Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Έρχεται πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες και 30 εκατ. ευρώ για στοχευμένα μικρά Σχέδια Βελτίωσης

 




Έρχεται πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για Νέους Αγρότες και 30 εκατ. ευρώ για στοχευμένα μικρά Σχέδια Βελτίωσης
Το γεγονός ότι στην πρόταση αναθεώρησης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπεται πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και 30 εκατομμύρια ευρώ για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης, κυρίως για την κτηνοτροφία, έκανε γνωστό ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε συνάντηση που είχε με τα νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ακόμα η νέα ΚΑΠ προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να ενισχύσουν μέσω μέτρου υποχρεωτικού χαρακτήρα τους νέους αγρότες με ποσοστό επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου έως 2%.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

«Εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέο αίμα» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Στη σύσκεψη από πλευράς ΠΕΝΑ μετείχαν: ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας κ. Στέλιος Βογιατζής, ο ταμίας κ. Λεωνίδας Αρνίδης και οι συνεργάτες κκ. Χρήστος Τράντης και Ηλίας Κούγελος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης το προεδρείο της ΠΕΝΑ παρουσίασε τους στόχους της Ένωσης, ενώ ζήτησε την αναβάθμιση της συνεργασίας με το Υπουργείο και την ενεργότερη συμμετοχή τους στη χάραξη της πολιτικής για τους νέους αγρότες.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ τους παρότρυνε να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις στο ΥπΑΑΤ καθώς όπως είπε προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία μαζί τους.
Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το νέο προεδρείο της ΠΕΝΑ. Στη Νέα ΚΑΠ οι νέοι αγρότες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η ενίσχυση των νέων αγροτών είναι ευρωπαϊκός και όχι μόνο εθνικός στόχος. Μάλιστα, η νέα ΚΑΠ προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να ενισχύσουν μέσω μέτρου υποχρεωτικού χαρακτήρα τους νέους αγρότες με ποσοστό επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου έως 2%.
Ενημέρωσα επίσης την ΠΕΝΑ για την πρόταση αναθεώρησης του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών, καθώς και 30 εκατομμύρια ευρώ για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης, κυρίως για την κτηνοτροφία.
Θέλω για μια ακόμη φορά να τονίσω ότι εργαζόμαστε για την αναζωογόνηση της υπαίθρου με νέο αίμα. Το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής ταυτίζεται με το μέλλον των νέων ανθρώπων που στρέφονται σε αυτή».
 


Αρχειοθήκη ιστολογίου