φρέντρικ Ράινφελντ, πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει, κατανοεί: «Δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα (της Ευρωζώνης), αλλά η έκπληξη από όσα λέτε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Αν καλά καταλαβαίνω, πάνε χρόνια που μας κρύβετε την αλήθεια». Το ελληνικό έλλειμμα δεν ανέρχεται σε 6% ή 7% του ΑΕΠ όπως έχει ανακοινωθεί: ξεπερνά, πιθανόν, το 12%. Με άλλα λόγια, περίπου το ένα τέταρτο των κρατικών δαπανών δεν καλύπτεται από έσοδα. Το ένα τέταρτο. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σύντομα η χώρα δεν θα είναι σε θέση να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται για να κλείσει αυτή την τρύπα. 

Η Αγκελα Μέρκελ αισθάνεται διπλά προδομένη. Η ευρωπαϊκή ιδέα καταρρέει υπό το βάρος των αναληθειών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων. Επιπλέον, το ευρωπαϊκό σύστημα καθιστά την καγκελάριο συνένοχο. Αντιμετωπίζει ευθύνες τις οποίες δεν είναι σε θέση να αναλάβει αφού οι Ευρωπαίοι, την εποχή εκείνη, ούτε διαθέτουν τα εργαλεία για να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, στη θέση των αγορών, ούτε τα μέσα για να κατευθύνουν το ελληνικό σκάφος που κινδυνεύει να πέσει στα βράχια. (...) 

Το ελληνικό ψέμα ήταν μάλλον κοινό μυστικό. Αυτό που εκπλήσσει τους Ευρωπαίους ηγέτες εκείνο το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου, περισσότερο και από την κατάσταση της χώρας, είναι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου» 

Για την κ. Οτρέ, η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι «μόνη» και αδύναμη να βοηθήσει την Ελλάδα 

«Η Αγκελα Μέρκελ είναι μόνη. Η Γερμανία δεν είχε αντιμετωπίσει κρίση με το νόμισμά της μετά την ίδρυση της Ομοσπονδίας. Από το 1947 ζει απομονωμένη στη νομισματική της ορθοδοξία, χωρίς εξάρτηση από τις μεγάλες παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, σε αντίθεση με το Παρίσι και το Λονδίνο. Αντιμετώπισε μόνο μία μεγάλη κρίση: την πτώση της Ανατολικής Γερμανίας και την ενσωμάτωσή της με τεράστιο οικονομικό τίμημα. Ομως, η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Αλλά και η Ευρώπη, αν βουλιάξει, δεν έχει κανένα με τον οποίο να "επανενωθεί". Το γερμανικό μοντέλο δεν μπορεί να βοηθήσει. 

Ζητάει να της ετοιμάσουν μια λεπτομερή ανάλυση για τον τρόπο που εφαρμόστηκε το Σύμφωνο Σταθερότητας του ευρώ και διαπιστώνει πόσο συχνά καταπατήθηκε...». 

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής



Αρχειοθήκη ιστολογίου