Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ 62 ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ



 

 
Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2014
 
Ψηφίσθηκε σήμερα η Τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και μάλιστα με μία σημαντική προσθήκη, που δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους αγρότες να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη, στρατού και σπουδών.
 
«Είναι τεράστια η σημασία αυτής της Τροπολογίας», επεσήμανε ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος από  το 2000 αγωνίζονταν για την ρύθμιση αυτή με τελευταία παρέμβαση, την ερώτηση που κατέθεσε στις 8-7-2014, ως πρώτος υπογράφων και την προσυπέγραφαν άλλοι 30 συνάδελφοι
«Το Υπουργείο αναγνώρισε το αίτημά μας οι αγρότες να συνταξιοδοτούνται στα 62 χρόνια με 40 έτη ασφάλισης, αλλά μετά και τη χθεσινή μας συνάντηση,  με τον Υπουργό κ. Βρούτση, ο Υπουργός πρόσθεσε το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον πλασματικών ετών, όπως του ζητήσαμε. Πρόκειται για μία ουσιαστική δικαίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων μας».
Η Τροπολογία μαζί με την προσθήκη, η οποία κατατέθηκε σήμερα,  ψηφίστηκε στη σημερινή Συνεδρίαση Ολομέλειας της Βουλής.
 
 Να σημειωθεί ότι  Επιτροπή Βουλευτών της Ν. Δημοκρατίας οι κκ. Ιορδάνης ΤζαμτζήςΠαύλος Βογιατζής και Τιμολέων Κοψαχείλης είχαν συνάντηση το μεσημέρι 2.30.μ.μ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν στον υπουργό για την βελτίωση της τροπολογίας που κατέθεσε ο Υπουργός στην Βουλή με την οποία θα συνταξιοδοτούνται οι αγρότες στα 62 τους χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ ή διαδοχικά και σε άλλα ταμεία.
 Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν στον κ. Βρούτση ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί επαρκώς η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με διαδοχική ασφάλιση συνολικά 40 ετών, με τελευταίο φορέα τον ΟΓΑ και τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ.
Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις και εφόσον έχουν πληρώσει οι αγρότες 35 χρόνια,  να μπορούν να «βγουν» στην σύνταξη στα 62 χρόνια.
Τέλος πρότειναν να υπάρξει δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών στρατού και σπουδών.
Οι Βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν ότι με την πολύ μεγάλη αλλαγή που επιφέρει η τροπολογία του Υπουργού Εργασίας δικαιώνονται οι αγρότες ,οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου