Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Bίντεο: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρωντοφώναξαν: "ΕΑΜ - ΕΛ.Α.Σ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ"!! Καλούν σε εμφύλιο;


ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ..  
τα σχόλια δικά σας


antipliroforisi


"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε Πορτοσάλτε, Λυριτζή, Οικονόμου, Κοσιώνη και άλλους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

Tο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επέβαλε προσωρινές διαγραφές σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, διατηρούνται ομόφωνα οι πρωτοβάθμιες ποινές:

Για 6 μήνες διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε, 3 μήνες προσωρινή διαγραφή επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Οικονόμου, ενώ για 2 μήνες διαγράφονται οι Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι είχαν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό γιατί εργάστηκαν κανονικά κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν στον σταθμό από τα τέλη Νοεμβρίου και στα μέσα Δεκεμβρίου του 2011 σε αντίδραση στις πιέσεις που ασκούσε η Διοίκηση του σταθμού για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών κατά 20%.



Βόμβα στη χώρα με την υπογραφή Βενιζέλου και Κουβέλη για τα μάτια της ΕΡΤ


Share
Φιτίλι στη βόμβα που θα διαλύσει κάθε ελπίδα της χώρας να έχει σταθερή κυβέρνηση και να βγει σύντομα από την κρίση, ετοιμάζονται να βάλουν οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης. Χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για την ΕΡΤ και με προφανή επιχείρηση εκβιασμού του Αντ. Σαμαρά, απορρίπτουν τη μία μετά την άλλη τις προτάσεις που κάνει.
Προσηλωμένοι στη γραμμή που δίνουν οι ακροαριστερές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές της ντροπής, επιμένουν στην αδιαλλαξία και ζητούν από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πρωτοβουλία για ανατροπή της κατάστασης στο δημόσιο τομέα.
Ο Αντ. Σαμαράς τους κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση: Προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής η οποία θα αναλάβει να ανοίξει την ΕΡΤ το συντομότερα δυνατό με ένα μικρό αριθμό προσωπικού το οποίο θα αναλάβει το ενημερωτικό κομμάτι του καναλιού. Επίσης, άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ ώστε ακόμη και σε μια εβδομάδα από σήμερα να βγει το μαύρο από τις οθόνες που τόσο πειράζει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Η πρόταση κατατέθηκε στα δύο κόμματα με τον πλέον επίσημο τρόπο, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (που θυμίζουμε ψήφισε νόμο για την κατάργηση της ΕΡΤ) τονίζουν ότι: «το ΠΑΣΟΚ έχει δημόσια διατυπώσει τη θέση του με απόλυτη σαφήνειαΗδήλωση του κΣαμαρά δεν συνιστά ανταπόκριση σε αυτά που έχει πει το ΠΑΣΟΚ».
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για εμάς» είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη. Όπως τονίζουν είναι η ίδια πρόταση που κατέθεσε το πρωί στον κ. Κουβέλη ο Δ. Σταμάτης και ζητούν να ανοίξει η ΕΡΤ, να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση με ανοικτό το κανάλι και να πάρουν πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ουσιαστικά και οι δύο ζητούν από τον Σαμαρά να υπογράψει συνθηκολόγηση, να υποχωρήσει ατάκτως και να συνεχιστεί το ίδιο βιολί με το καθεστώς στην ΕΡΤ. Διότι όλοι παραδέχονται ότι δε μπορεί να γίνει ούτε μια απόλυση χωρίς να πέσει… μαύρο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Άλλωστε, έξι μήνες τώρα που δεν λειτουργούσε η ΕΡΤ επειδή ήθελαν να προσληφθούν οι συμβασιούχοι, πια η διαφορά με το μαύρο;
Η αδιαλλαξία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οδηγούν ξεκάθαρα στη διάλυση της κυβέρνησης κι αν δε συμβεί κάτι δραματικό μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα, στη σύσκεψη των αρχηγών θα υπογραφεί το τέλος της συγκυβέρνησης και η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας για τη χώρα. Από εδώ και στο εξής όποια καταστροφή συμβεί στην Ελλάδα θα φέρει την υπογραφή του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη. Οι οποίοι προτιμούν τη διάλυση της κυβέρνησης για τα μάτια της… ΕΡΤ ενώ είχαν χίλιες δύο ευκαιρίες να το κάνουν για σοβαρότερα ζητήματα.

