Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Ιορδάνη Τζαμτζή και 32 βουλευτών της ΝΔ με τον Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη

 


 
Το αίτημα εξαίρεσης  από την υποχρέωση  καταβολής του Τέλους Επιτηδεύματος των αγροτών που τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, καθώς και τα προβλήματα και οι  προτάσεις για το νέο καθεστώς  τήρησης των βιβλίων-εξόδων, συζήτησαν σήμερα Τρίτη στις 15:00 στο Υπουργείο Οικονομικών,  οι 33 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ( Ιορδάνης Τζαμτζής, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Βλαχογιάννης Ηλίας, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Νταβλούρος Αθανάσιος, Αντωνίου Μαρία, Χριστογιάννης Δημήτριος, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κωνσταντόπουλος Γιώργος, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Αραμπατζή Φωτεινή, Κοψαχείλης Τιμολέων, Κοντογιάννης Γιώργος, Μαρίνος Ανδρέας, Αναστασιάδης Σάββας, Μπατσαρά Γεωργία, Βογιατζής Παύλος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Σολδάτος Θεόδωρος, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κυριαζίδης Δημήτριος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Πατριανάκου Φεβρωνία, Μανδρέκα Ασπασία,  Κέλλας Χρήστος, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Τσαβδαρίδης Λάζαρος)
 με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Θεοχάρη , οι οποίοι την Δευτέρα 13-1-2014 είχαν καταθέσει σχετικό υπόμνημα.
Θέμα της συνάντησης εκτός από την εξαίρεση από το  Τέλος Επιτηδεύματος, ήταν η επίλυση των προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων σχετικά με το νέο καθεστώς τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες.
Οι Βουλευτές  ζήτησαν την επίλυση των προβλημάτων και κατέθεσαν  προτάσεις  για αυτά τα θέματα, υποβάλλοντας στον κ. Θεοχάρη και σχετικό υπόμνημα.
Ο κ. Θεοχάρης αφού άκουσε με προσοχή τους Βουλευτές, δεσμεύτηκε:
α) ότι θα εξετάσει το υπόμνημα με τις προτάσεις,
β) αποδέχτηκε την πρόταση για παράταση της εφαρμογής του νέου καθεστώτος τήρησης βιβλίων των αγροτών έως τέλος Φεβρουαρίου
γ) ότι θα συστήσει επιτροπή για την επίλυση όλων των επιμέρους ζητημάτων που ετέθησαν όπως πχ. ημερομίσθια αγροτών, αποσβέσεις και υπολογισμός  παγίων, αποθέματα παραγωγής προηγούμενων ετών, τα  προβλήματα στην τήρηση των βιβλίων από συνταξιούχους ΟΓΑ, άλλων ταμείων και ετεροεπαγγελματιών, καθώς και άλλα προβλήματα τα οποία αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι Βουλευτές.
 
Τέλος, τέθηκε από τους Βουλευτές, το αίτημα για την εξαίρεση καταβολής Τέλους Επιτηδεύματος από τους αγρότες που θα τηρήσουν βιβλία εσόδων – εξόδων και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γιώργο.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου