Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να αναγνωριστούν μισθολογικά οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ, τους ΟΤΑ»


     
1111111111 Rating 0.00 (0 Votes)
tzamtzis
Την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών των αναπληρωτών  εκπαιδευτικών και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα
ζητούν με ερώτηση τους 15 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη Κυριάκο. 
Οι βουλευτές στην ερώτηση τους προς τους αρμόδιου υπουργούς αναφέρουν τα εξής: 
«Στο πλαίσιο της κοινής υπουργικής απόφασης Κ.Υ.Α. 2/24529/0022 (ΦΕΚ 928/Β-14-4-2014), την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Υπουργός Οικονομικών, και η οποία τροποποιεί την παλιότερη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (αριθμ. 2/13917/0022/17-2-12 ΦΕΚ 414/Β), αφαιρείται από τους συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, η δυνατότητα αναγνώρισης των τίτλων αυτών για τη μισθολογική τους εξέλιξη. 
Συγκεκριμένα, στη νέα ρύθμιση αναφέρονται τα κάτωθι «... Επιπλέον, κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψής τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών...».       
Όπως είναι γνωστό,  οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν ενταχθεί, όπως και οι μόνιμοι, στο ενιαίο μισθολόγιο και έως τώρα αναγνωρίζονταν μισθολογικά οι τίτλοι σπουδών τους (μεταπτυχιακά και διδακτορικά).
Επιπρόσθετα, είναι σαφές ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, δεν προσλαμβάνονται με τυπικό προσόν διορισμού μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους.
      Δεδομένου, επίσης, πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα με τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, δημιουργείται αίσθημα αδικίας όταν απολαμβάνουν μειωμένων εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.
Κατόπιν των ανωτέρω
 
 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αναγνωρίζονται μισθολογικά οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, στους αναπλήρωτές εκπαιδευτικούς και γενικότερα στους συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.»
 



http://life1063.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου