Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΝΔ: Ο Τσίπρας κάνει πώς δεν θυμάται τον υποστηρικτή του Κουφοντίνα, Νίκο Γιαννόπουλο.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δίπλα στο δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλου ο οποίος προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή το γεγονός ότι το στέλεχος του κόμματος Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κ. Ασημακοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραπέμπει τον Αλέξη Τσίπρα σε στην τρίτη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2009 και σε ένα βίντεο το οποίο απεικονίζει την «παρουσία και την παρέμβαση» του Νίκου Γιαννόπουλου.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε ότι «ο κ. Ν. Γιαννόπουλος ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τ' άλλα, καλή Σαρακοστή», ωστόσο, η κ.  Ασημακοπουλου σχολίασε εκ νέου σήμερα το θέμα, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι δεν βρήκε το θάρρος «να διαγράψει τον υμνητή του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα».

Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας «βρίσκει το θράσος να ψεύδεται και να ισχυρίζεται πως δεν είναι μέλος του κόμματός του».

«Τι φοβάται, τι έχει να κρύψει;», διερωτάται η κυρία  Ασημακοπούλου και θυμίζει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως αναφέρει, «προσποιείται αμνησία», την παρέμβαση Γιαννόπουλου με το παρακάτω βίντεο.

Σταμενίτης-Τζαμτζής στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών, για τους μετακλητούς εργάτες γης.





Τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού του Υπουργείου Εσωτερικών Άγγελο Συρίγο επισκέφθηκαν οι Βουλευτές του Νομού μας Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής,  μαζί μετους βουλευτές κ.κ.Αντωνίου Μαρία , Στάθη Κωνσταντινίδη, Κώστα Κουκοδήμο, Γιάννη Πασχαλίδη και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία.
Σε συνέχεια της συζήτησης του νομοσχεδίου « Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης» στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι Βουλευτές παρουσίασαν στον Γενικό την υφιστάμενη κατάσταση και τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή για τους παραγωγούς, οι οποίοι επιθυμούν να απασχολήσουν έναν πολίτη τρίτης χώρας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:
1) Μετά το πέρας του πρώτου διμήνου και για το υπόλοιπο διάστημα του 6μήνου που απομένει, να δίνεται η δυνατότητα αλλαγής εργοδότη.
2) Η εξάμηνη άδεια παραμονής να υπολογίζεται ως το άθροισμα των ημερών εργασίας του εργάτη. Να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα επιστροφής του εργάτη στη χώρα προέλευσης και η εκ νέου είσοδος του στη χώρα μας για εργασία, έως ότου ολοκληρώσει τον αριθμό εργάσιμων ημερών, διάρκειας 6 μηνών.
3) Στην περίπτωση που ο πολίτης της τρίτης χώρας έχει μόνιμη συνταξιοδοτική ασφάλεια στη χώρα του, να παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μόνο των ιατροφαρμακευτικών εισφορών.
4) Απλοποίηση και επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών και διεκπεραίωση αυτών κατά την προηγούμενη χρονιά, ειδικότερα θα πρέπει η διαδικασία μετάκλησης των εποχικών εργατών να ξεκινάει κάθε Σεπτέμβριο ώστε στην αρχή κάθε επόμενου έτους οι εργάτες να βρίσκονται στην χώρα για εργασία, ώστε να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί σε καλλιέργειες που απαιτούν εργάτες εκείνη την περίοδο.
Ο κ. Συρίγος από την πλευρά ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθιστώντας εφικτές τις απαραίτητες αλλαγές. 


Αρχειοθήκη ιστολογίου