Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αποσύρθηκε το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου μετά τις αντιδράσεις 33 Βουλευτών της Ν. Δ με επικεφαλή τον Ι. Τζαμτζή


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Εδώ ψάχνουμε να δώσουμε δέκα εκατομμύρια αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, οι οποίοι είναι ξεκρέμαστοι τελείως και θα δώσουμε 80 εκατομμύρια αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της ΕΡΤ;  ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!!»

Αποσύρθηκε το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την αποζημίωση στο τριπλάσιο των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ μετά την κατάθεση του αιτήματος διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας 33 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή. 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας Ιωάννης κατανόησε την αντίδραση των Βουλευτών και ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 108, το οποίο έδινε 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στους απολυμένους της ΕΡΤ, ενώ η αποζημίωση τους πρέπει να είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι χτες αργά το βράδυ, 16 Ιουλίου, ο κ. Τζαμτζής ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής στους παριστάμενους Υπουργούς ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το παραπάνω άρθρο. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής χτες στις 12:30 το βράδυ ο κ. Τζαμτζής μεταξύ άλλων τόνισε:

«Εδώ ψάχνουμε να δώσουμε δέκα εκατομμύρια αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας, οι οποίοι είναι ξεκρέμαστοι τελείως, γιατί έχουν πάθει ζημιές από τον παγετό και ψάχνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για δέκα εκατομμύρια. Υπάρχουν άνθρωποι στην Πέλλα σήμερα που δεν έχουν λεφτά να φάνε. Δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί.

Ψάχνουμε ακόμη για τριάντα εκατομμύρια ώστε να δώσουμε τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων. Αδελφοί μας από την Πρώην Σοβιετική Ένωση, από τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και γηγενείς οι οποίοι ήταν ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Και θα δώσουμε ογδόντα εκατομμύρια επιπλέον την ώρα που μέχρι τώρα λέγαμε ότι η ΕΡΤ είναι δημόσιος τομέας; Θα τους αποζημιώσουμε τώρα ως ιδιωτικός τομέας; Ξεχάστε το, κύριοι Υπουργοί.

Σας το λέω ευθύς εξαρχής. Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τα λεφτά αυτά χρειάζονται για να καλυφθούν άλλες τρύπες.» 



Ι. Τζαμτζής: «Όχι φορολογία στους αγρότες και άμεσα η επιστροφή ΦΠΑ»

