Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ιορδ. Τζαμτζής:«Θέλουμε να διορθώσουμε προβλήματα με τις προτάσεις μας» - ΒΗΜΑ FM - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - Το Βήμα Online

Ιορδ. Τζαμτζής:«Θέλουμε να διορθώσουμε προβλήματα με τις προτάσεις μας» - ΒΗΜΑ FM - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - Το Βήμα Online

Ιορδ. Τζαμτζής:«Θέλουμε να διορθώσουμε προβλήματα με τις προτάσεις μας»

«Κάνουμε προτάσεις και επισημαίνουμε προβλήματα που θα βρούμε μπροστά»
Ιορδ. Τζαμτζής:«Θέλουμε να διορθώσουμε προβλήματα με τις προτάσεις μας»
3
εκτύπωση  

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Ιορδάνης Τζαμτζής μίλησε στουςΓιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών. 
Συνέντευξη Ι. Τζαμτζή


Για την ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τη φορολόγηση των αγροτών
«Κατ’ αρχήν, δεν απευθυνόμαστε σε όλο το υπουργικό συμβούλιο, αλλά σε αρμοδίους, σύμφωνα με ό,τι λέμε στην ερώτηση. Π.χ. στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των εργατών γης. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα θέματα και ξεκινώ την απάντησή μου, λέγοντας ότι το χωράφι είναι ξεσκέπαστο μαγαζί απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Δεν είναι μόνο το θέμα της προκαταβολής, αλλά είναι και αυτό, διότι ο αγρότης, γεωργός ή αλιέας δεν ξέρει τι θα γίνει για να υπολογίσει το 55% της προκαταβολής. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη και του επισημάναμε διάφορα προβλήματα. Π.χ. ο αγρότης είναι παραγωγός και όχι έμπορος για να έχει τέλος επιτηδεύματος. Είτε από άγνοια είτε από μια λογική διαστρέβλωσης αυτών που λέμε, δεν λέμε εμείς να μη φορολογηθεί ο αγρότης. Ένας π.χ. συνταξιούχος του ΟΓΑ, 67 ετών, που δεν ασκεί καμία αγροτική δραστηριότητα, αλλά έχει 5.000 ευρώ ενισχύσεις, δεν είναι δυνατόν να κρατάει βιβλίο γι’ αυτές, διότι δεν υπάρχει αντικείμενο. Εμείς, θέλουμε να διορθώσουμε με τις προτάσεις μας σοβαρά πράγματα.
Εμείς, κάνουμε προτάσεις και επισημαίνουμε προβλήματα που θα βρούμε μπροστά. Εσείς (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι) θα έπρεπε να επισημαίνετε τέτοιες πρωτοβουλίες βουλευτών, για τους οποίους λέτε ότι είναι άβουλα όντα. Έχω περάσει πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό και ακούω πολλά, ότι κοιτάμε την πελατεία μας. Ποια πελατεία μας; Επειδή κοιτάμε την επαρχία;
Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι θα φτιαχτεί μια επιτροπή που θα δει το θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Και βγήκε αμέσως η εγκύκλιος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου