Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ιορδάνης Τζαμτζής: Προτάσεις για τη ρύθμιση των εισφορών του ΟΓΑ




Προτάσεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ κατέθεσαν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας 17 βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, με στόχο να μη μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Οι βουλευτές προτείνουν:
α) παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ
β) δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους, να γίνει διακανονισμός με ανοιχτό λογαριασμό και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό, ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους και να έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
γ) δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κριθέντες από τον ΟΓΑ
συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν 
οφειλές προς τον ΟΓΑ και τους παρακρατείται η σύνταξη για την εξόφληση των οφειλών τους.
Την ερώτηση υπογράφουν οι: Ιορδ. Τζαμτζής, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Κόλλιας, Αλ. Κοντός, Γ. Κοντογιάννης, Φ. Αραμπατζή, Γ. Πασχαλίδης, Στ. Κωνσταντινίδης, Δ. Σαμπαζιώτης, Ανδρ. Μαρίνος, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Χρ. Κέλλας, Ανδρ. Κουτσούμπας, Θ. Σολδάτος, Π. Βογιατζή, Ηλ. Βλαχογιάννης, Κ. Κοντογεώργος.




Προτάσεις Τζαμτζή για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια


Προτάσεις με στόχο την διευκόλυνση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων κατέθεσαν με ερώτηση τους 29 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο. 

Στην ερώτηση τους οι 29 βουλευτές προτείνουν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και την δυνατότητα εξαγοράς τους από τους οφειλέτες στο ίδιο ποσοστό με αυτό που θα πωλούνταν τα κόκκινα δάνεια,σε ξένα funds.

Οι Βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρός, Χριστογιάννης Δημήτριος, Βογιατζής Παύλος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντογιάννης Γεώργιος, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κυριαζίδης Δημήτριος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Ορφανός Γεώργιος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Σολδάτος Θεόδωρος, Αντωνίου Μαρία, Πασχαλίδης Ιωάννης, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Νταβλούρος Αθανάσιος, Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος, Μανδρέκα Ασπασία στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρουν τα εξής: 

«Κύριε Υπουργέ,   

Τα στεγαστικά δάνεια των δυσπραγούντων Ελλήνων είναι θηλιά στον λαιμό τους. Ταυτόχρονα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες που τα έχουν χορηγήσει. 

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης πρέπει να εξετάσει:

α) Την περίπτωση να γίνει επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων των πολιτών από τα τραπεζικά ιδρύματα. Τα τραπεζικά ιδρύματα θα πρέπει να δώσουν στους πολίτες την δυνατότητα να επιμηκύνουν το στεγαστικό τους δάνειο και να μπορούν να το αποπληρώσουν στα 40-45 έτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μικρύνει η μηνιαία δόση του δανείου και οι πολίτες να πάρουν «ανάσα» στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. 

β) Την δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον οφειλέτη με μείωση του ποσού μετά από διακανονισμό με το πιστωτικό ίδρυμα. Π.χ, πολίτης πήρε δάνειο 120.000 ευρώ για 15 χρόνια. Στα 5 χρόνια πλήρωσε για τόκους 35.000 ευρώ και 30.000 ευρώ κεφάλαιο. Έμεινε υπόλοιπο δανείου 90.000 ευρώ. Ο πολίτης ζήτησε να αποπληρώσει τις 90.000 και η τράπεζα αντί να μειώσει το ποσό και να πάρει τα χρήματα, στην απάντηση της ζήτησε από τον πολίτη 90.000 ευρώ κεφάλαιο, συν τους τόκους που θα έπαιρνε τα επόμενα 10 χρόνια. 

γ) Σύμφωνα με καταγγελία δικηγόρου στα ΜΜΕ, ξένο fund (ταμείο), αγόρασε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κόκκινα δάνεια πελατών του ΤΠΔ στο 20% περίπου της πραγματικής αξίας του δανείου. Ο οφειλέτης ζήτησε να αγοράσει το δάνειο του από το ΤΠΔ, στην ίδια τιμή που θα το αγόραζε το ξένο fund. Πρέπει να σημειωθεί, ότι στην Πορτογαλία με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, αποφασίστηκε να μπορεί ο οφειλέτης να αγοράζει το κόκκινο δάνειο του στο 26% της πραγματικής του αξίας. 

Προτείνουμε να έχει ο οφειλέτης το προνόμιο της προτεραιότητας, εφόσον το δάνειο του πάει να πωληθεί σε τρίτους (funds κλπ.), δηλαδή να ερωτάται εάν θέλει αυτός να αγοράσει το δάνειο του και εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί, να έχει δικαίωμα να προτείνει αυτόν που θέλει να εξαγοράσει το δάνειο του (συγγενικό πρόσωπο ή άλλο πρόσωπο), στο ίδιο ποσοστό επί της πραγματικής αξίας του δανείου, όπως αυτό θα πωλούνταν σε ξέναfunds. 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί: 

α) τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων από τα τραπεζικά ιδρύματα; 

β) τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς του δανείου από τον οφειλέτη με μείωση του ποσού μετά από διακανονισμό με το πιστωτικό ίδρυμα; 

γ) τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την εξαγορά κατά προτεραιότητα από τον οφειλέτη του δανείου του, στο ίδιο ποσό, όπως αυτό το αγοράζουν τα ξένα funds από πιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες, ΤΠΔ κλπ; 

δ) έχουν πουληθεί δάνεια από το ΤΠΔ ή από άλλη τράπεζα, πόσα σε αριθμό και σε τι ποσοστό επί της πραγματικής αξίας των δανείων; 

ε) με ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις προτίθεσθε να βοηθήσετε τους δανειολήπτες ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους χωρίς να χάσουν τα σπίτια τους;»




Αρχειοθήκη ιστολογίου