Δευτέρα 16/7/2013

E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Διορθωτικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο πρότεινε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την χθεσινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών την Δευτέρα 16/7/2013 ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:
  • Για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών τόνισε τα εξής:
«Θα ήθελα να ξεκινήσω από το θέμα της επιστροφής του Φ.Π.Α στους αγρότες. Έχουμε συζητήσει το θέμα αυτό, αλλά υπάρχουν αγρότες σήμερα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Ημαθία, οι οποίοι επειδή έχουν πάθει ολική καταστροφή ή δεν έχουν καθόλου παραγωγή, έχουμε δηλαδή καρπόπτωση σε ποσοστό 90%, δεν έχουν να πουλήσουν τίποτε, έχουν πρόβλημα επιβίωσης, δεν έχουν να αγοράσουν ψωμί. Το θέμα λοιπόν της επιστροφής του φόρου από την προηγούμενη χρονιά είναι απόλυτη προτεραιότητα για αυτούς για να επιβιώσουν. Θέλω να σας παρακαλέσω να φέρετε την τροπολογία αυτή όσο γίνεται πιο σύντομα. Γνωρίζετε το θέμα, γιατί έχουν αλλάξει τα όρια στις ποσότητες και στην τιμή και θέλω να παρακαλέσω να γίνει αυτό όσο γίνεται πιο σύντομα για να μπορέσει να περάσει από τη Βουλή μια νομοθετική ρύθμιση και να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α στους αγρότες.
  • Για την Δημοτική Αστυνομία, τους καθηγητές και για τους σχολικούς φύλακες ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε τα εξής:
Όσον αφορά την δημοτική αστυνομία, οι οποίοι θα απορροφηθούν από την ΕΛΑΣ και το Υπ. Δικαιοσύνης, έχουμε τη ρύθμιση να εξαιρούνται οι έχοντες τρία τέκνα και πάνω.
Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να ισχύσει και για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι είναι πραγματικά στο έλεος του θεού. Θέλω να σας αναφέρω ότι μου τηλεφώνησε μητέρα τριών τέκνων, ο σύζυγος είναι επίσημα στην ανεργία και δεν υπάρχει κανένα άλλο εισόδημα στο σπίτι.
Δεν μπορεί να γίνεται η ρύθμιση για τους τρίτεκνους μόνο για κάποιες κατηγορίες, αλλά πρέπει να καλύψει και τους σχολικούς φύλακες. Ταυτόχρονα πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να δούμε πού μπορούν να πάνε αυτοί οι άνθρωποι και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάνε φύλακες σε μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους όπου οι ελλείψεις μας είναι τεράστιες και είναι ομολογημένες οι ελλείψεις, διότι έχουμε ανάγκη φυλάκων εκεί, είναι μια εργασία που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι αυτοί και πιστεύω ότι πρέπει να τους οδηγήσουμε σε αυτό το δρόμο για να μην έχουμε ανθρώπους να μένουν στο δρόμο και ιδιαίτερα ανθρώπους οι οποίοι είτε έχουν προβλήματα με παιδιά με ειδικές ανάγκες, είτε είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι.
  • Όσον αφορά τις μεταθέσεις αξιωματικών και οπλιτών ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:
«το φαινόμενο που υπάρχει σήμερα είναι ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις επειδή ο νόμος ορίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιδοτηθούν για τη μετακίνηση από το κράτος. Όμως, πρέπει να δούμε την περίπτωση όπου αυτοί οι μόνιμοι του στρατού να είναι κοντά στα σπίτια τους για να έχουν και λιγότερα έξοδα. Επίσης, να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να μετακινηθούν εφόσον αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακίνησης και να μη σταματάει η μετάθεση του στρατιωτικού ο οποίος έχει πέντε, έξι ή εφτά χρόνια μακριά από το σπίτι του, εφόσον δεν έχει ο στρατός χρήματα προκειμένου να επιδοτήσει τη μετάθεση του».
  • Για τις ειδικότητες που καταργούνται από τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να κατοχυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση οι ειδικότητες που καταργούνται από τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ να μεταφερθούν στα δημόσια ΙΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό το ερώτημα και το βάζουμε όλοι.
  • Για την επιβολή φόρου όταν κάποιος εργαζόμενος απολύεται ο Βουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να πληρώσουν τα «golden boys» και όχι ο μισθωτός:
«Αναφέρεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο που έβγαλε το Υπουργείο ότι καταργείται η επιβολή φόρου από 25% και επανέρχεται στο 20%, για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Γιατί γίνεται αυτό; Εγώ, δεν θεωρώ ότι ήταν τυπογραφικό λάθος και μάλιστα ήταν και προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ποιος παίρνει 150.000 ευρώ; Τα «golden boys». Παίρνει κανένας μισθωτός αποζημίωση 100.000 ευρώ;
Τα «golden boys» Είναι αυτά που παίρνουν 100.000 ευρώ και 150.000 ευρώ. Δεν θα πάθαιναν τίποτε αν πλήρωναν. Πρέπει να λειτουργήσουμε στη λογική «οι έχοντες να πληρώσουν».
  • Ξεκάθαρη η θέση του κ. Τζαμτζή για την φορολόγηση των αγροτών :
«Όχι φορολογία στους αγρότες
Θα το πω για πολλοστή φορά ότι μέχρι 20.000 ευρώ δεν θα πρέπει να μπει φορολογία στους αγρότες. Σε 20.000 ευρώ τζίρο του αγρότη, οι 13.000 ευρώ είναι σίγουρα έξοδα. Τα 7.000 ευρώ τα δίνουμε ούτως ή άλλως απαλλαγή σε οποιονδήποτε πολίτη και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουμε στη λογική να κρατάει βιβλία αγρότης, ο οποίος θα έχει πενήντα πρόβατα ή 20 στρέμματα χωράφια.
Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Πρέπει να γίνει κατανοητό. Και ιδιαίτερα φέτος, επειδή για του χρόνου συζητάμε για φορολόγηση του 13%, φέτος υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν πάθει ολική καταστροφή. Τί να φορολογήσουμε σε αυτούς τους αγρότες;
  • Για την κατάργηση φοροαπαλλαγών των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών η τοποθέτηση του κ. Τζαμτζή ήταν η εξής:
«Έχει βγει ανακοίνωση από τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, ότι αλλάζει η ρύθμιση την οποία είχαμε κάνει. Και ότι αυτή την εισφορά, την οποία την μεταφέραμε στα επόμενα χρόνια, για να μπορέσουν να πληρώσουν την αύξηση των τριάντα τοις εκατό, καταργούμε τη δυνατότητα αυτή και λέμε ότι είναι φοροαπαλλαγή και καταργείται. Εάν αυτό συμβαίνει, έχω φάει το νομοσχέδιο και δεν μπορώ να τον βρω. Ίσως είναι στα γράμματα που λέμε χ συν ψ και τα λοιπά και δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Θέλω να παρακαλέσω πολύ, να διευκρινιστεί από το Υπουργείο, εάν αλλάζει κάτι συγκεκριμένο στα φωτοβολταϊκά».
  • Ρύθμιση των ενδοομιλικών συναλλαγών ζήτησε ο κ. Τζαμτζής  λέγοντας ότι:
«Αυτό το οποίο πρέπει να δει πάση θυσία το Υπουργείο, κύριε Υπουργέ, είναι ένα. Να μην υπάρχει η αισχροκέρδεια στις ενδοομιλικές συναλλαγές. Ο αγροτικός κόσμος είναι έρμαιο των υπερβάσεων στα κέρδη των ενδοομιλικών συναλλαγών. Από την «Bayern» Γερμανίας, έρχεται ένα φάρμακο 20 €. Στην Βουλγαρία πωλείται, γιατί το δίνει η «Bayern» Γερμανίας στη Βουλγαρία, πωλείται 30 € και στην Ελλάδα, ενδοομιλικά, πωλείται 69 €. Αυτό λέγεται απόλυτη αισχροκέρδεια και αυτό έπρεπε να ρυθμιστεί, εάν θέλουμε να έχουμε επανεκκίνηση στον αγροτικό τομέα».
Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι: «Άκουσα τον κύριο Στρατούλη. Ακούστε, κύριε Πρόεδρε, επειδή η λογική που ακούω συνεχώς από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είναι όλοι οι μισθοί και η ισότητα να υπάρχει προς τα κάτω. Λέτε, συνεχώς, ότι θα γίνετε κυβέρνηση. Εάν γίνεται κυβέρνηση φτάστε τον ξανά στα προηγούμενα επίπεδα. Αλλά, δεν μπορεί συνεχώς να υποσχόμαστε και να λέμε πράγματα τα οποία είναι ανέφικτα σήμερα να γίνουν».



