Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Επιστολή με διεκδικήσεις από τον Δάνη Τζαμτζή στους ευρωβουλευτές

                                      

              


Ο βουλευτής Πέλλας ζητά γενναίες αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς

  
                      

                                                                             Σκύδρα 28-8-2014
                                                                                                            Επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές μας,  πλην Χρυσής Αυγής, απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής,  ζητώντας να βοηθήσουν με παρεμβάσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον Επίτροπο κ. Τσιόλος, ώστε να αυξηθούν τα ποσά για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών και των φορέων.
Ο κ. Τζαμτζής ζητά από τους Ευρωβουλευτές να συνδράμουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην προσπάθειά του, τονίζοντας ότι τα μέτρα του κ. Τσιόλος «είναι ασπιρίνη για έναν βαριά ασθενή» και σημειώνοντας ότι «οι  ροδακινοπαραγωγοί μας εάν δεν αποζημιωθούν σωστά για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την αρχή της περιόδου φέτος, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί θα πεινάσουν».
 
Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει:

Θέμα: «Παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών»
 
Κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές,
Γνωρίζεται τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην αγροτική μας οικονομία, και όχι μόνο ,η επιβολή του εμπάργκο στην Ρωσία από την Ε.Ε και τα αντίμετρα της Ρωσίας κατά της  Ε.Ε.
Τα αγροτικά μας προϊόντα όπως τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, μένουν στα ψυγεία ή στα δέντρα ,σαπίζοντας. Οι ροδακινοπαραγωγοί μας τον χειμώνα θα «πεινάσουν» κυριολεκτικά.
Η ανακοίνωση μέτρων από τον Επίτροπο Γεωργίας  κ. Ντατσιάν  Τσιόλος ,  29,7 εκατ.ευρώ για τις 4 χώρες Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, ως ενίσχυση για τους ροδακινοπαραγωγούς ,είναι «ασπιρίνη για ένα βαριά ασθενή».
Τα μέτρα του κ.Τσιόλος είναι εμπαιγμός για το σύνολο των ροδακινοπαραγωγών των χωρών αυτών και φυσικά για τους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας μας.
Πρέπει  να λάβουμε υπόψη μας:
α)ότι η Ελλάδα είναι η «υπερδύναμη» στο ροδάκινο με μεγάλες εξαγωγές στην Ρωσία και αλλού.
β)φέτος από την αρχή της περιόδου συγκομιδής των ροδάκινων και των νεκταρινιών                 ( Ιούνιος 2014) τα ελληνικά ροδάκινα στην  Ρωσία αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα σε σχέση με τα ροδάκινα άλλων χωρών(Ισπανία, Ιταλία) παρά το γεγονός ότι ποιοτικά ήταν καλύτερα .
Κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές ,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας παρακαλέσω και να σας καλέσω, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και με παρεμβάσεις σας στον αρμόδιο Επίτροπο Γεωργίας, να διεκδικήσετε ουσιαστικές αποζημιώσεις για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια της χώρας μας, συνδράμοντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις προσπάθειές του.
Το 1993, διεκδικήσαμε και πετύχαμε αποζημιώσεις για τους νομούς οι οποίοι είχαν υποστεί οικονομική ζημιά εξαιτίας του πολέμου στην Σερβία και του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από την Ε.Ε.
Σήμερα οι Νομοί Πέλλας ,Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης είναι ροδακινοπαραγωγοί νομοί.
Στην Πέλλα και την Ημαθία τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι η κύρια αγροτική παραγωγή.
Οι  ροδακινοπαραγωγοί μας εάν δεν αποζημιωθούν σωστά για τις ζημιές που έχουν υποστεί από την αρχή της περιόδου φέτος, πιστέψτε με, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί θα πεινάσουν.
Βέβαιος ότι θα πράξετε το καλύτερο,  σας ευχαριστώ θερμά
 
Με τιμή
Ιορδάνης Τζαμτζής
Βουλευτής Ν. Πέλλας
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου