Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κασσής για Άκη: Να ψάξει σχοινί να κρεμαστεί



Δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Κασσής.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε δημοσίως ότι «πρέπει να ψάξει να βρει σκοινί να κρεμαστεί».
«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρέπει να ψάξει εκεί μέσα στη φυλακή να βρει σκοινί να κρεμαστεί. Να ψάξει πρώτα αυτός να βρει σκοινί να κρεμαστεί γιατί ήταν το πρώτο βιολί του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραλίγο να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός. Σήμερα κατηγορείται για μια σωρεία σκανδάλων και χρήματα τα οποία δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Βέβαια, αν υπάρχουν κι άλλοι έξω να ψάξουμε να τους βρούμε και να τους κλείσουμε» δήλωσε ο κ. Κασσής.


Συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ!


Θα γίνει της συνιστώσας...

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα η πρωτοβουλία μιας σειράς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το λεγόμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στην σύσταση «τάσης» μέσα στο κόμμα...



Η κίνηση αυτή άρχισε να δραστηριοποιείται μετά το συνέδριο όπου αποφασίστηκε να καταργηθούν μεν οι «συνιστώσες» αλλά να υπάρχουν «τάσεις» αρκεί να μην είναι αυτόνομες οργανωτικά και να μην λειτουργούν στη λογική του «κόμματος μέσα στο κόμμα». Ορισμένες από τις συνιστώσες πλέον λειτουργούν ως τάσεις. Έτσι, αυτή την στιγμή υπάρχει η τάση της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Λαφαζάνη και των στελεχών που είναι οπαδοί της θεωρίας της «δραχμής», η «Πλατφόρμα 2010» με τους Παπαδημούλη, Δούρου , Μπαλάφα και Πουλάκη , η Αριστερή Ενότητα του Τσίπρα και των Χουντη, Βουτση, Σκουρλέτη, Μηλιού κ.α.

Οι ΠΑΣΟΚΟγενεις μετά το στραπάτσο που υπέστησαν στο συνέδριο θεωρούν ότι έφτασε η ώρα να οργανωθούν για να μην τους καταπιούν οι προερχόμενοι «από τον Σύριζα του 3%», όπως συνηθίζουν πολλές φορές να λένε απαξιωτικά για τον πυρήνα του κόμματος του κ. Τσίπρα. Έτσι, την Τρίτη αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να στείλουν μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να τους αγνοεί, όπως έγινε στο τελευταίο Συνέδριο του περασμένου Ιουλίου. Είναι ενδεικτικό ότι στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατάφερε να εκλεγεί μόνο ο Αλέξης Μητρόπουλος και μάλιστα. 103ος στη σειρά ανάμεσα σε 135 μέλη. Το λεγόμενο «Ενωτικό Μέτωπο» -η πρώην συνιστώσα των ΠΑΣΟΚογενών εξέλεξε επίσης τον Διονύση Τεμπονερα. Αντίθετα, πάτωσαν και δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, οι Νίνα Κασιμάτη και Βασίλης Ασημακόπουλος, ο πρώην υπουργός Αντώνης Κοτσακάς και ο Λουκάς Αξελός.

Αλλά δυο πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Σακοράφα και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προφανώς αντιλήφθηκαν τι τους περίμενε και δεν έθεσαν υποψηφιότητα ενώ στην Κεντρική Επιτροπή δεν εξελέγησαν, οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς.


Τώρα οι περισσότεροι από αυτούς ετοιμάζονται να διεκδικήσουν δυναμικά ένα κομμάτι εξουσίας μέσα στο κόμμα καθώς θεωρούν ότι εκφράζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ το οποίο εγκατέλειψαν σταδιακά μετά το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο. Και ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του ετοιμάζονται να διαχειριστούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Η θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την ασφάλιση αγροτών με παράλληλες δραστηριότητες στον ΟΓΑ






Ο Περιφερειάρχης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, ερωτηθείς για την απόφαση του ΟΑΕΕ να επιβάλλει εισφορές σε αγρότες που είναι ήδη ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και ασκούν συμπληρωματικές δραστηριότητες, όπως π.χ. καφενεία, κουρεία, μικρά καταστήματα κ.α., δήλωσε:
«Θεωρώ ότι οι πολλές μαμές βγάζουν το παιδί στραβό. Προ καιρού είχε προκύψει ένα ανάλογο θέμα με τους μικρούς ξενώνες, που είχαν προέλθει από τα αγροτο-τουριστικά προγράμματα. Μάλιστα, το ζήτημα έχει διευθετηθεί σε μονάδες μέχρι 10 δωμάτια. Θεωρώ ότι έχουν υποχρέωση να δουν και αυτό το θέμα σοβαρά. Ο ΟΓΑ ως ασφαλιστικός οργανισμός, μπορεί να έχει και μια ειδική κατηγορία για κάποιους που ασχολούνται και με άλλα θέματα εκτός αυτό τα αυτοτελή αγροτικά. Όταν ένας έχει ένα καφενείο, ένα μπακάλικο, κάτι που εξυπηρετεί τους ανθρώπους της υπαίθρου, τους κατοίκους των χωριών, που τους μετράμε στα δάχτυλα, δεν έχουμε το δικαίωμα να τους λέμε ότι δεν μπορούν να ασφαλίζονται πλέον στον ΟΓΑ. Θέλει σαφή τοποθέτηση, ότι αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, έχοντας ίσως μια επιπλέον επιβάρυνση. Δεν μπορεί κάθε φορά που ψάχνουμε πως θα καλύψουμε ελλείμματα, να κατακρεουργούμε αυτούς που παράγουν».

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»


Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.

Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:

Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;

Димитров: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές της ανοησίες.


Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»;

Димитров: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του Σέρβου πολιτικού Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που κυνικά έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Έτσι θα αποκοπούν από το βουλγαρικό έθνος και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, μικρότερο και αδύναμο, εύκολο στην υποδούλωση.


Ερώτηση: Υπάρχουν Σκοπιανοί στη Βουλγαρία;

Димитров: Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή περίπου 5.000 άτομα.


Ερώτηση: Τι φοβάται η Βουλγαρία για να την αναγνωρίσει ως μειονότητα;

Димитров: Ποιος ηλίθιος σας είπε ότι η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως μειονότητα;


Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Έλληνας ή Σλάβος-‘Μακεδόνας’;

Димитров: Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία.
Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες.
Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος.
Κανείς Κόπανος* δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα.
Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού, αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο.


Ερώτηση: Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος;

Димитров: Εκείνη την εποχή οι Βούλγαροι είχαν έναν ισχυρό άνδρα που ονομάζονταν «Σαμουήλ», έτσι γράφει σερβικό χειρόγραφο του 12ου αιώνα. Σε βυζαντινά, αραβικά, αρμενικά και λατινικά χειρόγραφα για την εποχή του Σαμούλ αναγράφεται ως Σαμουήλ τσάρος-βασιλιάς της Βουλγαρίας που διαχειρίζεται το βασίλειο της Βουλγαρίας. Στην μακεδονική πόλη Μοναστήρι, σε αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε μια επιγραφή που γράφει «στον τσάρο Ιβάν Βλαντισλάβ αυτοκράτορα των Βουλγάρων που έκτισε το φρούριο στη Μπίτολα για να σώσει τις ζωές των Βουλγάρων» [ η επιγραφή:„Аз цар Иван Владислав самодържец (цар) Български, българин родом … построих крепостта Битоля за спасение на живота на българите”].


Ο Ιβάν Βλαντισλάβ ήταν ανεψιός του Σαμουήλ. Εγώ προσφέρων ένα εκατομμύριο σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας».
--


* τη λέξη тъпанар εκτός από κόπανος οι Βούλγαροι τη χρησιμοποιούν και ως βλάκας ή μαλάκας

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής- h


ΟΠΑΔ: Εκτός 96.680 δικαιούχοι-"μαϊμού"


Κοινωνία
ΟΠΑΔ: Εκτός 96.680 δικαιούχοι-μαϊμού


Παροχές από το Δημόσιο χωρίς να τις δικαιούνται λάμβαναν 96.680 ασφαλισμένοι, οι οποίοι και εντοπίστηκαν από την απογραφή που διενεργείται στον ΟΠΑΔ και διαγράφηκαν από τα μητρώα του Οργανισμού ως μη δικαιούχοι.
Στον ΟΠΑΔ είναι εγγεγραμμένοι 1.659.485 ασφαλισμένοι, εκ των οποίων 494.599 εν ενεργεία υπάλληλοι και 453.327 συνταξιούχοι του δημοσίου και άλλοι 711.559 ασφαλισμένοι ως έμμεσα μέλη (παιδιά, σύζυγοι κ.α.) που ασφαλίζονται με τα βιβλιάρια των άμεσα ασφαλισμένων. Μέχρι τώρα έχουν απογραφεί 959.223 ασφαλισμένοι και... αποκαλύφθηκαν 96.680 «λαθροασφαλισμένοι» οι οποίοι είχαν παροχές δημοσίου χωρίς όμως να τις δικαιούνται. Από αυτούς τους 96.680 «λαθροασφαλισμένους»:
• Οι 8.385 διαγραφέντες ήταν άμεσα ασφαλισμένοι και η ισχύς του βιβλιαρίου παροχών διακόπηκε άμεσα, καθώς όπως διαπιστώθηκε οι 280 εξ αυτών είχαν ταυτόχρονα ασφάλιση και σε άλλο ταμείο, αλλά χρησιμοποιούσαν το ασφαλιστικό βιβλιάριο περίθαλψης του δημοσίου για να έχουν καλύτερες παροχές, άλλοι 1.835 διαγράφηκαν ως μη δικαιούχοι λόγω ηλικίας και εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ 6.270 ήταν ασφαλισμένοι που απεβίωσαν.
• Οι 88.295 διαγραφέντες ήταν έμμεσα μέλη, δηλαδή εμφανίζονταν ως δικαιούχοι παροχών περίθαλψης του δημοσίου μέσω των βιβλιαρίων που είχαν οι άμεσα ασφαλισμένοι.
Από αυτούς, όπως αποκαλύφθηκε από τα στοιχεία της μέχρι τώρα απογραφής, οι 12.656 είχαν παράλληλη ασφάλιση σε άλλο ταμείο και παρά ταύτα χρησιμοποιούσαν το βιβλιάριο του δημοσίου, ενώ δεν το δικαιούνταν, ενώ οι 71.061 έκαναν χρήση των παροχών υγείας του ΟΠΑΔ χωρίς να έχουν προϋποθέσεις ούτε καν ως έμμεσα μέλη, ενώ άλλοι 3.587 είχαν αποβιώσει.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Παραδοχή ότι δόθηκαν μίζες για τα υποβρύχια 209