Βουλευτές της ΝΔ, αρνούνται να ψηφίσουν την κατάπτυστη τροπολογία για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ!


tzamtzis-456x300
Έστω και στο παρά πέντε υπήρξε υγιής αντίδραση από την πλευρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ξεκαθάρισαν χθες το βράδυ πως ΘΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ να ψηφίσουν την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ τροπολογία που εξαιρεί τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ , από το πλαφόν στις αποζημιώσεις. 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις οργισμένες αντιδράσεις των βουλευτών (όχι μόνο της κυβερνητικής παράταξης) αλλά και του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ , την ίδια στιγμή που σαρώνονται μισθοί και συντάξεις οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ να παίρνουν αποζημιώσεις ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ, παρακάμπτοντας την κείμενη νομοθεσία.
Η Κυβέρνηση οφείλει να ΑΠΟΣΥΡΕΙ άμεσα αυτή την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ τροπολογία!
Δείτε τι έγινε χθες το βράδυ στην Βουλή για το θέμα:
Ξαφνική «εμπλοκή» με το τελευταίο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ προέκυψε για την κυβέρνηση καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα την καταψηφίσει.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μιλώντας αργά το βράδυ της Τρίτης απευθύνθηκε στα υπουργικά έδρανα και έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας «το άρθρο που δίνει 80 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τους απολυμένους της ΕΡΤ ως αποζημιώσεις δεν θα περάσει. Σας το λέω να το ξέρετε! Δεν μπορούμε από την μια να λέμε ότι καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί ήταν παραμάγαζο και από την άλλη να τους δίνουμε επιπλέον χρήματα».
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κατά τις άτυπες διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές της ΝΔ επισήμαναν προς τους υπουργούς πως «δεν μπορούμε από την μια να ψηφίζουμε επώδυνες διατάξεις για τις πολύτεκνες μητέρες και από την άλλη να δίνουμε «μπονους» στους εργαζόμενους της ΕΡΤ».
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν με διατάξεις που ίσχυαν προ του μνημονίου και όχι με τον νόμο που επιβάλει πλαφόν 15.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη διάταξη προκαλεί επιπλέον επιβάρυνση κατά 80.000.000 ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό για τις αποζημιώσεις να διαμορφώνεται στα 120.000.000 ευρώ έναντι 40.000.000 ευρώ που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί.


Αρχειοθήκη ιστολογίου