Μόνο Σαμαράς

Από την άλλη, υπάρχει κι ένα μεγάλο έγκλημα που συντελείται τις τελευταίες ώρες.
Με την απεργία της ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο κόσμος δε μαθαίνει τι πραγματικά συμβαίνει με αποτέλεσμα κάποιοι λαθρόβιοι του διαδικτύου να έχουν βρει την ευκαιρία για σπέκουλα. Διακινούν τέρατα, φτιάχνουν σενάρια, αναμειγνύουν διάφορα γεγονότα άσχετα μεταξύ τους και στήνουν απίστευτα σκηνικά. Αν είχαμε τηλεόραση και κυρίως εφημερίδες ασφαλώς και θα μπορούσαμε με μεγαλύτερη ευκολία να καταλάβουμε το ψέμα από την αλήθεια.
Έτσι, λοιπόν, τις τελευταίες ώρες κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με την τύχη της χώρας. Διακινούν σενάρια που είτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα είτε και να έχουν δεν τα αποφασίζουν κάποιοι που δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν.
Λέει ο ένας για παράδειγμα ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές γιατί το είπε ο Κουβέλης ή γιατί το εννόησε ο Βενιζέλος. Αν πάμε σε πρόωρες εκλογές ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του και ο κόσμος ξέρει ποιους θα μαυρίσει. Όμως, εκβιασμοί δεν περνάνε.
Άλλος λέει ότι Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να… διώξουν τον Σαμαρά από την πρωθυπουργία και να βρουν άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής να αναλάβει, είτε πριν είτε μετά τις πρόωρες εκλογές. Γράφονται μάλιστα και διάφορα ονόματα: του Δήμα, της Μπακογιάννη κ.λπ.Εμπλέκουν δε τον Κ. Παπούλια στο σενάριο ο οποίος ζήτησε να ανοίξει η ΕΡΤ. Έτσι, θα βρεθεί μια λύση τύπου… Παπαδήμου, αλλά από τα δεξιά, και άλλα τέτοια ωραία.
Και το ερώτημα είναι: Υπάρχει κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ; Υπάρχει κυβέρνηση χωρίς τον Α. Σαμαρά. Ποιος οδήγησε τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές σε νίκη; Και ποιος επί ένα χρόνο πασχίζει να αλλάξει τα δεδομένα στην οικονομία;
Στο κάτω – κάτω, ποιοι είναι οι κ. Κουβέλης και Βενιζέλος που, σύμφωνα με τα διάφορα σενάρια, εκβιάζουν με αποπομπή τον κ. Σαμαρά; Μα ούτε 10% δεν συγκεντρώνουν;
Πρέπει να τελειώσει αυτό το παιχνιδάκι που άνοιξε με την ΕΡΤ και με τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις. Άλλωστε, υπάρχει και το ΣτΕ το οποίο τη Δευτέρα θα βγάλει μια απόφαση. Αν ζητήσει το προσωρινό άνοιγμα της ΕΡΤ μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας εταιρείας, τότε η ένταση μπορεί να αποκλιμακωθεί
Αλλά ο καθένας ας ξεκαθαρίσει τι θέλει. Αν δε θέλουν να βρουν μια μέση λύση και να προχωρήσει η κυβέρνηση τότε ας βρουν άλλη διέξοδο. Και η διέξοδος είναι οι κάλπες. Ας πει ο καθένας τι επιδιώκει και τι βλέπει για το μέλλον της χώρας.
Με το να διακινούνται σενάρια περί νέας κυβέρνησης με άλλο πρόσωπο ή ακόμη και περί κυβέρνησης μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφο ανοχής των άλλων, το μόνο που κάνουν είναι κακό στη χώρα.
Η ιστορία θα δείξει αν η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σωστή επιλογή ή αν έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη τακτική. Η παρατεταμένη πολιτική κρίση, όμως, παραλύει τα πάντα, διαλύει την εύθραυστη ισορροπία της οικονομίας και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας. Εκεί που είχαμε ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων. Εκεί που περιμένουμε 17 εκατ. τουρίστες και που υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας, ένα τέτοιο νοσηρό κλίμα δεν ευνοεί κανέναν σ’ αυτή τη χώρα. Ξεκάθαρες κουβέντες, λοιπόν, από όλους κι όχι διαρροές στο διαδίκτυο και στους πρόθυμους κουκουλοφόρους του ίντερνετ.
Και κάτι τελευταίο. Αυτή η κυβέρνηση υπάρχει γιατί πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ και αρχηγός της ο Σαμαράς. Χωρίς τον Σαμαρά κυβέρνηση δεν υπάρχει, επομένως ή θα τον ανατρέψουν μέσα από το κόμμα (πράγμα που δεν υπάρχει ούτε ως σενάριο) ή θα τον απορρίψει ο λαός, γεγονός θεμιτό αφού στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε εκλογές και όχι σε εκτροπές… ντροπής.



ΝΔ: Οι καθοδηγούμενοι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι επιβάλλουν φίμωση

Πώς αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση της απεργίας λόγω ΕΡΤ
  


Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
"Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων, είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους.
Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο "μαγαζί" τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός Λαός.
Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους "φιμωμένους" από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ".



Αρχειοθήκη ιστολογίου