Σε κατάθεση πρώην αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που εργαζόταν για τη γερμανική εταιρεία Atlas.
Του Τάσου Τέλλογλου

Από έγγραφα της εταιρείας Thyssen Krupp, τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας της Βρέμης, προκύπτει ότι κατεβλήθησαν «μίζες» για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209 του Πολεμικού Ναυτικού.
Στην παραδοχή ότι το χρονικό διάστημα από το 2002 έως το 2007 κατεβλήθησαν «μίζες» για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού προέβη εργαζόμενος σε ελληνική εταιρεία, η οποία έως το 2007 εκπροσωπούσε τη γερμανική Atlas Elektrotechnik Gmbh, με έδρα τη Βρέμη. Η παραδοχή περιέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάθεση που έδωσε ο εργαζόμενος, που ήταν και πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, σε δικηγορικό γραφείο της Γερμανίας, επιφορτισμένο με τον νομικό έλεγχο των συμβάσεων προς την Ελλάδα.
Η αποκάλυψη για τις «μίζες» προκύπτει από έγγραφα της εταιρείας Thyssen Krupp, τα οποία τέθηκαν υπ’ όψιν της εισαγγελίας της Βρέμης και προήλθαν από εσωτερική διαδικασία ελέγχου της Atlas, όταν η τελευταία αγοράσθηκε από την Thyssen. Σύμφωνα με την κατάθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Γερμανίας του εργαζομένου, ο οποίος εργαζόταν για τον αντιπρόσωπο της Atlas στην Ελλάδα, έγιναν «ευαίσθητες πληρωμές». Μόνο το διάστημα από το 2002 έως το 2007 η Atlas, που ανήκε σε δύο διαφορετικούς ιδιοκτήτες, τη βρετανική BAE και τη Thyssen, φέρεται να έχει καταβάλει 8,5 εκατ. ευρώ. Η Εισαγγελία της Βρέμης θεωρεί ότι ένα μέρος τουλάχιστον του ποσού αυτού διατέθηκε για να πληρωθούν οι φορείς των αποφάσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», συνολικά το 15% του ύψους του έργου κατευθυνόταν, όπως προέκυψε από έλεγχο της εφορίας που βρίσκεται στο βόρειο τομέα της πόλης της Βρέμης, σε μία «εταιρεία-γραμματοκιβώτιο» στο Λονδίνο. Η εταιρεία ελεγχόταν από τον αντιπρόσωπο της Atlas στην Ελλάδα και, σύμφωνα με τις έρευνες των γερμανικών Αρχών, δεν είχε συνεργάτες και δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ουσιαστικό έργο. Νομικές πηγές στη Βρέμη ανέφεραν στην «Κ» ότι το 2011 υπήρξε συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της Atlas. Ετσι, στα πλαίσια συμβιβασμού κατεβλήθησαν σημαντικά ποσά στον Ελληνα αντιπρόσωπο, ο οποίος είχε εγείρει αξιώσεις από τη συμφωνία που είχε συνάψει ο ίδιος με την Atlas. Το περίεργο είναι ότι τόσο η «Καθημερινή» όσο και η γερμανική Sueddeutsche Zeitung είχαν γράψει από την άνοιξη του 2010 για αντίστοιχο συμβιβασμό μεταξύ της Ferrostaal -θυγατρικής της HDW, που ανέλαβε τα υποβρύχια 214- και μιας εταιρείας στις βρετανικές Παρθένες Νήσους για την κύρια σύμβαση των υποβρυχίων. Με βάση τη συμφωνία αυτή ο γενικός διευθυντής της Ferrostaal, κ. Μίτσερλιχ, διώχθηκε από τις γερμανικές Αρχές.
Το φθινόπωρο του 2010, δηλαδή λίγους μήνες μετά το περιστατικό αυτό, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Thyssen Krupp Marine Systems, κ. Ατζπόντιεν, διαβεβαίωνε την ελληνική Βουλή -ενόψει της σύμβασης για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον κ. Ισκαντάρ Σάφαότι η δική του εταιρεία ουδέποτε είχε αναμειχθεί σε παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα. Ο ισχυρισμός αυτός όμως φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και ερευνά σήμερα η Εισαγγελία της Βρέμης.



http://www.kathimerini.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου