Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Να δοθεί παράταση για την έναρξη Τέλους Επιτηδεύματος και να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος με όλα τα θέματα φορολογίας των αγροτών»


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να δοθεί παράταση για την έναρξη Τέλους Επιτηδεύματος και να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος με όλα τα θέματα φορολογίας των αγροτών»

«Να δοθεί παράταση για την έναρξη Τέλους Επιτηδεύματος και να εκδοθεί μια νέα εγκύκλιος με όλα τα θέματα φορολογίας των αγροτών» ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη στη συνάντηση που είχαν σήμερα. 

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον κ. Θεοχάρη να δοθεί παράταση για την έναρξη επιτηδεύματος από τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος και να βγει μια νέα συγκεντρωτική εγκύκλιος όπου θα διευκρινίζει όλα τα θέματα φορολόγησης των αγροτών που έχουν δημιουργηθεί με το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, καθώς η εγκύκλιος που βγήκε έχει δημιουργήσει σύγχυση στους αγρότες και τα ερωτήματα παραμένουν.
 
Να σημειωθεί ότι η ένταξη πρέπει να γίνει με έναρξη επιτηδεύματος και όχι με βιβλία. 

Ο κ. Θεοχάρης είπε στον Βουλευτή ότι θα βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται παράταση, αλλά όπως τόνισε στον κ. Τζαμτζή θα είναι η τελευταία παράταση που θα δοθεί και θα πρέπει μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο της παράτασης όλοι οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος. 

Στην συνέχεια ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για επιπλέον προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία φορολόγησης των αγροτών όπως τα ενοικιαστήρια των χωραφιών, τα ενοικιαστήρια μακροχρόνιας διάρκειας, τα προβλήματα που υπάρχουν με τους φυτοριούχους και το ΚΕΠΥΕΛ, καθώς και θέματα που αφορούν τους ΤΟΕΒ. 

Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε τον κ. Τζαμτζή ότι για τα ενοικιαστήρια μακροχρόνιας διάρκειας, οι αγρότες θα ξεκινήσουν την διαδικασία μόλις λήξει η χρονική περίοδος του ενοικιαστηρίου. Οι ΤΟΕΒ δεν θα φορολογηθούν και όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα θα τα εξετάσει με μεγάλη προσοχή. 

Ο κ. Τζαμτζής για τα παραπάνω προβλήματα κατέθεσε στον Γενικό Γραμματέα σχετικό υπόμνημα.


http://aridaianews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου